benim 5 yaşında bir golden kızım var, son derece sakin ve eğitimli bir köpek. buna rağmen bırakın tasmasızı tasmalı gezdirirken bile insanlardan çok çirkin tepkilerle karşılaşabiliyorum. bu yüzden köpeğe tepki söz konusu olduğunda tüm detayları dinlemeden bir şey demek istemiyorum.
evet yalan söylemeleri hoş değil bu bir gerçek, ama onlar da üzüldüyse ve tepkinizden ya da köpeğe biğr şey yapılmasından korktukları için gizlemek istemiş olabilirler.
sokakta beslediğimiz bir köpeğimiz daha var, insanlara ve çocuklara karşı inanılmaz uysal olmakla birlikte kuş, fare, yavru kedi ne yakalarsa bulup öldürüyor. şimdi bu köpek bebekken gençlik hastalığı geçirdiğinde aylarca tedavisi için uğraştım. onu birisi şikayet edecek diye korkuyorum çünkü şikayet sonucu gideceği yer barınak ve oranın nasıl bir cehennem olduğunu gözümle gördüğüm için asla kıyamıyorum, bir köpek barınağa düşeceğine ölse gerçekten daha iyi, en azından acısız eziyetsiz bir ölüm olur. bir yandan bu güne kadar elime kaç yavru kedi doğdu, onlara kıyamıyorum.
yani şu an hem sizin açınızdan bakıyorum hem köpeğinin sahiplerinin açısından. siz üzülmekte tabii ki haklısınız. ama kediler özellikle dışarıda baktığınız kedilerse malesef bu riskler hep olacak, köpekten kurtulsa araba ezme riski hep var, o köpek bir şey yapmasa başka köpeklerin yapma riski var...
yani söz konusu yavru kedi olunca insanın içi çekiliyor, ama şikayet etseniz de o köpeği götürecekleri yer öyle bir cehennem ki, ne olur yapmayın.
Komşunuzla "son zamanlarda kaybolan yavru kedilerimiz oldu, birinin ölüsünü bulduk. tutamıyoruz geziyorlar dışarıda, onlar büyüyene kadar Şita'ya biraz daha dikkat eder misiniz" diye güzelce konuşun isterseniz. kediyi ağzından almak için kendi köpeğine sopayla vurabiliyorsa emin olun onlar da sadece kendi hayvanını seven hayvan severlerden değillerdir, anlayacaklardır.