Komşunun köpeği kedimi öldürmüş :((

Hayvan hakları derneğine gideceğim ne yapılması gerekiyorsa yapacağım! Allah'tan bulsunlar inşaAllah:KK43:
Doğru karar. Üstünü örtme peşindeler izin vermeyin.
Hayvan besleyen birinin de nasıl diğer hayvanlara karşı bu kadar soğukkanlı ve vurdumduymaz olabildiklerini aklım almıyor benim. Sonuçta hayvansever dersin ama işte..

Bence kopegin acinacak yani kalmamis. Elinizden gelen butun sikayetleri yapin.
Kopek sahibi sopayla vurdugunda bile durmuyorsa yarin bi gun bi cocuga da saldirabilir.
Ya gozleri korksun onlem alsinlar ya o kopek alinsin onlardan. Geri adim atmayin lutfen.

Bence kopegin acinacak yani kalmamis. Elinizden gelen butun sikayetleri yapin.
Kopek sahibi sopayla vurdugunda bile durmuyorsa yarin bi gun bi cocuga da saldirabilir.
Ya gozleri korksun onlem alsinlar ya o kopek alinsin onlardan. Geri adim atmayin lutfen.

Köpek alınırsa sonu ölüm olur. Barınağa verilir yaşayamaz orada. Kedicik de ölmüş masum melek olmuş. Bence ne köpek ne kediler değil gerizekalı hayvan sahipleri ölsün !

Bunu yapanlar da güya kültürlü aydın görünümlü insanlar.. Kaç kere bana bile saldıracak gibi oldu sahibi zor zaptetti fakat inatla ısrarla tasmasız dolaştırmaya devam ediyorlar.. Oturduğum sokakta hemen herkesin ya kedisi ya köpeği var. Son zamanlarda bir kedi katilinden bahsediyorduk hatta komşum karşısında oturan kadından şüpheleniyordu kedi sevmediği için ama katilin kim olduğu belli oldu benim gözümde. Bir kedim daha var ve burada evler çok katlı değil kediler illaki sokağa çıkıyorlar. Her an tehlike altında.. Ne yapayım bilmiyorum.

Şunun tatlılığına bakar mısınız?
Eki Görüntüle 1853309

Gitti kuzum:KK42::KK42::KK42:

Off içim acıdı yahu. :KK43:
Alışmış kudurmuştan beterdir derler, artık bu şahıslara karşı bir önlem alınmalı diye düşünüyorum.
Yoksa mahalle'de hayvan kalmayacak gibi.

Köpeği besleyen insanda çok tecrübeli değilmiş onlara vurdukça daha da saldırlanlaşırlar üzerleri su dökülürse ancak o zaman bırakır.Kedicik için hamur için inan çok üzüldüm başın sağolsun canım bence kesinlikle şikayetçi ol.Bugün bu şekilde susarsan inan bana diğerininde başına bir şey gelebilir.Hatta sen bırak eşin uğraşssın hamile halinle birde koşuşturma .

Canım acıdı resmen.
Allah sabır versin sana,bende de var 2 tane aklım gidiyor bişey olacak diye.

Teşekkür ederim:KK43: Allah sizinkileri korusun..

Allah o yavrunun ahını onlar da bırakmasın inşallah sahibine saldırır ölür pislik herif. Madem köpeğin saldırgan baglanasana pislik herif şer..siz Allah belasını versin

Amiinn amin:KK43:

suç köpeğin değil, onu öyle yetiştiren geri zekalı sahibinin
böyle durumlarda kesinlikle sahipler ceza almalı
bizim de barınaktan aldığımız bir pittbulumuz var
almasaydık öldüreceklerdi.
ama bırakın saldırmayı, benden daha cana yakın.
kuşumuzla sürekli koyun koyuna yatarlar.
ama buna rağmen, gezdirirken asla tasmasını bırakmayız
hatta haftasonları parka gidiyorsak, insanlar korkmasın diye ağızlık bile takarız.

Kesinlikle öyle.. Hani çocuğu misafirlikte etrafı kırıp döken tipler vardır ya tek kelime etmez, karşı taraf zarar mı görmüş umursamazlar.. Aynen öyle bu pislikler de.. Bu kaçıncı vaka, sadece biz de değiliz. Resmen sinsice üstünü kapattılar olayın.. Köpeğini kaybetmek istemiyorsan sahip çıkacaksın. Çıkamıyorsan sonucuna katlanacaksın. Hiç birşeye cesaretleri yok zavallıların. Bir de adam mermer ocağı sahibi. Etrafta cakasından geçilmiyor. Karı-koca ünv mezunu insanlar. Allah bildiği gibi yapsın.

Ay ağlattınız beni neden açtım ki başlığı :KK43: Meleğim ya güzelliğe bak. Bende de üç tane var ve inanılmaz hassasım bugünlerde. Başınız sağolsun inanılmaz üzüldüm :KK43:

Çok teşekkürler:KK43:

Ayy canım ya:KK61:
Tasmasız gezdirdiği için şikayet edebilirsiniz, hala devam ediyorsa yine şikayet edersiniz...:sinirli:

Bu kadarla kalmalarını istemiyorum. Daha fazlasını yapmaya çalışacağım..

Ayrıca evet suç köpekte değil. Seneler evvel bahçede beslediğim kedimi köpekler parçaladı ve ben köpeklere düşman oldum. Ama sonra onların doğasının bu olduğunu, şehirlerde sürekli savunma halinde olmanın onları daha da vahşileştirdiğini fark ettim ve köpek kinim sona erdi. Bütün sorumlu vicdansız sahip! Allahından bulsun inşallah. Ayrıca bu sözde hayvan sevip besleyenlerin diğer kişilere empati yapması gerekmez mi ? Başka büyük cins bir köpek gelip onlarınkini öldürse ne hissederler ?

Bence gidip sahiplerine herşeyi biliğinizi ama köpeğe acıdığınız için şikayette bulunmayacağınızı ama bir daha buna cürret ederlerse çok kötü olacağını söyleyin.

Sizin de başınız sağolsun.. Tabiki köpeğin bir suçu yok. Katil olan sahipleri.. Dediğiniz mantıklı ama konuya giriş yaptıktan sonra kendimi tutamam diye korkuyorum. Sakin kalmam lazım..

Köpeği alırlarsa olan köpeğe olur insanlıktan nasibini almamış sahipleri yüzünden !

ben de hayvanları çok severim ama saldırgan bir hayvanın evcil minik yavu kediyi öldürmesi ve sicilinin temiz olmaması sahiplerinin aslında hayvan sever olmadığını gösteriyor . benim kedilerim başka hayvana zarar verecek olsa aklım çıkar . siz öncelikle bu meseleyi dillendirin bence . olay duyulsun ve ilk etapta en azından çevredeki hayvan sahipleri dikkatli olsun . köpek için üzüldüm inşallah başına bir şey gelmez . yazık yanında yaşadığı insanlar konusunda aşırı şanssız .

Aynen öyle malesef..

Ahh ahhh toplum olarak daha bin fırın ekmek yememiz gerekiyor maalesef, tasmasız köpek dolaştıran sahipler, köpeğinin pisliğini almadan bırakıp giden sahipler, saldırgan köpek yetiştirmeyi meziyet sanan sahipler....Benimde bir köpeğim var, hayvan sahibi olmak sorumluluktur herşeyden önce. Onun bakımı ve sağlığından ziyade, çevrenize de rahatsızlık vermemeyi gerektirir. Tasmasını gerektiğinde ağızlığını takarsınız, aşılarını takip eder ,tuvaletini yaptığında alıp atarsınız.

Köpek sahibi olmayı çok yanlış anlayan böyle cahil insanlar yüzünden canlar gidiyor işte. Bugün yavru bir kedi, yarın belki ufak bir cins köpek Allah korusun bir çocuk veya bir yetişkin. Hukuki olarak maalesef kanunlarımız yetersiz,uzayan davalar sonucunda bir karton sigara parası kadar cezalar kesiliyor. Caydırıcılığı da olmuyor haliyle...

Minik kedicik melek olmuş, üzüntünüzü paylaşıyoruz. İnşallahj hayvanları koruma derneğinden bir sonuç alabilirsiniz.

Allah'ım:KK42::KK42::KK42: Şimdi sen bunu yazınca dank etti.. Komşum dedi ki kediyi gömememişler kutuya koyup çöpe atmışlar:KK42::KK42: Resmen tüm kanıtları yok etmişler. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın. Hamile olmasam o kadını parçalayacağım. Zor tutuyorum kendimi!

Bu tür durumlarda tek yapılacak şey hayvanları sağlam muhafaza etmek
Bizim bunu yaşadığımız köpek rottweiler cinsi, eğitimli bir hayvandı ancak kedi görünce çığrından çıkıyordu
Bahçesinden geçen tüm kedileri öldürdü, tüm mücadelemize rağmen sahibine bir şey yapamadık, illegal olarak dövdüm kendisini elimden başka bir şey gelmedi.
Herkes hayvana bir şey yapma eğiliminde oldu haliyle ama ona da ben izin vermedim, baktığım sokak kedilerini öldürmesine rağmen o da bir hayvandı ve bu onun eğitimi ile alakalıydı. Böylece iki yıl geçirdik, sonunda bir sabah köpeğin bahçesinden çalındığını duydum, büyük ihtimalle mahalleli hayvana bir şey yaptı.

hayvan tasmasız gezdırıldıgı ıcın sıkayet et bence
nasıl bı sorumsuzluk ya
kuzum nasılda tatlıymıs

Bu tür durumlarda tek yapılacak şey hayvanları sağlam muhafaza etmek
Bizim bunu yaşadığımız köpek rottweiler cinsi, eğitimli bir hayvandı ancak kedi görünce çığrından çıkıyordu
Bahçesinden geçen tüm kedileri öldürdü, tüm mücadelemize rağmen sahibine bir şey yapamadık, illegal olarak dövdüm kendisini elimden başka bir şey gelmedi.
Herkes hayvana bir şey yapma eğiliminde oldu haliyle ama ona da ben izin vermedim, baktığım sokak kedilerini öldürmesine rağmen o da bir hayvandı ve bu onun eğitimi ile alakalıydı. Böylece iki yıl geçirdik, sonunda bir sabah köpeğin bahçesinden çalındığını duydum, büyük ihtimalle mahalleli hayvana bir şey yaptı.

Elinize sağlık keşke ben de aynı şeyi yapabilsem.. Bodrum'da yaşıyorum ve burada hemen her evin bahçesi var. Tabiki elimden geldiği kadar kedilerimi korumaya çalıştım, dışarıya alıştırmadım vs. ama 7-24 evin içinde tutamıyoruz ki onları.. İlla bahçeye çıkmak istiyorlar. Bahçemizn önü yol. Arada yola çıkıyorlar.. Burada başka köpekler de var ama eğitimleri gereği hiçbir kediye saldırmıyorlar. Şita bir başka. Sahipleri bir tuhaf.. Eşim biz de onların köpeğini zehirleyelim dedi saçmalama dedim. Köpeğin bir suçu olmadığının farkındayım. Şu an balkonda şitanın sahiplerinin gelmelerini bekliyorum. Gelir gelmez kedimi soracağım. Bilginiz var mı diyeceğim. Eğer yok derse ki diyecek şitanın öldürdüğü kedi sizin kedinizmiş, 3 tanelermiş diğer ikisini görebilir miyim diyeceğim. O da yanaşmayacak ve ben o noktada döküleceğim, arkadaşın da dediği gibi herşeyi bildiğimi ve bu işin peşini bırakmayacağımı söyleyeceğim. Gerekirse sosyal medyada ifşa edeceğim. Hayvan haklarını aradım açmadılar. O iş de yarına kaldı..

Son düzenleme:
Ahh ahhh toplum olarak daha bin fırın ekmek yememiz gerekiyor maalesef, tasmasız köpek dolaştıran sahipler, köpeğinin pisliğini almadan bırakıp giden sahipler, saldırgan köpek yetiştirmeyi meziyet sanan sahipler....Benimde bir köpeğim var, hayvan sahibi olmak sorumluluktur herşeyden önce. Onun bakımı ve sağlığından ziyade, çevrenize de rahatsızlık vermemeyi gerektirir. Tasmasını gerektiğinde ağızlığını takarsınız, aşılarını takip eder ,tuvaletini yaptığında alıp atarsınız.

Köpek sahibi olmayı çok yanlış anlayan böyle cahil insanlar yüzünden canlar gidiyor işte. Bugün yavru bir kedi, yarın belki ufak bir cins köpek Allah korusun bir çocuk veya bir yetişkin. Hukuki olarak maalesef kanunlarımız yetersiz,uzayan davalar sonucunda bir karton sigara parası kadar cezalar kesiliyor. Caydırıcılığı da olmuyor haliyle...

Minik kedicik melek olmuş, üzüntünüzü paylaşıyoruz. İnşallahj hayvanları koruma derneğinden bir sonuç alabilirsiniz.

Keşke herkes sizin kadar bilinçli olsa.. Bunun adı hayvanseverlik değil, gösterişseverlik.
Gidebildiğim yere kadar gideceğim, hatta sosyal medyada ifşa edeceğim gerekirse.

Bunu yapanlar da güya kültürlü aydın görünümlü insanlar.. Kaç kere bana bile saldıracak gibi oldu sahibi zor zaptetti fakat inatla ısrarla tasmasız dolaştırmaya devam ediyorlar.. Oturduğum sokakta hemen herkesin ya kedisi ya köpeği var. Son zamanlarda bir kedi katilinden bahsediyorduk hatta komşum karşısında oturan kadından şüpheleniyordu kedi sevmediği için ama katilin kim olduğu belli oldu benim gözümde. Bir kedim daha var ve burada evler çok katlı değil kediler illaki sokağa çıkıyorlar. Her an tehlike altında.. Ne yapayım bilmiyorum.

Şunun tatlılığına bakar mısınız?
Eki Görüntüle 1853309

Gitti kuzum:KK42::KK42::KK42:
Yazık günah ya. Saldırgan olduğunu bildikleri hayvanı tasmasız dolaştırmaları şuç. Mutlaka şikayet et. Önlem alınsın. Yazık daha kaç yavruyu canından edicekler. Sorsan hayvanseverler kesin. Ama masum bir kedinin göz göre göre canından olmasına müsade ediyorlar, üstüne yalan söylüyorlar.

TBK m. 67'ye göre , bir hayvanın üçüncü kişiye vermiş olduğu zararı, onun bulunduranı , bu zararın doğmasını engellemek için gerekli özeni göstermiş olduğunu veya böyle bir özeni gösterse daha zararın gerçekleşeceğini ispat etmedikçe , tazmin etmek zorundadır .

Yalan söylemesinin sebebi bu olsa gerek. Bir şekilde ıspatla ve şikayet et. Eğer hayvanları bu denli saldırgan ise gerekli önlemi almakla mükellefler. Böyle rahat davranamazlar. Diğer canlılara zarar vermesinden onlar sorumlu. Kediniz için çok üzüldüm başınız saolsun :KK43: Ama aklıma bebekler de geliyor aman yarabbi!! :KK57:

Bu madde kişiye verilen zararla ilgili
hayvanın hayvana verdiği zararda pek elle tutulur bir hakkımız yok maalesef
o yüzden yapacağınız kedileri daha korunakli barindirnak P pinkpin

benim 5 yaşında bir golden kızım var, son derece sakin ve eğitimli bir köpek. buna rağmen bırakın tasmasızı tasmalı gezdirirken bile insanlardan çok çirkin tepkilerle karşılaşabiliyorum. bu yüzden köpeğe tepki söz konusu olduğunda tüm detayları dinlemeden bir şey demek istemiyorum.

evet yalan söylemeleri hoş değil bu bir gerçek, ama onlar da üzüldüyse ve tepkinizden ya da köpeğe biğr şey yapılmasından korktukları için gizlemek istemiş olabilirler.

sokakta beslediğimiz bir köpeğimiz daha var, insanlara ve çocuklara karşı inanılmaz uysal olmakla birlikte kuş, fare, yavru kedi ne yakalarsa bulup öldürüyor. şimdi bu köpek bebekken gençlik hastalığı geçirdiğinde aylarca tedavisi için uğraştım. onu birisi şikayet edecek diye korkuyorum çünkü şikayet sonucu gideceği yer barınak ve oranın nasıl bir cehennem olduğunu gözümle gördüğüm için asla kıyamıyorum, bir köpek barınağa düşeceğine ölse gerçekten daha iyi, en azından acısız eziyetsiz bir ölüm olur. bir yandan bu güne kadar elime kaç yavru kedi doğdu, onlara kıyamıyorum.

yani şu an hem sizin açınızdan bakıyorum hem köpeğinin sahiplerinin açısından. siz üzülmekte tabii ki haklısınız. ama kediler özellikle dışarıda baktığınız kedilerse malesef bu riskler hep olacak, köpekten kurtulsa araba ezme riski hep var, o köpek bir şey yapmasa başka köpeklerin yapma riski var...

yani söz konusu yavru kedi olunca insanın içi çekiliyor, ama şikayet etseniz de o köpeği götürecekleri yer öyle bir cehennem ki, ne olur yapmayın.

Komşunuzla "son zamanlarda kaybolan yavru kedilerimiz oldu, birinin ölüsünü bulduk. tutamıyoruz geziyorlar dışarıda, onlar büyüyene kadar Şita'ya biraz daha dikkat eder misiniz" diye güzelce konuşun isterseniz. kediyi ağzından almak için kendi köpeğine sopayla vurabiliyorsa emin olun onlar da sadece kendi hayvanını seven hayvan severlerden değillerdir, anlayacaklardır.

Öncelikle köpek evin içine nasıl giriyor? Siz kedileri nerde besliyorsunuz? Sokak kedisine mama su vermekle üzerlerinde hak sahibi olup kimseye dava açamazsınız. Karşı tarafın köpeği yetiştirilme tarzına göre karakteri oluşur. Köpeği şikayet etmemenizi öneririm zira sonu barınak olacaktır. Benimde bir köpegim, 2kedim var evimde. Sizi anlayabiliyorum fakat, köpek sahibini uyarmayi deneyin. Onun disinda lütfen o köpeğinde bir can olduğunu unutmayip ona göre haraket edin

Kıyamam ya. Başınız sağolsun :KK42:.

Nasıl sorumsuzluk. Sonra hayvanları seviyoruz derler. Böyle seveceksiniz bir zahmet uzaktan sevin. En azından önlem almaları için elinizden geleni yapın. Başka bir gün, bir başka canlının canını yakmasın.

benim 5 yaşında bir golden kızım var, son derece sakin ve eğitimli bir köpek. buna rağmen bırakın tasmasızı tasmalı gezdirirken bile insanlardan çok çirkin tepkilerle karşılaşabiliyorum. bu yüzden köpeğe tepki söz konusu olduğunda tüm detayları dinlemeden bir şey demek istemiyorum.

evet yalan söylemeleri hoş değil bu bir gerçek, ama onlar da üzüldüyse ve tepkinizden ya da köpeğe biğr şey yapılmasından korktukları için gizlemek istemiş olabilirler.

sokakta beslediğimiz bir köpeğimiz daha var, insanlara ve çocuklara karşı inanılmaz uysal olmakla birlikte kuş, fare, yavru kedi ne yakalarsa bulup öldürüyor. şimdi bu köpek bebekken gençlik hastalığı geçirdiğinde aylarca tedavisi için uğraştım. onu birisi şikayet edecek diye korkuyorum çünkü şikayet sonucu gideceği yer barınak ve oranın nasıl bir cehennem olduğunu gözümle gördüğüm için asla kıyamıyorum, bir köpek barınağa düşeceğine ölse gerçekten daha iyi, en azından acısız eziyetsiz bir ölüm olur. bir yandan bu güne kadar elime kaç yavru kedi doğdu, onlara kıyamıyorum.

yani şu an hem sizin açınızdan bakıyorum hem köpeğinin sahiplerinin açısından. siz üzülmekte tabii ki haklısınız. ama kediler özellikle dışarıda baktığınız kedilerse malesef bu riskler hep olacak, köpekten kurtulsa araba ezme riski hep var, o köpek bir şey yapmasa başka köpeklerin yapma riski var...

yani söz konusu yavru kedi olunca insanın içi çekiliyor, ama şikayet etseniz de o köpeği götürecekleri yer öyle bir cehennem ki, ne olur yapmayın.

Komşunuzla "son zamanlarda kaybolan yavru kedilerimiz oldu, birinin ölüsünü bulduk. tutamıyoruz geziyorlar dışarıda, onlar büyüyene kadar Şita'ya biraz daha dikkat eder misiniz" diye güzelce konuşun isterseniz. kediyi ağzından almak için kendi köpeğine sopayla vurabiliyorsa emin olun onlar da sadece kendi hayvanını seven hayvan severlerden değillerdir, anlayacaklardır.

Şurada yazdığınız hiçbir şey şitanın sahipleri için geçerli değil. Zaten sabıkalı bir köpeğin boynuna neden tasma takmaz insan? Daha da ölümlere sebep olsun diye mi? Sırtına sopayla vurmuş olması neyi değiştirdi? Şitanın bir kediye saldırması öngörülemez bir şey değildi ki? İyi o zaman şitaya tasma takılmasın ama bütün sokak, hayvanlarını şitadan korumak için eve tıksın.. Ben hiç de iyimser şeyler düşünmüyorum. Uğraşacağım köpek olmayacak zaten. Sahiplerine hesap soracağım.

suç köpeğin değil, onu öyle yetiştiren geri zekalı sahibinin
böyle durumlarda kesinlikle sahipler ceza almalı
bizim de barınaktan aldığımız bir pittbulumuz var
almasaydık öldüreceklerdi.
ama bırakın saldırmayı, benden daha cana yakın.
kuşumuzla sürekli koyun koyuna yatarlar.
ama buna rağmen, gezdirirken asla tasmasını bırakmayız
hatta haftasonları parka gidiyorsak, insanlar korkmasın diye ağızlık bile takarız.

Pitbull beslemek yasak değil miydi ?

Back
X