• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşunun Tavuğu Gözüme Artık Hep Kaz Görünüyor

Ben 24 yaşındayım.
Yaşıtlarımın çoğu nişanlı ya evli ya çocuklu ya iş hayatı...
Ben hâla okuyorum.
Kendimi evde kalmış kız kurusu gibi hisediyorum. Artık arkadaşım bile yok.
Arkadaşlarımın hepsi evli, bekar olanların sevgilisi var. Ben hep tek, hep yalnız, hep üzgün. Düşünüyorum acaba bir gün işim, kocam, ehliyetim olacak mı diye.
Kendimi bir hiç olarak görüyorum.

Evet başkalarının mutluluğunu kıskanıyorum. Evet çok sevdiğim kuzenimin evli mutlu çocuklu işli olmasına imreniyorum.

Şimdiden pes ettim. Hayat bok gibi. Yapamıyorum. Bir türlü bir şeyi beceremiyorum. Elimden gelmiyo. 1 adım illeri 100 adım geri.
Türkiye de amcalarım yengelerim sağ olsunlar ordan bile yetişip benden bir bok olmayacağını söylüyorlar.
Hiç bir yerde yerim yok benim...
Birde ben avrupa da yaşıyorum. Sözde burda para gökten geliyor, hayat çok kolay:rolleyes:
Iste tam olarak böyleyim hele nişanlarda düğünlerde teyzelerin ellerini semaya acil feryat figan koca bulmam için ettikleri duaları gorunce sahiden durumunun vehametini daha cok anlayıp ağlayasın geliyor

Benden kac yas kucuk kuzenlerim komşu kızları is arkadaşları herkes evli mutlu çocuklu ben ise yaşımda hala bi odam olaydı diye heves ediyorum

Sizinki yorumunuz cok tatlı geldi keske sizin kadar cesaretli olabilseydim ama ben sadece gönül işlerinde degil her konuda hep rezil oldum olacam kaygısıyla yaşadım

Zatwn pek ilgilenenim olmazdı olduğunuzda birilerinin imali sözleri laf çalmaları yerin dibine girer çıkardım
Neden rezil olasınız ki?
Diyelim ki kınadılar, olmaz ya dedikodunu yaptılar. Eee? Unutulup gidecek. Yada bir daha görmeyeceksin bile o insanları.
İlk etapta zordur ama bu görüşünü kırarak başla. Odağın sen ol. Milletin ne dediğini önemsiz görünce her şey değişiyor.

Bir evlenen pişman bir evlenmeyen canım çok dert etme.bende ailemde senin yaşadıklarının çoğunu yaşadım kendime güvensiz olduğum için (annem çocukken hep halama benzetirdi uzun yuzlu çirkin demek isterdi halbuki cok sonra oyle olmadigimifarkettim ) tanımadan emin olmadan evlendim.evliligimde heeseyi dort dortluk yapitim.sonra ne oldu cocuk olduktan sonra şiddethakaret kaynana gorumce kaprisleri olay çıkarmaları onların kıskançlık yapıp arabozmalari sonra ah vah etmeleri neler ....ömrüm tükendi resmen kronik hastalıklara yakaliandim. Suan yeni bosandim halen kendime gelemedim.ama yikilmadim çok şükür yikilmayacagim daha da güçlü olacagim egitimimi isimi daha da ileri seviyeye tasiycaagim insaAllah. ezik yikik depresif gorunmeyecegim.evladima mutluluk yasatacagim insaAllah . Yine de cok sukur bugunumuze.kimlerin neler yasadigini bilmiyoruz.sanıyoruzdertler sadece bizde var. Rabbine dayan ve yarina umutla bak canim.

Hayatım boyunca hep başkalarının mutluluğuna sevinen hatta onların mutluluklarına onlardan daha çok mutlu olan biriydim kıskançlığın ne olduğunu bile bilmezdim ve bu cok uzunca bir zamanda boyle gitti

Yaşıtlarımın cok mutlu aile hayatları oldu maddi anlamda cok zengin olmasalarda ihtiyaçlarının hemen hemen eksiksiz görülmesi benim lise hayatımı bile ailevi nedenlerden zar zor bitirip üniversiteyi kazanmama rağmen gidemeyesim ama arkadaslarimin iki yıllık bi bölüme yakım bir ile bile sülale ile kayida gitmeleri yada aöf ye kayida bile baba abi esliginde gitmeleri zar zor iş sahibi olmak hayata insan icin e gec karışmam ama ben ise başladığım yıllarda kac yas küçüğüm insanlarin mesleki profösyonellige sahip olmaları daha bi dolu sey kıskandirmadi beni.
Hatırlamıyorum belki imrenmisimdir ama kimse icin keske onun olacağına benim olsaydı gibi bir kıskançlığa girmedim

Ama gel zaman git zaman büyüdükçe aslında hiçbirşeye sahip olamadığını görmek boğazımda yutkunamami zorlayan yumruklar oturttu içime öküz degil fil oturdu hep hayatım düzelir düzelecek diye beklerken 1 adim ileri giderken 10 adım geriye savruldum.
Kendime ait hiçbirşeye sahip olamadığımı farkettim en acıtanıda yaşım geciyor ama bir yuva sahibi olamayışım hatta yuvayı evliligi gectim ben hic begenilen ilgilenilen biri bile olmadim ki simdiye kadar hiç iliskim olmadı yasitim dengim insanların degilde niyeyse evli barkli erkeklerin ilgilendigi biri oldum.

Belki evli erkeklerin ilgisinden hoşlandığını düşünüp taşlamaya hazır olanlar varsa soyleyeyim bırakın bundan hoslanmayi insanın onurunu incitmekten başka bisey olmuyor kendini dahada küçük dahada aşağılanmış hissettiriyor maalesef.
Gittiğim arkadas ortamlarında en yakınlarımın bile olduğu yerde muhabbet edecek birseyim olmuyor çünkü konular koca ev evlilik yada erkek arkadaş üzerine oluyor.

Hepsi bi tarafa kac yas kucugum insanlar artik evleniyor ama benim hayatımın yanından yöresinden geçen kimse yok böylede devam edeceğinin farkındayım.
Eskiden çok inançlı bir insanken simdi isyanlara düşmeye başladım Allah acaba beni hic sevmiyor mu diye bazılarına güzellik is kariyer aile yuva cocuk maddiyat hepsi verilirken benimbunlardan hiçbirine sahip olamayisim canımı acıtıyor.

Çevremdekilere bakıyorum insanlar seçenekler arasında kararsizlik yasarken ben begenilme hissini bile yasayamadan yaslaniyorum.Zaten artik evlenemeyecegimin farkindayim ama insan sevme sevilme cinsellik gibi duygusal şeyleri yaşamadan öleceği için üzülüyor.En büyük şükür nedenim bazı hemcinslerim gibi annelik aşkıyla yanıp tutuşmuyorum oda olsa hayat iyice çekilmez olurdu

Bi arkadaşım var bakıyorum üniden mezun olup geldiğinin 4. Yılında 4 kişiyle cıktı 2si ciddi ilişkiydi tanışmak görüşmek isteyenler saymiyorum bile

Boyle boyle çevremdeki herkes mutlu herşeyleri mükemmel bi ben kotu yasıyormuşum gibi herkesin tavuğu gözüme kaz görünmeye başladı bunu artik kıskançlık emmarisibolarak görmeye basladim

üzülerek söylüyorum sanki artık kıskançlık hissiyle tanışmaya başlıyorum bu duygu yüreğime karakterime yerleşecek diye korkuyorum.

Ben yapayalnız sevilme duygusunu hissetmeden ölmek istemiyorum ama bununda boyle olacağını bilmek canımı yakiyor
Karışık oldu ama öyle duygisal moddaydim ki bi ic dokus olarak paylasmak istedim
Böyle düşünüp yanlış karar veren çok insan var, biri de benim maalesef, üstelik yanıma bir de masum çocuk eklendi, mutsuzluğu sezip maymunluklar yapıyor bizi güldürmek için😟

Evli mutlu çocuklu mu yoksa sadece evli mutlu görünen çocuklu mu bu insanlar. İçi onları dışı seni yakar. Kimseye kanma. Apar topar evlenme. Tanı. İstersen yumurtalarını dondur. Vakti geldiğinde çocuk da yaparsın. Üzülme her şeyin hayırlısı. Eğitimine işine odaklan maddi imkanlarını artırmanın yollarını ara.

Hayatım boyunca hep başkalarının mutluluğuna sevinen hatta onların mutluluklarına onlardan daha çok mutlu olan biriydim kıskançlığın ne olduğunu bile bilmezdim ve bu cok uzunca bir zamanda boyle gitti

Yaşıtlarımın cok mutlu aile hayatları oldu maddi anlamda cok zengin olmasalarda ihtiyaçlarının hemen hemen eksiksiz görülmesi benim lise hayatımı bile ailevi nedenlerden zar zor bitirip üniversiteyi kazanmama rağmen gidemeyesim ama arkadaslarimin iki yıllık bi bölüme yakım bir ile bile sülale ile kayida gitmeleri yada aöf ye kayida bile baba abi esliginde gitmeleri zar zor iş sahibi olmak hayata insan icin e gec karışmam ama ben ise başladığım yıllarda kac yas küçüğüm insanlarin mesleki profösyonellige sahip olmaları daha bi dolu sey kıskandirmadi beni.
Hatırlamıyorum belki imrenmisimdir ama kimse icin keske onun olacağına benim olsaydı gibi bir kıskançlığa girmedim

Ama gel zaman git zaman büyüdükçe aslında hiçbirşeye sahip olamadığını görmek boğazımda yutkunamami zorlayan yumruklar oturttu içime öküz degil fil oturdu hep hayatım düzelir düzelecek diye beklerken 1 adim ileri giderken 10 adım geriye savruldum.
Kendime ait hiçbirşeye sahip olamadığımı farkettim en acıtanıda yaşım geciyor ama bir yuva sahibi olamayışım hatta yuvayı evliligi gectim ben hic begenilen ilgilenilen biri bile olmadim ki simdiye kadar hiç iliskim olmadı yasitim dengim insanların degilde niyeyse evli barkli erkeklerin ilgilendigi biri oldum.

Belki evli erkeklerin ilgisinden hoşlandığını düşünüp taşlamaya hazır olanlar varsa soyleyeyim bırakın bundan hoslanmayi insanın onurunu incitmekten başka bisey olmuyor kendini dahada küçük dahada aşağılanmış hissettiriyor maalesef.
Gittiğim arkadas ortamlarında en yakınlarımın bile olduğu yerde muhabbet edecek birseyim olmuyor çünkü konular koca ev evlilik yada erkek arkadaş üzerine oluyor.

Hepsi bi tarafa kac yas kucugum insanlar artik evleniyor ama benim hayatımın yanından yöresinden geçen kimse yok böylede devam edeceğinin farkındayım.
Eskiden çok inançlı bir insanken simdi isyanlara düşmeye başladım Allah acaba beni hic sevmiyor mu diye bazılarına güzellik is kariyer aile yuva cocuk maddiyat hepsi verilirken benimbunlardan hiçbirine sahip olamayisim canımı acıtıyor.

Çevremdekilere bakıyorum insanlar seçenekler arasında kararsizlik yasarken ben begenilme hissini bile yasayamadan yaslaniyorum.Zaten artik evlenemeyecegimin farkindayim ama insan sevme sevilme cinsellik gibi duygusal şeyleri yaşamadan öleceği için üzülüyor.En büyük şükür nedenim bazı hemcinslerim gibi annelik aşkıyla yanıp tutuşmuyorum oda olsa hayat iyice çekilmez olurdu

Bi arkadaşım var bakıyorum üniden mezun olup geldiğinin 4. Yılında 4 kişiyle cıktı 2si ciddi ilişkiydi tanışmak görüşmek isteyenler saymiyorum bile

Boyle boyle çevremdeki herkes mutlu herşeyleri mükemmel bi ben kotu yasıyormuşum gibi herkesin tavuğu gözüme kaz görünmeye başladı bunu artik kıskançlık emmarisibolarak görmeye basladim

üzülerek söylüyorum sanki artık kıskançlık hissiyle tanışmaya başlıyorum bu duygu yüreğime karakterime yerleşecek diye korkuyorum.

Ben yapayalnız sevilme duygusunu hissetmeden ölmek istemiyorum ama bununda boyle olacağını bilmek canımı yakiyor
Karışık oldu ama öyle duygisal moddaydim ki bi ic dokus olarak paylasmak istedim
Peki herkesin neleri var diye düşünmek, Allah bana neden vermedi demek yerine nelere sahip olduğunuzu düşünün. Mesela eliniz, kolunuZ ayağınız var mi? Aileniz anne babanız var mi? Yuruyebiliyor, gezebiliyor, gülebiliyor musunuz? En azından insani birtakım şeyleriniz ve sagliginiz iyi mi? Bunlara sahip olamayan, belki çok çok zor sartlar altinda ekmek bile bulamayan insanlar var. Bu saydıklarınız evet cok önemli ama sahip olamadıklarıniz için üzülmek ve isyan etmek yerine, elinizdekilere şükür edin. Hepimiz birseylerin eksikliğini yaşıyoruz. Herkes farkli şeylerle sınanıyor.Allah sağlık ve sevdiklerimize uzun ömürler versin.

insanların %99u şov yapıyor ve gerçek değil.
Kimse sana kötü olumsuz şeyleri göstermez.

Instagramda mükemmel hayat yaşayan bırkaç kısıyı çok yakından tanıyorum asla asla asla tahmin edemezsin gerçekte nasıllar...

Teselli olsun diye değil ama çoğu insanın acınası bi hayatı var.

normalde birbiriyle konuşmayan ve hakaretler havada uçuşan insanlar 10dk sonra instaya eski bir foto koyup ay aşkım falan yazabiliyor.

Herkesin hayatı şov.

kurgu yaşayacağına gerçek bir şey bekle.

Öncelikle,
Kendin için yaşamani tavsiye ederim.
Kendini şımart biraz.
Sac şeklini rengini değiştir.
Giyim tarzını değiştir.
Kendini bi yenile.
33 nedir ki, şaka gibisin yani.[/QUOTE]

Kendinize böyle öz eleştiri yapabilmenize hayran kaldım. Ve de kıskançlığın zehirli bir duygu olduğunu farketmiş geleceğini anladığınız anda da çözüm aramışsınız..

Bence iyi bir insansınız. Kalbinizi yok yere karartmayın. Güzel düşünün güzel olsun.

Ayrıca dert anlatmıyor ki kimse. Yani dışardan bakarsın kari-koca foto atmış mesela. Evde kavgalılardır bilemezsin. Kimisi de sahte bir dünyada yaşıyor cünkü. İç yüzünü bilemezsin. Imkanın varsa terapi al bence.

ben yadırgamadım böyle düşünceler de olmanızı zamanla dola dola olumsuzluklardan doğaldır böyle düşünmeniz ama geçmişte takılı kalmayın iyi ya da kötü yaşandı ve bitti bundan sonra ne yapabilirsiniz ona odaklanın nice işsizler ya da çirkin diyebileceğimiz kadınlar evli çocuklu sebep işsizlik okumamak ve güzel olmamak değil yani biraz şans kader biraz da sizin diğer insanlara tavrınız dır kendinizi bir değerlendirin dışarda güleryüzlü pozitif görunün insanlara devamlı dertleriniz, anlatmayın itici olursunuz.kurslara spora aktivitelere katılın.sevgiler herşey gönlünüzce olsun
Teşekkür ederim :)söylediklerinizi dikkate alacagim

bu benim yazim olmalı...
konumu anlatamadığım halde bunu iyi bi şekilde anlatan kişisin benim için...

bahsettiginiz seyleri yasamak icin cok buyuk bir yas degil artik insanlar gec evleniyorlar genelde.
Yani önceleri hep bunu duyup boyle teselli oluyordum ama açıkçası şimdi doğruluk payını göremiyorum kadin yada erkek farketmeksizin cevremde yaşından cok küçükler artik evlendi.

Komik olacak ama cevremde yaşıtım yada yasima yakın bekar erkek yok.Dogu bolgesindeyim tayin veripte buraya gelmek isteyecek kimse yok maalesef benimde gitme durumum yok.
Is gereği yada arkadaş çevremden dolayı hep yeni birilerini tanıma şansım oluyor ama hepsi yas olarak benden cok kucuk insanlar

O evden kurtulmak icin evlenmeyi dusunmeyin sakın. Boyle yapilan evlilikler genelde daha beter sonucla bitiyor.
Once aynalara kusmeyin. Makyaj yapmasaniz da yuz bakiminizi yapin. Bu sizi iyi hissettirecektir. Her gun yarim saat yuruyus yapin. Yuruyus seratonin salgilamanizi saglayacaktir. Kendinizi severseniz ozguveniniz yerine gelir. Bu da etrafiniz tarafindan bir sekilde fark edilir. Hic mi arkadasiniz yok ara sira disarida goruseceginiz? Sosyallesin, kitap okuyup film seyredin. Evlilik cok da matah birsey degil. Herkes de evlenince aman aman mutlu olmuyor. Sosyal medyada paylasilan mutlu pozlar gibi degil cogu zaman, filmlerdeki gibi hic degil. Evlenince birsuru sorumluluk uzerinize biniyor. Kayinvalidesi ayri dert, gorumce kayinpeder disaridan bir suru insan bir suru ses herkes kendince karisiyor. Esler de kucagina yatinca saclarini oksamiyor. Sevgi kelebegi gibi gezmiyor yani kimse. En fazla bir kac ay ... hersey aliskanliga donusunce sorumluluklar da artinca herkes yatsa da ben de uyusam dinlensem diyorsun. Kendi cevreni kurman lazim. En onemlisi de kendini sevmeyi ogrenmen lazim. Bu arada kendini cok iyi ifade ediyorsun. Yazarlik yetenegini kullanmalisin bence. Okulu yarim birakti isen egitimine de uzaktan da olsa devam edebilirsin. Cok mutlu olmani dilerim.
Aslında arkadaşlarım var yani sosyal manada tam olarak yalniz sayılmam çevrem sorunlu evliliği olan yakınlarım arkadaşlarımla dolu evliliğin ağır sorumlulukları mesuliyetleri psikolojik yorgunluğu yada belli bi düzeyde hayati kisitladiginin bilincindeyim ama niyeyse istiyorum iste.
Beni seven bana değer veren biriyle hayatımı birleştirmek huzurlu bir yuva sahibiolmak istiyorum aksam eve gideceğim saatte ayaklarım beni geri geri goturmesin eve gideceğim zamsn heyecanla gideyim salondaki kanepeye uzanayım eşime yemekler hazırlayayım istiyorum

Bu arada kendini iyi ifade edebiliyorsunuz demissiniz ya keske hayatin icindede bunu başarabilsem psikologa gidiyorum fakat ona kendimi sıkıntılarımı anlatamıyorum o yuzden karşımdaki uzman kişide bana olmadi gerektiği gibi yardimci olamiyir

Benim ailem yok. Aile derken eşi kastetmedim eş yok zaten, sağlık sorunum olduğu için kimse yanaşmıyor . Anne baba yok. Koca hayatta tek başımayım. Evet bir işim var . Bir sürü sağlık sorunum günde bir sürü ilaç içiyorum. Bana sorsalar keşke sağlığım olsaydı başka bir şeyim olmasaydı. Insan elindekine değil uzaktakine imrenir hep.

Sızın içinizdeki bu enerji dışa yansıyor . Herkes çok güzel çok zayıf çok başarılı değil ki. Elindekinin kıymetini bilmelisin. Ev seni huzursuz ediyorsa ayrı eve çıksan kendi yağında kavrulursun kendi düzenin olur istediğin gibi. Kendi basinin çaresine bakarsın biraz özgüvenin gelir. İşte neden huzursuzsun mesela. İşinde başarıyı yakalarsan dikkat çekersin. Yeni arkadaşliklar kurar çevren olur işini seversin. Omzuna yaslanacagim eş diyorsun ama herşeyi bütün mutluluğunu bir kişiye baglayamazsin. Sonunda yine üzülürsün.

çok fesat görünüyosun bacım kusura bakma da. herkes hayatının her anını dışarı vurmuyor gördüğün iyi şeyler kadar görmediğin kötü şyler de oluyordur. başkasının hayatına imrenebilirsin ama fesatlığa girer onların var dabenim niye yok düşüncesi. beğendiğin bir şey varsa kendi hayatına uygulamayı dene psikolojik yardım al bence hepsinden önce biraz özgüvenle kendini istediğin gibi birine çevirebilirsin.

Çok ama çok karamsarsınız depresyona gitmişsiniz sanırım yerinizde olsam yardım alırdım.Ve ne kadar çok insan tanırsanız o kadar çevreniz oluyor,o kadar çok kişiyle tanışma imkanınız oluyor.Yerinizde olsam resim,müzik vs bir sürü kursa giderdim spora gidip hem ruhuma hem vücuduma yatırım yapardım kendime boş vakit bırakmazdım bunları düşünmek için zaten zamanla siz kendinizi iyi hissettikçe etrafa pozitif duygular saçacağınız için etrafınızda daha çok insan olacaktır

Back
X