Komumun beni enayi yerine koymasna artk msade etmemem lzm... Ama nasl?

Şimdi burada size isteyin tabii ki kalır mı diyeceğim ama inanın başıma gelse isteyemem sanırım. Ama siz isteyin hatta pcyi ona verin tamir ettirip getirsin.

bence komşunuzdan parayı istemek yerine laptopunuzu yaptırmasını isteyin ve sonuç ne olursa olsun o komşuyla fazla muhattap olmayın,bence ilerdide daha büyük sorunlar çıkabilir,çünki hiç düşünceli birisine benzemiyor.benimde başımda böyle biri vardı hep alttan aldım,aman ayıp olmasın,aman küsmeyelim diye ama en son bana iftira attı.

Allahım ne günlere kaldık.
Size emanet edilen bir bebeği yeterince koruyamamışsız " Ucuz atlattım ya bebeğe birşey olsaydı" diyeceğinize kırılan maddiyatla geri gelecek birşey için buraya konu açmışsınız.

Bence komşunuz çok ama çok hatalı çünkü size bebek emanet etmiş. Bir bebek maldan önce canı düşünenlere emanet edilir. Candan önce malı düşünene değil.

Ya canım olan olmuş istenmez bence o para Allah tan bebeğe bir şey olmamış... Tek yapacağın bu kadar sinir olduysan tekrar görüşmemen madem senden faydalanıyor..Büyüklük sende kalsın ilişkini kes hakkınıda helal et oldu bittiii...

bebeğe bakmayı kabul ettiğinize göre tüm sorumluluğunuda kabul etmiş oldunuz, baştan kabul etmeyecektiniz, kabul ettiğinize göre tüm zararı ve sorumluluğu üstlenmiş oldunuz, üstelik komşunuz ne yapabiliriz diye de sormuş, belliki ödeyecek

bencede iste hakkını yedirme..
bendede var öyle bi komşu wc ihtiyaçlarına kadar bana gelirdi :/ (wc de eşi varmış banyodakini yeni temizlemiş benimkini batırcakmış! ) ki ben çok yumuşak yüzlüyüm..
derkenn 3 gün önce ''sen ve sana gelenler devamlı zilime basıyorsunuz çocuk uyusunda rahata eriyim diyorum sizin sayenizde olmuyor daha çalmazsan sevinirim'' dedim kapıyı kapatıp yaslandım ve ''ohhhh'' dedim :)))

hatalı cocuk değil adı üstünde 2 yasında bbecik ya..siz neden ortada bıraktınız ki ben olsma komşuma söylemezdim bile ...elektrik süpürgesine gelince o zaman tamir ettirecektiniz o bozmuşsa eger bundan eminseniz yani...

gerci konu eskimis ama yine de ben de yazmadan edemiyecegim...

ben de cogu arkadasin fikrine katiliyorum... hata sizin... sorumlulugunuzda 2 yasinda bir bebek varken pc ile ilgilenmeniz de ayrica hata... bebeginiz olunca anlarsiniz ne demek istedigimi...

sonucta bebek.. evde hele misafir bebek varken hersey kaldirilir ( kirilmasi istenmiyorsa ) ve özellikle bebege azami dikkat gösterilir...

anne o anda orada olsaydi is degisirdi. o zaman sorumluluk onun olurdu. sizin dikkatsizliginizin faturasini komsunuzdan cikarmak istemieniz cok yanlis bence...

arkadaslarimin cocuklari benimde degerli esyalarimi bzdular veya kirdilar.. ama ben yine de kendimi suclu hissettim niye dikkat etmedim diye.. söylemek ya da parasini istemek hic aklima gelmedi...

işte herzaman komşularla arada mesafe bırakmak lazım...kimi zaman böyle iyi niyet suistimal edilebiliyo ...bence parasıda eksik olsun kendine sana verdiği son zarar olsun yeterki sen buna dikkat et bundan sonra mesafe koy kafan rahat etsin...

bugün o kadar sinirliyimki anlatamam karşı komşum geçen sabah mide ağrısından kapımı çaldı uyku sersemi açtım kapıyı 2 yaşında oğlunu bana bırakkıp hastaneye gitti. o gün gün boyu bendeydi çocuğu uyutup biraz int bakınıyım diye laptopu açtım neyse daha yemek için mutfağa gitmiştimki çocuk uyanmış ve laptopu düşürmüş tabi laptopun ekranı kırılmış tabi çok üzüldüm nasıl yaptım diye eşime ben yaptım dedim eşim neyse problem değil sana bişi olmasın dedi ama tabi baya bi külfet 400 tl buluyomuş masrafı.
ertesi gün komşuma söledim olanı bana hiç bi şey sölemedi eşime sölemedim çocuğun yaptığı diyede belirttim akşam kapımı çalmış eşimin evde olduğunu bildiği halde bilgisayar için ne yapabiliriz diye soruyo eşim dedi resmen eşime duyurmaya çalışıyo gibi bende daha sonra konuşuruz diye gönderdim ama çok sinirlendim.
2 gün geçti hala ne gelen var ne giden var ben kendimi salak gibi hissediyorum daha öncede süpürgemi bozup getirmişti ben bu meseleyi açık açık konuşayımmı acaba masrafı istiyimmi karar veremedim ne yapayım?:çok üzgünüm:

aldığımız sorumluluğu başka yerlere yüklemeye bayılıyoruz.. kendim de yaparım ama farkedebildiğimce kontrellemeye çalışırım.. yapabildiğim bu..
komşunuz yavrusunu size bırakıp gitmez.. siz istemeyi kabul etmezseniz bunu yapabilmesi mümkün değil..
diyemedi iseniz bu sizin sorununuz olması lazım.. hayır diyebilmek ile alâkalı.. herkes yapamaz.. ben de yapamam.. ama öğrenebilirim.. öğrenilebilir yani.. deneye yanıla..
kendimizi red'de de alıştırmamamızın sonucunu birilerine yüklemeye alışmaktan korkarım.. uyuşmak gibi birşey olur bu.. hissetmeden yaşamak..

Hanımefendi sizin asıl sorununuz 400 YTL değil. Siz komşunuzun size zarar verme alışkanlığı edinmesinden şikayetçisiniz. Siz bence o parayı komşunuzdan hiç istemeyin fakat bundan sonra da hem bu komşunuza hem de diğer arkadaşlarınıza gerekttiğinde hayır demeyi öğrenin. Sizden hoşlanmadığınız bir işi yapmanızı isteyen kişiyi reddetmeyi bilin çünkü sonunda zararlı çıkan siz oluyorsunuz. Ayrıca sonradan şikayet edeceğeniz hiçbir yardıma ve işe kalkışmayın.

Canım sen bişey söylemezsen komşun iyice yüz bulur.. konuş paranıda al paşa paşa vericek. ayrıca kocana huyurmaya calışmasıda bile bileee senin aranı açmasından kaynaklanıooo.1 kere uyar hala aynıysa görşme derim ben.

Back
X