Hoşbulduk nursimam, geçmiş olsun öncelikle. Kızınla aynı tipteyiz bende tuz kaybetmiyorum (en azından öyle geçiyor, tuz kaybından kaynaklana sıkıntım yok). Lütfen ne sen neden eşin üzülmeyin ben 21 yaşıma geldim bir erkenlikte küçük bir dönem hayatıma lanet etsemde şu an bu tip bişey düşünmüyorum sadece çevremdeki kimse durumumu bilmiyor dertleşecek kimsem olmuyor bu konuyla ilgili bi tek o etkiliyordu burada sizleri buldugumdan beri oda artık dert degil rahatladım yani. Bitek bu rahatsızlıkla ilgili bişey geçince annemin ve babamın yüzlerindeki o üzgün ifade beni bitiriyor şuan hastalık falan degilde bitek o. siz lütfen öyle olmayın kendinizide üzmeyin sonuçta bu hayatını çok etkilemeyecek kızının herşeyi yapabilecek büyüyünce sadece bikaç ameliyat olacak ve ömür boyu ilaç kullanacak çogu kişinin günümüzde sürekli ilaç kullandıgıda bir gerçek herkez bişeyler kullanıyor öyle düşün, bu hayatını etkilemeyecek bişey. en fazla çevresinin ilaç kullandıgını bilmemesi için gizli gizli alır benim gibi ilacını en büyük sıkıntısı bu olur ondan lütfen üzülmeyin.
Benim aileminde en çok yıpranma nedeni başta banada erkek demişler. Ktü de bi prof testisleri inmemiş daha diyerek epey oyalamış bizimkileri onu araştırıyormuş akıllı anca. 1 yaşımı geçince ebem hala testis inmedigini duyunca beni hacettepeye yönlendirmiş hemen. Orada zaten hemen testler falan durum ortaya çıkmış tabi ailem yıkılmış buna en zoruda heralde babamın mavi kimliği pembeye çevirmesi olmuştur zaten çok zor bişey bencede bu bende yaşamak istemezdim anne olarak. hemen ailemin durumunuda gözönüne alıp klitoris ameliyatı yapmışlar bana bu yüzden. Ailem için çok zor bir durum olmuş bu durum bundan sizi çok iyi anlıyorum ama lütfen yıkılmayın bu kadar gene sen daha kolay atlatmışın ama erkekler bunu içine atıyorlar ve biyerlerinde saklıyorlar bunu konuşun derim ben ve üzülmesin istersen eşine burada yazanlarıda göster içi rahat olsun onun atlatması daha zor çünkü gerçi size pskolojik destek veriyorlardır aksatmayın onu herşeyinizi konuşun rahatlayın.
Bu arada doktora bişey bulma bence göremez bu durumu normal ultrasonla zaten hersey zor ayırt ediliyor küçük farkı anlayamaz zaten. anlasada zaten anlayabilecegi kadar anomali olduktan sonra geç kalınmış olur. bu anca genetik testle çıkıyor zaten dogum öncesinde, buda standart bişey degil özellikle ailede bu tip bişey olmayınca gereksiz bişey. olacagı varmış olmuş gibi düşün sadece bunu. İyiki dogar dogmaz ortaya çıkmış bende yaşanan gecikmeden kemik yaşım falan ilerlemişti baya normale döndürmek için kortizonu bolca vermişler bir dönem. Senin kızında bu tip bir sıkıntı olmaz sadece yerinine konur kortizon bununda bir sıkıntısı olmaz zaten :) .
İlerdede psikolojik destek almaya devam edin derim ben özellikle kızına bu durumu açıklamayla ilgili lütfen geç kalmayın ve açık olun bu konuda sonuçta bu onun bedeni ve onun hayatı. Benim aileme en büyük kızgınlıgım bu. ben bunu yürüttügüm hastane dosyamdan ögrenmemeliydim, hastalığımı bana uygun bir şekilde açıklamalılardı. sordugumdada açıklayamadılar yıkıldılar sadece onların neler yaşadığını teyzemi sıkıştırıp ögrendim, yanlış hatırlamıyorsam 10-12 yaşlarımdayken sormaya başlamıştım kontrolleri falan onlarda bana binbir türlü yalan attılar, hatta babam vajinoplasti ameliyatı için kardiyoloji kontrolüne gittiğimizde ameliyat olup olmadıgı sormuştu doktor oldu demişti babamda doktora, kontrolden çıkınca baba ne ameliyatı diye sorunca kalp ameliyatı demişti adam yaw bi çocugun üstüne bu kadar gelinmez insan her yerinden şüpe eder hale geliyor sonunda bu yüzden. 15-16 yaşlarımdayken şüpem artmıştı ve dosyamı alıp herşeyi okuyup araştırmıştım o zaman taşlar yerine oturdu bende neyin ne oldugunu anladım ve 18ime kadar kendimle ilgili geçmişteki herşeyi ögrenebildim, ama bu 3 yıllık süreçte aileme çektirdim ve çok kızdım, çünkü onlardan hiç sağlıklı bilgi alamadım. Lütfen siz böyle olmayın dürüst olun hastalığın kendisinden çok bu üzüyor çünkü.
Bu arada canım tüm kortizon tedavisi görenlerde kilo sıkıntı oluyor hep. lütfen bebeklikten bol kepçe ağır yemek kombinasyonuna kızını alıştırma sonra daha çok kilo oluyor ve bu çok yeme alışkanlığını atlatmak zor oluyor. ben uzun zaman ayda 1 kilo aldım haliyle epey fazla kilom var, uzun zamanda kilo artışını durdurabildim. şimdi veriyorum ufaktan bu kiloları, baştan dikkatli ol lütfen ipin ucu kaçmasın kilo konusunda vermesi çoook zor bu kiloları özellikle canın deli gibi güzel yemek isterken