- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
- Konu Sahibi fahri konsolos
-
evet uykudan once de oluyor.Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım zor gerçekten.
Yaşadığına benzer şeyler bende uykuya dalmadan önce oluyor bazen bak hala oturuyorum, çok uykum gelirse düşünmem belki diye.
Sürekli mi, ara sıra mı oluyor?
sanirim obsesif i var da kompulsif i yok :) zaten o kadar agir taktigim bir sey yok. sadece aklima gelen engelleyemedigim dusunceler.Bu okb oluyor mu ki bence kaygı bozuklugu sizin ki okb de örneğin bir konu vardı otobüste eli çizilmiş acaba hastalık geçtimi gibi sizin ki tamamen takıntı ve kaygı bozukluğu gibi geldi normalde kıskançmısınız karamsar mısınız
aynen buna benzer durumlar iste.Bende benzer birşeyler oluyor ama bağdaşır mı bunlarla bilemiyorum.
Şöyle ki 4 kez girdiğim bir sınav var ve 4unde de kazanamadım. Ama aynı sınavı evde yapınca kazanacak puanı alıyorum. Sınav anında aklıma hiç olmayan şeyler geliyor. Örneğin sınavdan çıkınca napacağımı düşünüyorum ya da aklımdaki birini düşünüyorum hayal kuruyorum falan garip şeyler oluyor kafamda ve sınavı anlasam da çabucak bitsin diye emin olmadan şak şak işaretleyip çıkıyorum. Evde gelmiyor hiçbiri aklıma ama o ortamda odaklanamıyorum bir türlü düşüncelerden kurtaramıyorum kafamı. Ben takıntılı olduğumu düşünüyorum ama inşallah bir bilgisi olan vardır takipteyim..
O belki de dediğiniz gibi haberlerde falan izlediğiniz çok etkilendiğiniz şeylerden dolayıdır. Birnevi aynı şeyler çünkü, sadece düşündüğümüz şeylerin içeriği değişik o da sanırım günlük hayatımızdaki yaşadığımız gördüğümüz şeylerden dolayı.evet uykudan once de oluyor.
engelleyemiyorum.
hep aklima bir seyler geliyor da bazen engelleyebiliyorum fark o.
sanirim obsesif i var da kompulsif i yok :) zaten o kadar agir taktigim bir sey yok. sadece aklima gelen engelleyemedigim dusunceler.
aynen buna benzer durumlar iste.
ama benim aklima gelen seylerin bazilari igrenc seyler.
iste aklimdan birini gonderdikce daha kotusu olarak geri geliyor.namaz kılmak, eşlerin mutlu olması bunlar güzel eylemler. bence okb değil vesvese. korktukça düşünmeyelim dedikçe büyür, mümkün oldugunca bu şeytanın oyunu diye küçümseyin, tanımamazlıktan gelin.
O belki de dediğiniz gibi haberlerde falan izlediğiniz çok etkilendiğiniz şeylerden dolayıdır. Birnevi aynı şeyler çünkü, sadece düşündüğümüz şeylerin içeriği değişik o da sanırım günlük hayatımızdaki yaşadığımız gördüğümüz şeylerden dolayı.
Ben de uyuyamıyorum bak mesela düşünüyorum düşünüyorum öyle boş boş, sorsan ne düşündüğümü bile net söyleyemem gereksiz saçma sapan şeyler çünkü...
dikkat eksikligi olsa kitap okumada veya birilerini dersi falan dinlemede zorluk yasamam gerekmez miydi?Bu okb degil de dikkat eksikligi bozuklugu
aynen iste bunun gibi ama daha kotu seyleeer :)bana da hep böyle oluyooo :)
hmmm bu aralar stressliyim dogru. ama son zamanlarda artis olsa da basindan beri vardi.Özellikle sıkıntılı bir dönemindeysen bunlar olur, sonra kendiliğinden geçer. Beyin yaşanan stresten kurtulmak için yeni stresler üretir bazen :)) İhtimal tabi bu, yalnızca bu düşünceleri okb gibi şeylere yorma yeter. Zamanla kendiliğinden kaybolur.
cok balon var kacamiyorum :)vesvese balon gibidir. üstüne gitmezsen söner gider.
bu geldi aklıma :)
tesekkurler deneyecegim.Namazdayken bana da olur . Normalde hic dusunmeyecegm seyler gelir aklima. Selam verip tekrar baslarim : )
Namazda akliniza Kabe'yi getirin, Allah lafzini getirmeye calisin.
İliskide -hic yasamadigim icin- tavsiye veremicem.
bunu ben de yapiyorum, meali dusunurken bi bakiyorum nerelere gitmisim.namazdayken gelmesin die aklıma surelerin türkçe meallerini getirmeye çalışıyorum ben biri tavsiye etmişti şeytan işte...
Namaz sırasında olanlar bana normal gibi geldi. Yani bunu yaşayan bir tek sen değilsin kesinlikle.bende sanirim hafif okb var.
artik biktim bu aklima gelen istemsiz dusuncelerden
ozellikle namazda ve cinsellik sirasinda gelenler cok rahatsiz ediyor.
aklima gelen seyleri normal zamanlarda cogunlukla def ediyorum bi sekilde ama su iki durumda resmen ne namazdan bir sey anliyorum ne de iliskiden.
mesela iliski sirasinda olen suriyeli cocuk geliyor, tecavuze ugrayan kizlarin cocuklari haberleri vs, hic olmadi annemle babam, kardeslerim resmen buz gibi soguyorum aninda.
namazda da bu tarz seyler aklima geliyor bunun yani sira peygamberimiz allah hakkinda falan olmayacak seyler.
dedigim gibi gunluk hayatta da geliyor ama bu kadar etkilemiyor.
konsantrasyonumun bozulmamasi icin tavsiye edebileceginiz bir sey var midir?
doktora gitme sansim yok bunun icin su anda.
sizde de oluyor mu boyle igrenc dusunceler? yoksa ben cidden takintili miyim?
Okbde mantik disi kurgu var, dikkat eksikliginde kurgu dogru dusunce zamani yanlis. Mesela sevisme sirasinda ya bugun kocam disarda umumi wcye gidip ordan bi bulasici hastalik kaptiysa su an bana bulasirsa falan diye dusunsen manasiz dusunce oldugu icin obsesyon olur. Kadin tecavuzleri, filistin katliami hayatin gercegi, ama onu o an dusunmen yanlis, beynin yaptigi o an mevzuya konsantre olmamak icin bilinci uzaklastiracak seyler dusunuyo. Illa kitap okurken tezahur edecek diye bir sey yok, bu bi bozukluk ve sende bu sekilde ortaya cikmisiste aklimdan birini gonderdikce daha kotusu olarak geri geliyor.
dikkat eksikligi olsa kitap okumada veya birilerini dersi falan dinlemede zorluk yasamam gerekmez miydi?
aynen iste bunun gibi ama daha kotu seyleeer :)
hmmm bu aralar stressliyim dogru. ama son zamanlarda artis olsa da basindan beri vardi.
cok balon var kacamiyorum :)
tesekkurler deneyecegim.
bunu ben de yapiyorum, meali dusunurken bi bakiyorum nerelere gitmisim.
bu aklima gelenler yuzunden zevk alamiyorumNamaz sırasında olanlar bana normal gibi geldi. Yani bunu yaşayan bir tek sen değilsin kesinlikle.
Şeyatanın en aktif çalıştığı anlardan biri.
Bu durumda sana tavsiyem ölüm ve ötesini düşünmen. Yani gerçekleri..
Cinsellik sırasında gelenler de yeteri kadar zevk almadığını hissettirdi bana sanki.
ama aklima gelenler sadece bu haberler degil.Okbde mantik disi kurgu var, dikkat eksikliginde kurgu dogru dusunce zamani yanlis. Mesela sevisme sirasinda ya bugun kocam disarda umumi wcye gidip ordan bi bulasici hastalik kaptiysa su an bana bulasirsa falan diye dusunsen manasiz dusunce oldugu icin obsesyon olur. Kadin tecavuzleri, filistin katliami hayatin gercegi, ama onu o an dusunmen yanlis, beynin yaptigi o an mevzuya konsantre olmamak icin bilinci uzaklastiracak seyler dusunuyo. Illa kitap okurken tezahur edecek diye bir sey yok, bu bi bozukluk ve sende bu sekilde ortaya cikmis
sevindim senin adinauzun yıllardır namaz kılarım,hiççç aklıma bişey gelmez,şaşırmam,unutmam,bence namaza hangi şartlar altında durudğunuzla ilgilidir,orada ınce bır çizgi var,spor yap,kıtap oku,o düşüncelerın savuşur gıder,ama en doğru teşhıs doktor verecektır,bir zaman geçmez ise,doktora gıt
ben bunlari hep dusunuyorum ama bunlar neyse sadece dikkati dagitan seyler.Bazen cinsellik esnasında acaba yarın hangi kıyafeti giysem, öğle yemeğinde ne yesem gibi şeyleri düşünüyorum hazır fırsat bulmuşken
Ay aynı olayları yaşamışız.sınav konusunda dediklerinizi aynen bende yasadım:)hep aklıma sınav sonrası yada işte birileri ve onunla diyaloglarım geliyor sınavda bunalıyorum:))Bende benzer birşeyler oluyor ama bağdaşır mı bunlarla bilemiyorum.
Şöyle ki 4 kez girdiğim bir sınav var ve 4unde de kazanamadım. Ama aynı sınavı evde yapınca kazanacak puanı alıyorum. Sınav anında aklıma hiç olmayan şeyler geliyor. Örneğin sınavdan çıkınca napacağımı düşünüyorum ya da aklımdaki birini düşünüyorum hayal kuruyorum falan garip şeyler oluyor kafamda ve sınavı anlasam da çabucak bitsin diye emin olmadan şak şak işaretleyip çıkıyorum. Evde gelmiyor hiçbiri aklıma ama o ortamda odaklanamıyorum bir türlü düşüncelerden kurtaramıyorum kafamı. Ben takıntılı olduğumu düşünüyorum ama inşallah bir bilgisi olan vardır takipteyim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?