Konserve domateslerim bozuluyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi utku
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

utku

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2009
944
143
323
44
bulundugum yer kısları soguk ve kar yagıyor 2.5 yasında kızım var taze seyler yesın ıstıyorum.dolayısı ıle karda kısta dısarı hep cıkamıyorum.buzlugumda fasulye vs dolu zaten.domates konservesı yaptım annemler yanımdayken.malum cocukla yalnızken zor oluyor.yapalı 1.5 ay oldu 4 tanesı 1lt kavanozum teker teker bozuldu.bugun baktım 2 tanesı daha gıtmıs.dogradım pısırdım kavanozları 2 gun ters beklettım sızma olursa dıye 3gunde duz sekılde lavabo uzerınde tuttum.aradan 1 ay gectı tek tek bozuluyor.bulundugu yer sıcak degıl nemsız kuru karanlık.gecen sene yaptıgımda bozulma olmadı hıc.
okadar emegımemı yanayım kısın domatessız kalcaz onamı yanayım nıye boyle oldu arkadaslar nette arastırdım ılk gunlerde bozuluyomus sonrası ıcın yazı yok.bılen bırı bana bır akıl versın lutfen 10 tane yapılmıs kavanozum var onlarda bozulursa dıye sınırlerım bozuldu artık.burda pazar carsıda kuruluyor baska yerde yok 5 kg dahamı alsam yapsam ama o bıle zor.dolmusa bın kızımı tutması zaten zor al domateslerı tası dolmusa gerı bın offf dıyorum.lutfen yardım.

kapakların yenimiydi
keşke şoklasaydın
yazık olmuş o kadar emek
diğerlerine bişey olmaz inş.
yeni alıp buzluğa mı atsan

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşım bu sene bizde yaptık konserve fasulye ve domates bizimkiler bozulmadı aksine biz sıcak yerde yaşıyoruz biz her sene kavanozların kapagını degiştiriyoruz geçen yıl ikitanesi degiştirmedik bişey olmaz diye degiştirmedigimiz kapaklar bozuldu.

kavanozlarım yenı kapaklarda.buz dolabında yer yok olsa cıkarır hepsını koyardım.her zamankı gıbı yaptım anlayamıyorum 1.5 ay sonra bozuldu.kısın malum 5lıra domatesın kılosu.hem ucuz hem taze yapmıstım cok uzuluyorum yavastan sırayla bozuluyor gerısıde bozulursa offf.kullanayım desem bozulmadan kızım ben esım yasıyoruz malum gurbetteyız yoksa akrabalara verırdım bozulacagına yensın dıye.tuketmemde zor dolaptada yer yok.kuzu kuzu beklıcem gerısıde bozulursa cope bozulmasın dıye dua edecem artık

annemden öğrendiğim şekilde yapıyorum ben
domatesi pişirip tuz atmadan soğutuyorum
daha sonra buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuya atıyorum
bütün kış bişey olmadan kalabiliyor
eğerki kavanozda yapmak daha kullanışlı geliyorsa size
bi dahaki sefer tuz atmadan pişirin
tuzda çürüme hızını artırabilir...
bayada varmış en iyisi dolaba yerleştirin
onlarda ziyan olmasın

keske konserve yapacagina hersdyi güzelcd posetleyip
derin dondurucuna atsaydin
madem imkanin yok oturdugun yerde
bunun icin özel bir dondurucu bile almalisin bence sebzeler vs icin

Kalanların da bozulmasından endişeleniyorsanız bence de en mantıklı çözüm onları porsiyonluk şekilde buzdolabı poşetlerine bölüp derin dondurucuya atmanız

ben kkışa hazırlık olarak uygulladığım yöntemleri yazayım..
1-doğradığınız domateslerinizi yemeklerinize koyduğunuz kadarıyla ayrı ayrı buzdolabı poşetine koyduktan sonra hepsini bir kaba koyup buzluğunuza atın.
2-domates sosu yapacaksanız domatesleri ve yarı oranında kırmızı biberi iyice robotta çektikten sonra içine zeytinyağı ve bir miktar tuz atıp koyulaşıncaya kadar kaynatın(yaklaşık 3-4 saat) ılık hale gelince kavanozlarınıza koyun.Üzerine margarin yada tereyağı eritip üstünü kapatacak şekilde koyun.yağ belli bir süre sonra sosunuz üst yüzeyinde katı halde kalıp hava almamasını sağlayarak bozulmasına engel olacaktır.ben tereyağı kullanıyorum yemeklerdede üstünde oluşan kalıp yağını gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.(hazırladığınız sosları buzdolabınızda saklayabilirsiniz).yaptığınız bu sos çorbalarınıza,yemeklerinize,kahvaltıda güvenle koyarak yiyebilirsiniz..
3-fasulyelerinizi içine yemekte ne kadar domates koyuyorsanız o kadar domatees ekleyip içine az tuz ekletip su koymadan ocakta fasulyeler sararana kadar pişirin.fasulyeler sararınca kaplarınıza koyup buzlukta saklayabilirsiniz...

üzerlerine yağ eritip koyun,hava almayacakları için bozulmasınıda engellemiş olursunuz..

buzlukta biraz yer açıp bozulmadan poşetlere koyun bence
kapaklar yeniyse bozlmaması lazım ama yazık olmus emeğinize

aceba dıyorum kavanozdakılerı bosaltıp yenıden kaynatıp koymayı denesem olurmu?dondurucum yok malum tayıncıyız bısuru esya var evde bırde onu almadık.bugun soylendım esıme bısuru emegım maf oluyor dıye seneye muhakkak mınık donduruculardan ıstıyorum bu kadar esya tasınıyo oda tasınıversın dıye.ıkıncı cocuk ta dusunuyoruz kesın lazım sart oldu dıye alacakmıs bakalım.sorun bu kavanozları nasıl kurtarırım.cevaplarınız ıcın tesekkur ederım bılen varmı kaynatsammı tekrar?

Bence tekrar kaynatma ne olur olmaz biz kavanozlara sıcak sıcak koyuyoruz ve kapaklarını örtmeden önce sıvıyag ve tuz koyuyoruz az miktarda kapaklarını sıkıca kapattınımız mı söyle yapabilirniz bozulmasın diye kavanozları buzdolabı rafına koyabilirsiniz ben sıcak yerde yaşıyorum yazları nemle 45 dereceyi buluyor annem kavanozları buzdolabı rafına dizdi şuan çıkardı hava serinleyince hiç birşey yok maasallah.

benımde domates yapasım var kızlar ısatynbulda oturuyorum kılosu kac lıradan almalıyım kıs ıcın ? buarada konuyu bende ısgal ettım kusura bakmayın

benımde domates yapasım var kızlar ısatynbulda oturuyorum kılosu kac lıradan almalıyım kıs ıcın ? buarada konuyu bende ısgal ettım kusura bakmayın

Biz sandıkla aldık canım bursa domatesi derler kilosu 40 kuruş ila 45 kurusa geldi eger sandık degilde normal almış olsaydı kilosu 60 kuruş ila 65 kuruş oluyordu bizimkisi 40 kuruşa geldi

bizim normal marketten aldığımız konserve salçalar bile,ağzı kapalı olduğu halde bir süre sonra bozuluyo..
bizde ustune sıvıyağ döküp öyle koyuyoruz buzdolabına
daha çok gıdıyo
domatesleride kaynatıp buzdolabı poşetlerıyle koyduk derın dondurucuya,bişi olmadı henüz..

benim yaptığım domateslerin kapakları da attı. ben de buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuya attım:)

benim yaptığım domateslerin kapakları da attı. ben de buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuya attım:)

Bizde dondurucu yok o yüzden kavanozlara yapıyoruz çok şükür atmadı kapaklarımız

Son 2 3 yıldır bizde kapakları her sene yenilememize rağmen bir süre sonra atıyor.Bu sene de aynısı oldu.Sanırım kapaklara bi şey yapıyorlar.Biz şöyle kurtarıyoruz istersen dene.Eğer fazla zaman geçmediyse sadece kapaklar atıyor.Domateslere pek bir şey olmuyor.Eğer biraz uzun süre de anladıysanız bozulduğunu o zaman domateslerin üstünde hafif bir değişme oluyor.O zaman üstünden bozuk olanları içimizi rahatlatacak kadarını atıyoruz çöpe.Kalanını tencereye boşaltıp çok çok az sıvıyağla bol tuzla kavuruyoruz.(Bozuk o falan diyenler olabilir biz de düşünmüyor değiliz ama dışarıda yapılan hem hijyeninden emin olmadığımız hem de dünya kadar katkı maddeli ya da hormonlu yiyecekleri düşününce bunun zararının daha az olacağını düşünüyoruz.)Sonra onları sıcak sıcak kavanoza boşaltıp hemen yeniden aldığımız kapakla kapatıyoruz.Ters çevirip iyice soğuyana kadar yaklaşık 1 gün bekletiyoruz.Kapaklarını tekrar açmaya çalışıyoruz.Eğer olmuşsa zaten kapak açılmıyor.Bi de kapak biraz içine çökmüş olacak.Kapak açılıyorsa tutmamıştır.Sonra kullanıyoruz.

Bi de size tavsiyemerin dondurucu yok diyorsunuz ya soğuk yerdeymişsiniz balkonda falan tutarsınız.Hatta ben olsam kar yağıyorsa (yeriniz müsaitse balkon bile olabilir.) balkonun köşesine kar yığarım (ya da kovaya seleye falan siz alternatif bulun.).Domatesleri falan poşete koyup derin dondurucuya koyar gibi o karın içinde muhafaza ederdim.Okuduğum yer çok karlıydı.Ailemin gönderdiği şeyi böyle muhafaza ediyordum.İnşallah işinize yarar..Kolay gelsin:)

Son düzenleme:
buzlukta biraz yer açıp bozulmadan poşetlere koyun bence
kapaklar yeniyse bozlmaması lazım ama yazık olmus emeğinize

bence hertürlü hava almış canım ya yoksa bende herzaman yapıyorum ancak hava alırsa bozuluyo bence diğerleride bozulmadan yeniden kaynat alabiliyosan yeni kavanozlar al onlara yap yada yeni kapak al belki o kapak serisinde bir sorun vardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…