Yemekleri nerdeyse hergun cocuklarla yaparız. Esim de ben de cocuklari her şeye dahil ederiz.Yaşlılığınız çekilmez demeye geldimbaşak burcu ve aynı sizin gibi bir annenin kızıyım. Yemek yapmayi geç öğrendim ve misafir ağırlamakta kendime güvenemedim boş yere. Çünkü titiz annem fırsat vermedi. Bu sebepten çocukları uzak tutma bilincinize tebrikler
Aslinda temel sorunum bir şeyi ben yapmamış isem, güzel olmamıştır diye düşünmem sanırım.
Herkesin her yaptığına fazlaca karisiyorum ve bu hem beni hem çevremi hem is arkadaslarimi etkileyen bir durum.
Her seyi, benim istedigim gibi yapılmış mı diye kontrol etmek beni cok yoruyor, karsimdakileri de!
Bu huyumu ev hayatinda, esimle ve çocuklarımla olan iliskimde gizliden yapmaya calisiyorum. Hatta çocuklarımı evde her işe dahil edip hic karismiyorum, çünkü en büyük isteğim cocuklarimin bu huyumdan etkilenmemeleri. (Bunu yaparken zorlanıyorum) ama soz konusu onlar olunca dedigim gibi kendimi frenliyorum lakin, esime ve digerlerine karşı hic acimiyorum
Ornek olarak, esim evi supurduyse, genellikle o gormeden ben yine supuruyorum, bulasik makinesini bosalttiysa, her seyi dogru yerine koymus mu diye kontrol ediyorum. Bunlar basit ornekler.
Is yerimde gercekten insanların bana nasil tahammül ettigine sasiriyorum, ben olsam etmezdim kesinlikle.
Ama benim annem de böyle, acaba gitgide anneme mi benziyorum...
Kayinvalideme gittigimde, orayi burayi duzeltmekten oturamıyorum, soylenme huyum da fazla olduğundan, o oyle mi yapilir, bu boyle mi yapilir diye kadini bezdiriyorum, ve artik beni çağırmıyor:)
Destek almak istiyorum artik, eğer zaman bulursam...
Oyle iste, icimi dokmek istedim...
Okuduğunuz için teşekkürler♡
Aslinda temel sorunum bir şeyi ben yapmamış isem, güzel olmamıştır diye düşünmem sanırım.
Her seyi, benim istedigim gibi yapılmış mı diye kontrol etmek beni cok yoruyor, karsimdakileri de!
Beni tarif etmişsinSadece bir sey yapılacaksa benim yaptigim gibi olsun isterim
Aaa evet kayınvalidesine söylenen gelinine neler yapar. Bdv’deki konular gibi koltukların yerlerini değiştirme, mutfaktaki dolapları kendine göre düzenleme… bir de hiçbir şekilde gelini beğenmeme.Evet kontrol delisisiniz. Kontrolcü kişiler bu normal herkes böyle demiş ama hayır herkes böyle değil. Güzel olan şu ki siz kontrolcülüğünüzün farkındasınız umarım aşarsiniz.
Aşamazsaniz ileride çok sevimsiz bir kayinvalide olursunuz
Simdi şöyle ki, insanlarin her isi yalap sap yapmaya calismasi canimi sıkıyor, hani tek bir isi yap ama guzel yap kafasindayim sanırım.Hangimiz evde kocasının yaptığı temizliği beğeniyor ki canım yaişini güzel yapıyorsan ve olması gereken oysa özellikle iş yerinde müdahale etmek en doğal hakkın. Ama kaynananın evine de karışma ayol ne yaptın yani şöyle senin yaptığın gibi olmadığında sıkıntı yaşanmayacak şeyler için müdahalede bulunmayabilirsin. Ama illaki öyle olması gerekiyorsa ve belli ki sorun çıkacaksa yardır sonuna kadar hakkın diyorum.
Her gittigimde abartisiz salonun ortasinda 2 haftadan belki daha uzun da olabilir, camasirlikta asili camasirlar...Öz bilinciniz yüksek empati yeteneğiniz var uzman yardımı almaya açıksınız çok olumlu şeyler bunlar. Psikolog ya da psikiyatrist yardımıyla rahatlar ve çevrenizi rahatlatırsınız. Yine de kaynanaya kaynanalık yapıp canından bezdirmeniz gelinin intikamı gibi olmuş ona güldüm sevimli geldi
Bunun değişik versiyonu benim kendi ailemle, her gittiğimde bir makina bozuk oluyor ya tamir ettiriyorum ya yenisini alıyoruz. Son iki süpürgeyi ben aldım, ne kadar eskirse eskisin yenisini almıyorlar. Evi süpüreceğim bakıyorum bozuk çekmiyor yenisini alıyorum. Annem bizdeydi beraber memlekete gittik gitmeden buzdolabı bozukmuş tamir ettirmemiş kardeşlerim iki hafta yazın ortasında buzdolabı çalışmadan durduk, ben servis çağırdım tabi hemen tamir olmuyor parça siparişi falan. Önceki yıl gittik biz gitmeden bulaşık makinesi bozukmuş, tamirde 1 ay kaldı elde bulaşık yıkadım. Yemek yapıcam sarımsak diyarında oturuyorlar, en son ben almışım sarımsağı onlarda içleri boşalmış. En son gittiğimde yine buzdolabı soğutmuyor buzlanma olmuş onu da ben tamir ettim. Ben yapmazsam hiç kimse yapmıyor. Artık söyleniyorum eşim de seni kovacaklar diyor.Her gittigimde abartisiz salonun ortasinda 2 haftadan belki daha uzun da olabilir, camasirlikta asili camasirlar...
Kaskati olmus, al onlari bi kaldir, ben katlayinca da, kavga cikiyor bu sefer.
Katlayamiyorum da zaten sertliginden.
Tahta kasiklari bile makineye dolduruyor.
Ay benim de ya. Yavaş yavaş mıy mıy işten de hiç hoşlanmıyorum. Mesela en son yazılı hazırlanacak arkadaş hazırlarım dedi ama ne hazırlamak. Şöyle yapmak lazım diyorum ya ona kimse bakmaz bir şey olmaz diyor. Arkadaşlar da memnun değil ama ses eden de yok. Tamam ya of ben hazırlarım dedim en son. Karışmayin işime dedim. Tüm yazılı yükü üstümde kaldı amaSimdi şöyle ki, insanlarin her isi yalap sap yapmaya calismasi canimi sıkıyor, hani tek bir isi yap ama guzel yap kafasindayim sanırım.
Bir belge lazim, onun dakikalarca aranmasi beni cildirtiyor, hemen şak bul getir önüme. Yeri belli olsa bulunur, yanlis miyim? Bu sefer benim gidip o kisiyle oralari duzenlemem gerekiyor, cunku tek yaparsam yine yabanci kalacak, bu sefer de Mobbing yapiyor gibi oluyorum.
Bence terapi alabilirsiniz çünkü çevrenizdekiler fark etmiyolar sandığınız şeyleri bile edip de size belli etmiyor sinir oluyo olabilirler :)Aslinda temel sorunum bir şeyi ben yapmamış isem, güzel olmamıştır diye düşünmem sanırım.
Herkesin her yaptığına fazlaca karisiyorum ve bu hem beni hem çevremi hem is arkadaslarimi etkileyen bir durum.
Bu huyumu ev hayatinda, esimle ve çocuklarımla olan iliskimde gizliden yapmaya calisiyorum. Hatta çocuklarımı evde her işe dahil edip hic karismiyorum, çünkü en büyük isteğim cocuklarimin bu huyumdan etkilenmemeleri. (Bunu yaparken zorlanıyorum) ama soz konusu onlar olunca dedigim gibi kendimi frenliyorum lakin, esime ve digerlerine karşı hic acimiyorum
Ornek olarak, esim evi supurduyse, genellikle o gormeden ben yine supuruyorum, bulasik makinesini bosalttiysa, her seyi dogru yerine koymus mu diye kontrol ediyorum. Bunlar basit ornekler.
Is yerimde gercekten insanların bana nasil tahammül ettigine sasiriyorum, ben olsam etmezdim kesinlikle.
Ama benim annem de böyle, acaba gitgide anneme mi benziyorum...
Kayinvalideme gittigimde, orayi burayi duzeltmekten oturamıyorum, soylenme huyum da fazla olduğundan, o oyle mi yapilir, bu boyle mi yapilir diye kadini bezdiriyorum, ve artik beni çağırmıyor:)
Destek almak istiyorum artik, eğer zaman bulursam...
Oyle iste, icimi dokmek istedim...
Okuduğunuz için teşekkürler♡
Bu kontrol deliliği değil herhalde, yine de bilemedimHer gittigimde abartisiz salonun ortasinda 2 haftadan belki daha uzun da olabilir, camasirlikta asili camasirlar...
Kaskati olmus, al onlari bi kaldir, ben katlayinca da, kavga cikiyor bu sefer.
Katlayamiyorum da zaten sertliginden.
Tahta kasiklari bile makineye dolduruyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?