• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu = ANNEM.. vee elimden hiç birşey gelmiyor ..

seda_ufuk

Evli mutlu çocuksuz !
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2017
1.050
791
73
İyi geceler herkese .. Bu saat e kadar uyanık kalmamın tek sebebi annem :( nerden başlayayım bilmiyorum.. bildiğim tek şey bu işin iki ucu ...deynek.... Annem 45 yaşında ve 3 çocuğunu tek başına büyütmüş bir insan ... Farkındaysanız tek başına diyorum çünkü babam olacak adam sadece bedenen var .. ( keşke hiç olmasaydı) Annem ben kendimi bildim bileli hiç boş duramaz sürekli çalıştı bizi bu yasa getirdi evlendirdi.. Hayatımın hiç bir bölümünde ne maddi ne manevi babam dan en ufak bi destek görmedim .. Aynı şekilde kardeslerim de öyle .. Anlatacak o kadar çok şey ki var ki aslında .. neyse ... Bütün bu mutsuzluğun altında yatan tek sebeb annemin ayrı yataklarda uyuyor olması yani ortalama bi 13 yıldır falan .. çünkü babamı hiç sevmiyor hatta nefret ediyor bu yaşına kadar da bizim için katlandı herşeye .. Eğer herşey düzeleceğini bilse yanın da da yatar ama o adam o kadar sorumsuz laftan anlamaz pis bir adam ki.. neyse .. konuya asıl konu bunlar 3 4 sene önce bi ev yaptırdı tapusu babamın üzerine ama emeklerinin hepsi anneme ait .. içinde ki eşyalarda öyle .. Babam olacak yaratık şimdi tutturmuş boşanacağım diye .. şimdi benim bu zavallı annem e nolucak .. boşansa bir dert boşanmasa bir dert :( bi akıl veri n allah aşkına :( siz olsanız napardiniz..

Tebliğ mi ne bisey koyuyormuş avukat ama.Onun içinde para.istiyor .. Annem de şu an çalışmıyor

Tapuya şerh koydurursaniz sizden habersiz evi satamaz. Evlilik içinde edinilmiş mallar ortak sayılıyor sanırım. Boşanma durumunda baban yarısına ortak.

Baban boşansa bile evin yarısı annenin zaten. Ayrıca duruma göre nafaka da alabilir diye biliyorum.

Evle ilgili masraflari annenizin üstlendiğini gösteren belge şahit yada kanıtlar varmı? Zaten yasal olarak yariyariya annenizin ama sanırım siz hepsi için...e haklısınız da lakin yasal olan asl olandır.

Jessey Jessey merhaba sanırım siz avukattınız 2002 den sonra ki evliliklerde ve alınan mallar ortak oluyor ama 2002 den önce ki yapılan evlilikleri kapsıyor mu sanırım mal rejimi yapılması gerekti diye hatırlıyorum o zamanlar tv lerde falan belirli tarihler vermişlerdi o zamanlar acaba yanlış mı hatırlıyorum.

Sizin konunuzu hatırlıyorum sanırım daha öncede böyle birşey sormustunuz tabi o zaman biz demiştik boşandın anneniz diye ama siz boşanmıyor demiştiniz olması gereken olacak diye düşünüyorum ama tapuya şerh koydurmaniz lazım ki babanız tam da boşanmaktan konuştuğu sıra satışı yapabilir evin tamamını kaybetmektense yarısını alırsınız en azindan

Baban boşansa bile evin yarısı annenin zaten. Ayrıca duruma göre nafaka da alabilir diye biliyorum.

Jessey Jessey merhaba sanırım siz avukattınız 2002 den sonra ki evliliklerde ve alınan mallar ortak oluyor ama 2002 den önce ki yapılan evlilikleri kapsıyor mu sanırım mal rejimi yapılması gerekti diye hatırlıyorum o zamanlar tv lerde falan belirli tarihler vermişlerdi o zamanlar acaba yanlış mı hatırlıyorum.

maalesef konu sahibinin yaşını da göz önüne alarak söylüyorum ki muhtemelen evlilikleri 2002 den önce ancak ev ne zaman alınmış önemli olan o ev 2002 den sonra alınmışsa medeni kanunun uygulanması hakkında kanunun 10.maddesine göre edinilmiş mal sayılır
ancak ev 2002 den önce alınmışsa tapu kimin üstüneyse onun kişisel malı sayılır
ayrıca konu sahibi seda_ufuk seda_ufuk aile konutu şerhi için anneniz evlilik cüzdanı ve nüfus müdürlüğünden alınmış ikamet belgesi ile ve ayrıca muhtarlıktan da olur ilgili tapu dairesine gitsin orada yardımcı olurlar para vs. vermenize gerek yok
boşanma davasında avukat için bulunduğu şehrin barosunun adli yardım bölümüne başvursun

Korkma boşansa bile evin yarısı annenin olacak. Siz genede bir avukatla görüşün yapılacak alınacak bir önlem varsa geç kalmayın.

evin yarısı annenizin olabilir ama şu şartla eğer evlenmeden önce aldıysa babanız o evi annenizin hakkı yok evlendikten sonra alındıysa yarısı annenizin 2002 yıl şartı var arkadaş belirtmiş gerçi yukarda

Aynı annem , ben olsam üçüncü çocuğu da yapar atarım üstüne , alsın boyunun ölçüsünü 😃

Back
X