Okuyorum şuan ama iş imkanları kısıtlı.Pandemiden dolayı on-line ders varken evde kaldım,stajımda zorunlu staj olmadığı için yapamadım kaldı ki malesef şartlarım uygun değildi bu dönemde psikolojik olarak çok yıprandım.Şuan üniversite 4.sınıfa geçtim.Maalesef herkes şanslı doğmuyor. Babanızın size davranışları ve şiddet sizin sorumlu olduğunuz bir şey asla değil. Sizin bir suçunuz yok. Bir mesleğiniz var mı? Çalışıp para kazanın ve kendi hayatınızı kurun, iş bulmanın çok zor olduğunun farkındayım ama umarım para kazanabileceğiniz bir mesleğiniz ve eğitiminiz vardır . Psikolojik destek alma şansınız varsa değerlendirin.
Yabancı dil biliyorsanız ufak tefek çeviri işleri yapabilirsiniz, veya öğrencilere ders verebilirsiniz akmasa da damlar.Okuyorum şuan ama iş imkanları kısıtlı.Pandemiden dolayı on-line ders varken evde kaldım,stajımda zorunlu staj olmadığı için yapamadım kaldı ki malesef şartlarım uygun değildi bu dönemde psikolojik olarak çok yıprandım.Şuan üniversite 4.sınıfa geçtim.
22 yaşındayım.Şuan Üniversite 4.sınıf oldum,okul henüz bitmedi,çalışmıyorum.Kopuk bir aileyiz aslında.Halam veya babannemlerde kalamam daha doğrusu kalmamı onlarda pek istemez.Kaç yaşındasınız
Okuyor musunuz, okul bitti mi , yoksa çalışıyor musunuz
Anneniz ve kardeşleriniz ile durumlar nasıl
Kendi düzeninizi kurana kadar gidebileceğiniz babane/anane/ hala / teyze vs akraba var mı
Biraz daha açıklarsanız sanırım daha iyi olur , daha işinize yarayacak yorumlar gelebilir
Çok iyi değil yabancı dilim.Olsaydı yapabilirdim.Sağ olun.Yabancı dil biliyorsanız ufak tefek çeviri işleri yapabilirsiniz, veya öğrencilere ders verebilirsiniz akmasa da damlar.
22 yaşındayım.Küçüklüğümden beri böyleydi bana karşı.En ufak bir şeye sinirleniyor,dışarıdan herhangi bir kişiye sinirlenip sinirini çıkarırdı.Hakkımı savundum diye saygısız konumuna geldim.Kaç yaşındasın?
Hiç birşey şiddeti haklı çıkarmaz ama anlaşamama sebepleriniz neler
Herkese böyle evde ama şu son 3-4 ayda sadece bana karşı böyle.Arkadaşının oğluyla beni görücü usulü nişanlandırdı.Babası bir yanlış yapınca sanki o yanlışı ben yapmışım gibi benim üstüme yürüyordu.Hatta ben yüzükleri dahi atmak istedim.Babanızın bu tutumu sadece size karşı mı? Sadece size karşı olduğunu farz edersek belirli bir sebebi var mı? Lcw vb firmalar şu sıra bayram için destek elemanı alıyor hem gün içinde size meşgale olur hem de eve destek olup kendiniz için de para biriktirebilirsiniz. Malum pandemi sürecinden sonrada sosyalleşmiş olursunuz, özgüveniniz yülselir bu vesileyle
Anladım öncelikle hayırlı olsun . Sizin de rızanız var mı nişana? Babanızın maddi olarak sıkıntıları olabilir mi erkekler maddiyat ve borç konusunda daha sert olabiliyorlar,kayınpederinizden borç vs almış onun stresini ve baskısını yaşıyor olabilir mi?Herkese böyle evde ama şu son 3-4 ayda sadece bana karşı böyle.Arkadaşının oğluyla beni görücü usulü nişanlandırdı.Babası bir yanlış yapınca sanki o yanlışı ben yapmışım gibi benim üstüme yürüyordu.Hatta ben yüzükleri dahi atmak istedim.
Benden çok ailem istiyordu nişanı.Herhangi bir borç yok.Bizim nişan oldu,sonrasında bir iş kurma vardı adam caydı işten.O adam bana yanlış yaptı diyordu sanki ben suçluymuşum gibi bana sürekli laf söylüyordu.Anladım öncelikle hayırlı olsun . Sizin de rızanız var mı nişana? Babanızın maddi olarak sıkıntıları olabilir mi erkekler maddiyat ve borç konusunda daha sert olabiliyorlar,kayınpederinizden borç vs almış onun stresini ve baskısını yaşıyor olabilir mi?
Hatırladım bu konunuzu, nişanı atmayı düşünüyordunuz vazmı geçtiniz. Düğün yakınsa biraz daha sabredin, babanızı görmezden, duymazdan gelin. Yanına pek gitmeyin. Okul bitsin, işinizi bulun en azındanBenden çok ailem istiyordu nişanı.Herhangi bir borç yok.Bizim nişan oldu,sonrasında bir iş kurma vardı adam caydı işten.O adam bana yanlış yaptı diyordu sanki ben suçluymuşum gibi bana sürekli laf söylüyordu.
Ya bu yaşadıklarımı evlenincede yaşarsam diye korkuyorum aslında.Zaten nişanlımla görüşemiyoruz bile hâlâ tanıyamadım nişanlandığım insanı.İnanım sabır kalmadı artık.Son çare kadın sığınma evine gitmeyi bile düşündüm.Hatırladım bu konunuzu, nişanı atmayı düşünüyordunuz vazmı geçtiniz. Düğün yakınsa biraz daha sabredin, babanızı görmezden, duymazdan gelin. Yanına pek gitmeyin. Okul bitsin, işinizi bulun en azından
Terbiyesiz adam ne yapabiliriz ki onun icin, insan evladina da boyle yapiyorsa hic umut yok onun icin malesef. Benim babam da buna benzer davranmisti bana. 23 yasinda okulu yeni bitirdigimde bana ev tutalim is bulurum ben buyuk sehirden demistim. O da erkeklerle gezmeye fingirdemeye mi gidiceksin deyip tokat atmisti. Sonra ciktim gittim isimi buldum calismaya basladim. Bu defa hep para istedi benden. Neyim varsa kazandigim aldi. Sonra evlenicegim zaman sozumde takilan bileziklerin 2 sini aldi, rezil etti beni esime. Hala odemedi. Dugunumden 3 hafta once ode beni rezil etme dedim diye tuzluklar cakmaklar firlatti. Cok uzdu beni cok. Baba kiz cocugu icin onemlidir. Encok bu yuzden uzgunsun aslinda. Simdi babama bakarken gozlerimden nefret fiskiriyo ya da bos bos bakiyorum. Ne dugun ne bayram hic birini sevmiyorum onun yaptiklari yuzunden.Nasıl başlanır bilemiyorum.Babam beni sevmiyor sözlü ve fiziksel şiddetide oluyordu.Beni evden kovacakmış kapının önüne koyup afedersin s.ol git diyecekmiş.Ben bu durumda ne yapacağımı bilmiyorum intihar etmeye bile kalkıştım.Kalacak yer bakıyorum onun içinde para lâzım.Çok dua ettim Allah'a ama olmuyor o kadar üzgünümki....
İnanın gerçekten düzelmiyor.Nişan olurken bile el gibiydi.Beni akrabalara bile rezil eden insandı.Terbiyesiz adam ne yapabiliriz ki onun icin, insan evladina da boyle yapiyorsa hic umut yok onun icin malesef. Benim babam da buna benzer davranmisti bana. 23 yasinda okulu yeni bitirdigimde bana ev tutalim is bulurum ben buyuk sehirden demistim. O da erkeklerle gezmeye fingirdemeye mi gidiceksin deyip tokat atmisti. Sonra ciktim gittim isimi buldum calismaya basladim. Bu defa hep para istedi benden. Neyim varsa kazandigim aldi. Sonra evlenicegim zaman sozumde takilan bileziklerin 2 sini aldi, rezil etti beni esime. Hala odemedi. Dugunumden 3 hafta once ode beni rezil etme dedim diye tuzluklar cakmaklar firlatti. Cok uzdu beni cok. Baba kiz cocugu icin onemlidir. Encok bu yuzden uzgunsun aslinda. Simdi babama bakarken gozlerimden nefret fiskiriyo ya da bos bos bakiyorum. Ne dugun ne bayram hic birini sevmiyorum onun yaptiklari yuzunden.
is ara kendi yolunu ciz. Naparsan yap duzelmez boylesi. Sikma canini.
Şu ana kadar herhangi kötü hareketi olmadı çocuğun ama tabi içine girmeden bilemem nasıl insan.Şuan evlenmeyi de istemiyorum bu yüzden.Annen peki nerde çocuk?
Bence sen evlenme de. Çocuk babandan da kötü çıkabilir.
Aman evlenince kendi yuvasi duzeni oluyo insanin, takmayin boyle kafaniza hasta olursunuz. Bende hatirlatici biseyler olunca sinir oluyorum sonra gecti gecti deyip kendimi sakinlestiriyorumİnanın gerçekten düzelmiyor.Nişan olurken bile el gibiydi.Beni akrabalara bile rezil eden insandı.
Bana çok iftira attı.Kalbim ona çok kırgın,sevgiyle bakamıyorim hep nefretle bakıyorum ona.Her gece yatmadan önce ağlıyorum.Sinir sıkışması vs.türlü sinirsel rahatsızlığım başladı ve psikolojim çok bozuldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?