Konu Eski Nişanlım

toscanatoscana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2015
2.904
8.159
158
Merhabalar içimi dökmeye geldim.
Eski nişanlım 15 gün kadar önce karşıma çıktı. Allaha benimle son kez görüşebilmek için dua ettiğini söyleyip benden onu dinlememi istedi.
Dinledim.Çok uzatmak istemiyorum kısaca yazacağım.
Bana yaşattığı her kötü şeyi, söylediği her kötü sözü hatırladığını ve bunlar için çok pişman olduğunu, bana ölene kadar minnet duyacağını, her zaman da seveceğini vb.söyledi.Beni haketmediğini, ailelere karşı yüzü olmadığı için asla dönemeyeceğini söyleyip, benim mutlu olmamı çok istediğini de ekledi. Kısacası yıllar önce birgün bunları yaşayacak, bunların farkına varıp söyleyecek dediğim ne varsa bana söyledi, günah çıkarıp af diledi..Benden helallik istedi.. Beni eleştirdiği ne varsa hayat 2-3 katını karşısına çıkartıp yaşatmış, mutlu değilmiş, olamıyormuş söylediğine göre..
Çok geç kalınmış sözler, af dilemeler, sözcükler.. Evet İlahi adalet bu ise, tecelli etti.. Ama ben sandığım gibi bunları duyunca mutlu olmadım, sadece ona bunları yapıp yok yere bizi bitirdiği için kinimi kustum..
Bu arada bu bir barışma isteği görüşmesi değildi, yanlış anlaşılmasın.Hayatında sürekli başına kötü şeyler gelmesiyle birlikte hatalarını anlayıp helallik istemeye gelmiş karşıma.. Ben affedince yaşadığı kötü karmaları kapatacağını, huzuru falan bulabileceğini düşünüyor sanırım.
Affetmedim, haklarımı helal de etmedim. Yapamam çünkü..
Sizce yanlış mı yapıyorum? Affedersem ben huzur bulur muyum?
Ben mutlu olmadan onun mutlu olmasını istemiyorum,asla bunu haketmiyor çünkü..

Merhabalar içimi dökmeye geldim.
Eski nişanlım 15 gün kadar önce karşıma çıktı. Allaha benimle son kez görüşebilmek için dua ettiğini söyleyip benden onu dinlememi istedi.
Dinledim.Çok uzatmak istemiyorum kısaca yazacağım.
Bana yaşattığı her kötü şeyi, söylediği her kötü sözü hatırladığını ve bunlar için çok pişman olduğunu, bana ölene kadar minnet duyacağını, her zaman da seveceğini vb.söyledi.Beni haketmediğini, ailelere karşı yüzü olmadığı için asla dönemeyeceğini söyleyip, benim mutlu olmamı çok istediğini de ekledi. Kısacası yıllar önce birgün bunları yaşayacak, bunların farkına varıp söyleyecek dediğim ne varsa bana söyledi, günah çıkarıp af diledi..Benden helallik istedi.. Beni eleştirdiği ne varsa hayat 2-3 katını karşısına çıkartıp yaşatmış, mutlu değilmiş, olamıyormuş söylediğine göre..
Çok geç kalınmış sözler, af dilemeler, sözcükler.. Evet İlahi adalet bu ise, tecelli etti.. Ama ben sandığım gibi bunları duyunca mutlu olmadım, sadece ona bunları yapıp yok yere bizi bitirdiği için kinimi kustum..
Bu arada bu bir barışma isteği görüşmesi değildi, yanlış anlaşılmasın.Hayatında sürekli başına kötü şeyler gelmesiyle birlikte hatalarını anlayıp helallik istemeye gelmiş karşıma.. Ben affedince yaşadığı kötü karmaları kapatacağını, huzuru falan bulabileceğini düşünüyor sanırım.
Affetmedim, haklarımı helal de etmedim. Yapamam çünkü..
Sizce yanlış mı yapıyorum? Affedersem ben huzur bulur muyum?
Ben mutlu olmadan onun mutlu olmasını istemiyorum,asla bunu haketmiyor çünkü..
Hayatta öğrendiğim en büyük şey bir şeyi affetmeden siz de huzur bulmuyorsunuz kendi içinizde ne kadar kötü biri olursa olsun affedin ve silin gitsin affetmeyince ne silebilirsiniz ne de siz huzur bulabilirsiniz

Şimdi şöyle söyleyebilirim ki insanın hayatinda karşısına çıkan onu üzen, kıran vs ne varsa bunların hepsini ben tümöre benzetirim. Bu tümör vücut için her daim içinde tuttuğu vakit tehlike arz eder. Bir operasyonla alınıp temizlendiği takdirde öncelikle başka bir yere sıçrama riski ortadan kaldırılır ikinci olarak bulunduğun yerin iyilesmesi hedeflenir. Hayatımızda affetmedigimiz kişiler hep aklımızda olur ve hatta kıyas için aklımızın kullandığı bir veri olarak yinelenerek tazeliğini hep korur. Affetmesi çok zor ama uzun vadede getirileri çok olur. O yüzden size tavsiyem bu tümörden kurtulmanızdır. Bir süre sonra hiç hatirlamayacaksiniz. En başta kendinize bu iyiliği yapın böyle bir insanı tasavvurunuzda dahi yer etmeye hakkı yok ki :) Allah sizlere hayırlar bahsetsin. Hayırlı bir eş ve hayırlı evlatlar versin. İllaki kulunun ne kadar üzüldüğünü görüyor biliyor hesabinizi Allah'a havale edin. En güzel hesap görücü olarak O yeter.

Bu dünyadaki en büyük müfakat ah ettiğiniz kişinin cezasını çektiğini görmenizdir bence. Kızgınlığın öfkenin kinin esiri olmayın artık. En büyük erdem affetmektir. Affedin ve unutun.

Ben affederdim, kalbimden bu yükü atardım. Allaha havale edilmeli böyle insanlar, her türlü yaşattığını yaşayacak çünkü. Sen affettin diye vicdanı tamamen rahatlayacak mı sanıyorsun? Asla. Belli etmezler ama inan ettiği kötü laflar, yaşattığı her kötü olay ayağına dolanacak.

Kaç sene önce nişanı attınız 🙄 Aslında affetmemekte haklısınız ama ben kimim ki önce Allah affetsin seni de diyebilirdiniz.Zor bir durum.Affettim desen gönül razı gelmez.
3 yıl oldu.Benimle nişanı atalı 10 gün olmuştu ki flörtlere başladı,sonra da sevgili oldu.Benim yastıklarım geceleri göl olurken o gezip tozuyor fotoğraflar atıyordu.unutamıyorum bunları

Basina gelenlerin size yaptiklari yuzunden oldugunu dusunuyor. Demek ki kotu seyler yaptiginin bilincinde. Affetmenizi istiyor yine kendisi icin size uzuldugunden degil. Bence affetmemek dogru olan vicdani omur boyu sizlasin..
Mayıs ayında nişanlanmış tekrar,fakat mutlu olmadığını söylüyor.Ben de affetmemi kendisi için istediğini düşünüyorum

Affetmek son moda söylemlerde olduğu gibi hafiflemek özgürleşmek asla değil bana göre. Sana haksız yere kötülük yapıp seni mutsuz ettiyse üstüne affedebiliyosan acılarını yaşadıkşarını hafife almış olursun. Hep buralarda denir ya önce sen kendine değer ver kendini sev dye sana kötülük eden kişiyi affedersen kendini değersizleştirmiş olursun bana göre. Ben acı çektim önemli değil benim mutsuzluğum önemli değil affettim seni iyi ol mutlu ol böyle mi yani ASLAAA!! Bir kişi var ki ölmek üzere bir damla su istese gözünün önünde yere dökerim affetmem bana yaşattıklarını unutmam. Yazınız umut oldu bana umarım benim için de ilahi adalet tecelli eder

Affetmek son moda söylemlerde olduğu gibi hafiflemek özgürleşmek asla değil bana göre. Sana haksız yere kötülük yapıp seni mutsuz ettiyse üstüne affedebiliyosan acılarını yaşadıkşarını hafife almış olursun. Hep buralarda denir ya önce sen kendine değer ver kendini sev dye sana kötülük eden kişiyi affedersen kendini değersizleştirmiş olursun bana göre. Ben acı çektim önemli değil benim mutsuzluğum önemli değil affettim seni iyi ol mutlu ol böyle mi yani ASLAAA!! Bir kişi var ki ölmek üzere bir damla su istese gözünün önünde yere dökerim affetmem bana yaşattıklarını unutmam. Yazınız umut oldu bana umarım benim için de ilahi adalet tecelli eder
+1000000 Kesinlikle hafiflemek falan değil. Haklısınız. Insan kendini tanıyamaz ve ya kendinden uzaklaşır bana göre. Iyi her önümüze gelen öyle veya böyle bizi üzsün mahvetsin sonra da yollarımızı ayıralım eeee ama onu affedelim ozgurlesip hafifleyim. Bu ınsanın kendine olan saygısını ve kendine olan sevgisini de zedeler bana göre. Ben acı cektiysem o da çeksin banane ! Son zamanlarda iyilik melekleri türedi televizyonlarda orda burda ondan boyle sacmaliklar da çoğaldı. Zannediyorlar ki insan kendine zarar veriyor. Yoooo biz bize yapilan yanlışları 7 24 düşünüp üzülmüyoruz ki,konusu gelince hatirliyip kapatıyoruz yoksa hayat devam ediyor. Özgürüz yani.

3 yıl oldu.Benimle nişanı atalı 10 gün olmuştu ki flörtlere başladı,sonra da sevgili oldu.Benim yastıklarım geceleri göl olurken o gezip tozuyor fotoğraflar atıyordu.unutamıyorum bunları
Heh işte o gezip eğlendiği günlerde seni hatırladığı mı? Ardımda bıraktığım kız ne halde dye düşündü mü? Ne zaman zor durumda kaldı o zaman af dilemeye geldi. Af dilemesi helallik istemesi bile sırf kendi için. İşte bu yüzden affedilmez affetmemelisin iyiki affetmedin.

+1000000 Kesinlikle hafiflemek falan değil. Haklısınız. Insan kendini tanıyamaz ve ya kendinden uzaklaşır bana göre. Iyi her önümüze gelen öyle veya böyle bizi üzsün mahvetsin sonra da yollarımızı ayıralım eeee ama onu affedelim ozgurlesip hafifleyim. Bu ınsanın kendine olan saygısını ve kendine olan sevgisini de zedeler bana göre. Ben acı cektiysem o da çeksin banane ! Son zamanlarda iyilik melekleri türedi televizyonlarda orda burda ondan boyle sacmaliklar da çoğaldı. Zannediyorlar ki insan kendine zarar veriyor. Yoooo biz bize yapilan yanlışları 7 24 düşünüp üzülmüyoruz ki,konusu gelince hatirliyip kapatıyoruz yoksa hayat devam ediyor. Özgürüz yani.
Hııı her şey düşüncedeymiş 😝 biz kendi kendimizi düşünerek üzüyomuşuz. Kardeşim ben olmayan şeyleri kafamda kurup da kendime tasa edinmiyorum ki. Haketmediğim şeyleri yaşamanın üzüntüsünü taşıyorum. Balık değiliz ki her şeyi bir çırpıda unutalım

Back
X