• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden böyle hissediyorum? Üstesinden geldim sanıyordum ama içimde çok derin bir hüzün var.

Herkese Merhaba,

Sizinle bir derdimi paylaşmam lazım. Ben çekişmeli boşanma aşamasındayım. Eski eşim beni eskort kadınlarla aldattı, üstüne bana iftiralar atarak çekişmeli boşanma davası açtı. Sonra bende çekişmeli boşanma davası açtım. 2024 yazından beri ayrıyız. İlk duruşma olmasına az bir zaman kalmışken eski eşimin avukatı anlaşmalı boşanmak için avukatıma ulaştı. Bizde şartlarımızı söyledik şimdi karşı taraftan haber bekliyoruz.

Ben anlaşmalı boşanmak için geldiklerini duyunca önce şok oldum, sonra da içimi derin bir hüzün kapladı. O gün ağladım. O günden beri de hüzün doluyum.1 buçuk yıldır kendimle uğraşıyorum. İyi olmak için sürekli çabalıyorum. Eski eşimi çok ama çok seviyordum. Eski eşime çok aşıktım. Eski eşime duygularımı bitirmek için kendimle sürekli mücadele ettim. Hayatımdaki en büyük çabayı eski eşime olan duygularımı bitirmek için verdim. Ne kitaplar okudum, ne tavsiyeler aldım. Ama anlaşma haberini duyunca çok kötü oldum.

Eski eşimi artık sevmiyorum sanıyordum ama aklıma onunla hep mutlu günlerimiz geldi. Hep bu evlilik niye böyle oldu, niye mutlu devam etmedi, niye ömür boyu sürmedi diye geldi. Belki de hayatında biri var. O yüzden yıllarca beklemek istemiyor. Bunu düşününce bile kötü hissediyorum.

Halbuki davayı devam ettirmekte sıkıntı yaşamıyorum. Gerekirse yıllarca gözümü kırpmadan mücadele ederim. Şimdi acaba içten içe pişman olup gelir diye umudum mu vardı diye düşünüyorum. Ama umudum yoktu, umudumu da bitirmiştim.

Başka bir kadınla yeni bir hayat kuracak olması çok canımı yakıyor. Çocuğumuz olmadı, ben çok istedim o istemedi. Belki başkasından hemen çocuğu olacak. Bu da çok canımı yakıyor. Onun başka bir kadınla evlilik yaşadığını, çocuğu olduğunu düşününce çok hüzünleniyorum.

Sanırım ben anlaşmalı boşanmak istemiyordum, çekişmeli de olsa dava sürdükçe bir umudum olacak diye düşünüyordum. Bir gün kadrimi kıymetimi anlar diye düşünüyordum. Veya şu an son acı gerçekle yüzleştim. O da şu: Biriyle çekişmeli dava sürecine devam etmeniz için bir negatifte olsa bir duygunuzun olması lazım. Eski eşimde bana yönelik hiçbir duygu kalmamış ki bir an önce kurtulmak istiyor. Sanırım eski eşimin benden tamamen gittiğini idrak etmek beni çok kötü yaptı. Mantıklı olarak bu cevabı buldum.

Ben bu işin içinden çıkamıyorum. Bu arada tekrar eski eşimle olmayacağının farkındayım. Eski eşimi artık sevmiyorum, istemiyorum sanıyordum, hala öyle sanıyorum öyleyse neden içimde derin bir hüzün var? Halbuki karşı taraftan anlaşmalı boşanma talebi gelene kadar gayet iyiydim şimdi niye böyle hüzün doluyum? Bu hüzün nereden çıktı?
Sizden fikir istiyorum.

Okuduğunuz ve yorum yaptığınız için teşekkür ederim.🌺
Psikolojik tedavi görüyor musunuz? Acaba geçmişinizde sevgiyi yaşamadınız da bu nedenle mi bu kadar bağlandınız?

Birde ne kadar derine işlerse bu ayrılık hüznünü atlatamama hali o kadar kronikleşir ve hiç başedemezsiniz haberiniz olsun

Kiyamam… okurken anladim seni. Sanki ben yazmisim gibi. Bende eski sevgilim aldatti diye ayrilmak zorunda kaldim. Onu deliler gibi seviyordum. 3 yil oldu.. zamanla kabulleniyorsun, tam unutmuyorsun ama baskasiyla olabilecegini kabulleniyorsun. Tavsiyem tüm baglari kopar yoksa unutmak cok zor olur.

Sadece neden evliliğim yürümedi, hersey farklı olabilirdi diye düşünüyorum. Ama eski eşime tüm duygularım bitmiş değil. Tamamen nötr değilim. Sadece hayatına birini almış olması çok canımı yakıyor. Belki bana verilmeyenler ona verilecek bu çok acı geliyor. Ama eskiden olan gibi bir sevgi hissettiğimi düşünmüyorum. Çünkü eski ben değilim artık. Hayatında büyük ihtimal biri var evet.
Öyle düşünmeyin, adam size ne vermiş ki ona ne versin? Size ne verdiyse ona da onu verecek yani eskortlarla aldatacak. Eski eşinize değil hayatlinizde kurduğunuz haline özlem duyuyorsunuz sadece.

Şu kısmı biraz açabilir misiniz rica etsem, eşiniz sizi eskortlarla aldattı, sonra size iftira atarak çekişmeli boşanma davası açtı.

İlk neden siz dava açmadınız neticede aldatılan sizsiniz , o dava açana kadar sizi durduran neydi onu merak ettim açıkçası.

Biz hep erkeklerin birgün pişman olup düzelebileceklerini sanıyoruz ama onlar gercekten böylelerdi
Belkide evlenirkende böyle bir ınsandı ama duzelır,olur eder diye gecıstırdınız
Bu dunyada mılyonlarca ınsan var nıye kendımıze uygun olmayan ınsanlarla evlenıyoruz aklım almıyor

O duygu benı mutlu edemedı ,başkalarını mutlu edebılecek hüznü
Ama yaşınız gencse gercekten kurtulup önünüze bakın derım

Benim arkadasım boyle bır tıpten ayrılırken cok zorlandı
Gercekten deger bılmeyen bırıyle bırlıkteydı

Seneler gectı umutsuzdu ama birzaman sonra boylu poslu daha yakısıklı ve akıllı bırıyle evlendi

Şimdi o gunler nıye uzuldugue yanıyor

Evren sana o kadar büyük bi güzellik yapıyor ki. Sonradan anlayacaksın bunu tabi, şu an sırası değil.
Önceki konularında sana birçok kişi anlaşmalı boşanmanı bu şekilde daha hızlı iyileşeceğini söyledi, sen bedel ödeyecek dedin durdun. Hayır, bedel falan ödemeyecekti, sen daha fazla acı çekecektin, iyileşme sürecin uzayacaktı.

Ama, çok iyi gidiyorsun. Bu sorgulamaları, bu yüzleşmeleri herkes yapamaz. Sen de farkındasın her şeyin, çıkarımların doğru. Bi umudun vardı ve dava sürdükçe aranızdaki bağ çürüse de kopmayacaktı. Bırak kopsun arkadaşım. Bırak tamamen. Tamamen bi kaybet tüm umutlarını.

"O kadar yazı okudum, yas tuttum, kendimi buldum, nereye gitti tüm bunlar" diye soruyorsun, hiçbi yere gitmedi. İyileşmek tam da böyle bi şey. Aylar sonrasında kriz geçirircesine ağlarken bulabilirsin kendini. Hiç mi yol katetmedim dersin ama aslında zehrini akıtıyorsun öyle düşün. Gün gelecek gerçekten içinde zerre his kalmayacak. Ne öfke, ne nefret, ne sevgi, ne pişmanlık... Kocaman bi boşluk kalacak sadece. Dönem dönem atakların olacak, bunları fırsat bil ve bol bol yaşa o acıyı. Ağla, sorgula, arın. Kulağa mazoşistçe gelebilir ama gerçekten içini temizliyorsun adeta böyle dönemlerde.

Senle yaşıtız. Önümüzde mis gibi 40'lı yaşlar var. Çocuk yok. Arada bağ olmayacak. Genciz daha, hayat şimdi başlıyor. Umarım en kısa zamanda kendini bulursun, sonra da hayatına hep kendi dengini çeker mutlu olursun.

Back
X