- 21 Nisan 2021
- 690
- 1.967
- 63
- Konu Sahibi KurtlarlaKosanBilgeKadin
Ben sizi anladım. Aynı durumdayız. Sizin süreç yeni başlamış benimki 1 yılı geçti. İlk tanık duruşması olacak. Eski eşimi ve ailesini göreceğim. Demir leydi gibiyim. İçim enkaz gibi ama dışım demir leydi. Çünkü katılaştım, eskiden böyle değildim, kırılgandım şimdi öyle değilim. Cehennemden geçtim ve biraz daha cehennemde kalmamın bir sakıncası yok.Daha önce de yazmıştım konunuza, tekrar yazma isteği duydum. Çok benzer durumdayız çekişmeli boşanma davasında. Daha dün, cevap dilekçesi yazarken yeni bir aldatma şüphesi buldum, adam bana hiç sevgi vermemiş ki, hakkım olanı vermemiş, manipüle etmiş, başkasıyla olmayı düşünebilmiş.. Her gün ağlıyorum hala, onun tam hız işine gücüne hayatıma devam etmesi çok incitiyor beni. Benim 2 de çocuğum var onlarla ilgilenmek zorundayım ve kendi hayatıma bakamıyorum tabii ki bu daha da incitici. Onun bekar tam gaz hayatını görünce çok daha fazla haksızlığa uğradığımı görüyorum.
Ben de çekişmeli dava tercih ettim eşim anlaşma istedi ama ona o hayatı kolay vermek istemedim. Herkes bana kızdı anlaş dedi saçmalama salak mısın dedi ama ben önceleri kafa karışıklığı sandığım tercihimi aslında neden yaptığımı çözümledim. Duygular ve yaşanan haksızlıklar denk değilken; denkmiş gibi anlaşmak normal değil çünkü.
Ve bir dinletide geçen bir söz beni çok etkiledi, “kalp Allahın tahtıdır, kendini ezdirir ve hakkın olanı almadan sana sunulanı kabul edersen, o tahtı Hak’tan başkasına vermiş olursun. Ezilmek bazen zalimin değil, susanın günahıdır.”
Tam olarak bu duygularla boşanma davasındayım. Ne olursa olsun hakkımı savunacağım. Karşımdaki adamın buna değip değmemesi önemli değil, ben ve yaşadıklarım, hissettiklerim ve emeklerim; peşinden gidilmeyi hak ediyorlar. Siz de bu doğrultuda karar vermişsiniz. Mücadelenizde başarılar diliyorum.
Size uzun yazmak istiyorum. Sizinki olayları hazmedememek yapılanlardan dolayı devam ediyorsunuz benim gibi. Benim sadece biraz farklı oldu eski eşim iftiralarla çekişmeli dava açınca bende açtım. Anlaşmalı seçeneği olmadı. Anlaşmalı olursa da benim lehime olmazsa kabul etmem.
Size tavsiyem affetmeye çalışmayın. Kendinizi zorlamayın bu davayı devam ettirmek istiyorsanız ettirin. Karşı taraflar canımızı yaktılar bizi mahvettiler sanki hiçbir şey olmamış gibi anlaşıp gitmek istiyorlar. Yok öyle dava.Gerekirse istinafa da gidin uzatın. Kanıtlarınız varsa korkmayın onlar korksun. 5, 6 yıl en az sürer davanız.
Size yapılanlar ağır geliyor. Bu kadar kötülükten dolayı adalet arıyorsunuz çok haklısınız. Zamanla bu hırs geçecek ama şimdi değil. Zorlamayın. Sizin evlatlarınız var hep yuzyuze bakacaksınız. Bir zaman sonra duygular da gider ama şimdi değil. Ben evliliğimde hep fedakar oldum hiç tepki göstermedim hep kaybetmeyeyim diye alttan aldım. Sonunda uğradığım haksızlığın boyutu beni öldürdü. Eski ben öldü, yeni ben adalet peşinde. Eski eşimin annesi bana ezik demişti onlara ezik kim göstereceğim, gösteriyorum da.
İntikam almak istiyorsanız iki mezar kazın demişler. Siz de bir mezara giriyorsunuz cehenneme gidiyorsunuz buna hazırsanız bu sürece girin. Lanet olsun deyip gitmek daha asilce. Ama karşındaki kişi bunu hak ediyorsa. Eski eslerimiz bunu hak etmiyor. Ama siz de etkileneceksiniz. Buna hazırsanız bu sürece girin. Çünkü birkaç ayda bir yuzyuze geleceksiniz.
Kendinize dikkat edin, kendinizle ilgilenin, duygularınızı kabul edin, bunalınca buraya yazın, hakkınızı helal etmeyin. İnşallah ilahi adalet tecelli edecek. Âhlarımız ömürlerine daim olsun. Herkes hak ettiğini bulsun. Ben karşımdakine bu kadar kötülük yapmış olsam ( Allah korusun binlerce kere) ayaklarına kapanıp özür diler, helallik ister ve karşımdaki ne isterse onu verir öyle boşanırdım. Karşımızdakiler ise hem suçlu hem güçlü. O zaman bizde hakkımızı savunacağız başka yolu yok. Süre umrunuzda olmasın. Benim de süre umrumda değil.
Sizde bende hakkımızı savunmadan gidersek ileride çok pişman oluruz buna gerek yok. Nasıl devam etmek istiyorsanız öyle devam edin. Bu acıyı çekmeyen anlayamaz. Ben sizi çok iyi anlıyorum. Allah yardımcımız olsun. Bir sorunuz olursa bana sorabilirsiniz. Süreçle ilgili baya şey biliyorum.
Son düzenleme: