Konu hem tüp bebek hem değil :)

Ben çok iyi anlıyorum bize söylediklerinde nazar değeceğini zannediyorlar. benim de kuzenim 1. Bebeğine hamile kaldığında ilk bana söylemişti, sonra ben evlendim çocuğum olmadı o 2. ye hamile kaldı o kadar yakın, sürekli konuştuğum kuzenimin hamile haberini teyzemden 4 aylıkken öğrendim. Böyle bıçak saplandı gibi oldu yüreğime. Sanki biz bulaşıcı hastalıklıymışız da hamile kalanlara nazar değdirecekmişiz gibi algı oluşmuş millette ve bu çok çok üzücü 😔
Merhaba canim kadinlar, tesadufen bu sohbette denk geldim ve icimi nasil dokesim var..
35 yasindayim 2,5 yildir istiyorum ve iki denemem var ikisi de dollenmeden kalitesiz diye surec sonlandi, tek tüpüm kapali.. Bazilarinizin emegine gore 2,5 yil cok az bir zaman ama bende diyorum ki seni uyutmayan bir sey varsa ô senin derdindir suresi, zorlugu farketmez.. Aciyi bekleyisi yaristiramayiz sadece dertlerimizi, bizi anlamayan en yakinlarimiza bile soyleyemediklerimizi burada birbirimizle paylasabiliriz..

Bu zaman araliginda ilmek ilmek forumlarda uykusuz gecelerce gezip care aradim, doktor aradim, hikayeler okudum ve bu ocak ayinda en yakin arkadaslarimdan biri evlendi ben ona kol kanat oldum bu zorlu surecime ragmen, cocuk istemiyorum dedi israrla doktoruma goturdum isteme tamam ama dondurma yapalim sonra benim gibi ugrasma dedim ve 2, 5 yillik emegimi ona hazir tepside sundum ne doktor arastimasi gerekti ne stresse girmesi ve doktor rahminde kocaman bir kist var rezervin cok dusuk istesende hamile kalmazsin dedi ameliyat oldu ve hemen ô ay hamile kaldi.. Bilin bakalim ben ne zaman ogrendim bebek 3 aylik oldu sonra soyledi bana.. surecimi surekli paylastigim biriydi ve her hafta uzun uzun konustuk bu surecte benden gizledi.
Ô kadar zoruma gitti ki ona kizmadim hayirli olsun dedim ve telefonu kapatiktan sonra hickirarak agladim.. Ben haketmedim hicbir kadin bu kadar emek verip kendi arkadasi da ayni seyi yasamasin diye ugrasirken, arkadasi bebek haberni ondan gizleyemez yaa ! Bu kadar kotuluk cok fazla !!
Ô yüzden bende bazi iyi duygularimi bu surecte yitirdim maalesef ve hamilelik haberlerine bende sevinemiyorum hele ki gozune sokanlara veya ozellilkle gizleyenlere..

Siz de yapıyor musunuz bilmiyorum ama bazen eski bir konu başlığında bebek için uğraşan biri varsa sayfasına girip son yazdigi başlıklara bakıyorum, eğer bebeği olduysa çok seviniyorum. 14 Temmuzda 5. Evlilik yıldönümüm, Ağustosta doğum günüm var 35 yaşıma giriyorum. Günler geçmesin o tarihler gelmesin istiyorum. 5 yıldır çocuğum olmuyor, 35 yaşındayım hala çocuğum yok demek canımı yakıyor.
Aynı senin gibi bende de bir hikaye var. Sevdiğim bi arkadasim 28 yaşında daha 1 yillik bile evli değil. Eşinde varikosel çıktı, doktor ameliyat dedi ben bir sürü takviye önerdim doktor önerdim. Daha o ay hamile kalmış. Şimdi yavaş yavaş karnı büyüyor, midesi bulanıyor hep yan yanayız. Kimseye belli etmiyorum ama o karnı büyüyen ben olmak isterdim. Allah mucizesini bana da göndersin ne evimden ne eşimden keyif alıyorum artık. Hiç bir şeye hevesim kalmadı, tükenme noktasındayım. İnşallah bir gün biri de benim sayfama girip baktığımda, .... anneleri gibi bir sayfaya yorum yazmış olurum biri de benim için sevinir.
Kesinlikle bende oyle yapiyiorum ve anneler grubunda ise icimden "bravo sen hakettin" diyorum çünkü daha once de yazdim en cok biz hakkediyoruz:)
Ve inaniyorum birirleri bizim de sayfamiza bakacak ki biz "anneler grubunda" olacagiz Allahin izniyle 🙏
Lütfen yas faktoru ve sans faktorunu goz onunde bulundur ve kendini olabilidigi kadar az uzmeye calis.. 🩷

Biz buradayiz biribirimiz için, ben bana iyi gelmiyor diye maras depreminden beri sosyal medya kullanmiyorum yaslar küçük benden sonra evlenen universite arkadaslarim ikinci cocuklarini yapiyorlardi baktim bana iyi gelmiyor, depremin acisi da ustune gelince cekildim ve burada hic tanimadigim duygudas oldugum bir suru kadin tanidim..
Dualatimiz birbirimiz için, 14 temmuz sana sana getirsin canim arkadasim 🙏

Bırak be canım gizlerse gizlesin sen de görmüş oldun. Hayır sanki ne yapacaksan nazar mı edeceksin kötülüğünü mü isteyeceksin?! En fazla tebrik edip iyiliğini istersin. Ben de bu yolda çok insanı gerçek anlamıyla tanımış oldum. Evet çok güzel bir lütuf istiyoruz elimizden geleni yapıyoruz ama tabiatın bir parçası olduğunu da unutmamak gerek. Hiç bir hayvan anne oldu baba oldu diye havaya girmiyor eşsiz birşey değil sonuç olarak gayet doğal bir süreç bu aptal düşüncelerden kurtulamıyor bazı insanlar maalesef. Üremek marifet değil kimseyi daha çok insan yapmıyor. Bu nazar değer birşey olur mantığı da bana uymuyor ne nazarı hergün sayısız bebek doğuyor neden nazar değsin?Brad pitt angelina jolie çocuklarına değerdi değseydi. Allah guzel gonlune gore versin. Hic uzulme sevin gordun anladin bitti artik yeni hikayeler yazma zamani 🤍
Nasil kotulugunu isterim, ellerimle zorlandim doktora gitmesi için cocuk sahibi olmasi icin ve sonuç sanki ben nazar degdirecegim gibi sakladi benden, ozellilkle saklamasi zoruma gitti ortak arkadaslarima ona soylmeyin lutfen demis.. Terbiyesiz ! Ô kadar emek veriyorsun ellerinle onu goturup, tum arastirip deneyimledigin doktorlarin ellerine veriyorsun ama kalkip en cokta senden gizliyor...

Evet cok dogru bir bakis acisi, cok haklisin ve oncesini gormus oldum, boyleleri uzak kalsin bizden elbet bizim de zamanimiz gelecektir.

Cok tesekkur ederim, Allah senin de gonlune gore en dogru en saglikli haliyle versin 🙏🩷

Ben çok iyi anlıyorum bize söylediklerinde nazar değeceğini zannediyorlar. benim de kuzenim 1. Bebeğine hamile kaldığında ilk bana söylemişti, sonra ben evlendim çocuğum olmadı o 2. ye hamile kaldı o kadar yakın, sürekli konuştuğum kuzenimin hamile haberini teyzemden 4 aylıkken öğrendim. Böyle bıçak saplandı gibi oldu yüreğime. Sanki biz bulaşıcı hastalıklıymışız da hamile kalanlara nazar değdirecekmişiz gibi algı oluşmuş millette ve bu çok çok üzücü 😔
Kesinlikle cok uzucu ve icimizde, aklimizda olmayan dusunceleri sokuyorlar.. Halbulki durust olsalar, incitmekten korkuyorlarsa bunu naif samimi bir dille bize soyleseler gorecekler ki onlarin dusundugu gibi lanetll haram degiliz ! Ô bebekleri de bagrimiza basip arkadasimiz, dostumuz, kuzenimizin en büyük destekcisi olacagiz..

Ama onlar bunun tam tersini yaptikca bende diyorum ki sorun bende degil, sorun onlarin kotu kalbinde onlarin hastalikli dusuncesinde..
Sende boyle dusun, sen hatali degilsin ve Allah sana da nasip ettiginde en son ô insan duyacak ô zaman anlayacak !

Ben hep diyorum Allahim bana nasip ettiginde, en çok bu zor sürecimde bana bu "hastalikliymisim" hissiyatti hissettiren kadinin duymamasini aglayacagim :)

Merhaba hayatın en çetrefilli zamanından geçen canım güçlü kadınlar. Ben 33 yaşında 3 kez tüp bebek tedavisi gördüm hepsinde negatif sonuç aldım. Yani hiç hamile kalamadım. Nasıl bir duygu hiç tadamadım. Tüp bebek tedavisinden önce çok zorlu sınavlardan geçtim. Konuyu buraya açtım. Nasrettin hocanın damdan düşüp beni damdan düşen anlar dediği gibi. Beni bir tek siz anlarsınız. Etrafınızdaki onca sorulara, boş bakışlara, acıyan bakışlara nasıl katlanıyorsunuz? Bugün benden küçük kız kardeşimin hamile olduğunu öğrendim. Sevinmekle üzülmek arasında gidip geldim. Bi yanım teyze olacağım için çok ama çok mutlu ama bi yanım da buruk 😔 okuyorum buradan bazılarının umut haberlerini bana da çok umut oluyor. Hepimiz bu hayat mücadelesinden güçlü çıkarız umarım 🙏 zorlu mücadelerden geçen ama sonu mutlu olmuş kadınlar hepinizi bekliyorum biraz umut olun bize 🥰
O kadar iyi anlıyorum ki benimde 3 yıl bebeğim olmadı tam oldu derken birde düşük yaptım 2 tüp benek tedavisi 2 aşılama 5 yumurta takibi yaptırdım hiç biri olumlu sonuçlanmadı derlen abimin eşi hamile kaldı bende aynı sevinsem mi üzülsem mi tepki veremedim benden sonra evlenen kuzenler falan hepsi hamile kaldı her gördüğüm tanıdığım eee yok mu bebek neden bak yaşın kaç oldu gibi saçma sapan tavsiyede bulundular artık sinir krizleri geçiriyordum eşimden boşanmayı düşünüyordum eşimle aramız çok kötüydü artık o kadar tedaviden sonra aldığım kilolarda üstüne eklenince…. Tam toparlanıp yeni bir tedaviye başlamıştım catlama iğnesini vurdurdugum gün eşimin sperm testi sonucu ileri hareketlilik sıfır çıktı doktor dedi boşuna yaptık bu tedaviyi hiç unutmuyorum yağmurlu bir gündü ben yağmurda ağlaya ağlaya eve gitmiştim hatta catlama iğnesi sonrası ilişki falanda olmadı günlerce temizlik yaptım yoğun bir spora başladım günde 10 fincan kahve 1 paket sigara içiyordum eve misafirlerim geldi kalabalıktı eşim dedi adet oldun mu olmadım dedim kist oldu heralde doktora gidelim dedik eşim Yinede test yapıp gidelim diye ısrar etti testi aldı günlerce yapmadım sonra bigün teste gözüm çarptı aldım yaptım çift çizgi gözlerime inanamadım hayatımın şokuydu sakın ümidinizi yitirmeyin

Ahh canım kadınlar, hepinize sarılasım geldi 🥲 ben de negatifi almış sayısız farklı yollar denemiş biri olarak dedim ki bari eğitimi tammalayıp geleceğimle ilgileneyim de kafam dağılsın. Aynı okula staja gittiğimiz yolda tanıştığımız kız, hamile çıktı ben henüz taze negatifli biri olarak yutkundum yalan yok. Kimseyi kıskanmıyoruz, aylarca beraber yolda gittik midesi bulandı kolonyağı tuttum. Evet kendim için üzüldüm. Ama olmamasında da bir hayır bekledim belki rabbim daha yolum var yapacaklarını yap diye bekletiyor beni. Bilemem. Maddi manevi gücümüz oldukça denemeye devam edicez. Bir çoğumuz kocasına boşanmayı teklif etmiştir. Kocam da çok isterdi ev alalım, kiralardan kurtulalım.bir gün bana yapmak istediklerini söylerken ağlama krizine girdim. Seni ne ev sahibi ne evlat sahibi yapabildim diye.. yazarken bile kötü oldum... O yeğenlerini içine sokarcasına evlat hasretiyle severken ben nasıl bir köşede kahroluyorum... O araba ilanlarına ev ilanlarına bakarken ben nasıl varımızı yoğumuzu kliniklere tüp bebek uğruna döktüğümüzden çok uzak hayallerr kuramıyorum. Nasip kısmet hayırlısı. Hepimiz sağlıklı hayırlı akıllı güzel ahlaklı evlatlarımızı en kolay şekilde en kısa sürede kucağımıza alalım. Allah yar ve yardımcımız olsun

Nasil kotulugunu isterim, ellerimle zorlandim doktora gitmesi için cocuk sahibi olmasi icin ve sonuç sanki ben nazar degdirecegim gibi sakladi benden, ozellilkle saklamasi zoruma gitti ortak arkadaslarima ona soylmeyin lutfen demis.. Terbiyesiz ! Ô kadar emek veriyorsun ellerinle onu goturup, tum arastirip deneyimledigin doktorlarin ellerine veriyorsun ama kalkip en cokta senden gizliyor...

Evet cok dogru bir bakis acisi, cok haklisin ve oncesini gormus oldum, boyleleri uzak kalsin bizden elbet bizim de zamanimiz gelecektir.

Cok tesekkur ederim, Allah senin de gonlune gore en dogru en saglikli haliyle versin 🙏🩷

Arkadaşın biraz üşütükmüş bence. Bu kızcağız bana yardım etti vesile oldu diyeceğine bana nazar eder kıskanır demiş. Senden değil kendi kalbinin karanlığından düşüncelerinin kirliliğinden korkmalı asıl. En güzel ceza/cevap umursamamak ve mutlu olmaktır.
Her çiçek mevsimini bekler 🙏🤍

Arkadaşın biraz üşütükmüş bence. Bu kızcağız bana yardım etti vesile oldu diyeceğine bana nazar eder kıskanır demiş. Senden değil kendi kalbinin karanlığından düşüncelerinin kirliliğinden korkmalı asıl. En güzel ceza/cevap umursamamak ve mutlu olmaktır.
Her çiçek mevsimini bekler 🙏🤍
Her çiçek mevsimini bekler evet gerçekten öyle inanın sonra bu günler aklınıza geldiğinde gülüp geçiyorsunuz üzüntü sıkıntı hepsi unutuluyor şimdi diyorum kendimi ne kadar üzdüm kaç yıl

Back
X