• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu hem tüp bebek hem değil :)

Merhabalar, bence birbirimizi en iyi biz anlarız bu yoldan geçen kadınlar olarak. Bizim de 7 sene olmadı, sürekli birilerinin hamilelik haberini aldım, bazen anneme eşime bunu söylemekten bile çekindim, yeri geldi üzüldüm de bu da bence çok insanca bi duygu aslında o hamile kaldı diye üzülmüyoruz ki kendimiz için üzülüyoruz, benden sonra evlenen kuzenlerim ikinci üçüncü çocuklarını kucağına aldı, böyle ortamlarda bulunmak kolay değil artık aile buluşmalarına bile gitmek istemiyordum, 7. Senede rabbim nasip etti tüp bebekle anne oldum, ama dualarım hep bu yolda olan kadınlar için, rabbim isteyen dua eden bekleyen uğraşan hiç kimseyi bu yolda eylemesin tez vakitte ve kolaylıkla anne olmayı nasip etsin inşallah
Şuna bende öyleyim. Hiçbir akrabanın yanına gitmek istemiyorum. Kimseyle muhattap olmamaya çalışıyorum ne kadar uzak durursam durayım bazen denk gelip inanılmaz moral bozan insanlar var 😔 rabbim size melek nasip etmiş inşallah bizlere de nasip eder. Rabbim yavrunuzu ömür boyu gül dökülmüş yollarda yürütsün inşallah 🌸

Merhabalar herkese. Bende katılıyorum herkes aynı olmayabilir hatta bazen bana da olur . Kuzenimin ayy kaza ile yine hamile kaldım dediği zaman bende üzülmüştüm. Benim istediğim ama arkadaşımın burun kıvırdığı gebelik. Ama yakından birilerine sevinirim ya da ne bileyim çok zorluk yaşamış biri benim gibi bu yollardan geçen biri için çok sevinirim. Yani kısacası kimse kimseyi eleştirmesin.
Ben 3 senelik evliyim.
İki yumurta takibi
Üç aşılama
İki tüp bebek transferi
İlki tuttu ikizdi 2 aylıktı kalbi durdu
Berbat bir küretaj
İkinci transfer negatif
Neyse devlette deneyelim dedik 3 ay boyunca rapor çıkardık .amh ım çok kötü doktor elini çabuk tutmamı söylüyor. Çıkan yumurta zaten iki üç tane neyse
Devlette ilk denemede opu oldum üç yumurta çıktı ama hiç biri döllenmedi.
Ne kadar acı değil mi ? O kadar çaba uğraş hep boşuna . Üstelik önceki transferinde iki defa opu olmuştum havuz yapmıştım.
Velhasıl kelam yollar engebeli ve yorucu. Rabb'im yardımcımız olsun inşallah 🤲
Yollar çok engebeli zor ama sonu var umarım sonu güzel yere çıkar 🦋 🤲🏻kucağına bebeğini almış kadınlar umut oluyor bize 🥰 hepsi iyi ki var ❤️

Merhaba hayatın en çetrefilli zamanından geçen canım güçlü kadınlar. Ben 33 yaşında 3 kez tüp bebek tedavisi gördüm hepsinde negatif sonuç aldım. Yani hiç hamile kalamadım. Nasıl bir duygu hiç tadamadım. Tüp bebek tedavisinden önce çok zorlu sınavlardan geçtim. Konuyu buraya açtım. Nasrettin hocanın damdan düşüp beni damdan düşen adam anlar dediği gibi. Beni bir tek siz anlarsınız. Etrafınızdaki onca sorulara, boş bakışlara, acıyan bakışlara nasıl katlanıyorsunuz? Bugün benden küçük kız kardeşimin hamile olduğunu öğrendim. Sevinmekle üzülmek arasında gidip geldim. Bi yanım teyze olacağım için çok ama çok mutlu ama bi yanım da buruk 😔 okuyorum buradan bazılarının umut haberlerini bana da çok umut oluyor. Hepimiz bu hayat mücadelesinden güçlü çıkarız umarım 🙏 zorlu mücadelerden geçen ama sonu mutlu olmuş kadınlar hepinizi bekliyorum biraz umut olun bize 🥰
Merhaba aynn bizi biz anlarız 3 aşılama 3 tüpbebek insanların bakışları hala bi çocuğun yokmu demesi kusurlusun demeleri en sonundada doktorum sen anne olamasın demesi beni yıldırmadı pes etmedim dedim sizin dediğiniz değil allahın dediği olur 4 cü tüpbebekte oğlumu kucağıma aldım 17 yıl sonra 33 yaşında anne oldum bu duyguyu tatdım rabbim isteyen herkese nasip etsin hamilelik haberlerine buruk bakardım ama ben en çok çocuklardan dua isterdim kendim için onların Saf temiz duaları kabul olur diye inşallah burda isteyen herkes anneliği yaşar duam bu 😊

Merhaba hayatın en çetrefilli zamanından geçen canım güçlü kadınlar. Ben 33 yaşında 3 kez tüp bebek tedavisi gördüm hepsinde negatif sonuç aldım. Yani hiç hamile kalamadım. Nasıl bir duygu hiç tadamadım. Tüp bebek tedavisinden önce çok zorlu sınavlardan geçtim. Konuyu buraya açtım. Nasrettin hocanın damdan düşüp beni damdan düşen adam anlar dediği gibi. Beni bir tek siz anlarsınız. Etrafınızdaki onca sorulara, boş bakışlara, acıyan bakışlara nasıl katlanıyorsunuz? Bugün benden küçük kız kardeşimin hamile olduğunu öğrendim. Sevinmekle üzülmek arasında gidip geldim. Bi yanım teyze olacağım için çok ama çok mutlu ama bi yanım da buruk 😔 okuyorum buradan bazılarının umut haberlerini bana da çok umut oluyor. Hepimiz bu hayat mücadelesinden güçlü çıkarız umarım 🙏 zorlu mücadelerden geçen ama sonu mutlu olmuş kadınlar hepinizi bekliyorum biraz umut olun bize 🥰
3 yıldır uğraşıyorum yaşım 31. Bir negatif tüp bebek denemem var 2. için bekliyorum. Rabbime şükrediyorum bir sorunumuz yok, bize sebepsiz inf. tanısı konuldu. Görünürde bir sebep yok. İlk zamanlar çok üzüldüm çok ağladım, sağlığım etkilendi. Ama artık içim soğudu galiba ne ağlamak geliyor içimden ne üzülmek. Kendimi parçalasam neye yarar ki ? Ben birilerini hamilelik haberini aldığımda seviniyorum dua ediyorum sağlıcakla kucağına alsın diye. Ama kolaylıkla hamile kalıp sosyal medya da sanki yıllarca beklemiş gibi şov yapanlara ayar oluyorum. Tamam, çok güzel bir duygudur sevdiklerinle paylaşmak istersin ama 500 tane hikaye/gönderi atmazsın ya Üstelik bebek için uğraşan akrabalarının/arkadaşlarının gördüğünü bildiğin halde...

kızlar bende benzer durumdayım. bizi bizden başka kimse anlayamaz evet. bu duyguyu yaşayan bilir.
dışardan öğüt vermek yada boşver demek kolay. insanın elinde değil bir kere.
bende 34 yaşındayım. 7 yıllık evliyim 3 senedir denememize rağmen olmadı. doktorlar sorun bulamadı infertelite dendi.
1 kere aşılama oldum sadece. her regl öncesi umutlandım ki hala umutlanıyorum. bir yanım yok yine olmayacak diyor bir yanım belli mi olur diyor.
karar verdim bende tüp bebek tedavisine başlayacağım bayramdan sonra

Bizi bizden iyi kimse anlamaz ki, hatta eşlerimiz bile.ilk transferimde pozitifi görünce havalara uçtum. Nasıl mutlu oldum anlatamam size. Opu sonrası yaşadığım ohss ye değdi dedim. Sonra artış var mı diye kontrolü versim artış yok, 2 günde bir tekrarladım. Doktorum o kadar kötü çıktı ki bende bir doktorum; anca bana düşük yapacaksın ama iğneleri kullan dedi. O moral bpzukluğunu anlatamam size,anca yaşayan anlar.şimdi 2.kez opu yaptırdım, transfer oldum. Dün sonucum negatif çıktı buz gibi bir negatif. Ailem eşim 2gün erken versin 31inde değişir dese de bu durumun en kötü yanlarından biri de ne biliyor musunuz benimde bir doktor olduğumu bu bomboş umut verme yalanlarına karnımın tok olduğunu unutmaları.hiçbir şeyin değişmeyecağini bildiğim halde yarın yine test vericem. Bile bile yine canım yanacak. Çocuğu olanlar ise bazen moral vermek yerine o kadar moral bozuyor ki.. boşver çocuk şart değil, ya engelli olsa, ya hayırsız olsa vs vs vs şafları çabasız hamile kalanlar için o kadar rahat söyleniyor ki. Tabii ki bende sağlıklı bi bebek istiyorum ama kim ister ki engelli bi yavrusu olsun, gözünün önünde elinden bir şey gelmesin ona yardım edemesin ama burda benim hissettiğim şey farklı. Bazen bakıyorum insanlara belki isyan ama çocuk bakmayana, çocuğa şiddet uygulayana çocukları var ben ise kucağım bomboş, umudum bomboş. Her denemede ihtimalin ne olduğunu kaça düştüğünü bilmek… şimdi kimden genelik haberi alsam o kişi için seviniyorum ama kendi halime üzülüyorum.belkide hiç çocuğum olmayacak omca çabaya rağmen diyorum. O kadar iyi anlıyorum ki o duyguyu.aynı anda hem arkadaşına sevinme hemde kendine acıma,üzülme.

Bazen bakıyorum insanlara belki isyan ama çocuk bakmayana, çocuğa şiddet uygulayana çocukları var ben ise kucağım bomboş, umudum bomboş

Bu cümleyi deli gibi üzüldüğüm zamanlarda çok kurdum. Evet belki isyan ama insan sorgulamadan duramıyor. Çocuğunun kıymetini bilmeyene tekrar çocuk veriyor, ya da cinsiyet ayırt edene istediğini veriyor kız ya da erkek.
Ya da çocuğu olduğu için kibirlenenlere 2.- 3. veriyor. Hikmetinde sual olunmaz...Hep diyorum umut etmekten başka çaremiz yok, bazen umut etmekten yorgun düşsekte.

Neden olmadı peki doktorlar bişy demedi mi bende bu ay tüp bebek tedavisine başladım yani yaşın çok da büyük değil olmayacak diye bişy yok bence hiç canını sıkma

Bu cümleyi deli gibi üzüldüğüm zamanlarda çok kurdum. Evet belki isyan ama insan sorgulamadan duramıyor. Çocuğunun kıymetini bilmeyene tekrar çocuk veriyor, ya da cinsiyet ayırt edene istediğini veriyor kız ya da erkek.
Ya da çocuğu olduğu için kibirlenenlere 2.- 3. veriyor. Hikmetinde sual olunmaz...Hep diyorum umut etmekten başka çaremiz yok, bazen umut etmekten yorgun düşsekte.
Belki de bize en güzelini vereceği için bekletiyordur. Belki hayırlı değildir ne bileyim vardır bi hayır bu kadar uğraşıyorsak

Neden olmadı peki doktorlar bişy demedi mi bende bu ay tüp bebek tedavisine başladım yani yaşın çok da büyük değil olmayacak diye bişy yok bence hiç canını sıkma
Eşim kanser kaynaklı azosperm dondurulmuş spermlerle deniyoruz artı benim de amh düşük. O yüzden doğal yolla hamile kalmam sıfır 🤷🏻‍♀️

kızlar bende benzer durumdayım. bizi bizden başka kimse anlayamaz evet. bu duyguyu yaşayan bilir.
dışardan öğüt vermek yada boşver demek kolay. insanın elinde değil bir kere.
bende 34 yaşındayım. 7 yıllık evliyim 3 senedir denememize rağmen olmadı. doktorlar sorun bulamadı infertelite dendi.
1 kere aşılama oldum sadece. her regl öncesi umutlandım ki hala umutlanıyorum. bir yanım yok yine olmayacak diyor bir yanım belli mi olur diyor.
karar verdim bende tüp bebek tedavisine başlayacağım bayramdan sonra
Hiç vakit kaybetmeden yapın bence. Çünkü yaş ilerliyor yumurta rezervi azalıyor kalitesi düşüyor falan filan

Canım kızlar,
Öncelikle en kalpten duygularımla her birinizin en kısa zamanda sağlıklı ve hayırlı gebelik haberleri almasını diliyorum 🙏 Kıskançlık ya da üzülme duygusu da en az mutluluk kadar gerçek ve insanın elinde olmayan duygular. Herkesin de fıtratı farklı. Ben 1 senedir olmuyor diye üzülürken tek bir kazara ilişkiden hamile kalan ve teyze oluyorsunnn, valla bize de sürpriz oldu tek bir gecenin mahsülü diye mesaj atan arkadaşıma hiç de mutlu olamamıştım yani. Ama o an tabi ki hayırlı olsun, sağlıkla kucağına al diye mesaj atmaktan başka bir şey de yapamamıştım. Ben 1 senede hiçbir tedavi denemeden bu kırılma noktasına ulaşmışken 10 senedir sayısız tedavi deneyen hiç kimsenin hissettiği duygulara da ah çok yanlış, çok kötü diyemiyorum. Psikolojik yardım her zaman iyidir ama böyle düşündüğünüz için değil daha iyi hissetmek için alın eğer isterseniz derim ki belki de bunca zaman onu da denemişsinizdir.
Yine haddim olmayarak sadece çok yakınımda şahitliğini ettiğim bir hikayeyi de anlatmak istiyorum. 26 yaştan 40 yaşına kadar yurt içi - yurt dışı sayısız tedavi denemiş bir yakınım, 40 yaşında bu defteri kapadı ve koruyucu aile başvurusu yaptılar. Henüz 4 aylık bir bebek verildi şanslarına. Yani daha sağdan sola dönemeyen bir bebeğe anne babalık yapmaya başladılar. 1 seneden fazla oldu bebek artık yürümeye konuşmaya başladı. Ona öyle pırıl pırıl bir hayat sundular ki hem de. Üstelik bu tanıdığım kişi de hayatında ummadığı bir terfi aldı bebeği eve gelir gelmez. Tabi bu yüzden vermediler ama 14 yıldır kariyeri hep yerinde sayan ve anne olamayan bir kadın 2 ay içerisinde kariyerinin zirvesine ulaştı ve anne oldu. Ben karından değil, kalpten doğurdum dedi. Gerçekten de kalpten doğurdu, kalpten sevdi. Gözyaşlarının yerini uykusuzluktan yorulmuş gözler, yüzlerce tedavi ilaçları, iğneleri dolu odasını bir bebeğin eşyaları kapladı bir anda 🥰
Bu tabi ki kolay verilebilecek bir karar asla değil. Şartları da hiç kolay değil. Ama belli bir yol kat ettikten sonra bence düşünülmesinde de sakınca yok. Ayıp değil, günah değil. Hayatını değiştirdiğiniz o bebeğin sizin hayatınızda ne gibi değişiklikler yapacağını da deneyimlemeden bilemezsiniz. Beni yanlış anlamamanızı umut ederek her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum 🙏

Back
X