Konu hem tüp bebek hem değil :)

Canım kızlar,
Öncelikle en kalpten duygularımla her birinizin en kısa zamanda sağlıklı ve hayırlı gebelik haberleri almasını diliyorum 🙏 Kıskançlık ya da üzülme duygusu da en az mutluluk kadar gerçek ve insanın elinde olmayan duygular. Herkesin de fıtratı farklı. Ben 1 senedir olmuyor diye üzülürken tek bir kazara ilişkiden hamile kalan ve teyze oluyorsunnn, valla bize de sürpriz oldu tek bir gecenin mahsülü diye mesaj atan arkadaşıma hiç de mutlu olamamıştım yani. Ama o an tabi ki hayırlı olsun, sağlıkla kucağına al diye mesaj atmaktan başka bir şey de yapamamıştım. Ben 1 senede hiçbir tedavi denemeden bu kırılma noktasına ulaşmışken 10 senedir sayısız tedavi deneyen hiç kimsenin hissettiği duygulara da ah çok yanlış, çok kötü diyemiyorum. Psikolojik yardım her zaman iyidir ama böyle düşündüğünüz için değil daha iyi hissetmek için alın eğer isterseniz derim ki belki de bunca zaman onu da denemişsinizdir.
Yine haddim olmayarak sadece çok yakınımda şahitliğini ettiğim bir hikayeyi de anlatmak istiyorum. 26 yaştan 40 yaşına kadar yurt içi - yurt dışı sayısız tedavi denemiş bir yakınım, 40 yaşında bu defteri kapadı ve koruyucu aile başvurusu yaptılar. Henüz 4 aylık bir bebek verildi şanslarına. Yani daha sağdan sola dönemeyen bir bebeğe anne babalık yapmaya başladılar. 1 seneden fazla oldu bebek artık yürümeye konuşmaya başladı. Ona öyle pırıl pırıl bir hayat sundular ki hem de. Üstelik bu tanıdığım kişi de hayatında ummadığı bir terfi aldı bebeği eve gelir gelmez. Tabi bu yüzden vermediler ama 14 yıldır kariyeri hep yerinde sayan ve anne olamayan bir kadın 2 ay içerisinde kariyerinin zirvesine ulaştı ve anne oldu. Ben karından değil, kalpten doğurdum dedi. Gerçekten de kalpten doğurdu, kalpten sevdi. Gözyaşlarının yerini uykusuzluktan yorulmuş gözler, yüzlerce tedavi ilaçları, iğneleri dolu odasını bir bebeğin eşyaları kapladı bir anda 🥰
Bu tabi ki kolay verilebilecek bir karar asla değil. Şartları da hiç kolay değil. Ama belli bir yol kat ettikten sonra bence düşünülmesinde de sakınca yok. Ayıp değil, günah değil. Hayatını değiştirdiğiniz o bebeğin sizin hayatınızda ne gibi değişiklikler yapacağını da deneyimlemeden bilemezsiniz. Beni yanlış anlamamanızı umut ederek her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum 🙏
Ne güzel anlatmışsınız yüreğinize sağlık iyi dilekleriniz için çok teşekkürler 🥰 benim imkanlarım kısıtlı zaten eğer olmazsa ya donasyon ya da bi yavruya anne olmayı çok istiyorum 🙏

Her geçen yıl... Dr a gittiğimde "ileri yaşsın kaç senelik evlilik?" demesi... 6 yılllık evlilik, 4 yıl uğraş, 36yaş... sebepsiz infertilite denilen... 2 başarısız tüp tedavisi. 3.sü için yollara düşeceğiz yarın.

Artık dolup taştığım bir zamandı üye olup uzunca yazdım konu açıp. buraya yazmaya mecalim yok.

Allah isteyene istediği kadar versin. İnsan kendine üzülüyor... Size eksikliğinizi hissedirip yoranlar, halden laftan anlamayanlar... Ne çok kişi Allah'a havale ettim.

Kolay elde edenlerin şımarıklığına tahammülüm yok!
-" yaptık, oldu!"
sen aciz bir varlık neyi yaratmaya kadirsin! Allah mı verdi sen mi yaptın!
Bana da vermeye kâdirdir inşaAllah!

Merhaba hayatın en çetrefilli zamanından geçen canım güçlü kadınlar. Ben 33 yaşında 3 kez tüp bebek tedavisi gördüm hepsinde negatif sonuç aldım. Yani hiç hamile kalamadım. Nasıl bir duygu hiç tadamadım. Tüp bebek tedavisinden önce çok zorlu sınavlardan geçtim. Konuyu buraya açtım. Nasrettin hocanın damdan düşüp beni damdan düşen adam anlar dediği gibi. Beni bir tek siz anlarsınız. Etrafınızdaki onca sorulara, boş bakışlara, acıyan bakışlara nasıl katlanıyorsunuz? Bugün benden küçük kız kardeşimin hamile olduğunu öğrendim. Sevinmekle üzülmek arasında gidip geldim. Bi yanım teyze olacağım için çok ama çok mutlu ama bi yanım da buruk 😔 okuyorum buradan bazılarının umut haberlerini bana da çok umut oluyor. Hepimiz bu hayat mücadelesinden güçlü çıkarız umarım 🙏 zorlu mücadelerden geçen ama sonu mutlu olmuş kadınlar hepinizi bekliyorum biraz umut olun bize 🥰
Sizi çok çok iyi anlıyorum, ben 40 yaşındayım 3 tüp bebek yaptım ve üçü de düştü geçen bir mucize oldu ve kendiliğimden hamile kaldım sonra 28 haftalık bir gün aşırı kanama ile birlikte hastaneye gittim ve doğum yaptım ,1 ay yaşadı oğlum hatta 2 gün sonra ölüm yıl dönümü ve Bir senedot hamile kalamıyorum 2 tüp bebek yaptım iki aşılama daha yaptım ama maalesef bir sorun olmamasına rağmen tutmadı. yani tabii ki bu anlattığım sizi rahatlatsın diye söylemiyorum ama daha kötüleri var hayatta en azından yaşınız genç bir ümidiniz daha var .hiç hamile kalamadım demişsiniz ya Emin olun benim şu yaşadığımdan daha iyi yaşadığınız.. nane böyle etrafımda hamile kalanları duyduğumda kalbime böyle bir bıçak saplanıyordu ama oğlumdan sonra bunların hepsini açtım .umursamıyorum umursamamaya çalışıyorum ,siz de öyle olun siz ne kadar güçsüz olursanız çevrenizdeki insanlar sizi o kadar acır gözlerle bakıyorlar emin olun

Hiç duymadım böyle bişey. Nasıl oluyor ki 😳
Her merkezde yok her Dr da yapmıyor. Lütfen bir de bunu araştırın. Opu esnasında esktra bir işlem yapılıyor. embriyoların 5.güne daha sağlıklı ilerlemesini sağlıyormuş. şuan benim gittiğim merkezde var mı bilmiyorum yeni öğrendim. varsa isteyeceğim yapılmasını.

Ne güzel anlatmışsınız yüreğinize sağlık iyi dilekleriniz için çok teşekkürler 🥰 benim imkanlarım kısıtlı zaten eğer olmazsa ya donasyon ya da bi yavruya anne olmayı çok istiyorum 🙏
Benim de çok çok etkilendiğim bir hikaye çünkü ve bizzat tanıklık ettik her anına. Mucizeler peş peşe gerçekleşti sanki. Sizin için de dilerim ikisine de gerek kalmasın ama her halükarda da gönlünüzce olsun her şey 🙏

Ah canım seni çok iyi anlıyorum. Benim 11-12 tane yeğenim var ablamla beraber hamile kalalım dedik o ilk aydan 3. Bebeğine hamile kaldı benim olmadı nasıl ağlamıştım o gece sonrasında da hamile kalmadım ablamın karnı büyüdü herkes etrafında pervane bayramda annemlerin ev çocuk dolu biz boynu bükük duruyoruz.Sonra bi teyze anneme kızının çocuğu var mı dedi annem yok 2 senelik evli dedi kadın da başta olmadıysa bidaha da çocuğu olmaz artık kızının dedi Allah'ım yüreğime hançer gibi saplandı bu söz. Daha neler neler. Noldu peki tüp bebekle 2. De oğlum oldu 2 sene sonra tekrar denedim şimdi üçüz hamileyim o insanlara cevabını Rabbim verdi. Asla ümidini kaybetme sadece vakti var sabret olacak inşallah 🥰🤲

Merhaba hayatın en çetrefilli zamanından geçen canım güçlü kadınlar. Ben 33 yaşında 3 kez tüp bebek tedavisi gördüm hepsinde negatif sonuç aldım. Yani hiç hamile kalamadım. Nasıl bir duygu hiç tadamadım. Tüp bebek tedavisinden önce çok zorlu sınavlardan geçtim. Konuyu buraya açtım. Nasrettin hocanın damdan düşüp beni damdan düşen adam anlar dediği gibi. Beni bir tek siz anlarsınız. Etrafınızdaki onca sorulara, boş bakışlara, acıyan bakışlara nasıl katlanıyorsunuz? Bugün benden küçük kız kardeşimin hamile olduğunu öğrendim. Sevinmekle üzülmek arasında gidip geldim. Bi yanım teyze olacağım için çok ama çok mutlu ama bi yanım da buruk 😔 okuyorum buradan bazılarının umut haberlerini bana da çok umut oluyor. Hepimiz bu hayat mücadelesinden güçlü çıkarız umarım 🙏 zorlu mücadelerden geçen ama sonu mutlu olmuş kadınlar hepinizi bekliyorum biraz umut olun bize 🥰
Canım ben seni çok iyi anlıyorum bu durumda olan kadınların da hangi yollardan geçtiğini tahmin edebiliyorum. Olanı kıskanmıyorum da olmayana çok üzülüyorum Allah biliyor.
Ben biraz daha farklı yaklaşacağım olaya. Emin ol bunlar duygusal aşamalar. Evet bazı insanlar hiç sinir olmaz mutlu olur başkası adına, ya da sadece keşke der, iç çeker kişiye göre değişir ama emin ol ki bu duygular hep değişiyor geçiyor. Ben de hep ay hiç istemiyordum hazır değildim nerden çıktı aslında denememiştik bile diyenlerin yaptığını nankörlük olarak görürdüm. Sinir olmaktan ziyade böyle konuşuyorlar ama Allahın bir musibet vermesinden ya da o hiç istemediğini söylediği bebeğin peşinden yıllar yollar boyu koşması gerektiğinden korkmuyolar mı derdin. Ya madem istemiyorsun neden korunmuyorsun ki diye de düşünürdüm. Bir de bunun doğum sonrası aşaması var o daha fena oluyor dünya etrafından dönüyor sanıyor fln insanlar. Oysaki çok doğal bir olgu hayatın parçası abartmaya şımarıklığa bence hiç gerek yok. Zaman geçti ve artık zerre takmıyorum ben kendi yolumdayım.Allah belki de benim bu insanların birer birer hamile oluşunu izlememi kendime dersler çıkarmamı istedi diyorum. Gülüyorum bazı şeylere geçiyorum ben böyle yapmam inş. Diyorum. Kabul ettim gitti yani insan rahatlıyor böyle sadece. Sen de bırak akışına su yolunu bulur 🤍

Ah canım seni çok iyi anlıyorum. Benim 11-12 tane yeğenim var ablamla beraber hamile kalalım dedik o ilk aydan 3. Bebeğine hamile kaldı benim olmadı nasıl ağlamıştım o gece sonrasında da hamile kalmadım ablamın karnı büyüdü herkes etrafında pervane bayramda annemlerin ev çocuk dolu biz boynu bükük duruyoruz.Sonra bi teyze anneme kızının çocuğu var mı dedi annem yok 2 senelik evli dedi kadın da başta olmadıysa bidaha da çocuğu olmaz artık kızının dedi Allah'ım yüreğime hançer gibi saplandı bu söz. Daha neler neler. Noldu peki tüp bebekle 2. De oğlum oldu 2 sene sonra tekrar denedim şimdi üçüz hamileyim o insanlara cevabını Rabbim verdi. Asla ümidini kaybetme sadece vakti var sabret olacak inşallah 🥰🤲
MaşaAllah 3 tane mi koydular? yoksa biri süpriz tek yumurta mı oldu :) Allah sizinde evinizi doldurmuş. Darısı başına sözünü bir tek bu konuda seviyorum :)

Anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek…
Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…
Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması demek
Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ göbeğin çıkmış yoksa hamile misin? diye sorup, yaranı kanatması demek…
Türbelere gidip “Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et” diye gözyaşlarıyla dua etmek demek…
Anne olamamak demek hiç bir zaman çekirdek aile fotoğrafında 3 kişi olamamak demek hiç bir zaman tam bir aile gibi olamamak,eksik hissetmek demek...
bebek mağazalarının önünden bazen hızlıca geçmek, bazen de eşinden gizli gizli minik eşyalara bakıp, ağlamamaya çalışmak, özendiklerini hep içine atmak demek...
arkadaş toplantılarında çocuğuyla ilgilenmeyen tek aile olmak demek..
Olmasını beklediğin geçen yılları sayarken çevrenden 2.ci 3.cü bebek haberleri alıp tarifsiz bir üzüntü duymak demek...
anne olamamak demek anne olamamanın acısını yaşayanların sözleriyle yazılarıyla destek bulup, avunmak demek...
bir yerlerde benim gibi acı ceken var Rabbim onlara da bana da hayırlı ve sağlıklı evlat ver demek...

Yaa gerçekten mi 🥹 gözlerim dolu dolu okudum yazdıklarınızı 🥹 rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah 🙏

MaşaAllah 3 tane mi koydular? yoksa biri süpriz tek yumurta mı oldu :) Allah sizinde evinizi doldurmuş. Darısı başına sözünü bir tek bu konuda seviyorum :)
2 embriyo transfer edildi biri sürpriz bi şekilde bölündü ve 3 oldular. Rabbim en kısa sürede sanada nasip etsin kardeşim ❤️

Merhaba,
Hiçbir sorun olmamasına rağmen Defalarca yumurtlama tedavisi, iki aşılama, üç tüp bebek tedavisi yaptirdim ama hiç gebe kalamamistim 11 yillik evliligimde bu arada yaşım şuan 33..
Son tüp bebekten umutlarim tükendi dedim yok yani çok zor derken iki ay sonra ömrümde ilk kez kendiliğimden gebe kaldım. Aman Allahim mucizeydi bu, onca tedavilere rağmen olmayan kendiliğinden olmuştu.. fakat kalp atışı duyulamadi kuretaj oldum ve zaten mol gebelikmis yaşamazmis cigerimin köşesi😔
Mol gebelikten sonra doktor bir sene gebelik kesinlikle yasak canina mal olabilir demişti..
Ben artik yilmistim yeterince zorladim artik yeter canimdan olacağım bebek dosyasi benim icin kapanmıştır dedim eşime de dedim ki ben artik ugrasamiyorum takatim kalmadi istersen bosanabiliriz asla gönül koymam ben seninle senin icin evlendim dedi..
O ara dedim ki bari bir kedimiz olsun işten eve geldigimizde bir nefes olur.. iste bi iki ay sonra kedimiz ailemize katıldı hayatimda ilk kez annelik duygularım kabardı yok anne olma istegini bastiramiyorum derken o ay hamile kaldim ve suan kollarimda 5aylik guzel bir oglan bebesi mevcut..
Hikayeyi umut olsun diye anlattım çünkü ben burada bu hikayeleri okurken hem umut oluyordu hem de ne yalan soyliyim yok ya bana boyle olmaz diyordum ki oldu çok şükür
Elaleme gelince.., ben hep kuyrugumu dik tuttum ne kadar duygusal davranirsam disaro karşı o kadar ahlayip vahlayacaklar bu da canimi sıkacakti.. be daha cok sorularla basa çıkacaktim. İstemiyormuş gibi göründüm umursamaz gibi göründüm halbuki içimde firtinalar kopuyordu ama en azindan millet ne sormaya cesaret edebiliyordu ne de acima dolu sözlerini duyuyordum
Meraba bende Mol gebelik yaşadım iki kere kürtaj oldum ne kadar süre korundunuz mol gebelikten sonra çok geçmiş olsun bu arada çok zor süreçler den geçmiş siniz

Meraba bende Mol gebelik yaşadım iki kere kürtaj oldum ne kadar süre korundunuz mol gebelikten sonra çok geçmiş olsun bu arada çok zor süreçler den geçmiş siniz
Size de xok gecmis olsun. Aslinda bir sene korunmam gerekiyordu fakat omrumde ilk defa annelik duygularım çok kabardi ve 4. Yada 5. Ayda koruayi biraktim ve bıraktığım gibi hamile kaldim..

Merhaba hayatın en çetrefilli zamanından geçen canım güçlü kadınlar. Ben 33 yaşında 3 kez tüp bebek tedavisi gördüm hepsinde negatif sonuç aldım. Yani hiç hamile kalamadım. Nasıl bir duygu hiç tadamadım. Tüp bebek tedavisinden önce çok zorlu sınavlardan geçtim. Konuyu buraya açtım. Nasrettin hocanın damdan düşüp beni damdan düşen adam anlar dediği gibi. Beni bir tek siz anlarsınız. Etrafınızdaki onca sorulara, boş bakışlara, acıyan bakışlara nasıl katlanıyorsunuz? Bugün benden küçük kız kardeşimin hamile olduğunu öğrendim. Sevinmekle üzülmek arasında gidip geldim. Bi yanım teyze olacağım için çok ama çok mutlu ama bi yanım da buruk 😔 okuyorum buradan bazılarının umut haberlerini bana da çok umut oluyor. Hepimiz bu hayat mücadelesinden güçlü çıkarız umarım 🙏 zorlu mücadelerden geçen ama sonu mutlu olmuş kadınlar hepinizi bekliyorum biraz umut olun bize
Merhaba canim kadinlar, tesadufen bu sohbette denk geldim ve icimi nasil dokesim var..
35 yasindayim 2,5 yildir istiyorum ve iki denemem var ikisi de dollenmeden kalitesiz diye surec sonlandi, tek tüpüm kapali.. Bazilarinizin emegine gore 2,5 yil cok az bir zaman ama bende diyorum ki seni uyutmayan bir sey varsa ô senin derdindir suresi, zorlugu farketmez.. Aciyi bekleyisi yaristiramayiz sadece dertlerimizi, bizi anlamayan en yakinlarimiza bile soyleyemediklerimizi burada birbirimizle paylasabiliriz..

Bu zaman araliginda ilmek ilmek forumlarda uykusuz gecelerce gezip care aradim, doktor aradim, hikayeler okudum ve bu ocak ayinda en yakin arkadaslarimdan biri evlendi ben ona kol kanat oldum bu zorlu surecime ragmen, cocuk istemiyorum dedi israrla doktoruma goturdum isteme tamam ama dondurma yapalim sonra benim gibi ugrasma dedim ve 2, 5 yillik emegimi ona hazir tepside sundum ne doktor arastimasi gerekti ne stresse girmesi ve doktor rahminde kocaman bir kist var rezervin cok dusuk istesende hamile kalmazsin dedi ameliyat oldu ve hemen ô ay hamile kaldi.. Bilin bakalim ben ne zaman ogrendim bebek 3 aylik oldu sonra soyledi bana.. surecimi surekli paylastigim biriydi ve her hafta uzun uzun konustuk bu surecte benden gizledi.
Ô kadar zoruma gitti ki ona kizmadim hayirli olsun dedim ve telefonu kapatiktan sonra hickirarak agladim.. Ben haketmedim hicbir kadin bu kadar emek verip kendi arkadasi da ayni seyi yasamasin diye ugrasirken, arkadasi bebek haberni ondan gizleyemez yaa ! Bu kadar kotuluk cok fazla !!
Ô yüzden bende bazi iyi duygularimi bu surecte yitirdim maalesef ve hamilelik haberlerine bende sevinemiyorum hele ki gozune sokanlara veya ozellilkle gizleyenlere..

Bu arada emek veren, aci ceken bizim gibi her kadinin hamilelik haberi bana umut oluyor cok seviniyorum çünkü en cok biz hakkediyoruz.. ve dilerim biz emek veren kadinlar Anne olmayi en saglikli en dogru zamanda oluruz 🙏
Siz de yapıyor musunuz bilmiyorum ama bazen eski bir konu başlığında bebek için uğraşan biri varsa sayfasına girip son yazdigi başlıklara bakıyorum, eğer bebeği olduysa çok seviniyorum. 14 Temmuzda 5. Evlilik yıldönümüm, Ağustosta doğum günüm var 35 yaşıma giriyorum. Günler geçmesin o tarihler gelmesin istiyorum. 5 yıldır çocuğum olmuyor, 35 yaşındayım hala çocuğum yok demek canımı yakıyor.
Aynı senin gibi bende de bir hikaye var. Sevdiğim bi arkadasim 28 yaşında daha 1 yillik bile evli değil. Eşinde varikosel çıktı, doktor ameliyat dedi ben bir sürü takviye önerdim doktor önerdim. Daha o ay hamile kalmış. Şimdi yavaş yavaş karnı büyüyor, midesi bulanıyor hep yan yanayız. Kimseye belli etmiyorum ama o karnı büyüyen ben olmak isterdim. Allah mucizesini bana da göndersin ne evimden ne eşimden keyif alıyorum artık. Hiç bir şeye hevesim kalmadı, tükenme noktasındayım. İnşallah bir gün biri de benim sayfama girip baktığımda, .... anneleri gibi bir sayfaya yorum yazmış olurum biri de benim için sevinir.

Merhaba canim kadinlar, tesadufen bu sohbette denk geldim ve icimi nasil dokesim var..
35 yasindayim 2,5 yildir istiyorum ve iki denemem var ikisi de dollenmeden kalitesiz diye surec sonlandi, tek tüpüm kapali.. Bazilarinizin emegine gore 2,5 yil cok az bir zaman ama bende diyorum ki seni uyutmayan bir sey varsa ô senin derdindir suresi, zorlugu farketmez.. Aciyi bekleyisi yaristiramayiz sadece dertlerimizi, bizi anlamayan en yakinlarimiza bile soyleyemediklerimizi burada birbirimizle paylasabiliriz..

Bu zaman araliginda ilmek ilmek forumlarda uykusuz gecelerce gezip care aradim, doktor aradim, hikayeler okudum ve bu ocak ayinda en yakin arkadaslarimdan biri evlendi ben ona kol kanat oldum bu zorlu surecime ragmen, cocuk istemiyorum dedi israrla doktoruma goturdum isteme tamam ama dondurma yapalim sonra benim gibi ugrasma dedim ve 2, 5 yillik emegimi ona hazir tepside sundum ne doktor arastimasi gerekti ne stresse girmesi ve doktor rahminde kocaman bir kist var rezervin cok dusuk istesende hamile kalmazsin dedi ameliyat oldu ve hemen ô ay hamile kaldi.. Bilin bakalim ben ne zaman ogrendim bebek 3 aylik oldu sonra soyledi bana.. surecimi surekli paylastigim biriydi ve her hafta uzun uzun konustuk bu surecte benden gizledi.
Ô kadar zoruma gitti ki ona kizmadim hayirli olsun dedim ve telefonu kapatiktan sonra hickirarak agladim.. Ben haketmedim hicbir kadin bu kadar emek verip kendi arkadasi da ayni seyi yasamasin diye ugrasirken, arkadasi bebek haberni ondan gizleyemez yaa ! Bu kadar kotuluk cok fazla !!
Ô yüzden bende bazi iyi duygularimi bu surecte yitirdim maalesef ve hamilelik haberlerine bende sevinemiyorum hele ki gozune sokanlara veya ozellilkle gizleyenlere..
Bırak be canım gizlerse gizlesin sen de görmüş oldun. Hayır sanki ne yapacaksan nazar mı edeceksin kötülüğünü mü isteyeceksin?! En fazla tebrik edip iyiliğini istersin. Ben de bu yolda çok insanı gerçek anlamıyla tanımış oldum. Evet çok güzel bir lütuf istiyoruz elimizden geleni yapıyoruz ama tabiatın bir parçası olduğunu da unutmamak gerek. Hiç bir hayvan anne oldu baba oldu diye havaya girmiyor eşsiz birşey değil sonuç olarak gayet doğal bir süreç bu aptal düşüncelerden kurtulamıyor bazı insanlar maalesef. Üremek marifet değil kimseyi daha çok insan yapmıyor. Bu nazar değer birşey olur mantığı da bana uymuyor ne nazarı hergün sayısız bebek doğuyor neden nazar değsin?Brad pitt angelina jolie çocuklarına değerdi değseydi. Allah guzel gonlune gore versin. Hic uzulme sevin gordun anladin bitti artik yeni hikayeler yazma zamani 🤍

Back
X