• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

konu kapanmıştır benm için!!!!

Cidden bazı yorumları inanamayarak okudum.

Çanta olmasaydı da, araba olsaydı? O zaman da bir araba için kalp kırılır mı der miydiniz? Demezdiniz. Demek ki maddiyatçı siz oluyorsunuz, konu sahibi değil. Hediye ne olursa olsun başkasına verilmemeli, özellikle öğreneceği belli olan ve bir heves ilk defa alınmış olan hediyeyi diğer gelinin alması inanılmaz çirkin bir hareket.

Haklısınız ama abartmışsınız denmiş, belki de öyledir. Anlayamadığım ise şu ki

haklı ama abartı tepki > yanlış ve terbiyesiz hareket

Neden konu sahibi 1-0 geride başlıyor ki konuya? Neden durumu olduğu 10 kere belirtilmesine rağmen yazık, heves etmiş olan elti oluyor da konu sahibi daha asil hareketlerle durumu kurtarması gereken oluyor?

Diğer eltiyi avantajlı yapan yanlış hareket yapmış olması mı?

Gerçekten anlayamıyorum.

Bu olanların hepsi bi çanta için mi? Keşke esinizin cani sikilmasaydi.eltine ben onu anneme aldim diyerek tavrinizi belli edebilirdiniz. Mesaja yazdiginiz cevap da gereğinden sert değilmi ?

Heidyeyi hediye etmek sünnet bence sUçun büyüğü sizde peygamber efendimize hediye cübbe gelmş giyinmiş one güzel diye beğenen asabına vermiş kendisi gene eski cübbesini geri giymiş....
Hediyeyi verdikten aonra gerisi sizi ırgalamaz bu kadar art niyetli olmayın yoksa haliniz FENAA

Cidden bazı yorumları inanamayarak okudum.

Çanta olmasaydı da, araba olsaydı? O zaman da bir araba için kalp kırılır mı der miydiniz? Demezdiniz. Demek ki maddiyatçı siz oluyorsunuz, konu sahibi değil. Hediye ne olursa olsun başkasına verilmemeli, özellikle öğreneceği belli olan ve bir heves ilk defa alınmış olan hediyeyi diğer gelinin alması inanılmaz çirkin bir hareket.

Haklısınız ama abartmışsınız denmiş, belki de öyledir. Anlayamadığım ise şu ki

haklı ama abartı tepki > yanlış ve terbiyesiz hareket

Neden konu sahibi 1-0 geride başlıyor ki konuya? Neden durumu olduğu 10 kere belirtilmesine rağmen yazık, heves etmiş olan elti oluyor da konu sahibi daha asil hareketlerle durumu kurtarması gereken oluyor?

Diğer eltiyi avantajlı yapan yanlış hareket yapmış olması mı?

Gerçekten anlayamıyorum.
[/QUOT

Burda bazi konular oldu arabayla ilgili misal arabalari varmis onlardan cok falanci kullaniyomus falan.
Ama yinede kimse cikipta ne munasebet vermeyin okadar pahali sey verilirmi geri isteyin ortaligi karistirin anneye bagirin demedi kimse.
Kaldiki burda konu kiytirik bi canta.siz olsaydiniz bagirirmiydiniz kizarmiydiniz annenize.degermi.
Konu araba bile olsa degmez.
Fikrimiz soruldugu icin fijrimizi soyledik.yoksa cokta umurumda degil sahsen ama kvye uzuldum

kayınvalidenizin yaptığı doğru değil ama sizin yaptığınız hiç doğru değil bi çanta için huzurunuzu bozmuşsunuz. ne varki bunda ben olsam güle güle kullan çok yakışmış derdim. ben büyütülcek bir şey görmedim

Bu ne ya sanki kocanı aldılar, hediye vermişsin tamam ama bu saatten sonra onu napacağına karar verecek sen değilsin ister kızına verir ister çöpe atar ister gelinine yani bunca büyütüp ortalık karıştırmaya değer mi.

Hanımefendi, bahsettiğiniz konularda hemen hemen herkes ne münasebet, nasıl kullanır arabanızı, asla vermeyin, geri alın dedi tabi ki. Zaten normali de bu. Kimse kendisine ait olmayan bir eşyayı almamalı, kullanmamalı.

Kimse de kendisine gelen hediyeyi başkasına vermemeli. ( İstisnai durumlar olabilir atıyorum 5 yıl önce biri gelirken hediye eşarp getirmiştir, beğenmemişsinizdir kızınıza vermişsinizdir. Bu aynı şey değil. Gelin kayınvalide arasında ilk hediye, hediyeyi alan kişi de diğer gelin.)

Konunun pahalı ucuzla alakası yok yani.

Anneye bağıran da konu sahibi değil. Benim eşim anneme herhangi bir şey alır o da açık açık diğer damadına verirse kızarım. Siz de kızın.

hzrmsn adlı üye size yazdım, ancak alıntı olmadı nedense.

Hanımefendi, bahsettiğiniz konularda hemen hemen herkes ne münasebet, nasıl kullanır arabanızı, asla vermeyin, geri alın dedi tabi ki. Zaten normali de bu. Kimse kendisine ait olmayan bir eşyayı almamalı, kullanmamalı.

Kimse de kendisine gelen hediyeyi başkasına vermemeli. ( İstisnai durumlar olabilir atıyorum 5 yıl önce biri gelirken hediye eşarp getirmiştir, beğenmemişsinizdir kızınıza vermişsinizdir. Bu aynı şey değil. Gelin kayınvalide arasında ilk hediye, hediyeyi alan kişi de diğer gelin.)

Konunun pahalı ucuzla alakası yok yani.

Anneye bağıran da konu sahibi değil. Benim eşim anneme herhangi bir şey alır o da açık açık diğer damadına verirse kızarım. Siz de kızın.

hzrmsn adlı üye size yazdım, ancak alıntı olmadı nedense.

ben kayınvalide olsam gelinim istese veririm ne olacak genç heves etmiş asıl siz ne çok abartıyorsunuz konu sahibi kırılabilir bunu kv söyleyebilir ama kocasına helal olsun çantayı saklamalar falan çok komik bence... kv yerinde olsam alır o çantayı poşetler iade ederdim hediye sahibine
bu kadar takıntılı olmamak lazım elti mesaj atmış cevaba bakın senle muhatap olmuyorum sanki elti buna ne yapmış
asıl çok çok ayıp eden sizsiniz haaa bu arada çantayı vermek için sizden 2 gün önce gitmelerini düşünmeniz ayrı komik

ben kayınvalide olsam gelinim istese veririm ne olacak genç heves etmiş asıl siz ne çok abartıyorsunuz konu sahibi kırılabilir bunu kv söyleyebilir ama kocasına helal olsun çantayı saklamalar falan çok komik bence... kv yerinde olsam alır o çantayı poşetler iade ederdim hediye sahibine
bu kadar takıntılı olmamak lazım elti mesaj atmış cevaba bakın senle muhatap olmuyorum sanki elti buna ne yapmış
asıl çok çok ayıp eden sizsiniz haaa bu arada çantayı vermek için sizden 2 gün önce gitmelerini düşünmeniz ayrı komik

Yahu kayınvalidenize eltinizin aldığı hediyeyi inatla isteme ihtimaliniz nedir peki kayınvalidenizden?

Abartılı olabilir tepki, yine de eşdeğer terbiyesizlikte değil.

bu kadar bi canta icin ortaligi karistiran bence sensin kusura bakma.bi canta ya cingene savasina donmus gibi hissettim..alsin bi canta nilmus.dinde hediye hediye edulir baskasina vr sevaptir.bu ne cirkinlik bi canta icin takil etmeler cantayi istemeler..allah elinize dusurmesin ekmeginize yedirmesin bu tarz insanlari sevmem .eltinede kizdim bi cantaya tebezxul edipte seni konusturdugu erkek haliyle esinin cantayi saklamsina kadsr isi goturdugu icin. eltinin nosunu ver ben ona aynisindan gondereyim.de kapansin konu

Hediyeyi hediye etmenin sünnet olduğunu ilk defa burda gördüm. Araştırdım cidden öyle bir şey var. Ama düşündüm ki kendisine pek çok hediye verilen Peygamber Efendimizin sade bir hayatı tercih etmesi ve ihtiyacı olan insanları gözetmek istemesi sebebiyle bu hareketi yaptığına kanaat getirdim. Yoksa direk her hediye geleni ihtiyacı bile olmayan insanlara dağıtmak olarak algılamadım. Kaldı ki kendisi insanları incitmek istemezdi ve burda hediye veren hediyesinin başkasına verilmesinden incinmiş. Aslında kim olsa incinir de kkda bir saldırı mekanizması var çözemediğim.

Ben ne yapardım. Sanırım olayların bu noktaya gelmesini istemezdim. Ama tabi anne-oğul arası dinamikleri ve yaşanmışlıkları bilemeyiz. Ben tamamen kendi kayınvalidemi düşünerek dedim. Ama bir daha da düşünüp hediye almazdım. Eşime de sadece bunu derdim. Doğum günü falan olur sen bir şey alırsın ikimizin adına ama ben bir daha özenmem derdim.

Eltiye gelince. Benim de en başta gözümde maddi imkanları olmayan biri canlanmıştı. Nedense çalışmıyor diyince hep aklımıza bu geliyor ama konu sahibi 1500 kere söylemiş -ben Allah'tan ilkinde anlamayı başardım darısı başaramayanların başına- eltinin maddi durumu iyiymiş. Bu şartlarda bana o çantayı istemesi ayıp değil komik ve aciz geldi. Şahsen instagramdaki resmin altına kinayeli bir şeyler yazar daha da bir şey demezdim.

Ay çok fenasın, ben olsam sevinirim demek çok güzel bi çanta almışım ki eltim kullanmak istiyo diye..

Bi çanta yüzünden sen eltinle muhattap olma, bu sayede iki kardeşte doğru düzgün görüşmesin.. Nasıl bi kalbiniz var anlamiyorum..

O değil de belki de kv çantayı beğenmedi bu genç işi diye, ilk hediye, yanılma payı yüksek, ayıp olmasın diye söyleyemedi, eltinin beğenmesi umut ışığı gibi oldu, çantadan kurtulmuş oldu. Çocuk işi bahane yani, ben evin bir köşesine atar bir daha yüzüne bakmam hediyeyi değiştirmemi anlamayacak insanlar söz konusu olduğunda ama beğenilmeyen hediyeler için acı gerçek bu. :KK61:

Kıssadan hisse: havadan çantanız olursa sosyal medyaya yüklemeyin fotonuzu, olay çıkabilir.

Yahu kayınvalidenize eltinizin aldığı hediyeyi inatla isteme ihtimaliniz nedir peki kayınvalidenizden?

Abartılı olabilir tepki, yine de eşdeğer terbiyesizlikte değil.
[/QUO
tekrar istediğini nerden biliyoruz konu sahibinin tahmini kv kıyamamış kendi vermek istemiş olabilir

Bir de araya eşinizi katmışsınız. Bayram ziyaretinden erken dönmeler vs. Ne kadar abartmışsınız!:KK20: Özenmiş takmış. Keşke aynısından ona da bir tane alsaydınız. Güzel bir jest olurdu. Adı kaynana, görümce veya elti olunca illa kötü mü olması gerekiyor?:KK14:

bir çantadan doğan entrikaya bak :KK53:

çok ayıp etmişsiniz... eşinizi de doldurmuşsunuz o da ayıp etmiş.

eltiniz sizinle konuşmamakta çok haklı. bir çanta için muhattap olmam seninle lafı gereğinden fazla ağır.

Düzenleme
Bu konuda anlayamadığım bir sebepten alıntı yapmama izin verilmiyor, cenera adlı üye size yazdım.

Konu sahibinin tahmini mi?

Kayınvalidenin beyanı demek istediniz herhalde. Kayınvalide elti tekrar istedi demiş, yalan söylüyorsa o da hatadır zaten. Kıyamadı demenizi de anlamadım, neye kıyamadı? Durumu varmış eltinin, ağlıyor mu çantayı alamayınca?

Kaldı ki bir kere istemesi de terbiyesizce eltinin. Sizin kayınvalidenize aldığınız arabayı nasıl isteyemezse eltiniz, bunu da isteyemez. Düğün çantası aldım, eltim bezleri için kullanacakmış, kayınvalide de vermiş diyor konu sahibi.

Begenmis istemis. Begenmeseydi burun kivirsaydi yine bozulmayacak miydi ? Bos uzuntu bu. Ben de kayinvaliden begenmedi de eltine verdi diye dusunmustum okurken. Yersiz sikinti yaratmissin bana kalirsa. Alt tarafi canta. Kirginliginizi belli etseydiniz yeterdi. Esinizi doldurup annesine kiskirtmaya ne gerek vardi? Tavrinizi belli etseydiniz bir daha biyle bir seye kalkisamazlardi. Neyse olmus artik.

Back
X