Konu kardesimin esi ve kayinvalidesi

Dilaraunl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2015
315
61
48
31
Merhaba bdv bayanlari bu konu bizim icin onemli kardesim erken evlendi 21 yasinda cocugu yok hayatinda birsuru olumsuzluk var esi surekli zorla biseyler yaptirmaya calisan bi insan ornegin makyaj yapmicaksin o kiyafeti giymiceksin bunu giyiceksin haftada 3 gün anneme gidiceksin (ki kayinvalidesi ona gittigi her Allah in gunu temizlik yaptiriyo) (ve ayrica kayinvalidesi tarafindan cok sey yasadi kardesime etmedigi laf kalmadi kavgada yuzune bile tukurdu esi buna ragmen karisini haksiz bulup savunmadi) bunlari yapmicagini belirtti ve eside bu evlilik biter o zaman dedi simdide tutturmus cocuk istiyo kardesim su an yasi kucuk diye kesinlikle istemiyo ama adam bunu anlamiyo herseyi bu evlilik biter tehtidiyle yapiyo agziyla soylemesede belli ediyo annesine cok duskun bi insan kayinvalidede firsattan istifade surekli dolduruyo icten ice bosanmak istiyo kardesim ama cesareti yok yasim kucuk korkuyorum herkes beni yadirgar kaldirabilirmiyim bilmiyorum diyo kafasini karistirmak istemiyoruz ama bu durumda siz olsaniz ona ne gibi tavsiyeler verirdiniz?

bu kadar küçük yaşta neden evlendirdiniz ki? yazık olmuş ama hiçbir şey için geç değil

Ah canım çok küçükmüş yazık değil mi kardeşinize bu genç yaşında ne yaralar almış keşke o adam ve kıymet bilmez ailesinden kurtulsa üzüldüm :kahve:

Ona neden tavsiye veremiyorsunuz ?
Sizin kardeşiniz yahu
Hayatında bir sürü olumsuzluk var
Hizmetçi muamelesi edilip elin p...... yüzünden sürekli boşanmak ile tehdit ediliyorsa
Alın kardeşinizi o evden,destek olun o zaman görsün öküz boşanma ile tehdit etmek nasıl olurmuş.
Hayret birşey ya..
Bir de çocuk olursa siz o evliligin nasıl daha fazla cehenneme dönüşebileceğini göremiyor musunuz ?
Aileniz neden bu müsvetteye gereken dersi vermiyor ki ?
Hayır yani neyden bu kadar çekiniyorsunuz ?

Merhaba bdv bayanlari bu konu bizim icin onemli kardesim erken evlendi 21 yasinda cocugu yok hayatinda birsuru olumsuzluk var esi surekli zorla biseyler yaptirmaya calisan bi insan ornegin makyaj yapmicaksin o kiyafeti giymiceksin bunu giyiceksin haftada 3 gün anneme gidiceksin (ki kayinvalidesi ona gittigi her Allah in gunu temizlik yaptiriyo) (ve ayrica kayinvalidesi tarafindan cok sey yasadi kardesime etmedigi laf kalmadi kavgada yuzune bile tukurdu esi buna ragmen karisini haksiz bulup savunmadi) bunlari yapmicagini belirtti ve eside bu evlilik biter o zaman dedi simdide tutturmus cocuk istiyo kardesim su an yasi kucuk diye kesinlikle istemiyo ama adam bunu anlamiyo herseyi bu evlilik biter tehtidiyle yapiyo agziyla soylemesede belli ediyo annesine cok duskun bi insan kayinvalidede firsattan istifade surekli dolduruyo icten ice bosanmak istiyo kardesim ama cesareti yok yasim kucuk korkuyorum herkes beni yadirgar kaldirabilirmiyim bilmiyorum diyo kafasini karistirmak istemiyoruz ama bu durumda siz olsaniz ona ne gibi tavsiyeler verirdiniz?
Ne bekliyo ki? Kaynanadan kocadan dayak yiyip oyle mi bosanacak? Yada hamile kalip iyice caresiz duruma dusmeyi mi bekliyo?

Benim anam babam yuzune tukurmeyi is yaptirmayi duysa ceker alir kardesimi onlardan!

bu kadar küçük yaşta niye evlendirdiniz peki?
görücü usülü müydü?

sırf bir masumun hayatını mahfetmemek için bile boşanabilir. çocuk çok farklı birşey. yani oyuncak değil ki yapsam mı yapmasam mı diye bişey yok.
gerçekten sağlam bir evliliğin olur yaparsın. hatta insanlar çocuk düşündüğü zaman annesi olmazsa annelik de yapabilirim, babsı olmayınca babalık da yapabilirim dediği an düşünmeli.
bence boşanmalı ama boşanmıyorsa bile kesinlikle çocuk yapmasın. kendinin değeri yok çocuğunun ne kadar olabilir ki o evde.

Neden boşanmıyor?
Boşanan kadınları cahiller dışında kimsenin yargıladığı yok
Onları da kaile alan yok
Kurtulsun.

sakın çocuk yapmasın şuan daha beter olur aman aman önlem alsın

Başlarım öyle aile.
Alın sizde sahip çıkın kıza.
Siz ailesi olarak daha güven vermemişsiniz ki,tabi ki yönlendireceksiniz

Ailesi olarak madem durumun farkındasınız tabii ki kardeşinize destek olun.
Bu kafa ile o adamın düzeleceğini sanmıyorum.
Madem "öyle olmazsa boşanırız, böyle olmazsa boşanırız" noktasına getiriyor herşeyi, boşansınlar.
Ailesi olarakta siz destek vermelisiniz.

Yazık, heba olan bir hayat daha...
Allah böylelerini bildiği gibi yapsın diyorum artık...

Ben o kaynanayı parçalardım açık söyleyeyim. Ailecek gider, sıvayıp kızımızı alıp gelirdik. Bu ne böyle. Hayatının baharında böyle şeyler yaşamasına izin vermezdim kardeşimin. Hoş ben kardeşimin o yaşta evlenmesine izin vermezdim ya neyse konu o değil.

çocuk yap aranız düzelir demeyin sakın madem arkasındasınız alın yanınıza kardeşinizi. kurtarın o hayattan

öyle şanslı bir noktada ki şuanda.
Sizde bu durumun farkına varıp ona yardımcı olun.
Boşanmayı düşünecek cesareti toplamış ve henüz çocuğu yok.
Bir yıl sonra buraya hamile yada çocuğu var diye boşanmayı bekletiyor yazmazsınız umarım.

yazık yaaa

millet ne der diye hayatımızı mahfetmeye devam ediyoruz , çekin alın kardeşinizi çocuk olduktan sonra kardeşin için hayat cehenneme dönecek
bu yazdıklarımızı ona okut ve o evden 1 kere çıksın ve birdaha dönmesin.

şer...z birde tehdit ediyor

Back
X