Konu kayınvalide

Biraz kendi işine bakması gerekiyor o kadın. Sizin ayrı bir aile olduğunuzu her ailenin kendi kararları olduğunun farkında değil galiba.

Bir fıkra var. Bir adam birinden borç almış borcun günü yaklaşmış ama adam ödeyemeyecekmiş. Uyku uyuyamaz olmuş en son yatakta dönüp dururken borçlu olduğu adamın kapısına gitmiş. Ben bu borcu odeyemicem ben düşünüp duruyorum şimdi de sen düşün demiş.
Madem kayınvalide oğlunun parasını düşünüp duruyor annen işe başlayınca diye lafa girdiği zaman ben işe başlamayacağım eşimle konuştuk istifa ediyorum deyin. Siz düşünüp duracağınıza biraz da o düşünsün

Arkadaşlar merhabalar yaklaşık 4 yıldır evliyim ve 1 yaşında bebeğim var şu an ücretsiz izin kullanıyorum ve 1 yıl sonra bitecek sorunum kayınvalidenin sürekli olarak bebeğim bana sarıldığında vs. bakalım annen işe başlayınca ne yapacaksın, sen annenin kokusuna alışmışşsın Allahtan annen şu an çalışmıyor annen işe başlayınca biz de parasını yeriz vs vs bu böyle uzayıp gidiyor, ben istermiyim ki bebeğimi bırakıp çalışmaya başlamak ama geleceğimiz için çalışmak durumundayım, herkesin başında herkes çalışyor ve bebeğine birileri bakıyor ama ben bu süre zarfında sürekli olarak işe başlıyacağım günün hatırlatılmasından üzüntü duyuyorum ve net bir şekilde kayınvalideme söyledim bir daha bu konuyu açmayalım ben üzülüyorum o zaman geldiğinde düşünürüz dediğim halde her görüştüğümüzde bu konuyu açıyor ve bebeğime, bakalım annen çalışmaya başlayınca ne yapacaksın diyor sizler benim yerimde olsaydınız neler yapardınız ben bıktım (yanında kendi paramla çocuğuma bile bir şey alamıyorum oğlunun parası sanıp ne kadar, yok pahalı vs. cümleler kuruyor. Bu konuda akıllandım yanında bir şey almıyorum sadece bencilliğini göstermek için yazdım ) Yüz göz olmak istemiyorum sonuçta eşimin annesi
kayınvalidene diyeceksin ki :sana güvenip çocuk yapmadım ,çocuğuma şu an ben bakıyorum iznim bittiğinde de kreşe gidecek sana kalmayacak şimdiden derdi seni sarmasın,ben parasını kendi kazanan bir kadınım velevki çalışmıyorum oğlun eşşek gibi bana bakmak zorunda...yediğim içtiğim lokmanın aldığım eşyanın hesabını vereceğim adam da sen değilsin,şimdi git az ötede oyna beni şirazeden çıkarma...
Allah rızası için şunları diyebilecek biri beri gelsin alnından öpiciğim:kahve:

Arkadaşlar merhabalar yaklaşık 4 yıldır evliyim ve 1 yaşında bebeğim var şu an ücretsiz izin kullanıyorum ve 1 yıl sonra bitecek sorunum kayınvalidenin sürekli olarak bebeğim bana sarıldığında vs. bakalım annen işe başlayınca ne yapacaksın, sen annenin kokusuna alışmışşsın Allahtan annen şu an çalışmıyor annen işe başlayınca biz de parasını yeriz vs vs bu böyle uzayıp gidiyor, ben istermiyim ki bebeğimi bırakıp çalışmaya başlamak ama geleceğimiz için çalışmak durumundayım, herkesin başında herkes çalışyor ve bebeğine birileri bakıyor ama ben bu süre zarfında sürekli olarak işe başlıyacağım günün hatırlatılmasından üzüntü duyuyorum ve net bir şekilde kayınvalideme söyledim bir daha bu konuyu açmayalım ben üzülüyorum o zaman geldiğinde düşünürüz dediğim halde her görüştüğümüzde bu konuyu açıyor ve bebeğime, bakalım annen çalışmaya başlayınca ne yapacaksın diyor sizler benim yerimde olsaydınız neler yapardınız ben bıktım (yanında kendi paramla çocuğuma bile bir şey alamıyorum oğlunun parası sanıp ne kadar, yok pahalı vs. cümleler kuruyor. Bu konuda akıllandım yanında bir şey almıyorum sadece bencilliğini göstermek için yazdım ) Yüz göz olmak istemiyorum sonuçta eşimin annesi
ben olsam mesafe koyardım ve ne harcadıgımı gorecek kadar samımı olmazdım

Bir fıkra var. Bir adam birinden borç almış borcun günü yaklaşmış ama adam ödeyemeyecekmiş. Uyku uyuyamaz olmuş en son yatakta dönüp dururken borçlu olduğu adamın kapısına gitmiş. Ben bu borcu odeyemicem ben düşünüp duruyorum şimdi de sen düşün demiş.
Madem kayınvalide oğlunun parasını düşünüp duruyor annen işe başlayınca diye lafa girdiği zaman ben işe başlamayacağım eşimle konuştuk istifa ediyorum deyin. Siz düşünüp duracağınıza biraz da o düşünsün
Çok iyi ya :-) bunu ben de uygulucam ;-)

KV demi bakacak, sanki kadın şimdiden sinyal veriyor bakmak istemediğini. Ben olsam başka imkanlara bakardım, kadın size oğluna Hayır diyemiyorfa siz bırakmayın diye uğraşıyor sanki , sonrada ben bakacaktim siz birakmadiniz diyecek, ayrıca annenin parasini çatır çatır yeriz demeside bedava bakmam demek ki bence hakli

Cocugunu hic degilse 4-5 yasina kadar sen getir kimin ne oldugunu bilsin yoksa sizden sogutacak cocugu hayirdie gayınnnaaa de bu ne kardsm:D

KV demi bakacak, sanki kadın şimdiden sinyal veriyor bakmak istemediğini. Ben olsam başka imkanlara bakardım, kadın size oğluna Hayır diyemiyorfa siz bırakmayın diye uğraşıyor sanki , sonrada ben bakacaktim siz birakmadiniz diyecek, ayrıca annenin parasini çatır çatır yeriz demeside bedava bakmam demek ki bence hakli[/QUOTE

Yok gercekten istiyor bakmak
KV demi bakacak, sanki kadın şimdiden sinyal veriyor bakmak istemediğini. Ben olsam başka imkanlara bakardım, kadın size oğluna Hayır diyemiyorfa siz bırakmayın diye uğraşıyor sanki , sonrada ben bakacaktim siz birakmadiniz diyecek, ayrıca annenin parasini çatır çatır yeriz demeside bedava bakmam demek ki bence hakli

Ilk basta boyle dusunuldu onun bakacagina alistirmistim kendimi istemeye istemeye yabancidan daha iyi bakar diye nihayetinde oglunun cocugu. Bencilligi bezdirdi artik cocugum hinne gibi sesler cikariyor bu ilk anne diyecek olsun desin vs daha bneler anlatip basinizi sisirmek istemiyorum .para talep edecegini dusunmuyorum ki etse de onemli degil benim ona baktirmamdaki neden cocugumun sevgiyle sefkatle bakilmasi idi. Catir catir diyerek beni sinirlendirmeye calisiyor

Senin paran kocanın parasi mi var.
Bütçe sizin butçeniz.
Bence siz çalişsanizda calişmasaniz da bu kadına cocugunuzu emanet etmeyin.
Bu ne böyle çocuğu resmen zehirliyor.
Cocugunuz geleceğini yapayım derken kv çocuğun psikolojisini bozuyor.
Ya uyarin yada uzaklastırın

Eşine söyle ciddi bir dille konuşsun.Kv yanında bebegine birşey al.Bi laf söylerse kocam parası yiyorum ben çatır çatır de sustur.Kim için calısıyoruz eşler bir birinin parasını harcar tabi.Acaba kendi parayı kocasından degilde ağaçtan toplayıp mı yiyor.

çalışman tamam anneğim bende meraklı değilim yavrumu bırakıpda işe gitmeye amma çok acıyorsan bize benim maaşımı her ay bana öde bende çalışmak zorunda kalmamış olurum diye konuşun bakalım ozaman ne diyecek ?

klasik kv hayallerei gelin çalışsın ben evde bbeğe bakayım onalrın hayat standartlarından yararlanayım. bir de durumun accık iyiyse artık...anneler bile kuruyor bu hayalleri ne diyeyim devir o kadar pis bir devir ki... sokma kv yi evine şimdilik, sonrasına bakarsın... çocuğa 2,5 yaşına kadar o bakar sonra da kreş yuva çocuklar çok mutlu oluyorlar öyle yerlerde...

çalışman tamam anneğim bende meraklı değilim yavrumu bırakıpda işe gitmeye amma çok acıyorsan bize benim maaşımı her ay bana öde bende çalışmak zorunda kalmamış olurum diye
Bütçe sizin butçeniz.

Bebegimin dogdugu gun bile annemin yaninda bu bizim bebek bu bizim bebek diyerek gicik etti bizi, bazi cumlelerine cvp
vermiyorum
Bütçe sizin butçeniz.

Sormayin dogdugu gun bile annemin yaninda surekli bu bizim bebek bu bizim bebek diyerek sinir etti bizi. ikinciyi yaparsan emzir at diyor kenara bu senin kokuna alismis diyor ben kimsem tasiyici olarak goruyor sanirim. Ben memnunum dedim halimden

siz varken böyle laflar ediyorsa, siz yokken neler der el kadar çocuğa.

Bence en azından çocuğunun 3 yaşına gelene kadar çalışma sonra kreşe verirsin. Yoksa bu kaynanan çocuğu bir güzel sana karşı doldurur. Gözünün önünde neler yapıyor arkadan neler yapar..

Kvnize çalışmayı düşünmüyorum deyin. Son bir ay kala fikrimi değiştirdim dersiniz. 11 ay kafanız rahat olur:))

İnşallah çocuğa bakacak kişi o değildir
Yoksa çocuğu size karşı doldurur

Kvnize çalışmayı düşünmüyorum deyin. Son bir ay kala fikrimi değiştirdim dersiniz. 11 ay kafanız rahat olur:))

Ciddi ciddi hastanelik olur ilk evlendiğimizde bile anneme arayıp oğlum çok çalışıp çok yoruluyo diyormuş ki ilk zamanlarda işi çok rahattı şu an biraz daha genişletti . Ona kalsa gelin çalışsın oğlu evde otursun istiyor . Bu kadar bencillik görmedim .

Bence en azından çocuğunun 3 yaşına gelene kadar çalışma sonra kreşe verirsin. Yoksa bu kaynanan çocuğu bir güzel sana karşı doldurur. Gözünün önünde neler yapıyor arkadan neler yapar..

Anne yoksa babanne var anne yoksa babanne var deyip duruyor mesela işim oluyor çocuğu kucağından almadığımda bebeğim ağladığında ben o muyum diyor seviyelerine inmek aradaki mesafeyi açmak istemediğimden kimi yerlerde susuyorum yoksa cingar çıkacak

Benim kv de ek gidaya gectigimiz donemlerde (hani tuzsuz salcasiz yediriyoruz ya ) tabagi eline alip 'iiyyyy cok kotu kokuyor bu, igrenc tadi, yeme kizim sakin yeme bu pis yemekleri' derdi.
Az mi kriz gecirmedim, az mi aglamadim...ama oluyor, geciyor hepsi. Kayinvalidelerin misyonu bu.

Back
X