Konu kv...

Yahu tamam da kocam olmasa da kayınvalidem her koşulda bir tanemdir mutlaka onu bakarım diyen insan var mıdır şu dünyada? 😬

Kocam varsa kayınvalideyle ilişkim var yani. O beni oğlunu sevdiği için sevecek ben de onu. İşin gerçeği bu bence. Buna alınmak bana o kadar saçma geliyor ki
Elbette öyle, ben de bunu savunuyorum. Alınmanın mantığı yok bu ayrı ama kayınvalidenin bunu sırf laf olsun diye söylemesi de saçma.

Tabi ki oğlu kocanız olduğu için ilgileniyorsunuz bu gayet normal değil mi? Ayrıca iyi niyetli olmasaydınız oğlunun hatırına yardımcı olmayabilirdiniz ve olmak da zorunda değilsiniz.

Ne bilim niye bitmez bende bazen aptal saf olup ayrıntılara takılmamak istiyorum bazende öfkeme hırsıma yenilip zeki kurnaz olmak istiyorum ki onlarında canını yakabileyim
"Can yakan, canının yanacagi günü beklesin" diye hadis yok muydu? Siz neden elinizi kana buluyorsunuz? Sizin de onun da sahibi olan, herkesin kalbinin içini bilene bırakın işinizi. Ha bu arada pasif, aciz olun demiyorum. Kavga etmek yerine konuşarak çözün. Gerçekten temiz niyetle yapıcı olarak konuşun. Olumlu iletişim diye bir şey var. Karşınızdaki kişiyi ikna edecek şekilde konuşma tarzı... Savaş baltalariyla meydan okuyarak konuşunca aynı tepkiyi alırsınız. Net olarak rahatsız olduğunuz her şeyi anlatın, böyle yaparsa ciddi sorun olacağını anlatın. Kendini biraz bile düzeltse bunu size karşı yapılmış olumlu adımlar olarak görün.
Ayrıca kadının konuşmasından ben böyle bir anlam çıkaramadım belki sizin geçmişiniz vardir

amaaan kaynana işte
siz allah için yaptınız bıttı gıttı
kayınvalıdenız kıymet bılmeyen nankorse bırdaha oglusu yapsın goturdugu o yemegı ;)

Derdinizi hiç anlamadım desem 🙄
Başlık kayınvalide, içerik eşinizin bencil kaba saba olması, bu arada hiçbir şeyden memnun olmayan kim? Aktardığınız diyalogdaki sorun tam olarak nerede? Kayınvalidenizin seni kızım gibi görüyorum demesine mi dertlendiniz?
konu sahibi kayınvalidesine yemek falan yapıp göndermiş hastayken. bakmış ilgilenmiş. kv nin arkadaşı da kv ye demiş ki "benim oğlum da senin oğlun gibi olsaydı benim gelin de bana bakardı" demiş. kv de bunu tasdikleyip gelip geline anlatıyor.

yani diyor ki "sen bana baktın ilgilendin ama bu senin iyiliğinden değil, oğlum sayesinde bana bakıyosun ilgileniyosun oğlumun korkusundan dolayı"

yani iyilik yapsan da iyi anılmıyorsun bu kadının gözünde. gelinin yaptığı iyilikler bile gelinin değil oğluşunun hanesine artı olarak yazılıyor. ben olsam bi daha bu kv ye iyilik falan yapmazdım oğluşu baksın madem öyle.

Yapmayın hiç bir şey artık o kadına. Oğlu huy değiştirmiş hay Allah.
Kıl oluyorum böyle insanlara. Kadıncağız senin için uğraşmış. Takdir etsen ölür müsün. İlla oğullarına tapacak bir yer bulacaklar. Vallahi ben olsam şak diye keserdim ilgi alakayı.
aynı benim kv de böyle. her iyilik oğlundan her kötülük benden kaynaklı. ilk zamanlarda evine gittiğimde bi eksiği var mı diye gözlemler bi sonraki gidişimde alırdım. mesela atıyorum mutfağında bulaşık yıkıyorum çöp kovası yok bunu farkettim, veya makarna pişirdim süzgeç yok bunu farkettim, salata yaparken soyacak yok bunu farkettim gibi gibi. bi sonraki gidişimizde bunları alırdım mesela. veya ben orda kalıyorsam eşim dışardan gelecekse sebzeliğe bakar ne eksikse söylerdim aldırırdım eşime.

ama baktım kv oğlum aldı oğlum getirdi allah razı olsun oğlumdan demeye başladı benim hiç adım geçmiyor. hatta ben de demiştim oğlun mutfağına mı giriyor ne bilsin neyin eksik hepsini ben aldım demiştim, bana ne dese beğenirsiniz? sonuçta oğlumun parasıyla alınmadı mı oğlum aldı...
o günden sonra evine bi çöp dahi almadım.

Ne sandıydın guzum KV ye iki kap yemek yapınca gerçekten kızı gibi mi görecekti? El kızısın iyi de olsan senden değil ya oğlu iyidir seni idare ediyordur ya KV iyidir seni idare ediyordur. O sadece dillerinde kızım gibi demeler. Yani zaten bir zahmet beni kızı gibi de görmesin o rahatlık gelmesin, herkes sınırını ve haddini bilsin yeter. Kimse ağaç kovuğundan çıkmadı herkesin anası da babası da var

benimki de yemeğe aldığım zaman “oğluuumm kesene bereket” diyordu, ben saf bişey anlamıyordum.. sonra burda bir konuda gördüm kayın ve eşi geline bir hafta misafirliğe geliyorlar yiyorlar içiyorlar her defasında kardeşe “kesene bereket” diyorlar gelin de bir gün tencereye koyuyor paraları “buyrun yiyin” diyor kafama dank etti o an bir sonraki söylemesinde dedim “x’in parası bu sebzeyi eti aldıysa yezda’nın emekleriyle de önünüze geldi eline sağlık demek zor olmasa gerek” o oldu. şimdi “x’in kesesine bereket yezda eline sağlık” ama eski özenli sofra kalmadı tabi, beni yormayacak şeyler yapar geçerim. gerçi korona var sofra bile kalmadı.

Merhabalar.bugün kv ile aramızda bi konu geçti anlatıyordu.
-ben seni kızım gibi görüyorum.hatta bugün bi arkadaşımla konuştuk hastalık sürecinde gelinim pişirdiği oğlum yemekleri getirdi dedim' dedi.
Arkadaşı da geliniyle inanılmaz problemli ve demiştik kv ye,
-ah bak gördünmü benim körolsıca oğlumda senin oğlun gibi olsa benim gelin de bana bakardı...''
Bakın şimdi konuya nerden girip nerden çıkıyor.hadi diyelimki konuşmasını bilmiyor.ama zannediyor ki ona bakmam onunla ilgilenmem oğluşuyla alakalı ,bu da beni çileden çıkarıyor...çünkü eşimde tamam anneye düşkün ama bencil kaba saba biri.ya inanın delircem.nasıl ifade edeceğim bu insanlara ben kendimi.hiç bişeyden neden memnun olunmaz acaba yada bi teşekkür bi Allah razı olsun bu kadarmış zor aaa dostlar...
Haklisiniz insan hicmi birseyden memnun olmaz. ALLAH kahinvakidenize yardim etsin

Bu modelden bende de var.

Ben artık dengesiz konuşma ve davranışlara alıştım sorun etmiyorum.

Üzerime düşeni yapıyor gerisine karışmıyorum.

Çok rahat ve güzel bir duygu. Tavsiye ederim.

Biz 7/24 başkalarının kvlerini anlatsak sorun olur. Güya laf sokup başlarını göğe erdiriyorlar.

Çokta şey etmemek gerekmiş

Özet: iyiyse oğlum iyi, kötüyse gelin kötü. Bu değişmez. Bu konu çözümsüz. Siz iyi olamazsınız. Oğlu sizi iyi yönetiyor falan işte. Aksi boş çaba olur. Boşverin gitsin.

Amannn. Bence altta kalma cevabını ver kv ye. Ne ogulları varmış. Paşam diye ölüyorlar.Valaha iyi ki geç evlendim. Kişiliğim oturdu. Yoksa herşeye tepkimi veremezdim.

Merhabalar.bugün kv ile aramızda bi konu geçti anlatıyordu.
-ben seni kızım gibi görüyorum.hatta bugün bi arkadaşımla konuştuk hastalık sürecinde gelinim pişirdiği oğlum yemekleri getirdi dedim' dedi.
Arkadaşı da geliniyle inanılmaz problemli ve demiştik kv ye,
-ah bak gördünmü benim körolsıca oğlumda senin oğlun gibi olsa benim gelin de bana bakardı...''
Bakın şimdi konuya nerden girip nerden çıkıyor.hadi diyelimki konuşmasını bilmiyor.ama zannediyor ki ona bakmam onunla ilgilenmem oğluşuyla alakalı ,bu da beni çileden çıkarıyor...çünkü eşimde tamam anneye düşkün ama bencil kaba saba biri.ya inanın delircem.nasıl ifade edeceğim bu insanlara ben kendimi.hiç bişeyden neden memnun olunmaz acaba yada bi teşekkür bi Allah razı olsun bu kadarmış zor aaa dostlar...
Allah baska dert vermesin.

''İyi'' olunca oğuldan, ''kötü'' olunca gelinden mi bilinir? ya da işlerine gelmeyince 'bilinmez' mi?
net olmak herzaman iyidir, güzeldir. Başkasını örnek göstererek imalarda bulunulmaz mesela.
Misal torununa bakan bir kayınvalide ortamda konuşuyor;
- x kişi için misal ' falanca nın çocuklarına hep kayınvalidesi baktı, hakkını ödeyemez'
Eee napsın şimdi kadın ölsün mü ?.

aynı benim kv de böyle. her iyilik oğlundan her kötülük benden kaynaklı. ilk zamanlarda evine gittiğimde bi eksiği var mı diye gözlemler bi sonraki gidişimde alırdım. mesela atıyorum mutfağında bulaşık yıkıyorum çöp kovası yok bunu farkettim, veya makarna pişirdim süzgeç yok bunu farkettim, salata yaparken soyacak yok bunu farkettim gibi gibi. bi sonraki gidişimizde bunları alırdım mesela. veya ben orda kalıyorsam eşim dışardan gelecekse sebzeliğe bakar ne eksikse söylerdim aldırırdım eşime.

ama baktım kv oğlum aldı oğlum getirdi allah razı olsun oğlumdan demeye başladı benim hiç adım geçmiyor. hatta ben de demiştim oğlun mutfağına mı giriyor ne bilsin neyin eksik hepsini ben aldım demiştim, bana ne dese beğenirsiniz? sonuçta oğlumun parasıyla alınmadı mı oğlum aldı...
:KK50:

Benimki de hep “biricik gözağrım yakışıklı oğlumun sevdiği” falan diye yazar doğumgünümü kutlarken sosyal medyadan falan. Bana sıfat yok 😂

Ne salaklar. Böyle yapa yapa kendi topuklarına sıkıyorlar. Ben de eskiden arar sorardım, baktım her telefonda laf sokuluyorum, göndermelere maruz kalıyorum, aramıyorum artık.

Hani insan bi allah razı olsun kızımdan oğlumdan der ne var yani dili mi aşınır,ya da yanlış anlaşıldığını söyler ne bileyim öyle demek istemedim demek yerine oğlum aldı oğlumun parası çok tuhaflar gerçekten

Benimki de hep “biricik gözağrım yakışıklı oğlumun sevdiği” falan diye yazar doğumgünümü kutlarken sosyal medyadan falan. Bana sıfat yok 😂

Ne salaklar. Böyle yapa yapa kendi topuklarına sıkıyorlar. Ben de eskiden arar sorardım, baktım her telefonda laf sokuluyorum, göndermelere maruz kalıyorum, aramıyorum artık.
Bende telefon tacizlerine maruz kalıyorum aramıyorum artık haftada 1-2 çaldırıyo msj atıyo o yüzden mecbur arıyorum ,çünkü dediğin gibi laf sokuyo eltimle kıyaslıyo yani bi hoş sohbet bişey yok napıyoruz ne ediyoruz (biz nişanlıyız şuan) görüşüyomuyuz ben nişanlımla mı dışarı çıkıyorum arkadaşlarımla mı bunları gözetiyo falan eltim kuaföre gidiyomuş bu corona döneminde sürekli bana onun dedikodusunu yapmaya çalışıyo ,nişanlım corona pozitif oldu bana bi surat sanki ben yapmışım gibi ben işten eve evden işe hiç bir yere gitmişliğim yoktur nişanlımda işyerinden kaptı ,nişanlım yalnız yaşıyor yemek götürdüm camdan balkondan gördüm arayıp kv yi için rahat etsin iyi diyorum beni anlamıyosunuz diye tribe giriyo ağlıyo ulan bu 2020 benim ağzıma m.çm.ş tribi yiyen yine ben ama takmıyorum artık canı sıkkın olduğunda sormuyorum

Back
X