Çocuk Hastalıkları Konu oglum lutfen bakin

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Benbirlaydii

Cehalet ne güzel sey, herseyi biliyorsun.
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2014
8.631
6.441
248
Kizlar 3.5 yasindaki oglum geceleri uykuda iken asiri derecede dislerini gicirdatiyor.Yemin ederim sanki kırılacak gibi ses cikiyor. Bu durumdan asiri rahatsizlik duyuyorum.Bu konuyla alakali 2 defa doktora götürdük kıl kurdu olabilirdedi doktor ilac kullandık aile boyu 2 defa ama yine ayni. Ilaci kullanirken problem yok ilac tedavisi gectikten belli bir sure sonra tekrar gıcırdatma devam ediyor. Bide bugun baska bisey fark ettim tv izlerken gözleribir ara şaşı gibi bakmaya basladi.( Normalde tv tablet vs asla izin vermeyiz ama gunde yarim saat cizgi film izler) Şaşı gibi bakiyordu resmen. Kizlar basina biyle seyker gelen oldu mu? Ne yapmaliyiz, ya da bir tavsiye lutfen. Bu arada sali gunune randevu aldik doktora gidecez. Simdide cvp yazacaklaara cok tesekkurler..

Kıl kurdu tekrar tekrar bulaşıyor olabilir tüm çarşaf, giysi ve oyuncaklar dahil dezenfekte ettiniz mi?
Evet dezenfekte ettim. Kiyafetlerini devamli 60 ta yikiyorum. Bide hijyenine de cok dikkat ediyoruz ama bu kadar sik tekrar etmesi de normal mi?

Inanin bunlarin hepsini yaptım ama yine ayni.

Evet dezenfekte ettim. Kiyafetlerini devamli 60 ta yikiyorum. Bide hijyenine de cok dikkat ediyoruz ama bu kadar sik tekrar etmesi de normal mi?
Tahlilde kıl kurdu mu çıktı? Benim kızım da 5 yaşında diş gıcırdatması var. O kadar ki gece uyanıp çenesini ayırıyorum. Ama sınır bir şey yok.

Geçen yıl okula başladığında oğlumda da başlamıştı. Gece diğer odadan uykudan uyanıyordum sanki kemik kiriliyormus gibi ses geliyordu ayırmaya çalışınca çenesi ayrılmıyordu da diş doktorları diş yapısından bile farkedebiliyor. Oğluma asla kas gevşetici grubu ilaç kullanmayın diş gıcırtısı için merkezi sibir sistemini mahveder sadece gece yatmadan melisa ıhlamur ya da papatya çayı içirin demişti doktorumuz. Sonra kendiliğinden geçti şükür. Ama ilerlerse gece plağı yapıyorlar dişlere zarar vermesin diye.

Diş gıcırdatma bende de var artık dillerin aşınmış . tedavi olarak gece yatarken plastik diş kalıbı önerdi doktor .yorgun ve stresli günlerde daha fazla oluyor . bizim ki genetik sanırım babamdan da varmış ve iki kardeşimde . kıl kurdu da benim yegenimde de var her sene tekrarlıyo ilaç kullanmadan geçmiyor

Bir diş doktoruna götürdünüz mü. Kendine iyi bak ta dişçi galiba birkaç gün once bu konudan bahsetmişti tam hatırlayamamakla birlikte sanki çenenin konumuyla alakalı olabilir gibi birşeyler demişti ama çok hatırlayamadım. O yuzden dişçiye götürmenizi önerebilirim.

Stres kaynaklı da olabiliyor. Kıl kurdu, tahlil yapılıp da mı kondu teşhis yoksa sadece diş gıcırdatma kaynaklı mı verdi. Diş gıcırdatmanın bir sürü nedeni var. Diş yapısı öyle olabilir, geniz eti, bademcik kaynaklı olabilir, psikolojik bir neden olabilir

Bu arada oğlumun da bir ara şaşı bakıyor gibi gelmişti bana. Kakül boyu uzadığı içinmiş, kestirdiğimizde sorun kalmadı. Göz doktoruna götürmüştük sıkıntı yok demişti

Son düzenleme:
Gozlerindeki degisiklikle dis gicirdatmasi ayni seyle alakali olamaz. Goz doktoruna yilda bir kere goturmeniz lazim zaten,en dogru teshisi o koyar.
Dis gicirdatma icin de kil kurdu cikmadiysa tahlillerde o tedaviye devam etmek anlamsiz. Olabilir diye bir teshis yok ki kil kurdu ya vardir ya yoktur ona gore tedavi uygulanir. Bence baska bir doktora goturun

Benimkide gicirtadiyor ama gece değil gündüz birseye kızdığı zaman istediği olmadığı zaman yapıyor dikkat ettim.sadece kil kurdundan olmuyor

Dis gicirtmanin kil kursundan oldabilecegini ilk defa duydum... kizimi 2 kere disciye götürdüm ve doktor bu yaslarda bisey yapilmaz, disleri asinir en kötü ihtimal, ilerde ikincii disleri cikinca geceleri disine bisey takilabilir dedi... yada zamanla gecebilirde dedi.

Kizimda suan 3 yasinda... 1 bucuk yasindan beri yapiyor bu aralar azaldi ama var yine, emzik emiyor emzik veriyorum artik

Geniz eti büyük olan cocuklarda dz diş gıcırdatması oluyor bir de o ihtimali düşünün isterseniz

Çocuğunuz sucuk,salam,sosis tarzı pişmemiş et ürünleri yemesin. Annem anlatır cocukken 1 çay kaşığı kekik yağı icirmisler o gün bugündür kurtuldum der. Siz de bir araştırın doktora da sorun isterseniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…