Çocuk Hastalıkları Konu oglum lutfen bakin

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Bizde göz kayması var diye gittik doktora, şükür öylee birşey çıkmadı ama sağ gözünde astigmat varmış. Hiç farketmemiştil. Şu anlık gözlük kullanacak boyutta değilmiş ama okula gideceği zaman yeniden baktırmamızı söyledi. Birde göz dibi muayenesi falan hep yapıldı zaten belli bir yaşa kadar mutlaka yapılması lazımmış
merhaba dis gicirtdatmasi icin doktorlar gece takmasi icin bir aparat yapioyorlsr sadece gece yatarken takiyorrsun bir sure sonra cocuk disine baski yapmayi unutuyor yani unutulsn bisey benim oglumdada vardi 6 yasinda suan gece plagi kullandi

5.doktor niye?
öncelikle göz kapaması yaptık kaymayan göz kapatıldı. kayma derecesine göre kaç saat kapatılıcağını doktor söylüyor. günde 2 saat kapattık biz. kapama süresi içinde kayan gözü çalıştırmanız gerekli. tabletten puzzle vs gibi oyunlarla. ve gözlüğü asla ama asla çıkartmamasını sağlamanız lazım. gözlüğü takmadığında hiç bir faydasını göremezsiniz. 2 sene kapama yaptık daha sonra gözlükle devam ettik. ve bizde ki ciddi bir kayma idi.

bebeğim prematüre kaba motor gelişimi geri. Zaten rutin muayenesi normalden fazla oldu
Gittiğimiz 4dr dan üçü görür görmez kayma çok net dedi..ancak ölçüm yapıldığında kayma olmadığı burun kökünün çok geniş olduğu ve ona baktığıni söyledi.sadece bir tanesi doğru düzgün muayene edemedi, ölçüm de alamadı gözlük kullanılabileceğini söyledi tekrar çağırdı.tek bir açıdan kayma oluyor bir uzmana daha gideceğiz İnşallah.

Sevgili konu sahibi, biz diş gıcırdatmasına fark ettikten 3-4 gece doktora gitmiştik. Kan tahlili yapılmıştı doktorda stresten olabilir dedi kreşe yeni başladığı için biz de ona bağlamıştık çok severek gitmiyordu sonra bir hafta on gün içerisinde geçti.. tekrar da etmedi bir daha

bebeğim prematüre kaba motor gelişimi geri. Zaten rutin muayenesi normalden fazla oldu
Gittiğimiz 4dr dan üçü görür görmez kayma çok net dedi..ancak ölçüm yapıldığında kayma olmadığı burun kökünün çok geniş olduğu ve ona baktığıni söyledi.sadece bir tanesi doğru düzgün muayene edemedi, ölçüm de alamadı gözlük kullanılabileceğini söyledi tekrar çağırdı.tek bir açıdan kayma oluyor bir uzmana daha gideceğiz İnşallah.

Sevgili konu sahibi, biz diş gıcırdatmasına fark ettikten 3-4 gece doktora gitmiştik. Kan tahlili yapılmıştı doktorda stresten olabilir dedi kreşe yeni başladığı için biz de ona bağlamıştık çok severek gitmiyordu sonra bir hafta on gün içerisinde geçti.. tekrar da etmedi bir daha

ah çok enteresan. inşallah yoktur kayma.
istanbuldaysanız hayri tolun bu işin uzmanı.

Benim oğlumda gıcırdatıyordu, diş doktoruna götürdüm birşey yok , 3-6 yaş arası çocuklarda sık görülen bir durum , geçer demişti. Gerçekten de geçti şuan 7 yaşında 3-4 aydır geçti. Ama ben bunu biraz da pskolojiye bağlıyorum , çalışıyordum babaanne bakıyordu. Ben evdeyim yaklaşık 8 aydır. Kalmadı gıcırtı.

Peki siz çalışıyor musunuz? Onunla gün içerisinde ne kadar vakit geçiriyorsunuz? Bende psikolojik olabileceğini düşünüyorum
Ben calismiyorum. Kardesi var hic anlaşamıyorlar surekli tartisma halindeler ama ne bileyim biz cokta dikkat ediyoruz ilgiyi daha cok ona veriyoruz. Stres kaynakli olabilicegi ihtimalini doktorda soylemisti.Su an uyuyor mesela yanindayim inanilmaz gicirdatiyor dislerini sanki benim dislerim kırılıyor gibi hissediyorum.

Benim oğlumda gıcırdatıyordu, diş doktoruna götürdüm birşey yok , 3-6 yaş arası çocuklarda sık görülen bir durum , geçer demişti. Gerçekten de geçti şuan 7 yaşında 3-4 aydır geçti. Ama ben bunu biraz da pskolojiye bağlıyorum , çalışıyordum babaanne bakıyordu. Ben evdeyim yaklaşık 8 aydır. Kalmadı gıcırtı.
Insallah bizimki de gecer. Oglum cok hassas bir cocuk. 1.5 yasinda bir oglum daha var o bu kadar hassas degil. Herseyi kafasina takiyor cabuk kusuyor ne bileyim asiri hassas ondan mi acaba diyorum. Gun icerisinde surekli kardesiyle iletisim halindeler hep oyuncaklarla vs ugrasirlar. Kucugu de onu asiri kiskaniyor o ne ile oynarsa kucugu de aynisini istiyor ve cok diretiyor. Arayi bulmak da hayli zor oluyor benim icin acaba gun icinde stres altinda mi kaliyor bilemedim ki of.

merhaba dis gicirtdatmasi icin doktorlar gece takmasi icin bir aparat yapioyorlsr sadece gece yatarken takiyorrsun bir sure sonra cocuk disine baski yapmayi unutuyor yani unutulsn bisey benim oglumdada vardi 6 yasinda suan gece plagi kullandi
Ben bu plagi doktora sorucam uygun görürse kesinlikle kullaniriz. Cok tesekkur ederim :)

Stres faktörü be olabilir bir düşünün, yeni biri mi geldi eve çocuğa şiddet mi uygulandı birşey mi yapıldı bekli ağır bir stres yaşadı bilemiyorum ben stres kaynaklı diye biliyorum
Evet olabilir dokrorda aynisini söylemişti inanin hep yanindayim isim olmadigi muddetce babaannesine vs de asla birakmiyorm. Ben kardeşinden kaynakli oldugunu düşünüyorm aralarinda devamli anlasmazlik var.

Insallah bizimki de gecer. Oglum cok hassas bir cocuk. 1.5 yasinda bir oglum daha var o bu kadar hassas degil. Herseyi kafasina takiyor cabuk kusuyor ne bileyim asiri hassas ondan mi acaba diyorum. Gun icerisinde surekli kardesiyle iletisim halindeler hep oyuncaklarla vs ugrasirlar. Kucugu de onu asiri kiskaniyor o ne ile oynarsa kucugu de aynisini istiyor ve cok diretiyor. Arayi bulmak da hayli zor oluyor benim icin acaba gun icinde stres altinda mi kaliyor bilemedim ki of.
Benimki de çok hassas . Sürekli konuşun dertleşin. Biz en çok uyuturken iletişim kurabiliyoruz.yatıyorm yanına gün içinde yaptıklarımı anlatıyorum ayrıca beni üzen ve mutlu eden şeyleri özellikle anlatıyorum,( duygu durumumu anlamasını sağlıyorum ki o da anlatsın) o da başlıyor anlatmaya . Siz de bir yol bulun aranızdaki iletişimi güçlendirin. En azından ruh halini çözmeye başlayın.ama çok zor bu çocuklar gerçekten.

Ben calismiyorum. Kardesi var hic anlaşamıyorlar surekli tartisma halindeler ama ne bileyim biz cokta dikkat ediyoruz ilgiyi daha cok ona veriyoruz. Stres kaynakli olabilicegi ihtimalini doktorda soylemisti.Su an uyuyor mesela yanindayim inanilmaz gicirdatiyor dislerini sanki benim dislerim kırılıyor gibi hissediyorum.
Çocuklarda daha tedirgin olur insan tabi. Benim eşimde bu problem vardı psikolojikti bir süre sonra geçti

Benimki de çok hassas . Sürekli konuşun dertleşin. Biz en çok uyuturken iletişim kurabiliyoruz.yatıyorm yanına gün içinde yaptıklarımı anlatıyorum ayrıca beni üzen ve mutlu eden şeyleri özellikle anlatıyorum,( duygu durumumu anlamasını sağlıyorum ki o da anlatsın) o da başlıyor anlatmaya . Siz de bir yol bulun aranızdaki iletişimi güçlendirin. En azından ruh halini çözmeye başlayın.ama çok zor bu çocuklar gerçekten.
Özellikle onu mutlu eden şeyleri sorun diyor psikologlar

Tahlilde kıl kurdu mu çıktı? Benim kızım da 5 yaşında diş gıcırdatması var. O kadar ki gece uyanıp çenesini ayırıyorum. Ama sınır bir şey yok.
Dun doktora gittil tahliller temiz cikti. Zaten doktorda tahlillerde cikmaz demisti.Yine ilaca baslatti doktor kil kurduna karsi.

Stres kaynaklı da olabiliyor. Kıl kurdu, tahlil yapılıp da mı kondu teşhis yoksa sadece diş gıcırdatma kaynaklı mı verdi. Diş gıcırdatmanın bir sürü nedeni var. Diş yapısı öyle olabilir, geniz eti, bademcik kaynaklı olabilir, psikolojik bir neden olabilir

Bu arada oğlumun da bir ara şaşı bakıyor gibi gelmişti bana. Kakül boyu uzadığı içinmiş, kestirdiğimizde sorun kalmadı. Göz doktoruna götürmüştük sıkıntı yok demişti
Tahlillerde kil kurdu vs cikmadi. Doktor bana sordu hic kakasinda gordun mu bisey diye ben 4-5 ay once görmüştüm kil gibi beyaz incecik bisey doktora da soyledim ondandir dedi.Benim oglanin da kakul boyu uzun ondan mi acaba simdi bende bunu düşündüm vala

Tahlillerde kil kurdu vs cikmadi. Doktor bana sordu hic kakasinda gordun mu bisey diye ben 4-5 ay once görmüştüm kil gibi beyaz incecik bisey doktora da soyledim ondandir dedi.Benim oglanin da kakul boyu uzun ondan mi acaba simdi bende bunu düşündüm vala
Bende kahkul boyundan kaynaklandığına biri dese ne alaka derdim. Nadiren denk geliyorduk bizde şaşı gibi oluyordu saniyelik. Doktor da birşey yok dedi. Sonra saçını kestirdik. ve bitti göz kayma sıkıntısı. Her uzadığında aynı şey oluyor. Hiç uzatmıyoruz o yüzden

Kizlar 3.5 yasindaki oglum geceleri uykuda iken asiri derecede dislerini gicirdatiyor.Yemin ederim sanki kırılacak gibi ses cikiyor. Bu durumdan asiri rahatsizlik duyuyorum.Bu konuyla alakali 2 defa doktora götürdük kıl kurdu olabilirdedi doktor ilac kullandık aile boyu 2 defa ama yine ayni. Ilaci kullanirken problem yok ilac tedavisi gectikten belli bir sure sonra tekrar gıcırdatma devam ediyor. Bide bugun baska bisey fark ettim tv izlerken gözleribir ara şaşı gibi bakmaya basladi.( Normalde tv tablet vs asla izin vermeyiz ama gunde yarim saat cizgi film izler) Şaşı gibi bakiyordu resmen. Kizlar basina biyle seyker gelen oldu mu? Ne yapmaliyiz, ya da bir tavsiye lutfen. Bu arada sali gunune randevu aldik doktora gidecez. Simdide cvp yazacaklaara cok tesekkurler..
Benimkiler baba ogul sanarsin gece ceviz kiriyolar agizlarinda bi cozumunu bulamadik buyuk ihtimal antidepresan verecekelr benimkiler de ona yanasmiyor bir zararini gormediler cok sukur kucukken kayikti gozleri şehla bakardi sonra gecti goz bozuklugu bile yok anlayamadm resmen goren herkes cocugi gotur diyordu goturdm cok sukur hersy temz cikti

Benimkiler baba ogul sanarsin gece ceviz kiriyolar agizlarinda bi cozumunu bulamadik buyuk ihtimal antidepresan verecekelr benimkiler de ona yanasmiyor bir zararini gormediler cok sukur kucukken kayikti gozleri şehla bakardi sonra gecti goz bozuklugu bile yok anlayamadm resmen goren herkes cocugi gotur diyordu goturdm cok sukur hersy temz cikti
Masallah ne guzel temiz cikmis cok sevindim. Insallah bizim problemlerimiz de biter valla insan cok yoruluyor :(

Back
X