Konu oğlum :(

Benim kizim da memeye cook duskun. 23 aylik ve hep emerek uykuya daldi. Kendi kendine nadir uyudu. Kilosu da 10 bile degil. Memeden kesmeye kiyamiyorum. Bazen tahammulsuzlesiyorum cunku illa 2si de acik dursun istyor oynamak istiyor falan. Bazen sinir oluyorum ama ..kiyamiyorum iste ..atesleniyor dis cikariyor falan memeyi elinden almak istemiyorum. Ha sutum mu,sutum de eskisi kadar degil pek yok. O doluluk hissi hic olmuyor. Emzik yerine geciyor meme ama yemek de yemiyor..

Ya sabır deyip , yakında bunların sona ereceğini düşünüp rahatlamaya çalışın.
Başka çaresi yok.
Çocuk belli düzen oturtana kadar uykusuz gecelere talimiz

emzirmeyi biraktigim donemde 1-2 hafta kadar sadece esim ilgilendi uyku saatinde ve gece uyandiginda, cunku anne ilgilenince cocuk refleks olarak memeye gidiyor.

İlk azı dişleri mi acaba gelenler onlar zor çıkıyo sancısı mahvediyo çocukları
Akşamları muhallebi gibi tok tutan bişeyler yedir biberonla süt ver emerek uyusun
Uykusuzlukdan kendin naaıl oldupunu düşün yavrun buna nasıl dayansın

İlk kızımı 15. Ayda ikinci kızımı 12. Ayda ayırdım biberonla süt verdim ilk almadılar baktılar meme yok emecek napsın aldılar 1saat sonra üstelik benimkiler biberon emzik almadılar bebekken ilk kez biberondan süt içiyolardı kabul ettiler

İnşallah çabuk atlatırsınız canım

Yaşı itibariyle memeye en düşkün olduğu dönemler. Yediklerini hazmetme güçlüğü çekiyorlar, diş çıkarıyorlar. Memede olmayınca terapi yapacakları bir şey kalmıyor ellerinde :)

Biraz daha sabır , düzelecek. Yoruldukça uyumayı öğrenecek.

Açıkçası uyku eğitimini bende yavrularına hiç denemedim. Ayağımda sallayarak uyutmaya başladım. Her yolu denedim baktım olmuyor , biberona da alıştırmak istemediğim için ayağımda başladım uyutmaya.

Daha sonra hamak aldım. Orada daha iyi uyumaya başladı. Aylar sonrada kendi kendine uyumak istedi sallanmadan.

Uyku eğitiminde bebek uyumayı öğrense bile bu rutinin bozulduğu zamanlar hep oluyor. Diş çıkarırken , hasta olurken v.s

Bu yüzden bu uyku eğitimi zaman kaybı olarak geliyor bana.

Zaten büyüdükçe uyumayı öğreniyorlar :)

Aynen katılıyorum. 27 aylık olana kadar defalarca düzen değiştirdi. Bunlar sanki kendi kendine oluyor. Sen ne kadar rutin ilerlemek istersen iste.
2 ay öncesine kadar odasına kendi gidip, yatağına oyuncak alıp sızana kadar oynayan oğlum 2 aydır bir "ayağında salla" tutturuyor. Gece yarısı uyanınca da istiyor bunu.
"Sallamayayım yat yanımda uyu" diyorum uykulu uykulu çok ağlıyor.
Ben de idare etmeyi seçtim. Onu sallarken ben de yatıp uyuyorum işe gideceğim için. Aynı ilk aylardaki gibiyiz şu an. Bir lohusa sendromum eksik :KK45:

Memeyi birden kesmek bebeklerde travma yaratıyor maalesef. Kademeli azaltarak bıraktırabilirdiniz. Emme refleksi 24 aya kadar devam eder. En azından bu refleksi karşılayacak bir şey koyun yerine.

emzirmeyi biraktigim donemde 1-2 hafta kadar sadece esim ilgilendi uyku saatinde ve gece uyandiginda, cunku anne ilgilenince cocuk refleks olarak memeye gidiyor.
Bu dediginiz cok mantikli aslinda ama ben kaçırdım zamani malesef:(

Selam kader arkadasim:) yine karsilastik bak:)

13 aylik annelik deneyimime bakarak soyluyorum bence karni ac:) cunku ne kadar yerse yesin oglum da gece emmeye kalkiyor, ve ben de sut kalmadigi icin mama icip karni doyana kadar agliyor, mama vermezsem sabaha kadar aglar.

Direnip mama vermedigimde sabaha kadar agzinda meme uyur, dinlenip dinlenip ceker iki yudum. Yatmadan istedigin kadar doyursan bile gece acikip mutlaka uyaniyordur.

Uyku egitimi bunu cozuyormus diye duydum, ama ben beceremedim yorum yapamayacagim.

Emziren anne olmanin en buyuk sikintisi, sende sut bittiginde biberon almayan bir bebek oluyor:( biz mama destegine 8. Ayda basladik (oncesinde de ben calistigim icin biberon ile sagdigim sutleri iciyordu, biberonu ben evdeysem asla almiyor sadece yoksam aliyordu) yani biberona aliskin oldugu halde ben ona mama vermek istedigimde cok ciddi bir biberon reddi yasadik. 11. Ayda nihayet biberonla savasmadan almaya basladi.

Allah yardimcin olsun, nasil cozersin bilmiyorum acikcasi, ben aksam ne yedirip icirirsem de mutlaka beslenmek icin uyaniyor gece ve beslenmeden asla uyumuyor:(

Geçmiş konularınıza baktım da oğlunuz alerjik bir bebek büyük ihtimalle. Alerji küçük yaşlarda testlerde çıkmayabiliyor. Genelde süt ve süt ürünlerine alerji oluyor.

Selam kader arkadasim:) yine karsilastik bak:)

13 aylik annelik deneyimime bakarak soyluyorum bence karni ac:) cunku ne kadar yerse yesin oglum da gece emmeye kalkiyor, ve ben de sut kalmadigi icin mama icip karni doyana kadar agliyor, mama vermezsem sabaha kadar aglar.

Direnip mama vermedigimde sabaha kadar agzinda meme uyur, dinlenip dinlenip ceker iki yudum. Yatmadan istedigin kadar doyursan bile gece acikip mutlaka uyaniyordur.

Uyku egitimi bunu cozuyormus diye duydum, ama ben beceremedim yorum yapamayacagim.

Emziren anne olmanin en buyuk sikintisi, sende sut bittiginde biberon almayan bir bebek oluyor:KK43: biz mama destegine 8. Ayda basladik (oncesinde de ben calistigim icin biberon ile sagdigim sutleri iciyordu, biberonu ben evdeysem asla almiyor sadece yoksam aliyordu) yani biberona aliskin oldugu halde ben ona mama vermek istedigimde cok ciddi bir biberon reddi yasadik. 11. Ayda nihayet biberonla savasmadan almaya basladi.

Allah yardimcin olsun, nasil cozersin bilmiyorum acikcasi, ben aksam ne yedirip icirirsem de mutlaka beslenmek icin uyaniyor gece ve beslenmeden asla uyumuyor:KK43:
Evet cnm yine karsilastik :) Seni gordugume cok sevindim bu arada :) Canim bende sutten kesmeden once hicbisey yemiyordu ek gida namina sadece emiyordu. ilk 6 ay hic emmedi zorla veriyordum agzina mememi kolik bir bebekti. Sutum de cok azdi bu da doyurmuyordu kesmeye karar verdik. Ben uyutmadan once karninu iyice doyuruyorum ama cok hareketli bir bebek olmasindan mi bilemiyorum hic kilo da almiyor. Biberonla denedim kac kez ama agzina almiyor. Keske alsa belki boyle olmazdi.Emzik de almiyor napacagimi sasirdim.

Geçmiş konularınıza baktım da oğlunuz alerjik bir bebek büyük ihtimalle. Alerji küçük yaşlarda testlerde çıkmayabiliyor. Genelde süt ve süt ürünlerine alerji oluyor.
Alerji testini 7 aylikken yaptirmistik. Ben yine bu konyyu doktoruyla konusayim tekrarlayalim

Memeyi birden kesmek bebeklerde travma yaratıyor maalesef. Kademeli azaltarak bıraktırabilirdiniz. Emme refleksi 24 aya kadar devam eder. En azından bu refleksi karşılayacak bir şey koyun yerine.
Canim ben zaten birden bire kesmedim memeden. Azalta azalta kestim. Once gündüzleri azalttim sonra en son gece kestim.Yerine biberonda biseyler verdim almiyor. Emzigi zaten kendiliğinden birakti.

Bebeklerimiz aynı aydalar. Allah uzun ömür versin hepsine. Ben de sizinle aynı durumdayım. Ben dişten olduğunu düşünüyorum. Bizimki 4 üstte 4 altta çıkardı ama gündüzleri parmaklarını ağzının gerisine kadar sokup ısırıyor sürekli. Ben ayakta sallamayı bırakmıştım. Bir dönem rahat ettim ama bu dişler yüzünden tekrar başladım. Başka türlü uyutamiyorum çünkü. Ben de ne yapacagimi bilmiyorum, çaresizce geçmesini bekliyorum. Uykusuzluk mahvediyor insanı. Sabah erkenden kalkıp ise geliyorum bir de. Ben eve dönünce özlemiş oluyor. Yatana kadar elimden tutup evin içinde gezdirmemi istiyor. Elimi bırakıp yürümüyor. Yani bacaklarım, belim, gözlerim sürekli ağrıyor artık. Bazen ağlamak istiyorum, sinirlerim çok yıprandı.

Evet cnm yine karsilastik :) Seni gordugume cok sevindim bu arada :) Canim bende sutten kesmeden once hicbisey yemiyordu ek gida namina sadece emiyordu. ilk 6 ay hic emmedi zorla veriyordum agzina mememi kolik bir bebekti. Sutum de cok azdi bu da doyurmuyordu kesmeye karar verdik. Ben uyutmadan once karninu iyice doyuruyorum ama cok hareketli bir bebek olmasindan mi bilemiyorum hic kilo da almiyor. Biberonla denedim kac kez ama agzina almiyor. Keske alsa belki boyle olmazdi.Emzik de almiyor napacagimi sasirdim.
Daha once de soyledigim gibi cok buyuk bir sikinti o emziren annelerin cocuklari biberon istemiyor, onlarda hakli aylarca vermemisiz yabancilar sonucta... aksam ne kadar yedirsek te gece uykuda acikiyo bu minikler... uyku arasinda da agzina kasikla muhallebi sokamazsin tabiki. Pipetle filan denedinmi?

Kizlar konu oglum. 14 aylik olduk 2 hafta once emzirmeyi biraktirdim doktor tavsiyesiyle. Sutum yok denecek kadar azdi ve bebegim hep memeyi agzinda istiyordu. Brnimde tahammülüm kalmamisti artik. Bebegimin kilosu cok geride 8.300 gr. Cok zayif bir bebek. Emzirmeyi biraktirdiktan sonra istahi artti. Cok sukur onune koydugum herseyi yer oldu. Ama asil sorun geceleri sabaha kadar aglamasi. Abartmiyorum sabaha kadar ağlıyor kucakta gezdiriyorum tam uyudu diyorum yatagina koyuyorm tekrar çığlığı basiyor. Mahvoldum kucakta tasimaktan boynunda belimde agrilar dinmiyor. Bi oglum daha var 3 yasinda o da cok ilgi bekliuor gizumun icine bakiyor ama bem gunduz uykusuzluktn ilgi gosteremiyorum.Tahammulsuz bisegmy oldum.Ne yapmali kizlar siz ayni seyleri yasadinuz mi? Ne yapmam gerekuyor lutfen bi yol gosterin.

Memeyi birden mi kestin? Benim oğlum da 18 aylık oldu. Çok çekiştirerek emdiği için gogus uclarim yara olmaya başlamıştı. Bende emzirmeyi bırakmayı düşündüm. Pat diye bırakmadı. Suan gun içinde istemiyor gibi bisey istesede dikkatini dağıtıyorum ya da çok ısrar ederse biberon veriyorum. Ama uykusu sıkıştırınca dalana kadar istiyor. Azalta azalta emzirmeyi bıraktirsan? Çünkü hic emmeyince bnm oğlanda geceler çok kalkmaya başlamıştı. Bende en azından sadece uykusu gelince emmesine müdahale etmedim.

Kizlar konu oglum. 14 aylik olduk 2 hafta once emzirmeyi biraktirdim doktor tavsiyesiyle. Sutum yok denecek kadar azdi ve bebegim hep memeyi agzinda istiyordu. Brnimde tahammülüm kalmamisti artik. Bebegimin kilosu cok geride 8.300 gr. Cok zayif bir bebek. Emzirmeyi biraktirdiktan sonra istahi artti. Cok sukur onune koydugum herseyi yer oldu. Ama asil sorun geceleri sabaha kadar aglamasi. Abartmiyorum sabaha kadar ağlıyor kucakta gezdiriyorum tam uyudu diyorum yatagina koyuyorm tekrar çığlığı basiyor. Mahvoldum kucakta tasimaktan boynunda belimde agrilar dinmiyor. Bi oglum daha var 3 yasinda o da cok ilgi bekliuor gizumun icine bakiyor ama bem gunduz uykusuzluktn ilgi gosteremiyorum.Tahammulsuz bisegmy oldum.Ne yapmali kizlar siz ayni seyleri yasadinuz mi? Ne yapmam gerekuyor lutfen bi yol gosterin.
gece emzir bence daha çok erken gündüz normal besle ,gece süt arıyor demekki.Benim 5 ,5 yaşında oğlum hala süt versem içer hep gece sütü için tartışıyoruz bnde artık sabahları erkenden veriyorum.Ama bence süt içmek istediğinden ağlıyor daha erken kesmişsin.

Back
X