Konu önemli hanimlar

Çok özür dileyerek soruyorum ama,mesleğiniz nedir?
Bu kadar net konuşmanızın sebebi sadece yazdığınız gibi “facete” okuduğunuz olumsuz hikayeler mı kaynağınız yoksa doktor profesor dr bişey misiniz acaba?
Peki sizin mesleğiniz nedir? Doktor profesör bişey misiniz acaba aşılardan bu kadar eminsiniz?

"Bilimsel çalışmalar ortaya çıkarmıştır" diyor Hayır daha ne diyecekti anlamadım vallaha billaha otizme yol açıyormuş mu deseydi:KK70:

Aynen iste bende o bilimsel arastirmayi merak ediyorum.. yani biri de cikip bilimsel arastirmaya gore gozluk kullanmak kor yapiyor dese inanacak misiniz yoksa kaynak mi isteyeceksiniz arastirmaya dair :)

Valla billah sizin icin yeterli olabilir tabi :)

Aynen iste bende o bilimsel arastirmayi merak ediyorum.. yani biri de cikip bilimsel arastirmaya gore gozluk kullanmak kor yapiyor dese inanacak misiniz yoksa kaynak mi isteyeceksiniz arastirmaya dair :)

Sanıyorum Türkiye'de hiç bir araştırmayı araştırma aşamalarıyla göremiyoruz office. Bunun için resmi kurumlara başvuruda bulunmak gerekiyor. Olsun bunu merak etmiş olman da güzel:) Gidip gerekli açıklamayı istersen yardımcı olurlar sanıyorum.

Peki sizin mesleğiniz nedir? Doktor profesör bişey misiniz acaba aşılardan bu kadar eminsiniz?
:KK70:
Soruya soruyla cvp vermek gerçekten sizin bütün bilgilerinizi ciddiye almamam gerektiğini ortaya koydu. İletişim denen şey böyle birşey değil. Biraz okuyun ama faydalı birşeyler okumanızı tavsiye ediyorum.

O eski toprak dediğimiz sapasağlam yaşlılarımızın hiçbiri aşılı değil buna karşılık günümüzde ölümcül hastalıklarla boğuşan binlerce bebek var. Sence neden?
O eski toprak dediğimiz yaşlılarımızın anneleri 8, 9, 10 çocuk doğuruyordu ve genetik olarak en sağlam olanlari hayatta kalıyordu. Doğal seleksiyon sayesinde daha dirençli bireyler oluyorlardı. O yaşlılarımızın yaşadığı dönemde bebek ölüm oranlarını da araştırmanız lazım.
Zayıf olanlar ölsün zaten diyorsanız bilemem.

Hanimlar ben buraya sen daha cahil yo yo sen daha da cahilsin tarzı mahalle kavgası etmek için yazmadım.

Yazacağımı yazdım. Evladını azıcık düşünen oturur araştırır en azından nedir ne değildir diye kararını öyle verir.

Hala aynı şeyi yazıyorsun ama "peer reviewed journal" diye bir olay var. Bir yayın yaparsın dergiye yollarsın, yaptığın yayınıin, araştırmanın metodunu, deneklerini, denek sayını, yapım sürecini, literatürünü, sonuçların vs en az iki üç senin alanından uzman olan insan inceler(makalen isimsiz yollanır) , eleştirir gerekirse yayına kabul eder gerekirse reddederler . Bu da yetmez diyelimki bu nitelikli dergilerde yayının kabul edildi bu yetmez, daha sonra biri derki " şu yayında geçen deneyi biz de bir yapalım, yazarım dediği adımları izleyelim bakalım biz de aynı sonuçları bulacakmıyız" .buna replication derler, ve replication sayısı artıkça, senin yaptığın deneyin güvenilirliği ve bulduğun iliişki ağının geçerliliği artar.
Correlation is not causation , diye meşhur bilim geyimi vardır. Bulduğun her ilişki ağı, orada bir neden sonuç ilişkisi vardır demek değildir. Öyle bir mantık kurarsan yanlış yaparsın. Zira o zaman şunu da diyebiliriz " yaz aylarında hem dondurma satışı hem boğulma sayısı artıyor. , er o zaman bunların arasında ılışkı var, demek ki dondurma yemek boğulma oranını arttırıyor" bunu diyebilir misin, diyemezsin. Ne yaparsın bu iki olayı da açıklayan etmen nedir ona bakarsın( yaz mevsimi ).

Son düzenleme:
Sanıyorum Türkiye'de hiç bir araştırmayı araştırma aşamalarıyla göremiyoruz office. Bunun için resmi kurumlara başvuruda bulunmak gerekiyor. Olsun bunu merak etmiş olman da güzel:) Gidip gerekli açıklamayı istersen yardımcı olurlar sanıyorum.

Iste o yuzden bu ulkede kaynagi aciklanmayan hicbir “dedikoduya” inanmayacaksin sevgili pinkpin :) ayrica bunu sadece ben degil, azicik bilinci olan herkes sorgular, ben senin sorgulamamana sasirdim acikcasi..

Hala aynı şeyi yazıyorsun ama "peer reviewed journal" diye bir olay var. Bir yayın yaparsın dergiye yollarsın, yaptığın yayınıin, araştırmanın metodunu, deneklerini, denek sayını, yapım sürecini, literatürünü, sonuçların vs en az iki üç senin alanından uzman olan insan inceler(makalen isimsiz yollanır) , eleştirir gerekirse yayına kabul eder gerekirse reddederler . Bu da yetmez diyelimki bu nitelikli dergilerde yayının kabul edildi bu yetmez, daha sonra biri derdik " şunyayında geçen deneyi biz de bir yapalım, yazarım dediği adımları izleyelim bakalım biz de aynı sonuçları bulacakmıyız" .buna replication derler, ve replication sayısı artıkça, senin yaptığın deneyin güvenilirliği ve bulduğun iliişki ağının geçerliliği artar.
Correlation is not causation , diye meşhur bilim geyimi vardır. Bulduğun her ilişki ağı, orada bir nedene sonuç ilişkisi vardır demek değildir. Öyle bir mantık kurarsan yanlış yaparsın. Zira o zaman şunu da diyebiliriz " yaz aylarında hem dondurma satışı hem boğulma sayısı artıyor. , er o zaman bunların arasında ılışkı var, demek ki dondurmak yemek bozulma oranını arttırıyor" bunu diyebilir misin, diyemezsin. Ne yaparsın bu iki olayı da açıklayan etmen nedir ona bakarsın( yaz mevsimi ).

hah iste bundan dolayi bizde hacematcilar ve sac ekimciler meshurken, millet tedavi olmaya yaldir yaldir Amerikaya gidiyor philly :) cunku bizde dedikodu orada acik kaynakli calismalar var :)

Kizima 1 ay sonra 1 yas asisi yaptiricam arkadaslar , fakat arkadasim kafami karistirdi.İyice allak bullak oldum . Aşıların Icinde herturlu zararli maddeler var. Ve insan cenin maymun hinzir dnasi civa aliminyum saymiyorum bile dedi. Otizme neden olabiliyormus . Cinde uretiliyormus ayrica . Kendi yaptirmamis aşılarini.
Arkadasim boyle soyleyince benimde bir gozum korktu. Bu konu hakkinda bilgili bayanlardan yardim istiyorum . Gercekten oyle mi acaba . Ben pek sanmiyorum ama Arafta kaldim :KK43:(
O arkadasiniz ekmek meyve yemiyor disardan bisey almiyor disari çıkmıyor vs vs dezenfekte biyerdr kapali kalıyor olsagerek cunku tumbunlar da sagliksiz seyler;)

"Bilimsel çalışmalar ortaya çıkarmıştır" diyor Hayır daha ne diyecekti anlamadım vallaha billaha otizme yol açıyormuş mu deseydi:KK70:

O bilimsel calismalara atif verecekti ve biz de ilgili web tabanlarindan bu calismalara ulasmaya calisacaktik mesela

Bu konuda ben arastirdim demek icin biraz arastirma yontemlerini de bilmek gerekir vallah billah yallahla basarisiz nüktelerle olmuyor yanii

Iste o yuzden bu ulkede kaynagi aciklanmayan hicbir “dedikoduya” inanmayacaksin sevgili pinkpin :) ayrica bunu sadece ben degil, azicik bilinci olan herkes sorgular, ben senin sorgulamamana sasirdim acikcasi..

Canım benim sağlık bakanlığı çok güvenilir bir kurum değil. Benim referansım aşıdan sonra hayatları çalınan çocuklar. Hikaye değil bunlar azıcık araştırın göreceksiniz.

hah iste bundan dolayi bizde hacematcilar ve sac ekimciler meshurken, millet tedavi olmaya yaldir yaldir Amerikaya gidiyor philly :) cunku bizde dedikodu orada acik kaynakli calismalar var :)

Ben yapacağım sana hacamat :))) onlar bundan değil, rüyadan gidiyorlar, cleveland'ı falan görüyorlar rüyada ( insan cleveland niye görürse artık:). ))) :KK14:

Canım benim sağlık bakanlığı çok güvenilir bir kurum değil. Benim referansım aşıdan sonra hayatları çalınan çocuklar. Hikaye değil bunlar azıcık araştırın göreceksiniz.

Yahu hala arastir diyorsun sevgili pinkpin, bende sana diyorum ki madem bu kadar eminsin bana arastirdigin bilimsel makaleleri yolla. Ingilizcedir zaten muhtemelen zira Turkce babam yazsa inanmam ki zaten yaza yaza ‘bilimsi cilismi vir’ dan oteye de gidememisler.. senin baz aldigin cocuklarin otizm nedenleri cok farkli olabilir ve buradaki uyeler buradan etkilenip asilatmayabilirler.. bunun sonucunda bir cocuk bile cocuk felci ya da menenjitten olse bu sorumlulugu alabilir misin? Her onumuze cikan kaynaksiz, ispatsiz yaziya inanacaksak bende yarin oksijenin zararlarini bir doktor imzasiyla yazdiririm, herkes nefesini mi tutacak o zaman?

Kizima 1 ay sonra 1 yas asisi yaptiricam arkadaslar , fakat arkadasim kafami karistirdi.İyice allak bullak oldum . Aşıların Icinde herturlu zararli maddeler var. Ve insan cenin maymun hinzir dnasi civa aliminyum saymiyorum bile dedi. Otizme neden olabiliyormus . Cinde uretiliyormus ayrica . Kendi yaptirmamis aşılarini.
Arkadasim boyle soyleyince benimde bir gozum korktu. Bu konu hakkinda bilgili bayanlardan yardim istiyorum . Gercekten oyle mi acaba . Ben pek sanmiyorum ama Arafta kaldim :KK43:(
Benim de en küçük kızım 1 yaşında ,haftaya aşısı yapılacak.
Sağlık bakanlığının en güvenilir uygulamalarından biridir aşı politikası.
Sağlığımız onlara emanet en güzeli yaptırın kafanız rahat etsin .

Back
X