Konu: samimi olduğumu sandığım komşum :s

Kusura bakmayinda kadın sizi üç yıl kullanmış .araya başka komşu girince gözünüz açılmış şükredin bence

Kusura bakmayinda kadın sizi üç yıl kullanmış .araya başka komşu girince gözünüz açılmış şükredin bence
Kusura bakmıyorum doğru söylediniz çünkü bende bu duruma çok üzüldüm kendimi bu konuma getirdiğim için kızdım kendime. 30 küsür yaşındayım. Küçük de değilim yani ama hergün yeni şeyler çıkıyor karşımıza. Allah iyilerle karşılaştırsın herkesi de beni de

Sizi şimdiye kadar hiç cagirmadiysa orda bir sıkıntı varmış zaten.
Bence de mesafe koymak en güzeli.
Hep bana hep bana olmaz insan ilişkileri.

Çok benzer bir durum yaşadım ben de .Aynı işyerinden arkadaşım çok samimiyiz.Hatta evi o buldu bana kendi apartmanından .Gelir sık sık.Sevdiğim için ben de davet ederim.Hatta samımı arkadaşım var o geldikçe ona da dıyormus gelirken haber ver ben de geleyım dıye .Ama kendı hıc çağarmaz.Hatta bir şey olur ne bıleyım bır tabagı falan vermeye gıderım ,ıcerı hıc davet etmez .Yılda bir çağarır kendi 50 kez gelir.Bu arada ben bekarım o evli.Hiç bunu tartmamıştım o kaç kez geldi ben kaç kez gibi aklıma bile gelmedi ben severim misafiri. Sonra sonra ortak arkadaşlarla benım evımde toplanma planı yaptıgını duydum buna sınırlendım bana kendisi demıyor ama planı, baskalarına soyluyor.Davet ettikleri de bana söyledi.Şaşırdım,ne ayıp kendı evıne davet et benım evıme nıye davet edıyorsun insanları .Bu olaya gıcık oldum sonrasında dank etti bende.Çektim kendimi.Hiç çağarmadım.Gelecek gibi ne yapıyorsun falan diye aradığında da hep bir iş uydurdum fırsat vermedim.Böylelikle koptuk.Ben cidden anlamıyorum böyle insanları.Neden?Benden hoşlanmıyorsan gelme.Yok keyif alıyorsan sen de davet et.Cimri desem cimri değil.Ama var böyle insanlar neden bulamıyorum yaptıklarına.Sizin komşu da benimkinin türünden.

Son düzenleme:
Komşuluk ilişkilerine çok anlam yüklemeyin, komşu komşunun külüne muhtaçtır sözü eskide kalmış, artık komşu komşunun külünün bile dedikodusunu yapıyor.
Ne kadar az samimiyet o kadar az can sıkıntısı.

Zorla guzellık olmaz.Sende hıc muhattap olma.

En geç ikinciye birini çağırdıktan sonra o kişi benide çağırmıyorsa "buyur gel' demem ki. Siz bunu iş işten geçtikten sonra fark etmişsiniz

Hep gidecek yiyecek içecek kendisi bir şey hazırlamayacak işte hep hazırcı. Öyle hep hizmet etmekde olmaz ki her şeyinde bir adabı var. Boşverin artık soğutun arayı çağırmayın. Ayy görüşmüyoruzda diye söylensin dursun çok meşgulüm filan diye sebep uydurup geçin.

benim aklıma eşi geldi ama acaba onun adım atmasına müsaade etmiyor olabilir mi?
belki o yüzden size çağır falan diyordur eşine de o çağırdı gittim gibi.

Ya da eviyle alakalı çekindiği bir şey olabilir.
Gerçi dışarıya da çağırmıyormuş.

biraz kendinizi geri çekin bakalım nasıl davranacak.

3,5 yıldır sizi bir kere bile kahveye davet etmeyen komşunuzun sizi kullandığını şimdi düşünmeniz oldukça enteresan. Başka haneye girip çıkmasa hiç sorun olmayacaktı sizin için.

Artık gerçekten sinirlerim bozuluyo
Neden biz gecen sene marttan beri komsuculugu bıraktık? Akraba eş dost görmüyoruz? Annemizi babamızı görmüyoruz Apartmanda biriyle karşılasırım diye kacıyorum resmen Neden yani sadece size degil bu yazım pandemi boyunca insanlarla görüşmek konusunu acan herkese
Neyse konuyada cevap vereyım demek ki komsuculuk oynamaktan cokta memnun degil

Bir neden aramak bence gereksiz.Bazi insanların huyu bu .Yapacak bir şey yok gerçekten .Fark ettiğinde sen de çağırmayacaksin .Zaten o da cagirmayacagi için ilişki kopuyor .Evinin kirlenmesini istemiyor ,hazırlık yapmak istemiyor ,hizmet etmek istemiyor ama nedense bu tipler en çok başkalarının üstüne yıkılan tipler.Eger misafir ağırlamak zor geliyorsa sen de misafir olmayacaksın .Benim de görümcem böyle .Fark ettim .Evine kımseyi almaz ama herkese gideyim ister .Agirlanmak ister .Bir de sabahtan gelir .Birkaç kere kendimizi agzimizla davet ettirmeye çalıştık .Kadın açık acik şu an alamam dedi Zaten 3 yıldır evine gitmemiştim .Kendi bu süre zarfında 5-6 defa geldi evime.Yemekli ,bazen çay la.agirladim .Şimdi ben de çağırmiyorum.Pandemiyi bahane ediyoruz ..

toplumumuzda bi davete gidince bi sonrakine karşı tarafı da kendi evine davet edilirsin..
yengem de boyledir, herkese gider, sen niye onları cagirmiyorsun dendiğinde: aman kim hazırlık yapacak vs der..
ee karşı taraf sana deger verip hazırlıyor ya. kimileri bu sekildedir.

Şimdi siz aynı meslek, eşler aynı meslek, aynı bina vb derken sadece birbirinizle görüşmeniz bence sizleri kısıtlar. Başka insanlarla da sosyalleşmek gerek ufkunuzun açılması için. Bırakın herkes dilediğiyle sosyalleşsin, bu size ihanet değildir.

Bu arada yaklaşık 1,5 senedir hiçbir komşunun evine girmişliğimiz yok:) dışarda selamlaşır konuşur, bazen bahçede otururuz ama eve girme oturma bence hala doğru değil. Ha ama ben zaten pek sevmem ev oturmasını:)

Gözünüzü açmış kurtulduğunuza sevinin bizim apartmanda da var her şeyi gelir ister gözetler senden bir şey alamıyorsa hemen başka komşuyla samimi olur en iyisi böyle insanları anladığın an hayatımızdan çıkartmak

Samimi olmak istemese gelip saatlerce çöreklenmez
Komşu heryere gitsin saatlerce gezsin yesin içsin ama onun evine kimse gelmesin evi dağılmasın kimse alışmasın istiyor
Klasik...
Olabilir. Yine de böyle biriyle samimi olmasa çok daha iyi olur konu sahibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…