Konudaki hatalı kişi?

Gizzz1

Guru
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2009
150
23
298
Merhabalar;
Yine işyerinde yaşadığım ve bu konuda bende mi sorun var buna anlam
veremediğim bir konuyu size danışmak istiyorum:

cumartesi günü, yemek yapan abla izinliydi ve günün yemeklerini bir önceki
günden yapıp dolaba koymuştu. Hazırladığı börekleri biz pişirdik. O gün
yaptığı kekin içerisine hiç birşey katmamış, sade bir kek olarak pişirmiş.
Ablaya başka yaptığı bir başka yemeğin(örn; salata gibi..) olup olmadığını sordum.
Sormamdaki amaç, bilelim de ona göre dolapta unutulmasın diyeydi.
ablanın bana cevabı: "Sen yaparsan olur, bunlar yeter dedi" dedi. Salatayı sabaha kadar kokar diye yapmamış. Ablanın öyle demesi üzerine birşey diyemedim. "Hımm, evet sen öyle
diyorsan yeter, zaten cumartesi günleri kalabalık olmuyoruz." dedim.

Ertesi gün, yemek saati geldiğinde keki kimse beğenmedi, şekersiz olduğunu da söylediler ve hatta zeytin ve bal ile birlikte yediler. Başka bir arkadaş kekte yumurta koktuğunu söyledi. Bir önceki konumda bahsettiğim erkek arkadaşın adı da Ali olsun diyelim. Ali de yumurta kokan yemekleri yiyemediğini bahsetti ve
tabağına aldığı böreğe aynen şöyle dedi: "bu ne? tester mi?" tester:deneme demek bu arada bilirsiniz.
ben de diğer arkadaşıma: dolapta 4 tane limon olduğunu, içine rendeleseydi
yumurta kokmayabileceğini söyledim.

Gurme gibi her yemekte birşey söyleyen Ali arkadaşımız, birden laf dalaşına girdi benimle. Neden insanların arkasından dedikodu yapıyorsun? burda olmayan birinin arkasından
konuşman hiç doğru değil. Mutfaktaki arkadaşlarıma karşı dahi, benim dedikodu yaptığımı ve kötü konuştuğumu söyledi. Yalan söylediğimi, ismiyle dalga geçtiğimi söyledi, içindekileri kustu desem yeridir. Lanlı lunlu konuşmaya başladı, resmen çocuk gibi azarladı beni. Kendimi dahi savunamadım. Kendisinın birkaç arkadaş hakkında arkasından dedikodusunu yaptığına şahit oldum, ama ona sorsak ben kötüyüm. İsmiyle de şu şekilde: diğer ismi Ziya ve bana hakkımda yalan yanlış iddaalarda bulunduğunda ona şaka yoluyla atma Ziya dedim.

benim konuşmamla dalga geçerken: "bizim Abdullah abi gibi konuşma" derken, bana "düdük!" derken, ben hiç kırılmıyorum! başkalarının yaptığı dedikoduya susup, kendisi de benim dedikodumu yapıp, hakkımda asılsız iddalarda bulunmasına rağmen hep sustum. O gün olan birşeyi söyledim, bu dedikodu değil dedim. Sen neden benim hakkımda hep kötü şeyler söylüyorsun? hakaretler ediyorsun diye sorduğumda: Öylesin çünkü, iyi bir özelliğin yok anlamında birşeyler söyledi. Bu durumda benim suçum nedir? dışarıdan bakan bir gözlemci olarak yorumlarınızı merak ediyorum. Ona göre kendimi düzelteyim veya gardımı alayım... Sizce bir erkeğin bir bayan arkadaşına bu derece yüklenmesi nedendir? bu kişi evli bu arada.

Burada sadece bana gücü yetiyor, gerçi birkaç kişi ile de tartıştığı var ama anlam veremiyorum. Bu durumdan ne yapsam kurtulamıyorum. Sizce başka ne yapabilirim?
Şuan onunla konuşmuyorum, iş icabı gerektiğinde mutahap olmak zorundayım. Yazım biraz karışık olmuş olabilir, kusura bakmayın lütfen... Şimdiden çok çok teşekkür ederim hepinize...!

birincisi o kişi çok saygısız biriymiş, bir bayanla lanlı lunlu konuşamaz, ikincisi sanırım kendinizi saydırmıyorsunuz sanırım pasifsiniz biraz, yani insanlar sizin kırılmanızı önemsemiyor sanırım kafaya takmazsınız diye, ama kendinizi saydırın yani, kimsenin kimseye bir şey demeye hakkı yok

Siz kendinizi ağırdan alın, onu sallamayın, evli dediniz, bellki aile içinde sorunları var ve gelip sizden çıkarıyor acısını...
Birgün düzgün dialog kurarsa sizinle, siz de yumuşak yaklaşın ve sorununu anlamaya çalışın.

Merhabalar;
Yine işyerinde yaşadığım ve bu konuda bende mi sorun var buna anlam
veremediğim bir konuyu size danışmak istiyorum:

cumartesi günü, yemek yapan abla izinliydi ve günün yemeklerini bir önceki
günden yapıp dolaba koymuştu. Hazırladığı börekleri biz pişirdik. O gün
yaptığı kekin içerisine hiç birşey katmamış, sade bir kek olarak pişirmiş.
Ablaya başka yaptığı bir başka yemeğin(örn; salata gibi..) olup olmadığını sordum.
Sormamdaki amaç, bilelim de ona göre dolapta unutulmasın diyeydi.
ablanın bana cevabı: "Sen yaparsan olur, bunlar yeter dedi" dedi. Salatayı sabaha kadar kokar diye yapmamış. Ablanın öyle demesi üzerine birşey diyemedim. "Hımm, evet sen öyle
diyorsan yeter, zaten cumartesi günleri kalabalık olmuyoruz." dedim.

Ertesi gün, yemek saati geldiğinde keki kimse beğenmedi, şekersiz olduğunu da söylediler ve hatta zeytin ve bal ile birlikte yediler. Başka bir arkadaş kekte yumurta koktuğunu söyledi. Bir önceki konumda bahsettiğim erkek arkadaşın adı da Ali olsun diyelim. Ali de yumurta kokan yemekleri yiyemediğini bahsetti ve
tabağına aldığı böreğe aynen şöyle dedi: "bu ne? tester mi?" tester:deneme demek bu arada bilirsiniz.
ben de diğer arkadaşıma: dolapta 4 tane limon olduğunu, içine rendeleseydi
yumurta kokmayabileceğini söyledim.

Gurme gibi her yemekte birşey söyleyen Ali arkadaşımız, birden laf dalaşına girdi benimle. Neden insanların arkasından dedikodu yapıyorsun? burda olmayan birinin arkasından
konuşman hiç doğru değil. Mutfaktaki arkadaşlarıma karşı dahi, benim dedikodu yaptığımı ve kötü konuştuğumu söyledi. Yalan söylediğimi, ismiyle dalga geçtiğimi söyledi, içindekileri kustu desem yeridir. Lanlı lunlu konuşmaya başladı, resmen çocuk gibi azarladı beni. Kendimi dahi savunamadım. Kendisinın birkaç arkadaş hakkında arkasından dedikodusunu yaptığına şahit oldum, ama ona sorsak ben kötüyüm. İsmiyle de şu şekilde: diğer ismi Ziya ve bana hakkımda yalan yanlış iddaalarda bulunduğunda ona şaka yoluyla atma Ziya dedim.

benim konuşmamla dalga geçerken: "bizim Abdullah abi gibi konuşma" derken, bana "düdük!" derken, ben hiç kırılmıyorum! başkalarının yaptığı dedikoduya susup, kendisi de benim dedikodumu yapıp, hakkımda asılsız iddalarda bulunmasına rağmen hep sustum. O gün olan birşeyi söyledim, bu dedikodu değil dedim. Sen neden benim hakkımda hep kötü şeyler söylüyorsun? hakaretler ediyorsun diye sorduğumda: Öylesin çünkü, iyi bir özelliğin yok anlamında birşeyler söyledi. Bu durumda benim suçum nedir? dışarıdan bakan bir gözlemci olarak yorumlarınızı merak ediyorum. Ona göre kendimi düzelteyim veya gardımı alayım... Sizce bir erkeğin bir bayan arkadaşına bu derece yüklenmesi nedendir? bu kişi evli bu arada.

Burada sadece bana gücü yetiyor, gerçi birkaç kişi ile de tartıştığı var ama anlam veremiyorum. Bu durumdan ne yapsam kurtulamıyorum. Sizce başka ne yapabilirim?
Şuan onunla konuşmuyorum, iş icabı gerektiğinde mutahap olmak zorundayım. Yazım biraz karışık olmuş olabilir, kusura bakmayın lütfen... Şimdiden çok çok teşekkür ederim hepinize...!

bence sen herşeye fazla karışma kim ne yapıyorsa yapsın salla

bence topyekun sana karsı bır tavır var.şöylekı bence borek ve kek ( kı eleştırmıssın ama bende hep sade yaparım kekı) yapmış gayet yeter oğlen için.sen sankı bıraz laf sokmak ıcın aramışsın gbı geldı oda bunu anlamışkı sana laf sokmuş "sen yaparsan olur "dıye....karsılıklı bır gızlı atışma gbı
dığer arkadasa gelınce bır patlama yasamış sankı.oysa oda eleştırmış ama sende sucu bulmuş. demekkı sana karsı bırıktırdıgı bır ofke vs mevcut...konuşma tarzı hıç hoş degıl....ama hepınızınde bence yemeklerı eleştırmesı hıç hoş degıl....ha patronsanız o ayrı konuşursunuz yemeklerı begenmıyorsanız yollarınızı ayırırsınız ama çalışansanız gıyabında eleştırmek çirkin bence

hep sustum demişsin de susmayacaksın işte.

bana böyle davranan benim üstüm bile olsa ağzının payını verirdim.

Kadın erkeklik değil de iş yeri konuşmalarının kahvehane ve altın günü muhabbetine dönmesiyle böyle oluyor. Baştan hata. Benim çalışmamla ilgili şikayet edebileceğin bir şey varsa söyle, yoksa sus diyebilmeniz lazım her an. Tabi ki kendinizin de buna uygun davranmanız. Atma Ziya denilir ama kaldırabilecek birine denilir, Abdullah Abi gibi konuşmak ne demek ayrıca ya, beraber bot mu bağladık? diye savuşturun böyle şeyleri. Ne gereği var? Susarsanız böyle olur.

Baya hepiniz dedikodu yapmışsınız.
Hiçbiriniz masum gelmediniz.
Ayrıca salata konusunu neden anlatma gereği duydunuz anlamadım.
Bence de bir gün önceden salata yapılmaz.

bence sen herşeye fazla karışma kim ne yapıyorsa yapsın salla
herşeye karışmıyorum, sadece abla izinli olduğunda bana söylüyor, diğer bayanlar
karışmıyor çünkü. Yardım dahi etmiyorlar, birkaç kez rica ettim ama yine aynı durum bir fark olmadı. Teşekkür ederim yorumunuz için.

bence topyekun sana karsı bır tavır var.şöylekı bence borek ve kek ( kı eleştırmıssın ama bende hep sade yaparım kekı) yapmış gayet yeter oğlen için.sen sankı bıraz laf sokmak ıcın aramışsın gbı geldı oda bunu anlamışkı sana laf sokmuş "sen yaparsan olur "dıye....karsılıklı bır gızlı atışma gbı
dığer arkadasa gelınce bır patlama yasamış sankı.oysa oda eleştırmış ama sende sucu bulmuş. demekkı sana karsı bırıktırdıgı bır ofke vs mevcut...konuşma tarzı hıç hoş degıl....ama hepınızınde bence yemeklerı eleştırmesı hıç hoş degıl....ha patronsanız o ayrı konuşursunuz yemeklerı begenmıyorsanız yollarınızı ayırırsınız ama çalışansanız gıyabında eleştırmek çirkin bence

hayır, yanlış ifade ettim sanırım ben eleştirmedim. Keki sade yaptığı için kimsenin
beğenmediğini söyledim. Laf sokmak ne haddime? en sevmediğim şey, sonuçta o da ekmek
parası için çalışan bir insan. Salatayı ablaya sormamdaki sebep, yaptıysa bilelim ki
dolapta unutulmasın, baharatını atıp koyalım sofraya. Daha önce unutulmuştu çünkü.
umarım açıklayıcı olabilmişimdir. :(

hayır, yanlış ifade ettim sanırım ben eleştirmedim. Keki sade yaptığı için kimsenin
beğenmediğini söyledim. Laf sokmak ne haddime? en sevmediğim şey, sonuçta o da ekmek
parası için çalışan bir insan. Salatayı ablaya sormamdaki sebep, yaptıysa bilelim ki
dolapta unutulmasın, baharatını atıp koyalım sofraya. Daha önce unutulmuştu çünkü.
umarım açıklayıcı olabilmişimdir. :KK43:

ıyıde yemek yapan ablada sende butun kadınlarda bilir ki salata önceden yapılmaz:KK43: dışarıdan gözlemle anlaşılan bu cnm...sana karsı bır cephe var ama sankı sen oluşturmuşsun gbı

Baya hepiniz dedikodu yapmışsınız.
Hiçbiriniz masum gelmediniz.
Ayrıca salata konusunu neden anlatma gereği duydunuz anlamadım.
Bence de bir gün önceden salata yapılmaz.

Salatayı ablaya sormamdaki sebep, yaptıysa bilelim ki
Ali arkadaşımız, dün ablaya yeter dedin diye ağız eğer gibi saçma bir hareket yapınca, bana da cevap hakkı doğdu ve bunu ablayı yermek için değil, konuya açıklık
getirmek için anlattım. Evet, dedikodu yapanları, kendi dahil gözü görmezken bana yüklendi.

mümkünse hiçç muhatap olmayın..nasıl cesaret edebilmiş anlamadım eşiyle falan kavga etmiş heralde..bence bir kere yanına gidin ve birdaha seninle bu şekilde konuşmaması gerektiğini söyleyin..terbiyesiz...

herşeye karışmıyorum, sadece abla izinli olduğunda bana söylüyor, diğer bayanlar
karışmıyor çünkü. Yardım dahi etmiyorlar, birkaç kez rica ettim ama yine aynı durum bir fark olmadı. Teşekkür ederim yorumunuz için.

bence sen de hazırlama o zaman.
madem kimse yardım etmiyor.
kim acıkıyorsa o hazırlasın.
yerinde olsam elimi sürmezdim, kimse kalkmıyorsa.

sende karışma, abla izinli olduğunda sana hazırla diye söylese bile karışma, canımı sıkıyorlar herkes kendi başının çaresine baksın de geç. yaptığın iyilik görevin olur.
ayrıca düdük ne ya! koca adamın konuştuğu seviyeye bak. bu adamlara niye yemek hazırlıyorsun. ne halleri varsa görsünler. kendi yiyeceğin bir lokma için bu kadar laf işitilir mi?

Valla bence yemek yapan kadınla da oradaki arkadaşlarınızla da sorunlarınız var. Öncelikle dolapta unutulmasın diye başka ne yemek var diye sordum demeniz bana inandırıcı gelmedi dolabı açacaksın zaten yenek yiyeceğiniz zaman ve göreceksiniz yemekleri neden unutulsun başka amaçla yani başka birşey yapmadın mı, bu kadarcık mı yaptın manasında dediğiniz belli ayrıca kadın haklı salata önceden yapılıp konmaz ve kek de yumurta kokuyorsa iyi çırpılmamıştır belki yani illa limon koyulunca kokmaz diye birşey yok ben limon koymam ama o gün sade yapmak istemiş olabilir.

Arkadaşın da duyduğu ya da şahit olduğu konuşmalarını yüzüne söylemiş senin ve evli olduğunu ve sürekli seninle uğraştığını neden belirtme isteği duydun ki sana mı asılıyor kavga bahanesiyle yani uzak durursun olur biter ve kadına da sorunlarda bahsedersin yemekle ilgili ayrıca patronu musunuz oranın bilmiyorum ama herhalde patron müdür vs. yemiştir yemeklerden beğenmediyse onlarda beğenmemiştir ve söylerler gerçekten öyleyse.

Back
X