Konudaki hatalı kişi?

ıyıde yemek yapan ablada sende butun kadınlarda bilir ki salata önceden yapılmaz:KK43: dışarıdan gözlemle anlaşılan bu cnm...sana karsı bır cephe var ama sankı sen oluşturmuşsun gbı

haklısınız ama ondan önceki ablamız, cuma akşamından yapıp baharatını, yağını koymadan dolaba koyuyordu ve hiçbirşey olmuyordu. BU ablad da

Valla bence yemek yapan kadınla da oradaki arkadaşlarınızla da sorunlarınız var. Öncelikle dolapta unutulmasın diye başka ne yemek var diye sordum demeniz bana inandırıcı gelmedi dolabı açacaksın zaten yenek yiyeceğiniz zaman ve göreceksiniz yemekleri neden unutulsun başka amaçla yani başka birşey yapmadın mı, bu kadarcık mı yaptın manasında dediğiniz belli ayrıca kadın haklı salata önceden yapılıp konmaz ve kek de yumurta kokuyorsa iyi çırpılmamıştır belki yani illa limon koyulunca kokmaz diye birşey yok ben limon koymam ama o gün sade yapmak istemiş olabilir.

Arkadaşın da duyduğu ya da şahit olduğu konuşmalarını yüzüne söylemiş senin ve evli olduğunu ve sürekli seninle uğraştığını neden belirtme isteği duydun ki sana mı asılıyor kavga bahanesiyle yani uzak durursun olur biter ve kadına da sorunlarda bahsedersin yemekle ilgili ayrıca patronu musunuz oranın bilmiyorum ama herhalde patron müdür vs. yemiştir yemeklerden beğenmediyse onlarda beğenmemiştir ve söylerler gerçekten öyleyse.

Gerçekten o anlamda sormadım. Dolapta bir sürü şey var, bayağı kalabalık. Hergün dolabı açıp bakmıyorum ki... art niyetle sormadım, Allah biliyor. Üstelik, evli olduğunu belirtmemdeki sebep sana kur yapıyor olabilir mi gibisinden yorumlar düşünülürse hayır öyle bir durum olamaz çünkü adam evli anlamında söyledim. Yorumunuz için teşekkür ederim.Herkesin yemek yapma, sofra adabı farklıdır, siz bir
gün öncesinden salata yapmıyor olabilirsiniz ama yapanların olduğuna şahit oldum.

sende karışma, abla izinli olduğunda sana hazırla diye söylese bile karışma, canımı sıkıyorlar herkes kendi başının çaresine baksın de geç. yaptığın iyilik görevin olur.
ayrıca düdük ne ya! koca adamın konuştuğu seviyeye bak. bu adamlara niye yemek hazırlıyorsun. ne halleri varsa görsünler. kendi yiyeceğin bir lokma için bu kadar laf işitilir mi?

Doğru ama o zaman da kime elini sürmüyor, yine bana söylüyorlar. :(
hazırlamaktan gocunmuyorum ama karşılığında bazılarının yaptığı saygısızlık
beni üzdü o kadar.

Doğru ama o zaman da kime elini sürmüyor, yine bana söylüyorlar. :KK43:
hazırlamaktan gocunmuyorum ama karşılığında bazılarının yaptığı saygısızlık
beni üzdü o kadar.

bırak sürmesinler, sen gocunmuyorsun ama onlar anlamıyorlarmış işte. saygısız insanlara hayatta birşey hazırlamam.
sana hazırla demelerine fırsat verme, yemek vaktinde kendini birşeylerle meşgul et. seni sessiz bulmuşlar.

herşeye karışmıyorum, sadece abla izinli olduğunda bana söylüyor, diğer bayanlar
karışmıyor çünkü. Yardım dahi etmiyorlar, birkaç kez rica ettim ama yine aynı durum bir fark olmadı. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Başkası yapmıyorsa sende yapma, işim var kusura bakmayın deyip geç masana, herkes başının çaresine baksın
Anlattığın olayda kimse masum değil, yemekleri yapan hanımdan pek hoşlanmadığın izlenimi uyandı bende, hepiniz de dedikodu yapmışsınız, bahsettiğiniz şahıs tarzını çok çok kaba bulsam da yüzlemiş sizi. İş arkadaşlarınızla aranıza mesafe koymanızı öneririm, sizinle bu şekilde konuşan kişiye de bir daha prim vermeyin, muhatap olmayın, cevap vermek o anlık bir şeydi geçmiş artık.

bırak sürmesinler, sen gocunmuyorsun ama onlar anlamıyorlarmış işte. saygısız insanlara hayatta birşey hazırlamam.
sana hazırla demelerine fırsat verme, yemek vaktinde kendini birşeylerle meşgul et. seni sessiz bulmuşlar.

Aynen öyle yapıyorum, acil iş falan anlamıyorlar. Senin ne acil işin olabilir, birşey olmaz manasına getiriyorlar sanırım. :( Bundan sonra o kişiyle bir daha muhatap olmayı düşünmüyorum zaten.

Başkası yapmıyorsa sende yapma, işim var kusura bakmayın deyip geç masana, herkes başının çaresine baksın
Anlattığın olayda kimse masum değil, yemekleri yapan hanımdan pek hoşlanmadığın izlenimi uyandı bende, hepiniz de dedikodu yapmışsınız, bahsettiğiniz şahıs tarzını çok çok kaba bulsam da yüzlemiş sizi. İş arkadaşlarınızla aranıza mesafe koymanızı öneririm, sizinle bu şekilde konuşan kişiye de bir daha prim vermeyin, muhatap olmayın, cevap vermek o anlık bir şeydi geçmiş artık.

Evet, kimse masum değil. Limonun varlığının kekin yumurta kokmasını önleyebileceğini söylemekle ben de dedikodu yapmış oldum ama böreğini beğendiğimi de söyledim. Kimse beğenmemişti oysa... abladan hoşlanmadığımı hissediyormuşsunuz ama üzgünüm ki yanılıyorsunuz. Sevmesem elime ne geçecek, sevsem ne geçecek. sonuçta o da bir insan.Yazık değil mi? O saygısız arkadaşın beni yüzlediği konusunda katılmıyorum, yaptığı saygısızlık başbaşka birşey. Yüzleseydi yine yanlış olurdu, herkesin yaptığı hareket sonuçta kendisini bağlar değil mi?

mümkünse hiçç muhatap olmayın..nasıl cesaret edebilmiş anlamadım eşiyle falan kavga etmiş heralde..bence bir kere yanına gidin ve birdaha seninle bu şekilde konuşmaması gerektiğini söyleyin..terbiyesiz...

Artık hiç muhatap olmuyorum onunla, bugün de hiç birşey olmamış gibi benim üzerimden kendini zeki göstermeye kalkıştı benle ilgili espri yaparak. Ne ilginç insanlar var gerçekten... kendini farklı göstermeye çalışan...

Evet, kimse masum değil. Limonun varlığının kekin yumurta kokmasını önleyebileceğini söylemekle ben de dedikodu yapmış oldum ama böreğini beğendiğimi de söyledim. Kimse beğenmemişti oysa... abladan hoşlanmadığımı hissediyormuşsunuz ama üzgünüm ki yanılıyorsunuz. Sevmesem elime ne geçecek, sevsem ne geçecek. sonuçta o da bir insan.Yazık değil mi? O saygısız arkadaşın beni yüzlediği konusunda katılmıyorum, yaptığı saygısızlık başbaşka birşey. Yüzleseydi yine yanlış olurdu, herkesin yaptığı hareket sonuçta kendisini bağlar değil mi?

Mutfaktaki arkadaşlarıma karşı dahi, benim dedikodu yaptığımı ve kötü konuştuğumu söyledi. Yalan söylediğimi, ismiyle dalga geçtiğimi söyledi, içindekileri kustu desem yeridir. Bu cümleye istinaden sizi yüzlediğini söyledim yani anlattıklarınıza göre bu olayın geçmişi var, daha önce dedikodu yaptığınızı duymuş ve sonunda sizi yüzlemiş. Daha önce de dediğim gibi bunu yapma şeklini asla tasvip etmiyorum, herkes sınırını bilmeli, konuşma ayarı çok önemli. Kimse kimseye haklı da olsa lan diyemez, başıma gelse o anki tepkim çok sert olurdu, gözüm ne iş görür ne erkek görür böyle konularda. Ancak sürekli dedikodu da hoş bir şey değil, adamın anlattığı kek, börek meselesi değil yani, yoksa herkesin bir damak tadı var, beğenilir ya da beğenilmez bunu kötü bir şey olarak görmüyorum.

Mutfaktaki arkadaşlarıma karşı dahi, benim dedikodu yaptığımı ve kötü konuştuğumu söyledi. Yalan söylediğimi, ismiyle dalga geçtiğimi söyledi, içindekileri kustu desem yeridir. Bu cümleye istinaden sizi yüzlediğini söyledim yani anlattıklarınıza göre bu olayın geçmişi var, daha önce dedikodu yaptığınızı duymuş ve sonunda sizi yüzlemiş. Daha önce de dediğim gibi bunu yapma şeklini asla tasvip etmiyorum, herkes sınırını bilmeli, konuşma ayarı çok önemli. Kimse kimseye haklı da olsa lan diyemez, başıma gelse o anki tepkim çok sert olurdu, gözüm ne iş görür ne erkek görür böyle konularda. Ancak sürekli dedikodu da hoş bir şey değil, adamın anlattığı kek, börek meselesi değil yani, yoksa herkesin bir damak tadı var, beğenilir ya da beğenilmez bunu kötü bir şey olarak görmüyorum.

Evet, kesinlikle haklısınız. Bu yüzden psikolojik hap aldığını düşünmeye başladım nerdeyse. Daha önceki dedikodu saydığı şeyler; akşam yolda giderken başıma gelen olayı bayan arkadaşıma anlatmam, onun da bana anlatması ve sohbet etmemiz. Bu yani... sırf buyüzden dedikoducu olduk. Oysa o hep birilerinden bahseder, güler arkasından. İşyerindeki amirinin, arkadaşlarının bile arkasından konuşuyor, kendisine sorsanız melektir, zekidir... zeki olduğunu sanmıyorum o ayrı tabii... teşekkür ederim yorumunuz için:)

Evet, kesinlikle haklısınız. Bu yüzden psikolojik hap aldığını düşünmeye başladım nerdeyse. Daha önceki dedikodu saydığı şeyler; akşam yolda giderken başıma gelen olayı bayan arkadaşıma anlatmam, onun da bana anlatması ve sohbet etmemiz. Bu yani... sırf buyüzden dedikoducu olduk. Oysa o hep birilerinden bahseder, güler arkasından. İşyerindeki amirinin, arkadaşlarının bile arkasından konuşuyor, kendisine sorsanız melektir, zekidir... zeki olduğunu sanmıyorum o ayrı tabii... teşekkür ederim yorumunuz için:)

Kendinizi ezdirmeyin. Ben bir erkek arkadaşı benimle otururken bacaklarını ayırıp lakayt bir şekilde soru sorduğu için azarladım. Önce soru sorma adabını öğren bu ne biçim oturuş dedim. Ama samimiyet falan geveleyecek oldu hangi samimiyet işe yerinde dedim. Gayet sert bir ifadeyle. Sonra da çektim gittim. Kimse de kolay kolay böyle cümleler kuramaz bana. Mesela espri mi yaptı kendini zeki göstermek için. Benimle ilgili espri yapmak için mi para alıyorsun derdim. Ya da bu espri senin zeka seviyeni belli etti.

Back
X