• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konularım birikmiş anlaşılan

Ben olsaydım beni kabul etmeyen o arkadaşlarla aramdaki çizgiyi yeniden belirlerdim, ben olsaydım tüm param ile noel baba gibi hediye dağıtmak yerine önce kendimi düşünerek içimden çok geliyorsa kendimi zora sokmadan arkadaşlarımın yüzünü güldürürdüm, ben olsaydım kimseye yaranmaya çalışmazdım, size göre iyilik, mutlu etme çabası veya sevdiklerinizin yüzünü güldürmek ama onlara göre yaranmaya çalışmak-onları kaybetmemeniz için çabaladığınızı sanmak. Bir de yaptıklarınızı karşılıksız yapıyorsanız lütfen geri dönüş beklemeyin çünkü öyle olunca daha çok kırılırsınız ki zaten insanlar da yeteri kadar kötü. Bırakın bakalım biraz da o mutlu ettikleriniz sizi mutlu etmeye çalışsın, kendinizi geri çekin kaç tanesi gelecek bakalım peşinizden? Aileniz hariç diğer insanları bu kadar yüceltip hayatınızın merkezine koymayın eğer hak etmiyorlarsa ailenizi de koymayın. :KK5:
Dediğiniz her şeyi bugünden itibaren uygulayacağım.Mesafemi belirleyeceğim.Çok teşekkür ederim.Umarım kendime değer vermeyi öğrenirim ki öğreneceğim inanıyorum

Düşünce yapınız ve davranışlarınız çok sağlıklı değil.
İnsan ilişkileri üzerine biraz okuyun.
Ama önce kendinizi tanımaya, anlamaya, duygularınızı fark edip davranışlarınızı anlamlandırmaya çalışın.
Sizin etrafa iyilik, hoşluk, jest, fedakarlık olarak gördüğünüz davranışların altında başka bir mekanizma yatıyor siz farkında değilsiniz.
'Dünya iyiler için cehennem' vb yaklaşımlar da savunma mekanizması.

Bir de 'fedakarlık' adı üzerinde karşılıksız yapılır.
Şahsen fedakarlığı kimlere yaparım?
Oğluma, eşime, anne-babama, eşimin anne-babasına, ablasına, her ikimizin yeğenlerine ve gerçekten dostum olan iki üç arkadaşıma.
Sonrasında da ne karşılık beklerim ne de kıyasa girerim.

başkalarına bu kadar muhtaç olman canını sıkmıyor mu senin de? arkadaş bağımlısısın resmen herkesin de aynı şekilde davranması gerekmiyor

Iste boyle boyle buyuyeceksiniz..hayat dersleri bunlar..tenezzul etmeyin

Merhaba öteki konunuzdan geldim :)
Bir şeylerin farkına varmanız güzel ama " tamam değişeceğim" demekle olmuyor ne yazıkki. Bence biraz profesyonel yardim alabilirsiniz. En azindan kitap okuyup video izleyerek başlayabilirsiniz farkindaliginizi arttirmaya.
Bende ünv.de sizin gibiydim. Herkesle muhabbet eder, herkesin derdine koşmaya çalışır, yeni arkadaşlıklar kurmaktan büyük haz alan bu sırada grup arkadaşlarımın bana darıldığı, bir de onların gönlünü almaya çalışan biriydim. Hocalarım benimle haber gönderirdi sınıf grubuna tabi şimdiki gibi watsap yok. Bana mail atarlar ben herkese toplu gönderen olurdum. Sınavlar ders notları vs hep sosyal bir insan olmuşumdur.. ancak tam o an çok önemli bir eğitim icin yaptığımız başvuruda , benden önemli bir bilgiyi saklamışlardı. Üstelik sebebi de onlarla gezmek yerine gruptan bir arkadaşla ayrılıp onun evine gitmem. O gün çok zoruma gitmişti ve bu iste öncülük yapıp, haber vermeyelim diyen arkadaşla bir daha samimi sıcak olmadim. Gerekirse tüm grup üyelerinden uzaklaşmayı göze de aldim. Öyle de oldu. Dışarıdan görünen maalesef sevgi ve ilgi isteği sebebiyle sürekli kendinizden ödün vermeniz seklinde. Insanlarda bunun farkında gibi. Henüz yakin zamanda çok sevdiğim iki yakın dostumla aram açıldı. Çok üzüldüm ama bekledim..evet kendileri dönüş yaptılar. Demekki sizi seven sizden hemen vazgeçmiyor. Gerektiği yerde kendinizi geri çekmelisiniz.
Bir de çok eski köklü dostluklarda öyle hemen kırılmam ben. Sevdiğim dertleştiğim derdini dinlediğim bir dostuma bir keresinde yazmıştım. O da hmm anladım demişti sadece. Bir an üzüldüm sonrasında dedim ki ne biliyorum belki müsait değil. Belki onun da şu an psıkolojısı iyi değil. Uzatmadım nitekim sonradan normalleştik...ancak siz hiç dinlenmeyen tarafsanız geri çekmeniz lazım kendinizi artık.

aha vallahi bakim... bakim... aynı ben :D
insanların her derdine koşayım diye çırpınırken birden en salak aptal ben oldum
en büyük örneğim aynı karından doğduğum ablam. abla demek bile gelmiyor içimden artık. senelerce maddi manevi beni sömürdü, istediği olmadığı an ifşaladı afişledi. şimdi son vurgununu yaptı ben de köyü,kasabayı,ormanı, dünyayı yaktım.
yakın gemileri

Back
X