Konumu sildim .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için, evet ben de ne yazık ki büyük bir olgunlukla karşılayacağını düşünmüyorum. Bu durumu su an bir Allah bir de uzun suredir küs olduğum kuzenim biliyor sadece bir de size anlattım.
Böyle şeyler kuzene anlatilirmi bu tür işleri sakin ama sakın kimseye anlatma.
iki kişinin bildiği sır degildir

ha yakınlaşmışsın, ha cinsel ilişkiye girmişsin. ikisi de sadece seni ilgilendirir. “cinsel ilişkiye girmemişsin sonuçta anlatma boşver” yaklaşımını yanlış buluyorum. ilişki yaşamış olsa karşısındaki kişinin yargılama hakkı mı doğuyor?

Özel hayatın özel durumların sana kalmalı. Herşeyi bilmesi gerekmiyor.

Normal şartlarda oturup gecmişte onu yaptim bunu yaptim diye rapor vermek zorunda degilsiniz her detayi ama mevzu geçmişe cook onem veren "geçmiş" takintili biriyle yalan soyleyerek evlenmek, birlikte olmaksa buyuk risk bana göre. Yarin birgun bi sekilde önüne gelirse , kulagina giderse suphesi bile yeterli olur...

Yerinizde olsam aciklama filan yapmazdim elbet, aciklayinca ne olacagi belli hiç kabul eder diye dusunmeyin bu kafada birini. Evlensenizde huzur vermez. Başka bir bahaneyle ayrilmak en temizi, dunyada adam mi yok emin olun karsiniza ilk ve son defa cikacak biri degildir.

Sakın söyleme seni yokluyor aklınca...bu tarz erkekler bekarete önem verir maalesef...saklayabilme şansınız olduğu müddetçe saklayın...aksi halde evlensenizde ömrünüz boyunca size bunu hatırlatıp canınızı yakar...

Herkes saklayın demiş, kişisel fikrim, karşımdakinin geçmişime önem verdiğini biliyorsam geçmişim hakkımda yalan söyleyemem, ne yaşadıysam söylerim, benim hayatım ve benim kararlarımdı derim ve bunlarla beni üzmesine de izin vermem. Şeffaflıktan yanayım. Hiçbir şeyi de ömrüm boyunca saklayabilecek olgunlukta ve ağız sıkılığında bir insan değilim maalesef, biraz da bu yüzden anlatırım. Ama bu benim yapım, siz anlatmak istemiyorsanız elbette anlatmak zorunda değilsiniz.
Evet geçmişiniz yalnızca sizi ilgilendirir fakat geçmişinizi takıntı yapacak, sizi bundan dolayı üzecek ve geçmişinizde yaşadıklarınızdan dolayı sizden ayrılacak bir adamsa karşınızdaki, hiç evlenmeyin daha iyi değil mi?
Bu kafadaki insandan bunu saklasanız zaten yarın öbür gün başka yerden sorun çıkar.

soylemek zorunda degilsin diyen butun arkadaslara katiliyorum.

Ancak kendim soyle dusunuyorum,
acik acik konusamadigim, bir seyleri gizlemek durumunda oldugum kisi ile evlilik dusunmezdim. Bence bu insanin kendisine haksizligidir.

Ben o yuzden yerinizde olsam, ya hic bir sey soylemem, yani bu konuyu konusmak istemiyorum, ya da sana bu konuda bilgi vermeyi dogru bulmuyorum derim. Ya da anlatirim, ne dusunurse dusunsun.
Amma velakin evlilik niyetim yoksa ve acikcasi gecici bir iliski diye dusunuyorsam da belki o zaman yalan soylerim yani, bilemiyorum. Neticede her flortume de gecmisimi anlatacak degilim.
Yazmaya çalıştığım yorum tam olarak buydu sevgili Alys, ben biraz dallandırıp budaklandırmışım, temiz yazılmışı varmış. 😀

erkek etken kadın edilgen olduğu için yani bir ilişkiye erkek istemezse ona gelip kimse teklif etmiyor kolay kolay anca ima edilir . yada sevgili olunduğunda hep erkekler yalnız kalıp birşeyler yaşamak istiyor yani etken yine erkek %90 en az. ee şimdi bu durumda inançlı olan erkek kolay kolay bir kızla birşeyler yaşamaz yani yorumlarda erkeklere genelleme yaparak biryere varılamayacağı gibi yanlış önyargılara da sebep olabiliyor.

Merhaba güzel KK hanımları, uzun zamandır siteye girmiyordum içimi sızlatan ve kimseye anlatamayacağım bi durumu hakkında sizinle dertleşmek istedim.

Ben yaklaşık iki sene önce birisini çok seviyordum ve o kişinin de beni sevdiğini düşünüyordum. Daha doğrusu duygusal bir açlık hali ya İnanmak istiyordum. Fakat o kişinin beni göz göre göre uzunca bir süre kullandığını daha şimdi şimdi anlıyorum. Ve maalesef ki benim bu kişiyle özel paylaşımlarım, iki kez de yüzeysel yakınlaşmamız oldu. Bu durum benim ruhuma uzun süre hem pişmanlıktan, hem inancıma ve aileme yapıma ters olduğundan hem de duygularımın istismar edildiğini farkedince ızdırap oldu.

Sonra hayat yüzüme güldü ve ruhuma şifa olacak birisi girdi hayatıma. Bu kişinin de karşı cinsle özel bir yakınlaşması olmamış(yaşlar 25) ve evlilik öncesi de yaşamak istemeyen birisi.

Benim derdime gelirsek, Bana iki ay önce geçmişteki bu kişiyle aramda özel bir durum yaşayıp yaşamadığımı sordu. Ben uzunca bir süre duraksadım sonra da kaybetme korkusu hissedip yalan söyledim. Yani yaşadıklarımın arkasında durmadım.Biraz suçlu hissettiğimden olsa gerek, ona bu tarz şeyleri önemsemesinin beni rahatsız ettiğini söyleyip biraz kızdım, fakat kendisi de bu konuda dikkatli olduğu için sonrasında hak verdim.
Dün alakasız bir konu hakkında konuşurken de bana “...ben senden öyle kolay kolay ayrılamam bana kendin hakkında çok büyük bir yalan söylemen lazım anca...’’ tarzı bir cümle kurdu geçmişi kastederek.

O andan beri kendimi çok tuhaf hissediyorum. Söylersem her şey biter söylemesem de onu kandırıyor gibi hissediyorum. Bu yüzden iyi kötü her türlü yorumlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim.
Bakire olup olmadiğinixi mi ogrenmek istedi?iki tarafta toy geldi bana.O gecmisi sorguluyor siz ona yalan soyluyorsunuz falan..Olgun bir iliski goremedim..

Size sormuş bu durumu siz yalan söylemişsiniz. Bunun, sizin geçmişiniz kimseyi ilgilendirmezle alakası yok. Sormasa siz de söylemezsiniz o zaman sorun yok. Ama sormuş siz hayır demişsiniz. Yaşadıklarınızın arkasında durup ayrıntıya girmeden evet diyebilmeliydiniz. İlişkiyi bitirirse de ne ala nasıl biri olduğunu görmüş olursunuz

ben sizin yerinizde olsam karşımdaki geçmişe önem veriyorsa ve sorduysa doğruyu söylerdim. bana göre yanlış bir şey geçmiş irdelenmesi ama sen böyle bir ilişki yaşıyorsun o yüzden sana yönelik konuşuyorum. eğer bu kişiyle evleneceksen, gizli saklı bunları içinde tutmaktansa asıl anlat. evlendikten sonra hep aklına bunu getirip düşünecek misin? sonuçta o zaman hayatında bu kişi yokmuş ve yaşamışsın. aranızda bu muhabbet geçmemiş olsa durup dururken anlat demek yanlış olurdu. ama evleneceksen konu geçtiğinde yalan söylemek güvenilir değil, sonradan öğrense ve gerçekten önem veriyorsa senin için daha kötü. ayrıca kötü bir tecrübeyse de yaptığının arkasında dur, her tecrübe farklı bir düşünce katar insana

1- Bu kişiyle bir sona (aile olmak gibi) ulaşamayabilirsiniz. O sebeple sizin mahreminizi bilmesi çok anlamsız ve riskli olur.
2- Kuzenin özellikle de küs olduğunuz kuzeninizin bilmesi iyi olmamış. Bir kızgınlıkla çok şey ortaya saçılabilir.
3- Görüştüğünüz kişinin 25 yaşında olup hiçbir şey yaşamadığına şu zamanda inanasım gelmiyor. Kusura bakmayın ama o da sizi kandırıyor bence.
4- Siz bu soruya duraksayarak cevap verdiğiniz için muhtemelen şüphelendi ve sizi itiraf etmeniz için yüreklendirici (birazda tehditkar) bir konuşma yapıyor. Söyletince tabi ki tepkisi çok da yumuşak olmayacak.
5- Bu tip ya da daha da ilerisine gidip sözde muhafazakar erkeklere (ki kendilerine karşı hiç de muhafazakar değillerdi) itiraf eden hiçbir evli tanıdığım maalesef bu olaylarla ilgili hakarete uğramadım diyemez.😫
6- Şahsi fikrim ise kendi adıma olduğum kişi olarak net olmaktan yanadır. Ama yaşadığın toplumun acımasız dayatmaları da maalesef yatsınamaz bir gerçeklik.
Bu noktada ızdırap çekmen her koşulda kaçınılmaz gibi görünüyor. Boşver aldırma desek de arafta asılı kalmak ve baskıyla-özgürlük arasındaki tezatlık insanı bir seçime sürükler: gerçekler-yalanlar, güvenli alan-güvensiz bölge, suçlu-masum, günahkar-günahsız olmanın arasındaki o ince çizgi ve baskıda debelenip durur insan. Kendini olduğun gibi sevmeyi öğrenmelisin. Yoksa bu iç çekişme psikolojini alt üst eder.

Anladım. Zaten sadece sürtünme olsa bu kadar kara kara düşünmeyeceğinizi tahmin etmiştim. Eğer bekaretiniz gitmediyse ve yaşadığınız olaydan pişmanlık yaşıyorsanız Allah tan af dileyin Tövbe edin. Ve sevgilinize söylemeyin. Mutlu bir yuva kurmak için bazen bazı şeyler saklanabilir. Sen pişmansan ve tövbe ettiysen amacın güzel bir yuva kurmak ise söyleme...

Ama bekaret konusu gitti dersen açıkça söylemen gerek çünkü adam bunlara çok önem veriyor. Ki zaten söylediğinde senden ayrılır o yuzden hiç söylemeden sen ayrılsan en azından sırrın sende kalır..
Anal seks yapınca bekareti gitmiş olmuyor mu?

Maşallah söyleme kimseyi ilgilendiemez ilişki olamdıysa yorumları havada uçuşmuş. Mesele sadece giriş çıkış olup olmaması yani ? Eğer evlilik düşüneceğin biriyse gayet tabi ilgiledirir. Gidip her şeyi anlat demiyorum ama şu "bu ne cürret geçmişim seni ilgilendirmez" tripleri hiç inandırıcı değil. Bu tavırda olanların arkasında dev gibi bir geçmiş birikimi taşıdığı herkes tarafından bilinir kendinize itiraf edin bu cümle bir kamuflaj. Mesela ben bakire olup bakirelik hakkında ahkam kesen kimseyi tanımadım. Ama savunma mekanizması olarak bakire olmayan herkes dürtüp dürtüp bakire olmamanın normal olduğunu konuşması gibi. Hele şu zamanda kimse birbirini yemesin ona buna herkes fotoğraf gönderiyor ve bir daha karşına çıkmayacağını sanıyor.

Eğer seni gerçekten sen olduğun için seviyorsa üzülür kırılır ama seni yarı yolda bırakmaz. Eğer sen olduğun için sevmiyorsa zaten iyi ki kurtuldum demelisin. Eğer merak ediyorsa ileride daha büyük sorunlara yol açar. Evlilik düşünüyorsan şeffaf ol. Bu devirde her şey her an insanların karşısına çıkabilir.

Şu erkekler her haltı yiyor lafını da bırakın artık. Erkekler yiyince halt sen yapınca geçmiş. Erkekler de kendi arasında yapmıyor zaten, sen foto gönderiyorsun öteki sürtünüyor beriki sevişiyor... sonuçta erkekler kadar kadınlar da aynı haltları yiyor yani.

Merhaba güzel KK hanımları, uzun zamandır siteye girmiyordum içimi sızlatan ve kimseye anlatamayacağım bi durumu hakkında sizinle dertleşmek istedim.

Ben yaklaşık iki sene önce birisini çok seviyordum ve o kişinin de beni sevdiğini düşünüyordum. Daha doğrusu duygusal bir açlık hali ya İnanmak istiyordum. Fakat o kişinin beni göz göre göre uzunca bir süre kullandığını daha şimdi şimdi anlıyorum. Ve maalesef ki benim bu kişiyle özel paylaşımlarım, iki kez de yüzeysel yakınlaşmamız oldu. Bu durum benim ruhuma uzun süre hem pişmanlıktan, hem inancıma ve aileme yapıma ters olduğundan hem de duygularımın istismar edildiğini farkedince ızdırap oldu.

Sonra hayat yüzüme güldü ve ruhuma şifa olacak birisi girdi hayatıma. Bu kişinin de karşı cinsle özel bir yakınlaşması olmamış(yaşlar 25) ve evlilik öncesi de yaşamak istemeyen birisi.

Benim derdime gelirsek, Bana iki ay önce geçmişteki bu kişiyle aramda özel bir durum yaşayıp yaşamadığımı sordu. Ben uzunca bir süre duraksadım sonra da kaybetme korkusu hissedip yalan söyledim. Yani yaşadıklarımın arkasında durmadım.Biraz suçlu hissettiğimden olsa gerek, ona bu tarz şeyleri önemsemesinin beni rahatsız ettiğini söyleyip biraz kızdım, fakat kendisi de bu konuda dikkatli olduğu için sonrasında hak verdim.
Dün alakasız bir konu hakkında konuşurken de bana “...ben senden öyle kolay kolay ayrılamam bana kendin hakkında çok büyük bir yalan söylemen lazım anca...’’ tarzı bir cümle kurdu geçmişi kastederek.

O andan beri kendimi çok tuhaf hissediyorum. Söylersem her şey biter söylemesem de onu kandırıyor gibi hissediyorum. Bu yüzden iyi kötü her türlü yorumlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim.
Geçmiş geçmişte kalmıştır. Bunu anlatmak ortaya dökmek kapanan yarayı tekrar açmaya benzer. Sen pişman isen yaptığından bunun için tövbeni affini Allah'tan dilediysen. Bunu karşı tarafa aktarma olan olmuş artık. Bundan sonrasi için eşin olacak kişiyi çok sev, sadık ol. Sevgini hep göster bu yeter. Mutluluklar dilerim 🧡

Allahım yorumlara bak "tövbe et yoluna devam et" yaptıkların için tövbe et, yalan söylediğin için tekrar tövbe et... yani sonuçta tövbe diye bir şey var devam devam:) muhafazakarsan tövbeye sarıl değilsen zaten geri kafalılık olarak görüp kendini rahatlat. Çözüm hep var. Toplumu kadınlar şekillendirir ama şu tarz başlıklarda görüyorum ki hiç yabancı dizilere, erkeklere falan bok atmayalım.sorun bizde hanımlar.

Adamla hayata bakış açınız farklı asıl önemli olan bu. Siz bir ilişkide yakınlaşmaların olmasına karşı değilsiniz ki böyle şeyler yaşamışsınız, bence de gayet normal. Sevdiğiniz birini arzulamak suç değil. İnançtan dolayı pişmanlık duyuyorsanız orası ayrı. Ama adam bunu sorun edecek birisi. Böyle bir adamla mutlu olabilecek misiniz? Önceki iliskilerle ilgili boyle detayların sorulması hiç hoş değil. Gizlemek zorunda kalacağınız şey sadece geçmişiniz mi yoksa ona uygun olmayan yaşayış tarzınız mı? Eğer öyleyse mutlaka patlak verir ve mutlu olamazsınız. Aranızda biseyler yaşandığında bunun ilk olup olmadığını da anlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X