Uzun zamandır kitap okumuyorum. Ama 2 tane kitap getirdim. Onları okuyup bitirmeyi düşünüyorum okullar başlayana kadar.Kitaplarla aranız nasıl? Bolca okuyup yazmak sizi en çok geliştirecek seydir.
Güzel fikirHalk egitim merkezlerinde ucretsiz diksiyon kursları oluyor diye biliyorum muracaat edebilirsiniz
Evet heyecanlı biriyimdir ve de utangaç. Ama toplum karşısında konuşurken heyecanlanırım. Sonuçta kasiyerle biz bizeydik. Heyecanlı değildim. Normal zamanda da oluyır anlayacağınız.Heycanlımısınız bazen insan biraz utangaç olur bir de böyle konuştuğunuzu bildiğiniz için düzgün konuşmak adına kendinizi heycanlandırıp söyleyemiyor olabilirsiniz bol bol kitap okuyun eger heycanlı ve utangaç biriyseniz bi nefes alın cümleyi hep kafanızda oluşturun sonuçta karşınızdakide trt spikeri değil :) değilseniz de eğer diksiyon dersleri alabilirsiniz :)
yapı meselesi bu.bazı insalar cok girisken olabiliyor.Birde şöyle bir şey var. Benim yakın arkadaşım hiç kitap okumaz ama kız şakır şakır kpnuşuyır. Ben neden böyleyim anlamıyorum. Basit bir şeyi bile beceremiyorum
Konuşmayı da hiç sevmem ama bir şekilde haletmem lazımDaha çok konuşacaksınız..
Evet kitap okumak faydalıdır. Ama kelime haneniz gelişir diyalog yine tırt kalır.
Her yerde insanlarla tanıdık yabancı demeden konuşacaksınız..
Esnafla, komşuyla, okuyorsanız hocalarla, çalışıyorsanız çalışanla patronla vs..
Herkesin ayni becerisi aynı şekilde gelişmez ki. Onun konuşma becerisi çok gelişmişken sizin düşünme beceriniz daha gelişmiş olabilir.Birde şöyle bir şey var. Benim yakın arkadaşım hiç kitap okumaz ama kız şakır şakır kpnuşuyır. Ben neden böyleyim anlamıyorum. Basit bir şeyi bile beceremiyorum
Aslında haklısınıx.Herkesin ayni becerisi aynı şekilde gelişmez ki. Onun konuşma becerisi çok gelişmişken sizin düşünme beceriniz daha gelişmiş olabilir.
Bunlar kişiye, yaşadığı sosyal çevreye ve kendini geliştirme şekline göre değişiklik gösteren şeyler.
Biliyomusun küçükken bende sessiz ve utangaç biriydim babam sürekli beni konusturmaya çalışıyordu hatta markete tek git istediğini alabilirsin derdi utanırdım sonra üniversitede falan bu değişti birde sessiz sakin insanların hakkının hep yendiğini görünce şimdide çok cazgır oldum aman :) herkes şakır şakır konuşmak zorunda değil boşver kendine güven özgüvenin hep tam olsun ve diyalog kurmaktan çekinme karşındakide insan sonuçta çekinilecek bişey yok :)Evet heyecanlı biriyimdir ve de utangaç. Ama toplum karşısında konuşurken heyecanlanırım. Sonuçta kasiyerle biz bizeydik. Heyecanlı değildim. Normal zamanda da oluyır anlayacağınız.
Üniversite son sınıfım hala cazgır olamadım özgüven desen yerlerde. Ama üniversiteye gitmeden önce daha da kötüydüm.Biliyomusun küçükken bende sessiz ve utangaç biriydim babam sürekli beni konusturmaya çalışıyordu hatta markete tek git istediğini alabilirsin derdi utanırdım sonra üniversitede falan bu değişti birde sessiz sakin insanların hakkının hep yendiğini görünce şimdide çok cazgır oldum aman :) herkes şakır şakır konuşmak zorunda değil boşver kendine güven özgüvenin hep tam olsun ve diyalog kurmaktan çekinme karşındakide insan sonuçta çekinilecek bişey yok :)
Yaa neden özgüvenini aşağı çeken şey nedir niye böyle düşünüyosunÜniversite son sınıfım hala cazgır olamadım özgüven desen yerlerde. Ama üniversiteye gitmeden önce daha da kötüydüm.
Kendimi çirkin hissediyorum. Ve beğenmiyorum o yüzden özgüvenim yerlerde.Yaa neden özgüvenini aşağı çeken şey nedir niye böyle düşünüyosun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?