Bencede en mantıklı çözüm kitap okumakSadece sizin msjinii okuyarak şunu söylüyorum başka yorumlara bakmadım kitap okuyun (ben okumuyorum bu arada)
Orta okulda kekeme olan bı arkadaşımıza okittururdu Türkçe öğretmeni okunması gerekenleri dili açılsın diye :)
O zman çocuktum. Şimdi olsa susmazdım. Çocuk aklımla cevap vermek aklıma gelmediDede seni bozmak istemedim deseydin hayatım
Ben belki böyle yetiştiö ama çocupumu böyle yetiştirmeyeceğim.Ailemin fedakarlığıni, iyiligini hicbir zaman inkar edemem. Allah basimizdan eksik etmesin. Ama tamamen benimki de oyle maalesef. Her işi aile yapinca çocuk gelisemiyor. İletişim bakimindan kendini tamamlayamiyor
Bi psikologa gorunebilirsin belki de yasadigin bir seyden etkilenmissindir cok fazla kafana takip kendini üzme cozumu illaki vardirKendimi bildiö bileli böyletim
Bu durum sonradan oluştuysa bi doktora görünmelisiniz.Diksiyonum hiç iyi değil. Bazen çok fazla kekeliyprum ve kelimeleri döndüremiyorum dilimle. Yani peltek söylüyorum. Halbuki peltek biri değilim. Geçen güneş kremi alacaktım. Kasiyere güneş kremi diyemedim doğru düzgün. Ağzımda geveledim bir şey. Kendimi salak gibi hissettim. Çoğu zaman bböyle oluyor. Çoğu zmanda cümleleri topluyamıyorum. Düzgün cümle kuramıyorum. Offf ne yapacam ben. Şu an yorgunluktan pek anlatamadım ama ara ara yazacağın.
Kısacası konuşmam iyi değil ve nasış geliştireceğimi bilmiyorum.
Bebekken (2 yas) ayagima kocaman bir tas dusmesi sonucu Korkudan dilim tutulmus yillarca kendimi ifade edememisim 7 yasndayken ogretmen demis ki cocugu psikologa goturun egitim alamiyor sinif tekrari olmak zornda falan die. Ailem goturuyo doktor diyo ki tek sans kitap okumasi okumayi cozdugu anda omur boyu hic birakmadan kitap okumasi lazm ancak o seklde duzelir . suanda 27 yasndayim sinirlendigim anlar disnda kekelemem ve cok guzel konusuyorum cok sukur .bunu kitap okumama borclym hala kitap okurum evim mini kutuphane oldu resmen. Yani dicegm o kiyarndan itibaren kitap okumaya baslamalasn baska hicbir tedavisi yok bunun. Seni cok iyi anlyrm kendini ifade edememek kdr korknc bisey yokDiksiyonum hiç iyi değil. Bazen çok fazla kekeliyprum ve kelimeleri döndüremiyorum dilimle. Yani peltek söylüyorum. Halbuki peltek biri değilim. Geçen güneş kremi alacaktım. Kasiyere güneş kremi diyemedim doğru düzgün. Ağzımda geveledim bir şey. Kendimi salak gibi hissettim. Çoğu zaman bböyle oluyor. Çoğu zmanda cümleleri topluyamıyorum. Düzgün cümle kuramıyorum. Offf ne yapacam ben. Şu an yorgunluktan pek anlatamadım ama ara ara yazacağın.
Kısacası konuşmam iyi değil ve nasış geliştireceğimi bilmiyorum.
Cnm kitap okumayanlar kotu konusur okuyanlar iyi die bi kural yok .sadece senin bnm gibilerin kitap okumak tek tedavi yontemi ve emn ol o kitaplar sayensnde ailem degisimime inanlmaz sasirdi. Dusun ki adaklar adanmisti konusmam duzelsin die su istyemiyordum annem aglyordu ben konusmaya calistgmda dusun o kdrBirde şöyle bir şey var. Benim yakın arkadaşım hiç kitap okumaz ama kız şakır şakır kpnuşuyır. Ben neden böyleyim anlamıyorum. Basit bir şeyi bile beceremiyorum
Sevgilin varsa o kadar da utangaç bir insan değilsin biraz daha emek harcabilirsin. Diksiyon, drama kurslarına katıl derimKendime göre çirkinim. Bebek gibi bir kız değilim. Birgün kafama taktığım için anneme sormuştum nasılıö diye. Annemde güzelsin ama bebek gibi bir kız değilsin. Bebek gibiden kastı böyle su gibi kusursuz kızlar var ya öyle işte. Benimde moralim bpzuluyır. Bir ara sevgilime de sordum güzel miyim diye. Güzelsin diyor ama sanki ben kırılmayayım diye. Birde senin dış güzelliğin önemli değil benim için ben seni her şekilde seviyoruö diyor. Ama bu sözü duyunca küfür yemiş gibi hissediyorum. Güzel değilsin ama için güzel gibi bir şey. Kafama çocukluktan beri takıyorum dış görünüşümğ. Ergenliğe girdiğimden beei kendimi çirkin bulurum
Sizin adınıza çok sevindim.Bebekken (2 yas) ayagima kocaman bir tas dusmesi sonucu Korkudan dilim tutulmus yillarca kendimi ifade edememisim 7 yasndayken ogretmen demis ki cocugu psikologa goturun egitim alamiyor sinif tekrari olmak zornda falan die. Ailem goturuyo doktor diyo ki tek sans kitap okumasi okumayi cozdugu anda omur boyu hic birakmadan kitap okumasi lazm ancak o seklde duzelir . suanda 27 yasndayim sinirlendigim anlar disnda kekelemem ve cok guzel konusuyorum cok sukur .bunu kitap okumama borclym hala kitap okurum evim mini kutuphane oldu resmen. Yani dicegm o kiyarndan itibaren kitap okumaya baslamalasn baska hicbir tedavisi yok bunun. Seni cok iyi anlyrm kendini ifade edememek kdr korknc bisey yok
Hayır her zaman böyleydim. Ama artık üstesinden gelmek için çabalayacağım.Bu durum sonradan oluştuysa bi doktora görünmelisiniz.
Her zaman böyleyseniz eğer herkesin dedigi gibi bol kitap okuyun ama sesli halde. Ve ezberden şarkılar söyleyin sesli ...
Sanırım annemden dolayı ve de en büyük etmen korumacı aile yapısından dolayıö bir problemim olsa ben değil onlar benim yerime anlatıyordu. Böylece dilim gelişmedi. Ayrıcaa annemin konuşması da çok iyi değil. Büyük ihtimal ondan da etkilendim diye düşünüyorum.Bi psikologa gorunebilirsin belki de yasadigin bir seyden etkilenmissindir cok fazla kafana takip kendini üzme cozumu illaki vardir
Bi uzmandan yardim alabilirsin psikolog olur diksiyon kursları olur istemen ve kendine inanman önemli basarabilirsinSanırım annemden dolayı ve de en büyük etmen korumacı aile yapısından dolayıö bir problemim olsa ben değil onlar benim yerime anlatıyordu. Böylece dilim gelişmedi. Ayrıcaa annemin konuşması da çok iyi değil. Büyük ihtimal ondan da etkilendim diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?