Konuşamama problemi.

Melodik konuşmanız gerek.
Kekemelik problemi olanlara kurslarda melodik konuşma öğretiliyor. Ve kekemelik problemi baya baya bitiyor.
Ben halkla ilişkiler okudum ve bu alanda çalıştım. Kişisel tavsiyelerim.
Sakin ol, baktın söyleyemedin reyondaki görevli anlamadı elinle işaret et böylelikle zaman kazanırsın. Baktın derdini anlatmayacaksın kısa ve net kelimeler seçerek anlat.
Heyecanlandığında yada kendi ifade edememeye başladığında uzun cümlelerden kaçın, aynanın karşısına geç dik dur, derin nefes al her harfi ağzından çıkarırken bak kendine çok detayı var ama önce bunu yap.
Seri net düz konuşmak için tekerleme çalış bol bol. İnan bunun 100% faydasını göreceksin. Spikerler haberlerden önce tekerleme çalışır.
Harflerin bir çok detayı var aynaya bakarak harfleri söylerken ağzından nereden çıktıklarını keşfet.
Çok güzel bı şekilde konuşur ve kendini ifade edersin.

Konusacagin zaman agzina seker al ufak parca konusmani duzeltir aksamlari evdede kalemi agzina al konus kendi kendine

Çok gğzel öneriler vermişsiniz. Tekerleme ezberleme olayını mutlaka gerçekleştireveğim. Hemde eğlenceli olur

Çok
Çok eğlenceliymiş :)

Diksiyonun mu kötü yani dilin mi dönmüyor yoksa kelime dağarcığın mı zayıf yada heyrcanlanıyor musun?

Aslında temel sorun heyecan.
Aşkım bende öyleydim üniv. Sonra neden çünkü donanımlı feğildim kendimi geliştirdim yurt dışı iş hayatı derken artık relax oluyorsun. Kendini geliştir hiç tanımadığın insanlara yardımcı ol selam ver muhabbet et inan zamanla gelişecektir.

Sende kendimi görüyorum. Maalesef çirkin hissetme, konusamama olaylari... Önceden bende ayni duygulara sahiptim. Kendimce sebebini de biliyorum. Neden böyle olduğunu. Toplum içinde çok fazla konuşan girişken insan değilim. Fakat yazıda kendimi mukemmel denecek seviyede anlatırım. Hatta hocalar bile yazılı kağıdımı okurken "senin kağıdını zevkle okuyorum" derdi. Lisedeyken tarih hocam demişti bunu. Dedigim gibi yazıda güzel ifade ederim. Ama aynı cümleleri anlat deseler hayatta anlatamam iki araya getiremem. Değiştin mi diyecen yok yine ayni sayilir Türkçeyi derdimi anlatacak kadar biliyorum. Kelime haznem var. Ama sozel olarak anlatacak girişkenlik yok. Neden böyle olayina gelirsek... Tamamen ozguven eksikliği. Yalniz hissetme, degersizlik içgüdüsü. Maalesef böyle.
Tavsiyem "yirtik" denilen güçlü, sosyal, neseli bir arkadas/kanka edin. Üniversitede benim ev arkadasim öyleydi. Kendisi üniversitede herkesle selamlasip konusurdu. Bende onu örnek aldim biraz. Faydasi çok oldu. Kişisel olarak da utangaç yapıdan oluyor. Yetistirilis tarzinda da aşırı korumaci aile yapısından oluyor. Benim izlenimim o. Yani küçükken kendimi ifade etmeme gerek yoktu. Çünkü benden önce atılan bir annem vardı. Çok fedakar, cok iş halledici. Bu da bence bana zarar verdi

Malesef ben yazıda da kendimi ifade edemiyorum.
Ama diğer kısımlara kesinlikle katılıyırum. Ailem cidden aşırı korumacı. Çocuklupumdan beri hiçbir işimi kendiö halletmedim. Bana 'sen yapamazsın ben hallederim' diye diye beni hem üşengeç hem de özgüvensiz yaptılar. Beni korumaya çalışırken kötülüj yaptılar. Şimdi dedemler de dahil kendi ailem sem hiçvir işi yapamazsın halledemezsin. Seni sulu dereye götürüp susuz getirirler diyorlar.

dedem postahaneden emekli. Onun çalıştığı yerden geçmiştik ve bana ben burada çalışıyordum dedi. (bana bunu daha öncede söylemişti ama yine oradan geçerken söyledi) aaa bende öyle mi dedim. Sonra dedem xxx (kuzenim) e söylesem hemen hatırlardı. Unutmazdı dedi. Yani bunu demekteki amacı o senden daha zeki demek istedi. Böyle işte.

Canım ne zamandır var bu problem sonradan mı olustu

Dede seni bozmak istemedim deseydin hayatım

Çok gğzel öneriler vermişsiniz. Tekerleme ezberleme olayını mutlaka gerçekleştireveğim. Hemde eğlenceli olur
Diksiyon eğitimi aldım, aldığım eğitimler sertifikalı.
Hani kulaktan dolma değil.
Dediklerimi yap lütfen göreceksin faydalarını.
Birde diyaframdan nefes almayı öğren sık sık yap. Konuşmaya acayip etkisi vardır.
Nefesle konuşmak birebir ilişkilidir.

Ailemin fedakarlığıni, iyiligini hicbir zaman inkar edemem. Allah basimizdan eksik etmesin. Ama tamamen benimki de oyle maalesef. Her işi aile yapinca çocuk gelisemiyor. İletişim bakimindan kendini tamamlayamiyor

Bu tavir da cok yanlis. Ezici davranislar... Bunlari yapınca daha fazla çöküş yaşanır. Böyle davraniyorlarsa da artık bu davranislara izin vermeyin. Ya acik acik soyleyin ya da kendinize savunma mekanizması bulun. Çünkü hep aynı sekilde devam ederse kendinizi daha kötü hissedersiniz

Sadece sizin msjinii okuyarak şunu söylüyorum başka yorumlara bakmadım kitap okuyun (ben okumuyorum bu arada )
Orta okulda kekeme olan bı arkadaşımıza okittururdu Türkçe öğretmeni okunması gerekenleri dili açılsın diye :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…