Konuşma Problemleri Konuşamayan çocuğu nereye götürmeli lütfen okuyun

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

Karagxoxzlxux

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007
241
0
96
39
İstanbul
merhabalar ablamın oğlu 2.5 yaşında anne baba abi teyze mama süt hatırlamıyorum sanırım bir kaç kelime daha söylüyor fakat mesela ben yapmayacağım demek istiyor (ee men ) diyor ben süt içmek istiyorum diyor eli ile içermiş gibi yapıp ardından men diyor bilmiyorum anlata bildimmi herşeyi işaretlerle anlatma yoluna gidiyor biraz salya akıtma problemi ve sanki konuşmaya çalışırken çok sesli konuyormuş gibi geliyor ama herşeyide duyuyor bilmiyorum nereye götürülmeli özel terapistlerin dışında devlete bağlı yerler varmı yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

devlet hastanelerinin çocuk psikiyatri bölümü var ordan ücretsiz yardım alabilirsininz 2,5 yaşında demişsiniz azda olsa kelime söylüyor olması çok güzel ve istediği şeyi kendi parmağını kullanarak istemesi daha da güzel bu bir iletişimdir zaten

arkadaşımın çocuğu 3 yaşında 6-7 kelime söylüyordu,dru genetik olabileceğini kreşe vermelerini tavsiye etmişti,gerçektende çaocuğun babasın da geç konuşmuş,kreşe gidiyor 1-2 aydır,düzelme varmış,sizinki daha küçk ve daha çok kelime söylüyor, belki de endişelenecek bişey yok,ama yinede araştırın tabi

benim oğlumda 2.5 yaş civarı sizin dediğiniz kadar bile konuşamıyor bu yüzden sürekli bağırıyor

bizde çocuk piskatristine götürdük

önemli bişi olmadığını kreşe vermemiz gerektiğini

ve onunla sürekli konuşmamızı bide kesinlikle televizyonu evden çıkarmamızı söyledi

bence sizde fazla endişelenmeyin

Benim oğlumda 2.5yaşında aynı problem bizde de var konuşamıyor anne baba dede anneanne süt içcem aç gibi kısa şeyleri söylüyor ama cümle kurup birşey anlatamıyor dili ağzında dolaşıp kalıyor siz nereye götürdünüz bi sonuç aldınız mı

Benim oğlumda 2.5yaşında aynı problem bizde de var konuşamıyor anne baba dede anneanne süt içcem aç gibi kısa şeyleri söylüyor ama cümle kurup birşey anlatamıyor dili ağzında dolaşıp kalıyor siz nereye götürdünüz bi sonuç aldınız mı

çocuk psikiyatsirist i ne gitmeniz gerekiyor. eğer gerek görürse gelişim uzmanına gönderiyor, hiç bir problemi yoksa 3 yaşından itibaren kreşle birlikte eğitim uygulanıyor, problem varsa başka bir yol takip ediliyor.
emirleriniz anlıyor ve yapıyorsa korkmanız gereken bir şey yoktur

Çoğu zaman emirlerimi yada anlattıklarımı anlayamıyor bir problem olabilir mi

bazen anlayıp getiriyor bazen anlamıyor işine geldiği gibi davranıyor sanki getirdiği zaman afferin gibi sevinç yapıyorum oda seviniyor bilmiyorum ki
al bunu abiye ver, babaya ver dediğinizde yaparmı
çocuğun algısı açıkmı bu çok önemli
eğer algı açıksa sorun yoktur

Evet yapıyor algıda bir problem yok sadece dil gelişimi geri galiba bunu nasıl ilerletebilirim

Evet yapıyor algıda bir problem yok sadece dil gelişimi geri galiba bunu nasıl ilerletebilirim
siz ona herşeyi rengiyle, boyuyla anlatın, yani mavi kazağını giyiyoruz, kısa pembe kalemle yazıyoruz, patatesleri soydum doğrayıp tencereye koyup pişiricem yicez....vs.... bunlar çok ilerletiyor.
bak bu kar bunun adı kar şeklinde değilde aaa kar yağıyor ne güzel bembeyaz olur kardan adam yaparız, derseniz daha çabuk ilerler, yani onun ilgisini çekecek şekilde konuşmanız yararlı olur.

benimkiler prematüre doğdular üni de çok kontrol olduk psikologada çok gittik, çevremdede otizm tanısı konmuş çocuklar var, önerilerim nacizane yani bilmişlik gibi olmasın:)

tecrübelerime dayanarak söyledim tabi çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız, isterseniz başka şeylerde uygulayabilirsiniz:)

İlgilendiğimiz ve tavsiyelerini için teşkkür ederim bunları uygulayacağım bende söylüyorum ama onun ilgisizliği karşısında hevesim kırılıyor tabi abisinin aşırı konuşkanlığıda beni bıktırıyor belki de bu yüzden onunla çok iyi ilgilenip konuşamıyorum ama bunları denicem tekrar tesekkürler

Benim yegenin 2 yasina daha basmadi ama masallah takir takir konusuyor bunun sebebi de her seyi en ince ayrintisina kadar soylemek. Mesela bugun hava cok guzel o zaman gezmeye gidebilecegiz, degil mi kuzum? Ne yapacakmisiz diyoruz hep boyle.
mesela eniste geldi mi diye soruyor annesi, eeet, eniste geldi ama oyun oynamadi diyor.
dedigim gibi cok konusun ve ince ayrintisina kadar her seyi soyleyin. Gecistirmeyin. Bir doktora da goturebilirsiniz de tabi.. ayrica genetik de olabilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…