- Konu Sahibi Karagxoxzlxux
-
merhabalar ablamın oğlu 2.5 yaşında anne baba abi teyze mama süt hatırlamıyorum sanırım bir kaç kelime daha söylüyor fakat mesela ben yapmayacağım demek istiyor (ee men ) diyor ben süt içmek istiyorum diyor eli ile içermiş gibi yapıp ardından men diyor bilmiyorum anlata bildimmi herşeyi işaretlerle anlatma yoluna gidiyor biraz salya akıtma problemi ve sanki konuşmaya çalışırken çok sesli konuyormuş gibi geliyor ama herşeyide duyuyor bilmiyorum nereye götürülmeli özel terapistlerin dışında devlete bağlı yerler varmı yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
çocuk psikiyatsirist i ne gitmeniz gerekiyor. eğer gerek görürse gelişim uzmanına gönderiyor, hiç bir problemi yoksa 3 yaşından itibaren kreşle birlikte eğitim uygulanıyor, problem varsa başka bir yol takip ediliyor.Benim oğlumda 2.5yaşında aynı problem bizde de var konuşamıyor anne baba dede anneanne süt içcem aç gibi kısa şeyleri söylüyor ama cümle kurup birşey anlatamıyor dili ağzında dolaşıp kalıyor siz nereye götürdünüz bi sonuç aldınız mı
mesela kumandayı getir derseniz getirirmiÇoğu zaman emirlerimi yada anlattıklarımı anlayamıyor bir problem olabilir mi
bazen anlayıp getiriyor bazen anlamıyor işine geldiği gibi davranıyor sanki getirdiği zaman afferin gibi sevinç yapıyorum oda seviniyor bilmiyorum kimesela kumandayı getir derseniz getirirmi
al bunu abiye ver, babaya ver dediğinizde yaparmıbazen anlayıp getiriyor bazen anlamıyor işine geldiği gibi davranıyor sanki getirdiği zaman afferin gibi sevinç yapıyorum oda seviniyor bilmiyorum ki
siz ona herşeyi rengiyle, boyuyla anlatın, yani mavi kazağını giyiyoruz, kısa pembe kalemle yazıyoruz, patatesleri soydum doğrayıp tencereye koyup pişiricem yicez....vs.... bunlar çok ilerletiyor.Evet yapıyor algıda bir problem yok sadece dil gelişimi geri galiba bunu nasıl ilerletebilirim
Evet yapıyor algıda bir problem yok sadece dil gelişimi geri galiba bunu nasıl ilerletebilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?