Konuşma Problemleri Konuşamayan çocuğu nereye götürmeli lütfen okuyun

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Slm benim oğlumda 2,5 yaşından sonra konuşmaya başladı problemi yoktu neşeli bir çocuktu fakat konuşmuyordu
bende kreşe verdim çocuk kendi yaşıtlarını görünce çok istekli hale geldi ve konuşmaya başladı
3,5 yaşında ve şu anda çok rahat konuşuyor.Aman nazar deymesin .

Öncelikle Allah sabır versin anne için zor bişey..benim de başımdan geçti..oğlum 2buçuk yaşına kadar 1 yaş gibi kelimeler kullanıyordu sadece.. pedegoga götürdük bazı testler yaptı fiziksel olup olmadığını anlamak için..çok şükür öyle değilmiş..psikolojik dedi. hemen kreşe verin başlar konuşmaya dedi. birkaç gün içinde kreşe yazdırdık..10 gün sonra cümle kurmaya başladı oğlum..bunu bi deneyin bence..ama önce doktor test yapmalı geç kalmış olmayın.. h_a_k_h

Maalesef konuşmak bazen işe yaramıyor ben bilinçli bir anne olarak her şeyi konuşuyorum 2 yaşın da ama bi kaç kelime anca... Yaşıtları cümle kurmaya başladı bende üzülüyorum. Yeğenlerimle sık sık bir araya getiriyorum benden alamadığını onlardan alsın diye ama yok.

Kızım Gece'de neredeyse 3 yaşına girecek, o da konuşamuyor. Bursa'dayız doktoruna konuyla ilgili danıştık, bize ilk sorduğu kim bakıyor evde? oldu. Ananesi bakıyor kızıma gündüzleri. Konuşmamasını doktor gerek kalmamasına yordu. Ananesi sağolsun kızım konuşmadan daha istemeden verdiği için Gece'nin konuşmasına gerek kalmıyor. 3 aydır özen gösteriyoruz, onunla babası da ben de her akşam yaklaşık 1 saat aralıksız, sakin bir oda da oyun oynayıp, konuşturuyoruz. Zorla morla ama işe yaramaya başladı. Ananeyi de sıkıca tembihledik, kıyamıyorum diyor ama yapcak bişi yok. Şimdide aşırı sinir yapmaya başladı, inatla birlikte sanırım tam konuşamadığı için oluyor bunlar bir yerde okumuştum böyle bir makale.

Benim de büyük oğlumda konuşma sıkıntısı vardı, araba demek yerıne araba sesı cıkarıyordu vesaıre ama hıc konusmuyordu, ozamanlar cok telas yapmıstım ama sonradan normale döndu kendiliginden, sız de telas yapmayın sımdılık bence insallah kendılıgınden duzelır bazıları daha gec konusmaya baslıyor

Çocuklarda geç konuşma nedenlerinden bir tanesi televizyon.. Anneler lütfen çocuklarınıza televizyon izlettirmeyin.. Geç konuşan çocuguda kesinlikle iyi bir pedagog'a götürmeniz dogru olur. Buradan isim vermem nekadar dogru olur bilmiyorum ama Pedagog Mehmet Teber var, internetten araştırın, mail yoluyla irtibata geçebilirsiniz oradan bile çok yardımcı oluyor. Bu tarz problemlerin nereden kaynaklandıgını çocukla oyun yoluyla bağ kurarak bulabiliyorlar.. Eminim çok yardımcı olur, sakın ertelemeyin bence..

Çocuklarda görülebilen gelişim gecikmelerinden en yaygın olanlarından biri de gecikmiş dil ve konuşma durumudur. Bu durum genetik, nörolojik, psikolojik ve sosyal sebeplerden birine veya bir kaçına bağlı olabilir. Bu sebeple üzerinde durulması ve nedeninin anlaşılması çok önemlidir. Çünkü bazı durumlarda konuşma gecikmesi bazı nörogelişimsel bozuklukların da öncül sinyallerinden biri olmaktadır ve bunların başında da maalesef otizm, atipik otizm, özgül dil bozukluğu gibi nörogelişimsel bozukluklar yer alır. Bu sebeple temkinli olup Çocuk Psikiyatristine gitmek de fayda vardır. Eğer çocuktaki konuşma gecikmesi herhangi bir nörogelişim sorunundan kaynaklanmıyorsa ona göre bir müdahale programı, yok kaynaklanıyorsa da o duruma özgü bir müdahale programı uzmanlar tarafından uygulanmaya konulur veya ona göre aileye bir yönlendirme yapılır. Bazen pedagoglar, çocuk gelişim uzmanları veya özel eğitimciler; bazı durumlarda da dil konuşma terapistleri çocuğunuzla çalışma programı izleyebilir. Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi için www.konusmagecikmesi.com sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…