Konuşma kabiliyetimi kaybediyorum

Bende de oluyor bu zaman zaman. Ama farkettim ki çok samimi bulmadığım bi ortamda , samimi olmadığım insanlara karşı oluyor bu durum. Normalde yok çünkü böyle bir durumum. Gel beraber aşalım destek olalım birbirimize. Ben bunla ilgili destek almayı düşünüyorum çünkü bazen cidden Canımı sıkıyor. Ben de kekelemeden ziyade duraklama söyleyeceğimi unutma , odaklanamayan, takılma oluyor
Evet dediğiniz doğru işyerinde patronuma oluyor ofis arkadaşlarıma oluyor çünkü çok fazla psikolojik şiddet var kimse kimseyle normal konuşmuyor herkes birbirini ve son girdiğim içinde beni ezmeye çalışıyor 1 yıldır neredeyse

Evet dediğiniz doğru işyerinde patronuma oluyor ofis arkadaşlarıma oluyor çünkü çok fazla psikolojik şiddet var kimse kimseyle normal konuşmuyor herkes birbirini ve son girdiğim içinde beni ezmeye çalışıyor 1 yıldır neredeyse

Öyle bi yerde çalıştım aynılarını yaşadım. Seni çok iyi anlıyorum. Ama çözümü bilmiyorum. Ben de destek almak istiyorum. Mesela son iş yerimde herşey mükemmeldi hiç böyle bir sorunum yoktu. Sanırım biraz rahat olmak gerekiyor bunu beceremiyoruz. Ne dersin?

herhangi bir hastalık riskine karşı nörolojiyede gitmekte fayda var.bahsettiğiniz takılmalar parkinson rahatsızlığının ilk belirtilerinden...sonrasında ufak sakarlıklar ile hastalık ilerlemekte...
Annem çok yavaş bir kadın ama mantıklı düzgün konuşur onu çok eleştirirdim anne hızlı konuş niye böylesin derdim.Şuan 29 yaşındayken 50 yaşında annem gibi oldum.Bişeyi dümdüz konuşamıyorum hep takılıyorum ,karşıdakine kendimi eskisi gibi dinlettiremiyorum.Kekeliyorum.Panikliyorum.Bu durumu yaptğım stresli işime ve işyerime ve evliliğimde bi konuda psikolojik baskıya bağlıyorum.Kendimi ifade edebilcek akıcılıkta konuşamıyorum.Bu konuyu nasıl aşabilirim.Nasıl kendimi geliştirebilirim.Kitap okuma alışkanlığı nasıl kazanırım.

Ben de nörolojiye gitmenizden yanayım, bir tanıdığım bazen kelimeyi zor söylerdi, takılır gibi olurdu. MS hastası olduğu ortaya çıktı. Amacım sizi korkutmak değil, psikolojik olarak vs de bu hale gelmiş olabilirsiniz ama bir hastalığınızda olabilir.

Okuduğunuz bir kitabı, izlediğiniz bir filmi yahut izlediğiniz bir diziyi ses kaydı yaparak bir gruba anlatır gibi hayal edip özetleyerek anlatın. İnanın çok faydasını göreceksiniz .

Sanırım bende de zaman zaman oluyor. Eşimle evde akıcı şekilde güzel konuşurken işyerinde amirimle bazen dilim takılıyor vs.

Konusmak istiyorsunuz ama ifade ederken soyleyemiyor musunuz? Yani agzinizdan bir turlu cikmiyor gibi mi?
Bende de yaklaşık 3 4 aydır bu durum var herşeyi unutmaya başladım gibi geliyor kelimeleri cümleleri karsimdakine kendimi ifade edemiyorum gibi geliyor halbuki ben cenemle herkesi ikna eden biriydim doktora basvur dediler bende basvuracagim

Bende de yaklaşık 3 4 aydır bu durum var herşeyi unutmaya başladım gibi geliyor kelimeleri cümleleri karsimdakine kendimi ifade edemiyorum gibi geliyor halbuki ben cenemle herkesi ikna eden biriydim doktora basvur dediler bende basvuracagim
Bir yakinimizda boyle bir soeunla karsi karsiya o yuzden son gunlerde konuyla cok ilgiliyim. Afazi diye bir durum, bir turlu konusamiyor ifade edemiyor kendini en sonunda sinirlenip susuyor. Bence de bir noroloji gormeli

hayatimin bi doneminde umudumu kaybettigim donemde kendimi eve kapamistim ciktigimda da kimseyle iletiim kurmamak icin caba gosteriyordum kwndime guvenip 0 lanmisti hatta avm lerde falan yuruyen merdivemden vs panik yapmaya baslamistum. ayni sizin gibi konusmamda sikintilar vardi basladigim cumleyi mantikli bitiremiyordum. birisi bisey sordugunda alakasiz cevaplarda verebiliyordum. Mesela diyelim ki birisinin tesekkur etmesini bekliyorum tesekkur ederse ne diycem diye panik oluyordum. sonra kitap okumaya sosyal olmaya calistim kendimin farkina vardim kendime guvenimi geri topladim suan ilestisimim cok iyidir kalabalik ortamlarda falan cok rahat kendimi ifade ederim. bence insanin kendine guvenini kaybetmesiyle alakali bi durun

Annem çok yavaş bir kadın ama mantıklı düzgün konuşur onu çok eleştirirdim anne hızlı konuş niye böylesin derdim.Şuan 29 yaşındayken 50 yaşında annem gibi oldum.Bişeyi dümdüz konuşamıyorum hep takılıyorum ,karşıdakine kendimi eskisi gibi dinlettiremiyorum.Kekeliyorum.Panikliyorum.Bu durumu yaptğım stresli işime ve işyerime ve evliliğimde bi konuda psikolojik baskıya bağlıyorum.Kendimi ifade edebilcek akıcılıkta konuşamıyorum.Bu konuyu nasıl aşabilirim.Nasıl kendimi geliştirebilirim.Kitap okuma alışkanlığı nasıl kazanırım.
konusma terapisti.

Psikiyatra gidin ,depresyon ankasiyete belirtisi bunlar

Bence daha önceden gayet iyiyken sonradan bu şekilde bir dönüşüm geçirmeniz normal değil. B12 eksikliğinden de olabilir başka birşeyden de. Doktora gitmenizi öneririm en kısa zamanda, kitap okumanızın fayda sağlayacağını düşünmüyorum...

Son bir yilda basinizi carptiniz mi?Kaza gecirdiniz mi?Once bir noroloji muayene etsin. Sonra psikiyatrist. Anlattiklarinizdan insanlarin baskisini yogun hissediyorsunuz gibi geldi. Ama beyinle ilgili bir sorunun baslangici olma ihtimalini atlamayin derim. Baskiya karsi bu kisileri umursamayin. Gozunuzden dusecekleri seyleri alici gozle arastirin. Misal cayi hopurdetmesi,zevksiz giyinmesi,bayagi konusmalari gibi. Korkmussunuz. Is hayatinda korktugunuzu gostermeyin. Daha cok uzerinize gelirler. Nerede saygili personel top gibi oynarlar. Biraz cirkef olun.

Psikolojik sorun yaşayınca olabiliyor sabah akşam 1 er tatlı kaşığı taze öğütülmüş keten tohumu kullanırsanız faydası oluyor strese depresyona da iyi geldiğini söylüyorlar

Tanidiklarimla rahat konusuyor tartisiyorum
Ama tanimadigim biriyle muhabbet yurumuyor
hele tartisirken hakliyken bile kendimi savunamiyor kem kum ediyorum
aglayasin bile geliyor 🙈
cok sinir bozucu bir durum ...

Back
X