Konuşma şeklimden dolayı hasta mısın denildi ?

Ben de tam tersi hızlı konuşurdum hatta bazen kelimeleri yutardım ergenlikte…üniversiteye başlayınca bunu zamanla kendi kendime değiştirdim ve kızım doğduğundan beri özellikle daha dikkat etmeye başladım ve şimdi tane tane , yuvarlamadan ve daha akıcı konuşuyorum , normal hızda ☺️🙃 ama sinirliysem ya da heyecanlıysam yine hızlı konuşabiliyorum zaman zaman…😁 yapı meselesi bu bence, ben de hep yavaş yavaş gevrek gevrek konuşan insanlara özenirdim hızlı konuşurken 😃 dedikleriniz anlaşılıyorsa , tane tane akıcıysa hiç kafanıza takmayın derim 😉

not: kızım şu an 4 yaşında, 1,5-2 yaşındayken de parkta yaşıtlarına göre çok iyi konuşurdu, herkes kreşe mi gidiyor diksiyonu çok güzel derdi, ben de yok anne kız beraberiz, onunla çok konuşuyorum, kitap okuyorum derdim ki şu an da yaşıtlarından çok ileride kelime haznesi 🥰

Bende yavas konusanlardanim ama aksi gibi çok hızli okuyabiliyorum,elime aldığım kitabı çok kısa sürelerde bitirebiliyorum,mesela oğlum uyurken kitap bitirdigim oluyor.
Rap müzikte severim ,dinlerim hatta söylerim de gayet ayak uydurup ama konuşmada yavaş sakin tane tane gidiyorum. Bence bir bozukluk,problem vs yoksa bunlari yaparak değişmez konuşma şekli,değişseydi benim degişirdi diye düşünüyorum. Ha konuş-a-mamak olsa idi problem bence işe yarardı ama sakin,durgun konusma şekli karakteristik özellik bence.
Atladığınız nokta okuma hızınızın iyi oluşu, konuşma hızınızın değil.
Kitabı yüksek sesle aynı hızda bitirebiliyorsanız selam ederim.

Yavaş konuşmak bana göre büyük bir sorun çünkü yavaş konuşurken dinleyicinin ilgisini kaybeder, tonlamalar farklılaşarak olayın özünü başka yere çekersiniz.
Hızlı konuşmak, anlaşılmaz ya da yuvarlayarak konuşmak değildir, akıcı şekilde net olarak anlamdan kaymadan direkt ifadedir.

Allah askina sorun ettikleri seye bak herkes bir mi sana normal geliyorsa problem yok elbette anormal birsey vrsa sana söylensn ama bu abarti millet kusur ariyor gereksiz bir yaklasim bunun herkesin bir karakteri var banada kucuklugmden beri bagir ses tonun cok az bende bu sinirlenirsem mikrofon yutmusum gibi cikar bnde böyleym bence tane tane dinlendirici bir konusmanz vardr bu problem olamz kimi etkileyeceksinz ya spiker olsanz bile yavas konusmk sorun olmz hic konusmaynlar ya yapmayin

Allah askina sorun ettikleri seye bak herkes bir mi sana normal geliyorsa problem yok elbette anormal birsey vrsa sana söylensn ama bu abarti millet kusur ariyor gereksiz bir yaklasim bunun herkesin bir karakteri var banada kucuklugmden beri bagir ses tonun cok az bende bu sinirlenirsem mikrofon yutmusum gibi cikar bnde böyleym bence tane tane dinlendirici bir konusmanz vardr bu problem olamz kimi etkileyeceksinz ya spiker olsanz bile yavas konusmk sorun olmz hic konusmaynlar ya yapmayin
Her şeyin başı kendimizi sevmek var olan özelliklerimizin arkasında durmak sanırım. Bana hasta mısın dendiğinde düşüneceğime Acaba gerçekten hasta gibi mi konuşmam diye konuşma tarzım bu diye lop diye lafı atmak en iyisiymiş sanırım. Direkt hasta mısın deyince bende ne olduğumu şaşırdım. Konuşurken acaba başka insanlarda mı öyle düşünüyor hissi oluşmaya başlamıştı. Burdaki yorumlar sizde dahi çok iyi geldiniz

Atladığınız nokta okuma hızınızın iyi oluşu, konuşma hızınızın değil.
Kitabı yüksek sesle aynı hızda bitirebiliyorsanız selam ederim.

Yavaş konuşmak bana göre büyük bir sorun çünkü yavaş konuşurken dinleyicinin ilgisini kaybeder, tonlamalar farklılaşarak olayın özünü başka yere çekersiniz.
Hızlı konuşmak, anlaşılmaz ya da yuvarlayarak konuşmak değildir, akıcı şekilde net olarak anlamdan kaymadan direkt ifadedir.
Benim de okuma hızım çok fazla. Okuduğum şeylerde sorun olmuyor gözümle okuduğum için.

Ben de tam tersi hızlı konuşurdum hatta bazen kelimeleri yutardım ergenlikte…üniversiteye başlayınca bunu zamanla kendi kendime değiştirdim ve kızım doğduğundan beri özellikle daha dikkat etmeye başladım ve şimdi tane tane , yuvarlamadan ve daha akıcı konuşuyorum , normal hızda ☺️🙃 ama sinirliysem ya da heyecanlıysam yine hızlı konuşabiliyorum zaman zaman…😁 yapı meselesi bu bence, ben de hep yavaş yavaş gevrek gevrek konuşan insanlara özenirdim hızlı konuşurken 😃 dedikleriniz anlaşılıyorsa , tane tane akıcıysa hiç kafanıza takmayın derim 😉

not: kızım şu an 4 yaşında, 1,5-2 yaşındayken de parkta yaşıtlarına göre çok iyi konuşurdu, herkes kreşe mi gidiyor diksiyonu çok güzel derdi, ben de yok anne kız beraberiz, onunla çok konuşuyorum, kitap okuyorum derdim ki şu an da yaşıtlarından çok ileride kelime haznesi 🥰
Kelimeleri yutmuyorum, açık ve net çıkıyor sadece konuşma hızım yavaş. Detaylı anlatmam olayları en kısa haliyle hep. Evet anlaşılır yorumlarda iyi geldi bana hafiften takıntı başlamıştı

Bende yavas konusanlardanim ama aksi gibi çok hızli okuyabiliyorum,elime aldığım kitabı çok kısa sürelerde bitirebiliyorum,mesela oğlum uyurken kitap bitirdigim oluyor.
Rap müzikte severim ,dinlerim hatta söylerim de gayet ayak uydurup ama konuşmada yavaş sakin tane tane gidiyorum. Bence bir bozukluk,problem vs yoksa bunlari yaparak değişmez konuşma şekli,değişseydi benim degişirdi diye düşünüyorum. Ha konuş-a-mamak olsa idi problem bence işe yarardı ama sakin,durgun konusma şekli karakteristik özellik bence.
Bende kitabı çok hızlı okuyanlardanım. Yapı itibariyle de sakin biriyim sanırım o da konuşmamdan çıkıyor

Geç konuşan bir çocuk mu olmuşsunuz? Eğer evetse ve hala insanlar yavaş konuştuğunuzu söylüyorsa disleksi sorununuz olabilir.Yurtdışında her yüz kişiden onuna disleksi tanısı konulur aslında oldukça yaygındır nufusta.Ama ülkemizde aileler ya da eğitimciler bunu farketmediğinden teşhis oranı çok daha düşük..Bir de bu hastalığın dalları var diyelim .Yazıda olan ,duymada olan ya da konusmada olan dısleksı farklı. Nedense insanlar bu tanıyı alınca zeka geriliği gibi algılıyor aslında hiç alakası yok zeka ile beynin çalışma şekli farklı.Bunun üzerine küçük bir eğitim aldım durumundan şüphelendiğim bir öğrencimi (ki çok emindim aslında koskoca denizdeki bir damla kadar bilgimle o cocuktakı farklılıgı analdım) rehber ogretmenıne gonderdım o da benımle hem fıkır oldu gelin görün ki aıleyı çağarıp paylaştıgımızda sankı hakaret etmıs gıbı bır tepkı ıle karsılastık oysaki cocugu bir uzmana gösterin biz bu konuda şüphelendik ama teşhis koyamayız.Bunda alınacak ne varsa ben olsam minnettar olurum.
Geç konuşmamışım, disleksiye baktım ama bana uymuyor. Birisi pratik düşünememekten kaynaklıyor demiş belki o da olabilir.

Hızlı konuşmak için çok fazla metin okumalısınız yüksek sesle.
Kitap roman vs, onlar zaten çok olmalı ama önünüze gelen her metni kendi duyacağınız şekilde, noktalama işaretlerine dikkat ederek mümkün mertebe hızlı okumaya çalışın.
Kendinize süre tutun, 1 dk içerisinde kaç kelime okuyabildiğinizi görün ve sürekli bunu arttırmaya çalışın.
Aynı zamanda dil pratiği içinse rap şarkıları muhteşemdir😂
Komik gelse de en iyi hızlı konuşma pratiğini bu şekilde yapabilir, dilinizi diş ve dudak uyumunu akıcı şekilde sağlayabilirsiniz.
Önerileriniz güzel duruyor. Kitap okumaya sesli şekilde devam o zaman 😄😄

Insanlar gerçekten çok kötü. Karşımda yavaş konuşan birisi olsa, hadi diyelim ki rahatsız olduğunu düşünsem bunu soramam kalbi kırılır diye. Biz ne ara bu kadar kötü insanlar olduk aklım almıyor..
Eğer sizi bu durum çok rahatsız ediyorsa tekrar kursa gidebilirsiniz ama cümleler anlaşılıyorsa seslendirme veya konuşma ile ilgili bir iş yapmıyorsaniz millete halt yemek düşer. Kimse kimseye bu şekilde konuşamaz

TRT spikeri gibi konuşuyor olsanız, tane tane dediğiniz için onları örnek verdim, kimse yavaş şu bu demez. Tane tanelik dışında bir durum var demek ki.
Açıkçası yavaş konuşan insanlara ben çok sabır gösteremiyorum hele ki konuyu da uzatan huyları varsa.

Haber spikerleri karşılarındaki ekrandan yazıları belli hızda okumak zorundalar haberi sunmak için, o tarz videoları bulun ve yazıları okumaya çalışın. Eğer siz tamamlamadan üstlerde kaybolmuş olursa cümle yapamadınız demektir. Uğraşa uğraşa normal hıza ulaşabilirsiniz.
Yavaş konuşmamdan bahseden hayatımda iki kişi oldu. Onun dışında ben hiç farketmemiştim söyleyen de olmadı. Tane tane konuşuyorsun diyen olurdu ama. Olayların detaylarına girmem detaylı anlatımları da sevmem. Ben detaylardan sıkılırım karşımdakine de yapmam o yüzden en yüzeysel kısa şekilde anlatır geçerim

Insanlar gerçekten çok kötü. Karşımda yavaş konuşan birisi olsa, hadi diyelim ki rahatsız olduğunu düşünsem bunu soramam kalbi kırılır diye. Biz ne ara bu kadar kötü insanlar olduk aklım almıyor..
Eğer sizi bu durum çok rahatsız ediyorsa tekrar kursa gidebilirsiniz ama cümleler anlaşılıyorsa seslendirme veya konuşma ile ilgili bir iş yapmıyorsaniz millete halt yemek düşer. Kimse kimseye bu şekilde konuşamaz
Bende kesinlikle diyemezdim. Bir de hasta mısın tabiriyle demek hangi vicdan işi bilmiyorum. Konuşma ve seslendirmeyle bir iş yapmıyorum. O kişi hasta mısın dedikten sonra biriyle konuşurken dedikleri aklıma geliyordu. Acaba şuan da mı hasta düşünüyorlar diye.

Rap albumu dusunmuyorsan bosver herkes bir kusur buluyor baskasinda kendileri ceza sanki normalin bir tik alti olsa ne olacak yani soyledigin anlasiliyor
Konuşmam anlaşılıyor boğuk içe doğru değil sadece biraz yavaş. Özellikle konuşmalarımda detaya vermem hem yavaş hem detaylı anlatımlardan yılarlar 😄😄

Bende kesinlikle diyemezdim. Bir de hasta mısın tabiriyle demek hangi vicdan işi bilmiyorum. Konuşma ve seslendirmeyle bir iş yapmıyorum. O kişi hasta mısın dedikten sonra biriyle konuşurken dedikleri aklıma geliyordu. Acaba şuan da mı hasta düşünüyorlar diye.
Bence birdaha böyle söyleyen birisi olsa tepkinizi gösterin, hasta değilim ama olabilirdim bu ne hadsizlik diye.
Sizin yavaş konuşmanız kimseyi ilgilendirmez. Bazı insanlar hızlı, bazı insanlar yavaş konuşur çok ayıp insanlara hasta misin diye sormak

Ay boşverin bence üzülmeyin.
Ben çok hızlı ve yüksek tonda konuşan insanlardan hoşlanmıyorum mesela, kafam kaldırmıyor o durumu ama aksi gibi 2 çocuğumda gür sesli😁haliyle acayip kafamı yoruyorlar, akşam kafam kazan gibi oluyor,keşke bana benzeselermiş diyorum mesela.
Kızımın okulundan yüzyüze hic görusmediğim bir kadın(Müdür yardımcısı) beni aradığında sormuştu hastamısınız diye bir kez, bozulmadım,üzülmedim yüzyüze gelmedik ki hiç,belki karşılıklı oturup konuşsak demezdi bunu bana. Sonraki aramalarında demedi hic,hatta zoomdan toplantılarda vs konuştuk yine,anladı ki bu benim normal halim.
Densizlik aslında,ben koşarcasına konuşan birine dur bir nefes al,sakin ol ,kafam şişti vs demiyorsam banada kimse diyemez ,kabalık birazda bunu soylemek. İnsanlari olduğu gibi kabullenmek gerek.
Evet bende hızlı hararetli konuşmaları seviyorum. Söylediğiniz herşey birebir benle aynı. Yoruyor yüksek ton ve hızlı konuşma insanı. Bana hasta mısın diyen kişiyle daha önce hiç yüz yüze gelmedik direkt hasta ses tonu olarak düşünmesi üzdü de beni

Bence birdaha böyle söyleyen birisi olsa tepkinizi gösterin, hasta değilim ama olabilirdim bu ne hadsizlik diye.
Sizin yavaş konuşmanız kimseyi ilgilendirmez. Bazı insanlar hızlı, bazı insanlar yavaş konuşur çok ayıp insanlara hasta misin diye sormak
Ben hep bu ayrımda kalıyorum bazıları cevap vermemek en iyisi diyor. Bazısı lafı yapıştırıp geçip gitmek. Bazen de diyorlar ya kendi hadsiz konuşmalarına bakmadan bu da çok alıngan diye. Alındığımı belli edersem karşı tarafı daha amacına ulaştırmış gibi hissediyorum

Ben hep bu ayrımda kalıyorum bazıları cevap vermemek en iyisi diyor. Bazısı lafı yapıştırıp geçip gitmek. Bazen de diyorlar ya kendi hadsiz konuşmalarına bakmadan bu da çok alıngan diye. Alındığımı belli edersem karşı tarafı daha amacına ulaştırmış gibi hissediyorum
Aslında şöyle düşünüyorum, bu tarz insanlara bir kere sert çıkarsan, belki çok ayıp olduğunu farkedip başkalarınada patavatsızlık yapmayı bırakır.

Back
X