Konuşma sorunu

Rica ederim. Bir de ufak tavsiyede bulunmak isterim. Sizi dinlemeyen arkadaslariniza birsey anlatmayin ya da siz de dinlemeyin! Onu gecistirdiginiz zaman nasil hissettiginizi anlayacaktir. Ben her zaman karsimdaki sacma sapan konussa bile gozlerinin icine bakip heyecanla dinlerim.. Size deger verip dinleyecek insanlarla konusun :)
En yakın arkadasım dediğim insandı ama benden uzaklasmaya basladı bu konudada en yakın zamanda burda paylasıcağım zaten haklısınız ama ben bana birşey anlatıldığı zaman hoşuma gitsin gitmesin saygımdan sonuna kadar dinlerim:KK12::110:

En yakın arkadasım dediğim insandı ama benden uzaklasmaya basladı bu konudada en yakın zamanda burda paylasıcağım zaten haklısınız ama ben bana birşey anlatıldığı zaman hoşuma gitsin gitmesin saygımdan sonuna kadar dinlerim:KK12::110:
O zaman o konunu da bekliyorum :) belki yardimimiz dokunur

Gelen yorumlardan sonra düşüncelerimi toparlıyamadığımı fark ettim doğru sözcükleri seçmeye calısıyorum evet saçmalamaktan korkamak filan bunlarda var cekindiğim ve samimi bulduğum arkadasımlada aynı yani mesela sevgilimle konusuyorum konusmadan önce 2 kere dusunuyorum hangi kelimeleri kullansam diye yanlıs bi kelime kullandığımda saçmalıyorum sanki bide şu sıralar mesela bişey bi kelime kullanıcam o ağzımdan çok farklı bisey olarak çıkıyo yanlıs söylüyorum çok saçma geliyo tüm bunlar ama gercekten oluyo konusmada duraksadığım zaman ımm yaa sey filan diyorum istem dısı yada cevremde baska biseye odaklanıyorum direk dikkat eksikliği veya konuya odaklanmadığım içinmi oluyo acaba
O da sebep olabilir bilemiyorum. Peki bildiğiniz, yaşadığınız bir konu hakkında konuşmakla, fikri bir tartışma yapmak, yeni fikirler üretmek gibi şeyler arasında bir fark var mı? Konuşmanız konusunda ciddi şekilde eleştirildiniz mi? Ne kadar süredir böylesiniz? Kendimce sizi anlamaya çalışıyorum yanlış anlamayın. Herhangi bir sağlık sorununuz yoksa belki tespit edebilirsiniz. Sorunu bulursanız çözüme ulaşmak daha kolay olyr sanırım.

İlk nöroloğa gitmeni öneririm.. Eğer nörolojik sebebi yoksa doktor yönlendirir.. Geçmiş olsun..

O da sebep olabilir bilemiyorum. Peki bildiğiniz, yaşadığınız bir konu hakkında konuşmakla, fikri bir tartışma yapmak, yeni fikirler üretmek gibi şeyler arasında bir fark var mı? Konuşmanız konusunda ciddi şekilde eleştirildiniz mi? Ne kadar süredir böylesiniz? Kendimce sizi anlamaya çalışıyorum yanlış anlamayın. Herhangi bir sağlık sorununuz yoksa belki tespit edebilirsiniz. Sorunu bulursanız çözüme ulaşmak daha kolay olyr sanırım.
Yo yanlıs anlamıyorum bunları sormanız konumla ilgilenmeniz beni sevindirdi, konusmam konusunda elestirilmedim desem yalan olur benim sesim baya ince olgun biriyim ama sesim yüzünden insanlar çocuk gözüyle bakıyolar bazen çocukken çok dalga gecıldı biraz buyuyuncade öyle ama kimse dalga gecmiyo suanda 6-7 aydır böyleyim sanırım sağlık sorunum da yok allaha çok sukur ve bildiğim yasadığım biseyi konusurken böyle oluyorum evet bide fikri tartışma yapmak o fikri karşı tarafa sunmaktada bazen zorlanıyorum donuk konusamıyorum kelime secme çabaları filan konu uzuyoda uzuyo ama yeni fikirler üretmemde bi sorun yok dusunuyorum konusuyorum hakkında çok çok nadir oluyo bu söylediklerim yeni bisey dusunurlen tasarlarken filan şu son zamanlarda baya olmaya basladı ama hatta anneme bisey konusurken annem eee yasemin devam et 40 saat seni mi dinlicez gibi laflar ediyo sakasına tabi ama sanırım o kadar çok ee sey oldu filan diyorumki oda böyle diyo galiba

İlk nöroloğa gitmeni öneririm.. Eğer nörolojik sebebi yoksa doktor yönlendirir.. Geçmiş olsun..
Tesekkurler yorumunuz için ama ben önce psikologa uygun bir vakitte gidip ondan sonra onun yönlendirmesiyle biseyler yapmak veya baska bir bölümün doktoruna gitmeyi daha çok yakın buluyorum galiba kendime :) cunku dikkat eksikliği olduğunu dusunuyorum konusurken kafam baska biseye gidiyo yada baska bisey ilgimi cekiyo kucukkende dikkat eksikliği denmisti prematüre doğduğumdan kaynaklanıyodu sanırım oyuzden demislerdi ama zamanla gecer dediler hayal meyal hatırlıyorum öyle dediklerinide gerci :)

Bu nasıl yakın arkadaş? Anladığım kadarıyla konuşmalarınızda özellikle son zamanlarda ciddi bir sıkıntı başladı. O yakın arkadaş bunu size söylemedi mi hiç? "Yasnima, sen bu aralar birşey anlatacağın zaman çok fazla duraksıyorsun, uzatıyorsun falan sanki ne diyeceğini bilemiyor ya da cümleleri toparlayamıyor gibisin, hayırdır bu aralar?" diye sormadı mı?

Yo yanlıs anlamıyorum bunları sormanız konumla ilgilenmeniz beni sevindirdi, konusmam konusunda elestirilmedim desem yalan olur benim sesim baya ince olgun biriyim ama sesim yüzünden insanlar çocuk gözüyle bakıyolar bazen çocukken çok dalga gecıldı biraz buyuyuncade öyle ama kimse dalga gecmiyo suanda 6-7 aydır böyleyim sanırım sağlık sorunum da yok allaha çok sukur ve bildiğim yasadığım biseyi konusurken böyle oluyorum evet bide fikri tartışma yapmak o fikri karşı tarafa sunmaktada bazen zorlanıyorum donuk konusamıyorum kelime secme çabaları filan konu uzuyoda uzuyo ama yeni fikirler üretmemde bi sorun yok dusunuyorum konusuyorum hakkında çok çok nadir oluyo bu söylediklerim yeni bisey dusunurlen tasarlarken filan şu son zamanlarda baya olmaya basladı ama hatta anneme bisey konusurken annem eee yasemin devam et 40 saat seni mi dinlicez gibi laflar ediyo sakasına tabi ama sanırım o kadar çok ee sey oldu filan diyorumki oda böyle diyo galiba
6-7 aydır zihninizi sürekli meşgul eden bir durum var mı? Siz arkadaşların dediği gibi bir nöroloğa gidip bir sorun olup olmadığını sormakla başlayabilirsiniz. Buradan gelecek cevaba göre hareket edersiniz. Evde konuşma pratikleri yapsanız nasıl olur acaba. Herhangi bir gazete ya da dergiden kısa yazıları okuyup karşıda biri var gibi özetlemeye çalışsanız. Tabi en çok ilgi duyduğunuz konudan başlayıp terimlerine daha az aşina olduğunuz ama metni anlayacağınız konulara doğru bir sıralama yapabilirsiniz. Ses kaydı almak da size fayda sağlayabilir. Ailenizden biriyle konuşurken, tabi kişi bunu bilmesin (doğal davranması için) yaptığınız konuşmaları dinleyerek inceleyebilirsiniz. Bir de kendinizi, sesinizi sevin. Ne güzel hiç yaşlanmayacak, neşe dolu bir sese sahipsiniz. Bemim de yaşıma göre baya küçük çıkar sesim. Yaptıklarınızı paylaşırsanız çok sevinirim. Belki de gelip geçici bir durum. Zaman zaman hepimizin her şeyi değişebiliyor. Aklıma bir fikir gelirse size buradan ulaşırım.

Bence bu durumu farkettikten sonra sizde toplum icinde konusma fobisi olustu..konusurken de 'ya bu sefer de uzatirsam, anlatamazsam' korkusuyla derdinizi tam ifade edemiyorsunuz...fobi kaynakli bence...psikiyatriste gitmelisiniz..

kalemle alıştırma diksiyon bozukluğunda yapılır benim bildiğim ya da kelimeleri yanlış telaffuz ettiğin için olur farkındaysan sen kelimeleri toparlayamıyor ve süre kazanmak için immm,şey falan diyerek süre kazanıyorsun çünkü o an anlayacağın şeye odaklanamıyorsun ya da kelimeleri unutuyorsun bak bunu ciddiye al ve doktora git sağlık problemin olabilir

Kalem koymakla alakasini bilemedim
Akici anlatamiyormussunuz kendinizi dogru ifade edemiyormussun gibi anladim
İmm seyy falan diye kaliyorum demissiniz
Bol bol kitap okuyun bence

Sonradan oluşan bir şey olması benim aklıma iki şey getiriyor. Biri psikolojik diğeri beyinle alakalı. Bana psikolojik gibi geldi ama mutlaka bir nöroloğa gidip muayene olun derim. Allah korusun bazı hastalıklar bu tarz sinyaller verebiliyor. Geçmiş olsun...

Endişelendirmek istemem ama en kısa zamanda doktora git diksiyonla filan alakası olduğunu düşünmüyorum beyinle alakalı sorunun kelimeleri toparlayıp belirli bir sıraya koyup aktaramıyorsun sanırım kayınpederim alzamer aynı sizin gibi bir türlü kendini ifade edemiyor önceden de çok konuşkan girişken değildi ama şuan daha kötü söylemek istediğini biliyor ama söyleyemiyor mesela eşimin yani oğlunun nerde çalıştığını bile söyleyemiyor şurda işte şurda diyor sürekli onada kitap okuması söylenmiş o da okuyor bol bol severde zaten ama yok daha da ilerledi sanki

Bunun sebepleri uzun sure pek konusmadiysaniz olabilir...norolojik olabilir pskiyatri vs...ama konusmaniz bozuk diye baska muhabbet e gecmekte nedemek dinleyecek kardesim.karsidaki dinlemiyorsa sizde onu bolun :KK53:ne o iletisim kuruyoruz:KK67:

Herkese iyi aksamlar aarkadaslar.. Açıkçası buyuk bir dertten bahsetmiyeceğim şimdi ama aşırı rahatsızlık duymayaa basladım artık.. Konusmalarım bozulmaya basladı bi 5-6 aydır sanki mesela arkadasıma birşey anlatacağım surekli ımm şeyy mm filan diyorum yani konusacağım ama sanki ağzımdan çıkmıyor kelimeler anlatmak istediğim şeyi anlatamıyorum konuyu sebepsiz yere uzatıyorum arkadasımda sanırım sıkılıp saygısızlık yapıyor hemen baska bisey konusmaya baslıyor yada ben anlatırken baskasına bisey söylüyo yani sıkılmaktada haklı çok can sıkıcı ağlıyasım geliyo konusmak. İstemiyorum resmen ama neden böyle oldu, bilmiyorum nasıl düzelticeğimi biliyosanız önerileriniz varmı? ( baska bir sitede ağzına dislerinin arasına kalem koyarak alıstırma yaparsan konusman duzelir dendi ama çok deneme fırsatım olmadı)
Kitap oku düzelir canım bende burda hep kürtçe konuştuğum için bazen türkçem bozuluyor kitap okuduğum zaman düzeliyor ama.

Herkese iyi aksamlar aarkadaslar.. Açıkçası buyuk bir dertten bahsetmiyeceğim şimdi ama aşırı rahatsızlık duymayaa basladım artık.. Konusmalarım bozulmaya basladı bi 5-6 aydır sanki mesela arkadasıma birşey anlatacağım surekli ımm şeyy mm filan diyorum yani konusacağım ama sanki ağzımdan çıkmıyor kelimeler anlatmak istediğim şeyi anlatamıyorum konuyu sebepsiz yere uzatıyorum arkadasımda sanırım sıkılıp saygısızlık yapıyor hemen baska bisey konusmaya baslıyor yada ben anlatırken baskasına bisey söylüyo yani sıkılmaktada haklı çok can sıkıcı ağlıyasım geliyo konusmak. İstemiyorum resmen ama neden böyle oldu, bilmiyorum nasıl düzelticeğimi biliyosanız önerileriniz varmı? ( baska bir sitede ağzına dislerinin arasına kalem koyarak alıstırma yaparsan konusman duzelir dendi ama çok deneme fırsatım olmadı)
Dikkat bozukluğu olabilir konuyu anlatırken bilinçaltı başka şeyler dusunuyorsa mmm seyyy sonra gibi cümleler kurabiliyor insan ki konuyu anlatırken konuya veremiyorsun kendini kanımca.. Bol bol kitap oku romanlar vsler demiyorum tabi ama tuvalete bile girdiğinde elinde okuyacak biseyler olsun cunku okumak konuşmayı düzeltir. Baktın baş edemiyorsn doktora git onlar bir yol bulur sana

Yabancı dil çalışıyorsan ve iyiyse yabancı dil konuşman oda yapar. İyi bildiğim 2 yabancı dilim var ve öğrenme aşamasında maksimum konuşma düzeyine ulaşınca kelimeleri karıştırıyordum ve imm hmm diye türkçesini hatırlamaya calisirdim. Simdi düzene girdi.

Gelen yorumlardan sonra düşüncelerimi toparlıyamadığımı fark ettim doğru sözcükleri seçmeye calısıyorum evet saçmalamaktan korkamak filan bunlarda var cekindiğim ve samimi bulduğum arkadasımlada aynı yani mesela sevgilimle konusuyorum konusmadan önce 2 kere dusunuyorum hangi kelimeleri kullansam diye yanlıs bi kelime kullandığımda saçmalıyorum sanki bide şu sıralar mesela bişey bi kelime kullanıcam o ağzımdan çok farklı bisey olarak çıkıyo yanlıs söylüyorum çok saçma geliyo tüm bunlar ama gercekten oluyo konusmada duraksadığım zaman ımm yaa sey filan diyorum istem dısı yada cevremde baska biseye odaklanıyorum direk dikkat eksikliği veya konuya odaklanmadığım içinmi oluyo acaba

Yaa kesinlikle bende de var bu sorun.. Hem de kendimi bildim bileli var..

İki cumleyi biraraya getiremiyorum .. Ustelik samimi arkadaslarimla bile konusurken boyle bu.. Konusmami bitirdikten sonra soyledigim cumleleri dusunuyorum sacma sapan bisey cikiyor ortaya..

Kekemeligim de var biraz .. Bazen bisey soyleyecek oluyorum a a a .. Deyip kaliyorum ..

İlerki meslek hayatim icin en onemli sey konusmak olacak ve ben hala iki cift lafi bile biraraya getiremiyorum..

21 yasindayim ve universite ogrencisiyim .. Ama sirf bu halimden dolayi insanlarla biraraya gelmek istemiyorum .. Genel de toplum icinde dinleyici olarak bulunuyorum biriyle bas basa kalirim da konusamam diye odum kopuyo resmen.. Ne yapicam bana da yardimci oldun lutfenn..

Ben de boyle bi konu acmak icin girdim siteye ama konu sahibi benden once davranmis

Back
X