Konuşmak mı susmak mı ?

defne-28

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
26.142
30.505
798
36
Merhaba hanımlar ,

Benim aile içinde geçmişte sözleri ve Davranışları ile beni üzen akrabalarım olmuştu. Cevap vermek pek huyum olmadığı için o zamanlar susmuştum. Ama fark ediyorum ki bu huyum en çok bana zarar veriyor ve konuşmayınca içimdeki öfke gitgide büyüyor. Üstelik onları görmek zorunda Olduğum her defasında da içimdeki kırgınlığı yansıtmamaya çalışıyorum.
Geçmişte kırgın olduğunız kişilere ben sana Şunun Şunun için kırılmıştım der misiniz yoksa içinize hapseder susar mısınız ? Kırgınlıklarını dile getirmeli miyim ?

Yeri geldiginde lafinizi esirgemeyin. Size zarar veriyorlarsa da gorusmeyin derim. Saygi hakedene duyulur. Sustugunuz icin asaletinizi anlayabilecek olana susulur.

Başkasını savunurken sıkıntı yokta kendimi savunurken ağlıyorum

Lafi icinize atmazsaniz alisirsaniz aglamazsiniz. Sanirim cevap vermeye aliskin olmadiginiz icin agliyorsunuz. Hic icinize atmayin hem hazir cevap olursunuz hem uzulen siz olmazsiniz. Biri bir laf ettiginde o an cevabinizi verin. Bir daha size edecegi lafi dusunmeyi ogrenirler.

Lafi icinize atmazsaniz alisirsaniz aglamazsiniz. Sanirim cevap vermeye aliskin olmadiginiz icin agliyorsunuz. Hic icinize atmayin hem hazir cevap olursunuz hem uzulen siz olmazsiniz. Biri bir laf ettiginde o an cevabinizi verin. Bir daha size edecegi lafi dusunmeyi ogrenirler.
Evet alışkın olmadığından
Bir de aman kırılmasın
Aman dökülmesin gibi salakça bir düşünce içinde olduğumdan

Evet alışkın olmadığından
Bir de aman kırılmasın
Aman dökülmesin gibi salakça bir düşünce içinde olduğumdan

Eskiden o dusunce bende de vardi. Baktim kirilan ben oluyorum. Hic kasmiyorum:))) ben kimseyi kirmak icin bir efor sarfetmiyorsam kimsenin de buna hakki yok. Kirilacaksa ettigi lafi dusunup edecek.

Bam bam bam soyledim bir kac kez,
Ben sogumadim,
Onlar anlamadi,
Alys de kafayi yedi bu aralar deyip gecistirdiler.

Yanisi bilmiyorum

Ben mizaç olarak pek içimde tutamam. çat çat çat söylerim. Sonra ipler kopar diye bir çekincem olmaz. Hatta beni çok kırdılarsa yanlış yaptılarsa özellikle söylerim bir daha da görüşmem kim olduğunun pek bir önemi yok.

Ben mizaç olarak pek içimde tutamam. çat çat çat söylerim. Sonra ipler kopar diye bir çekincem olmaz. Hatta beni çok kırdılarsa yanlış yaptılarsa özellikle söylerim bir daha da görüşmem kim olduğunun pek bir önemi yok.
Keşke bende böyle olabilsem

Peki evlendiğinize hiç Pişmanlık duydunuz mu ?
Genelde bu tip konularda aile hsklı çıkar ya ondan soruyorum
20 yıldır evliyim ve bir kere bile keşke demedim ☺️ ailem eşimi yabancı diye istemedi. Bende aşırı ırkçı bir ailede büyüdüm. Şimdi çocuklarımı sınırları olmayan bir dünya insanı olarak yetiştiriyorum ☺️

Back
X