Yok yok hep duzgun tane tane konusuyoruz dikkatliyiz bebekliginden beri hep konusur etrafında olan biteni anlatiriz, kitp okuruZBen bu durumu cok kestıremıyorum ama benımde oglum oyle cok konusmuyordu 2 yasından sonra daha cok konusmaya basladı dıyebılırım. ancak yarım konustugunu hatırlamıyorum
sızde o sekılde mı konusuyorsunuz onunla , hanımıss cınımm tatlııısımm gıbı
Ben bu durumu cok kestıremıyorum ama benımde oglum oyle cok konusmuyordu 2 yasından sonra daha cok konusmaya basladı dıyebılırım. ancak yarım konustugunu hatırlamıyorum
sızde o sekılde mı konusuyorsunuz onunla , hanımıss cınımm tatlııısımm gıbı
Hay masallah:))erkek kardeşim 4 yasında konustu. 6 ay sonra okumayı öğrendi. şimdi okul birincisi önüne geçemioruz :S
Daha erken cnmBende bunu diyicektim sizden bu tarz konusmalar duyuyorsa taklit ediyor olabilir yani nolirsa olsun kelimeler olduğu gibi telaffuz edilmeli diye düşünüyorum
Bide bu işleri bende kestiremiyorum hakkaten henüz bebek düşündüğümüz halde şimdiden endişeliyim valla. Takipteyim konuyu.
Bu diyince aklima geldiErkek çocukları daha geç konuşur diye biliyorum.
Benim kardeşim de böyleydi hatta o direk hazıra konuyordu herşeye 'bu' diyordu sadece.
Bide ufak, tefek kelimeler. Ama sonra bir açıldı, tam açıldı :)
Bende doktorluk bir durum olduğunu düşünmüyorum ama yinede deneyimli anneler daha iyi bilir.
erkek kardeşim 4 yasında konustu. 6 ay sonra okumayı öğrendi. şimdi okul birincisi önüne geçemioruz :S
Bu aralar mide bulantilarimdan ilgilenemedigimden pepe falan aciyrz ama pek ilgilenmiyor azcik bakiyortv yi tamamen kaldırmakta iyi değil, düzgün çocuk programlarını izlet bence onlar çok faydalı oluyor, bence konuşmasınada faydası olur
Tesekkurler uzun uzun yazdiginiz icinbizimki o kadar da konuşmuyordu
yani bir şeyler söylerdi de net değildi
doktora iki yaş kontrolüne gittik işte adamla konuşuyoruz vs vs
o arada oğlum oradan peçete alıp bana verdi anne al peçete dedi
doktor bizi kovdu
erkek çocuk bu kadar konuşur al peçete demiş daha ne istiyorsunuz
senin gibi mi konuşacak çocuk diye
ama her şeyi mi yarım söylüyor buna dikkat edin
yani bazı şeylere o adı mı koymuş yoksa yeni duyduğu kelimelerinde mi ilk hecesini söylüyor sadece
bir de her dediği anlaşılan çocuklar böyle konuşurmuş
anlamayın ne dediğini biraz
ha bu arada mesela ben hızlı konuşuyorum
çocuk da bana yetişmek için bazı kelimeleri kısaltarak yuvarlardı
sizde de var mı bu durum kontrol edin
yani ben hala hızlı konuşurum da çocuk ile daha yavaş konuşmaya çalışıyorum en azından
Saglikla kucağına alirsin ins cnmBen 15 aylıkken soru cümlesi kurarak hayata başlamışım
Kuzenlerimin 2 oğlu vardı biri 3 yaşında okumayı söktü diğeri 3 yaşında u deyince suya sevinmişti annesi babası. Erkek çocuğu biraz geç başlıyo diye biliyorum bence normal. Ben şimdiden kuzumla konuşuyorum, doğduğunda da konuşucam çok etkiliyo bence.
Daha erken cnm
Yukarida acikladim
Biz hep duzgun cumleler kurariz tane tane konusurz
Ay annem hele o kadar cok konusuyor ki onunla kafam sisiyor:)
Hep anlatiriz ne oluyor ne bitiyor bebekliginden beri
Niye iki harfe takili kaldi anlamadim
Ay gercekten ayni miay daha küçükmüş.bizimki 3 yaşında aynı hemen hemen.ama arkadaşımın oğlu yeni 2 sine girdi bayaaa döktürüyor.amaaa maşaAllah subhanAllah bizimki zeki.zmanla tamamen konuşacak merak etmeyin.öyle kalacak değil ya :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?