- 22 Ağustos 2016
- 1.520
- 2.804
- 53
- 37
Ay cnm bilemedim yaa uzmana danismam gerek mi diyeEger öyleyse bi sıkıntı yoktur inşh ya arkasin dediği gibi tv.nu tamamen yasaklamakta iyi değil fayda alabileceği şekilde izletebilirsin
Için rahat etsin diye bi uzmana danış istersen sonrada tecrübelerini bizle Paylaş yine :) :)
Einstainin 9 yaşında konuşmaya başladığını düşünürsek endişelenme bence. Demin verdiğim örnekte sonradan konuşan okulda daha başarılı oldu inanır mısın, neden dersen biri zekasına çok güvendi ama diğeri çok çalıştı.Saglikla kucağına alirsin ins cnm
Surekli konusmak yeterli olmadi bizde
Galiba gercwkten erkek çocukların durumu boyle
Sagol cnm ya icim rahatladi etrafimda oyle dediler ama ara ara takilio insankn kafasinaHiç takılmayın, benim oğlumunda tek tek kelimeleri vardı etraftan çok sıkıştırıyorlardı konuşmadı mı konuş hadi bilmem ne diyekonuşma terapistine götürmeyi bile düşündüm ki tv yok tablet yok sürekli konuşuruz ilgileniriz,
ama 2yaş doğumgününden sonra bir konuştı pir konuştu, tek tek düzgün kelimeler cümleler, nereden öğrendi diye şaşıp kalıyorduk,
Şuan 3.5yaşında daha dün öğretmeni söyledi yetişkin gibi öyle güzel ifade ediyor ki kendini diye
Sonuç olarak o dönem kendimi boşuna üzmüşüm, sizin ki de yakın zamanda açılacaktır
Haklisin aslindaasöylediği her yarım kelimeyi anlıyorsunuz ve muhtemelen cevap veriyorsunuz.siz cevap verdikçe alışmış ve tembellik yapıyor olabilir.
anlamamazlıktan gelin.anlamadığınızı ve bir daha tekrar etmesini isteyin.
Ay cnm bilemedim yaa uzmana danismam gerek mi diye
Sanki biraz daha beklesem iyi olacak gibi
Bu arada pipi diyor
Ah bu erkekler isine geleni nasilda tam diyorehehe
Super o zamanDaha endişelenmek için erken bence, benim oğlumun da ayı sizinkine yakın-30 aylık... bizimki de sizin aylarınızda çok sınırlı konuşuyordu sonra birden açıldı
26. ayından sonra inanılmaz net konuşmaya başladı, kelime hazinesi de bi hayli geniş sanki aylarca biriktirmiş de birden sökülmüş gibi oldu
Benimde kızım 23.5 aylık son 3 aydır güzel konuşmaya başladı dede napiyon yerine dede bapiyon diyo hala anne baba amca anne su yerine anne şuu yerine amnia diyo merve yerine meyme ama daha küçükler normal bence benim eltimin kızı var 2013 doğumlu hala düzgün konuşamıyo kimse anlamiyo ne dediğinden takma benc 3 yaşından sonra ayniysa doktora götürmerhaba arkadaslar
23,5 aylik oglum var
Tam olarak soyledigi kelime sayisi sinirli
Anne, baba, dede, dayi,kuğu, papagan, mama, sayilar, tahta vb sayili kelime
Diger turlu herseyi soyluyor ama ilk iki harfi ile
Mesela, park: pa, hala: ha, traktor: to, araba: a, koy: ko, gozluk: gö gibi
Cumleleri su sekilde
Anane to ya: ananem tost yapti
Ha co so: hava cok soguk
Konusmasi geri mi doktora getirmelik bir durum mu kestiremedim
Cevrem iki yasindan sonra birden tam konusur diyorlar
Kafama takiliyor
Tv izletmiyoruz, kitap okuyoruz, zaten kuğu falan hep kitaplardan biliyor
tabi tabi, hiçbir çocuk bir olmuyor inanki, herbirinin gelişimi kendine özgü, doktor takibi önemli tabi ama kendini ve bıdık beyi de germe hiç:)Super o zaman
En iyisi iki bucuk yasini beklemek olacak sanirim
Ama ablasi henuz iki yasina iki haftaa varbence şu ay hesaplarını neden yaparlar bir türlü anlayamam:)
artık kime çocuğunun yaşını sorsam ay olarak söylüyor..
36 aylık diyen var..
2 yaşında ki çocuğa neden 23.5 aylık denir ki:)
bence şu ay hesaplarını neden yaparlar bir türlü anlayamam:)
artık kime çocuğunun yaşını sorsam ay olarak söylüyor..
36 aylık diyen var..
2 yaşında ki çocuğa neden 23.5 aylık denir ki:)
Yok oturup hesaplayin daha gizemli oluyorbir de kafadan o hesabı yapmak var :) hep şöyle bir durup düşünürüm.36 ay kaç yaşında oluyordu? diye :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?