Tesekkurler uzun uzun yazdiginiz icin
Tam soyledigi kelime sayisi az
Herseyin ilk ikisini bilincli soyluyor
Tavsana ta kuzuya ku muza mu diyor
Biliyor ve bilerek soyluyor
Derdini anlatabiliyor bazen anlamamazdan geliyrm anlamamam umrunda olmuyor cok cool bi cocuk:)
Yani evet haklisinHer çocuk şahsına munhasırdır, hep derim.
Başkaları ile kıyaslanmamalı çocuklar.
Kafam ve içim rahat etsin derseniz tabii ki bir çocuk doktoruna götürebilirsiniz.
Fakat önemli olan burada çocuğun doğru yerde doğru kelimeleri kullanmasıdır.
Yani bardağı gördüğü zaman bardak diyebilmesi, kitabı görünce kitap diyebilmesi gibi.
Benim oğlum 30 aylık, kelimeleri düzgün kullanmaya 1-2 ay önce başladı daha.
Sizin yapmanız gereken bir kelimeyi eksik veya yanlış söylediği zaman bir kaç sefer doğrusunu tekrarlamak.
Zamanla kelimeler oturacaktır.
Benim annem de mesela soruyor "nerde benim aşkım"
Oğlum da "budayım" diyor veya "buda"
Şarkı söylenmesini seviyor, bazen "süyle" diyor.
Birşeyin bozulduğunu söylemek için "bozudu" diyor.
Bunlar çok normal, daha çok küçükler ve tam kelimeleri çıkartmalarını beklemek yanlış olur.
Evet cnm kardese ka kamyon ka kasiga ka hep oyle kisaltiyor ama dedigin taktikler guzelo zaman hiç anlamayın
bir de yeni kelimelerde deneyin
yani muzu kuzuyu zaten biliyor da
atıyorum deve mesela
ya da işte
masa ve martı
o size ma derse de sorun masa mı martı mı anlamadım diye
tepkisini değerlendirin
kundura mesela şimdi aklıma geldi
bilmez o kelimeyi muhtemelen
ona da kuzu gibi ku mu diyecek acaba
öyledir muhakkak.anne değilim o yüzden bilemiyorum.ama bir gün anne olmak nasip olursa bende aynı şeyi yapacağım.Yok oturup hesaplayin daha gizemli oluyor:))
Cocuk gelisimi ay acisindan hamilelikte hafta acisindan onemlidir
Sorana iki yasinda diyrm tabi
Mevzuu gelisimse hafta bile onemli:)
Yani evet haklisin
Dogru seye dogru kelimeyi soyluyor sanirim cozulmesine yardimci olacaz ve bekleyecegiz
Ben gecen ay yeğenimi götürdüm doktora yeğrnim 22 aylık ve sadece ıh ıh ve kelimeler ile anlatmayı yercih ediyordu kendini . Doktor anlattığını anlamaazlıktan gelin cümle kurmayı ve kelimeyi tam telaffuz etmeye alışsın dediğinden beri eli ile gösterip kelime kurmadığı zaman anlamamazlıktan geliyoruz mecbur kelimeleri söylemeye başladımerhaba arkadaslar
23,5 aylik oglum var
Tam olarak soyledigi kelime sayisi sinirli
Anne, baba, dede, dayi,kuğu, papagan, mama, sayilar, tahta vb sayili kelime
Diger turlu herseyi soyluyor ama ilk iki harfi ile
Mesela, park: pa, hala: ha, traktor: to, araba: a, koy: ko, gozluk: gö gibi
Cumleleri su sekilde
Anane to ya: ananem tost yapti
Ha co so: hava cok soguk
Konusmasi geri mi doktora getirmelik bir durum mu kestiremedim
Cevrem iki yasindan sonra birden tam konusur diyorlar
Kafama takiliyor
Tv izletmiyoruz, kitap okuyoruz, zaten kuğu falan hep kitaplardan biliyor
Merhabalr canım. Bir kaç arkadasın dedigi gibi siz o kısa bir şekilde söyledigindede anladıgınız için o şekilde ifade ediyor olabilir. Benim kızımda senin oglunla aynı yaşta biliyorsun. Pepe ve niloua izlemeyi cok seviyor ve bende acıyorum bazen. Bir çok kelimeyi ordan ögrendi diyebilirim. O yüzden actıgında vicdan azabı duyma bence. Cevremde cok cocuk var ve bizimkilerden büyük olmalarına ragmen konusmayanlar var. Seninle iletişim kurduguna ve kelimeleri hece olarak söyleyebildiğine göre doktorluk bir durum yoktur muhtemelen.Yani evet haklisin
Dogru seye dogru kelimeyi soyluyor sanirim cozulmesine yardimci olacaz ve bekleyecegiz
söylediği her yarım kelimeyi anlıyorsunuz ve muhtemelen cevap veriyorsunuz.siz cevap verdikçe alışmış ve tembellik yapıyor olabilir.
anlamamazlıktan gelin.anlamadığınızı ve bir daha tekrar etmesini isteyin.
Merhabalr canım. Bir kaç arkadasın dedigi gibi siz o kısa bir şekilde söyledigindede anladıgınız için o şekilde ifade ediyor olabilir. Benim kızımda senin oglunla aynı yaşta biliyorsun. Pepe ve niloua izlemeyi cok seviyor ve bende acıyorum bazen. Bir çok kelimeyi ordan ögrendi diyebilirim. O yüzden actıgında vicdan azabı duyma bence. Cevremde cok cocuk var ve bizimkilerden büyük olmalarına ragmen konusmayanlar var. Seninle iletişim kurduguna ve kelimeleri hece olarak söyleyebildiğine göre doktorluk bir durum yoktur muhteme
Sagol cnmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?