canım arkadaşım bu insan başkalarıyla konuşmanı istemiyor çünkü biliyor sen onlara anlatıp sana fikir verecekler, o kişi hakaret etmeyi ailesinden öğrenmiştir, bunu unutma, ailesi de aynı şekilde hakaret ediyordurçünkü, bende aynı durumla karşılaştım, her türlü hakaret , bir gün düzelir dedim hiç düzelmedi, aynı her hakareti yapıp sonra özür diliyor, şu an evliyim o kişiyle hala aynı, hakaretlerini ailesinin yanında da yapar oldu, çünkü alışmışlar, bir insanın huyu yedisinde ne ise yetmişinde de odur, sana tavsiyem bir an evvel ailene durumu anlat, ailene anlatmazsan yine kandırır çünkü seni, ailene anlat ve kararını kesin ver hemen bitir, şimdiden hakaret eden insan evlenince sana saygı duyacağını mı sanıyorsun, öyle biriyle evleneceğine hiç evlenme daha iyi, bak ben boşanmakistiyorum onu da yapamıyorum, bıktım hakaretlerinden, sende aynı olacaksın, lütfen sana bütün kalbimle sesleniyorum ayrıl hemen, ilerde asla pişman olmayacaksın, çünkü ben pişmanım ve geçmiş geri gelmiyor malesef.o da gün gelecek ailenin yanında da kendi ailesinin yanında da aynı hakaretleri yapacak, ayrıca allah ahlaklı olan insanları sever, allahın sevmediği kulu sen nasıl seversin, lütfen ayrıl kardeşim bak ilerde bana teşekkür edeceksin, ben yaşadım ve halen yaşıyorum, sana özür dilemesi tatlı gelmesin, bir daha yapmayacam demesine asla inanma bir kere saygı perdesi yırtıldıysa bir daha da düzelmez.