- 3 Mayıs 2019
- 7
- 19
- 3
- 35
- Konu Sahibi blueberry_88
Herkese selam. Eşimle 5.5 yıldır evliyiz, 3 yaşında bir kızımız var. Evliliğimizin geneline bakılırsa mutluyuz diyebilirim. Ama beni huzursuz eden bir kaç konu var. Ben ne kadar konuşkan bir insansam eşim o kadar konuşmayı sevmeyen bir insan. Daha doğrusu sanırım benimle konuşmayı sevmiyor. Kendi ailesiyle telefonda gayet uzun sohbetler edebiliyor veya kendi arkadaş ortamında da konuşur güler. Ama eve gelince alır eline telefonu doğru düzgün yüzüme bakmaz. (Telefonuyla alakalı bir şüphem yok istediğim zaman alıp bakabilirim ortada durur saklama huyu yoktur) Ben de bu durumla alakalı sitem ederim sık sık, herkesle konuşuyorsun ama bana gelince susuyorsun, benim muhabbetim seni açmıyor heralde vs derim. O da alakası olmadığını zaten gün içinde ne yaptığını bildiğimi konuşacak çok fazla birşeyi olmadığını söyler. Ben konuşmayı değil dinlemeyi seviyorum sen anlat ben istediğin kadar dinlerim seni der. Ama iletişim denen şey böyle tek taraflı olmaz ki
Bu durum canımı çok sıkıyor. Zaman geçtikçe ben de eşime benzemeye başlıyorum sanırım. Bekarken şu anki halimden çok daha neşeli ve konuşkan bir insandım. Yıllar geçtikçe içime kapanıyorum gibi geliyor, ya da belki yaş almakla da alakası vardır bendeki değişimin bilemiyorum. Zaman zaman eşimin bu tutumunun beni dibe çektiğini düşünüyorum ve bazen içten içe eşimi suçluyorum evliliğimi sorguluyorum. Sizce haklı mıyım? Değiştirmek için yapabileceğim bir şey var mı?