Konuşmayı Sevmeyen Eş

blueberry_88

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2019
7
19
3
35
Herkese selam. Eşimle 5.5 yıldır evliyiz, 3 yaşında bir kızımız var. Evliliğimizin geneline bakılırsa mutluyuz diyebilirim. Ama beni huzursuz eden bir kaç konu var. Ben ne kadar konuşkan bir insansam eşim o kadar konuşmayı sevmeyen bir insan. Daha doğrusu sanırım benimle konuşmayı sevmiyor. Kendi ailesiyle telefonda gayet uzun sohbetler edebiliyor veya kendi arkadaş ortamında da konuşur güler. Ama eve gelince alır eline telefonu doğru düzgün yüzüme bakmaz. (Telefonuyla alakalı bir şüphem yok istediğim zaman alıp bakabilirim ortada durur saklama huyu yoktur) Ben de bu durumla alakalı sitem ederim sık sık, herkesle konuşuyorsun ama bana gelince susuyorsun, benim muhabbetim seni açmıyor heralde vs derim. O da alakası olmadığını zaten gün içinde ne yaptığını bildiğimi konuşacak çok fazla birşeyi olmadığını söyler. Ben konuşmayı değil dinlemeyi seviyorum sen anlat ben istediğin kadar dinlerim seni der. Ama iletişim denen şey böyle tek taraflı olmaz ki😒 Bu durum canımı çok sıkıyor. Zaman geçtikçe ben de eşime benzemeye başlıyorum sanırım. Bekarken şu anki halimden çok daha neşeli ve konuşkan bir insandım. Yıllar geçtikçe içime kapanıyorum gibi geliyor, ya da belki yaş almakla da alakası vardır bendeki değişimin bilemiyorum. Zaman zaman eşimin bu tutumunun beni dibe çektiğini düşünüyorum ve bazen içten içe eşimi suçluyorum evliliğimi sorguluyorum. Sizce haklı mıyım? Değiştirmek için yapabileceğim bir şey var mı?

Halkı değilsin.

Insanin mizacı değişime kapalıdır. Bu adam sessiz
..

Bu adamdan geveze biri çıkmaz artık.

Benim eşim de sessizdir. Ailesiyle konuşur. Benimle daha az konuşur.

Çünkü ben kitap okuyorum . Kanaviçe işliyorum.

O altın fiyatlarını takip ediyor. Istanbul secimlerine bakıyor.

Yani ortak bir konu olmayınca da olmuyor.
Üstelik biz ögretmeniz ve bransimiz da aynı.

Bazen zor bir soruyu tartışırız. Ondan da ileri gitmez tarih içerikli konuşmalarımız.

Halkı değilsin.

..

Bazen zor bir soruyu tartışırız. Ondan da ileri gitmez tarih içerikli konuşmalarımız.

İşte o zaman bana evliliğin çok bir manası kalmıyormuş gibi geliyor. Eşimle karşılıklı muhabbet edip iki lafın belini kıramayacaksam, gülüşüp konuşamayacaksam, ortak bir paylaşımımız olmayacaksa niye evlendik? Ayrı evlerde kendi hayatlarımızı yaşamaya devam etseydik o zaman diye düşünüyorum.

acaba beraber dışarı mı çıksanız sinemaya gidin mesela? konuşacak bi anı olur hiç olmazsa.. her gün olmasada boş kaldığınız zamanlarda dışarıda vakit geçirin biraz derim..

Eşim de ben de yoğun çalışan insanlarız sadece pazar günümüz boş. Pazarları mutlaka dışarda bişeyler yaparız ama o yine daha çok telefonuyla meşgul olur😐

Herkese selam. Eşimle 5.5 yıldır evliyiz, 3 yaşında bir kızımız var. Evliliğimizin geneline bakılırsa mutluyuz diyebilirim. Ama beni huzursuz eden bir kaç konu var. Ben ne kadar konuşkan bir insansam eşim o kadar konuşmayı sevmeyen bir insan. Daha doğrusu sanırım benimle konuşmayı sevmiyor. Kendi ailesiyle telefonda gayet uzun sohbetler edebiliyor veya kendi arkadaş ortamında da konuşur güler. Ama eve gelince alır eline telefonu doğru düzgün yüzüme bakmaz. (Telefonuyla alakalı bir şüphem yok istediğim zaman alıp bakabilirim ortada durur saklama huyu yoktur) Ben de bu durumla alakalı sitem ederim sık sık, herkesle konuşuyorsun ama bana gelince susuyorsun, benim muhabbetim seni açmıyor heralde vs derim. O da alakası olmadığını zaten gün içinde ne yaptığını bildiğimi konuşacak çok fazla birşeyi olmadığını söyler. Ben konuşmayı değil dinlemeyi seviyorum sen anlat ben istediğin kadar dinlerim seni der. Ama iletişim denen şey böyle tek taraflı olmaz ki😒 Bu durum canımı çok sıkıyor. Zaman geçtikçe ben de eşime benzemeye başlıyorum sanırım. Bekarken şu anki halimden çok daha neşeli ve konuşkan bir insandım. Yıllar geçtikçe içime kapanıyorum gibi geliyor, ya da belki yaş almakla da alakası vardır bendeki değişimin bilemiyorum. Zaman zaman eşimin bu tutumunun beni dibe çektiğini düşünüyorum ve bazen içten içe eşimi suçluyorum evliliğimi sorguluyorum. Sizce haklı mıyım? Değiştirmek için yapabileceğim bir şey var mı?
Çocuğu kreşe verin işe başlayın.
Edit: yoğun çalışıyormuşsunuz o zaman aslında ciddi bir probleminiz var

İşte o zaman bana evliliğin çok bir manası kalmıyormuş gibi geliyor. Eşimle karşılıklı muhabbet edip iki lafın belini kıramayacaksam, gülüşüp konuşamayacaksam, ortak bir paylaşımımız olmayacaksa niye evlendik? Ayrı evlerde kendi hayatlarımızı yaşamaya devam etseydik o zaman diye düşünüyorum.
Eşimle sofraya oturunca konuşuruz. Sık sık yürüyüşe çıkar konuşuruz. Ama hep ben saha çok konuşurum. Az konuşan adami da severim hani.

Hiç mi konusmuyorsunuz. Arada kavga edin. Küsün barışın. Yani adam sessiz,konuşmayı sevmiyor diye büyük bir sorun varmiş gibi kendinizi doldurmayın.

Neticede aynı evde aynı hayatı paylaşıyorsunuz. Eşiniz kötü bir adam değil. Soru sorsaniz cevap verir. Ama mizacı bu. Onun da elinden gelmez.

Sizin zorunuzla bugün konuşur. Yarın konuşur. Ertesi gün orijinali geri yüklenir.

Bence bu kolayca tolere edilebilir bir durum

Eşim de ben de yoğun çalışan insanlarız sadece pazar günümüz boş. Pazarları mutlaka dışarda bişeyler yaparız ama o yine daha çok telefonuyla meşgul olur😐
Sizin sorununuz telefonla bence. Ki o konuda haklısınız
Tamam konuşma. Ama su lanet olasi cihazi da birak elinden.

Halkı değilsin.

..

Kanaviçe mi😍😍😍 ay konuyla alakalı değil de, ben de sürekli kanaviçe gereçleri görüyorum ama almaya cesaret edemiyorum. Eğitim gerekiyor mu? 😁😁😁

Demek ki paylaşacak ortak bir olayiniz yok. Farklı şeyler alın hayatınıza, ne bizi değişik birşeyler yapın ki merak edilecek, üstüne konuşulacak birseyiniz olsun.. genelde ben de enteresan, değişik birşey olmadığı zaman çok muhabbet etmem. Esim işten gelir habire "eeee bugün ne yaptın" diye sorar ve ben de "aynı" derim😂😂😂 çünkü hergun standart şeyler yapıyorum. Bu sefer de "nasıl aynı?"diye sorar. Başlarım nasıl temizlik yaptığımı anlatmaya😂sonra pişman olur sorduğuna😁😁😁 Ama o iş yerinde olan değişik şeyler anlatır dinlerim, karşılıklı diyalogumuz oluşur. Aynı şeyleri konuşmayı sevmez bazıları. Örneğin; ben 😂Sohbet konunuz tükenmiştir belki

Sizin sorununuz telefonla bence. Ki o konuda haklısınız
Tamam konuşma. Ama su lanet olasi cihazi da birak elinden.

Evet sanırım sorun telefon. Genelde kavgalarımız da telefon ve bu az konuşma muhabbeti yüzünden olur. Ben sabreder sabreder patlarım. Onun dışında çok nadir kavga ederiz. Küs kalmayı ikimiz de başaramıyoruz ne kadar kavga edersek edelim ilk göz göze geldiğimizde yumuşuyoruz ikimiz de.

Kanaviçe mi😍😍😍 ay konuyla alakalı değil de, ben de sürekli kanaviçe gereçleri görüyorum ama almaya cesaret edemiyorum. Eğitim gerekiyor mu? 😁😁😁
Kız yok. Dünyanın en basit bi şeyi. Öğrenmek bile denemez. Yapan bi insana göz ucu ile baksan yeter :)

Demek ki paylaşacak ortak bir olayiniz yok. Farklı şeyler alın hayatınıza, ne bizi değişik birşeyler yapın ki merak edilecek, üstüne konuşulacak birseyiniz olsun.. genelde ben de enteresan, değişik birşey olmadığı zaman çok muhabbet etmem. Esmer işten gelir habire "eeee bugün ne yaptın" diye sora ve ben de "aynı" derim😂😂😂 çünkü hergun standart şeyler yapıyorum. A o iş yerinde olan değişik şeyler anlatır dinlerim. Sohbet konunuz tükenmiştir belki

Haha aynı muhabbet bizde de var. Günün nasıl geçti? Aynı, normal, sıradan😬
Sohbet konumuz tükenmiş olabilir evet. Galiba biraz heyecan lazım ikimize de.

Kız yok. Dünyanın en basit bi şeyi. Öğrenmek bile denemez. Yapan bi insana göz ucu ile baksan yeter :)
Çevremde hiç yapan yok😏 netten baksam olur mu acaba? Gün içinde oyalanacak birşey olur benim için de. Örgü yapayım dedim ama gösteren olmadığı için sadece düz bir tane atkı ordum bitti😔 netten ogrenilmiyor ama kanaviceyi netten bakarak becerebilir miyim sizce? Ay öyle bişey olursa çok sevinirim. Resmen gözüm kalıyor araç gereçlerinde😁

Haha aynı muhabbet bizde de var. Günün nasıl geçti? Aynı, normal, sıradan😬
Sohbet konumuz tükenmiş olabilir evet. Galiba biraz heyecan lazım ikimize de.
Olabilir tabi:) gün içinde ne yapıyorsun mesela? Ben bebittodan dolayı evdeyim. Malum, evde rutin işler olur. Anlatacak bişey yok😁 sen de boyleysen eşine de ilginç gelmiyordur belki 😁

Eki Görüntüle 2266576
Çevremde hiç yapan yok😏 netten baksam olur mu acaba? Gün içinde oyalanacak birşey olur benim için de. Örgü yapayım dedim ama gösteren olmadığı için sadece düz bir tane atkı ordum bitti😔 netten ogrenilmiyor ama kanaviceyi netten bakarak becerebilir miyim sizce? Ay öyle bişey olursa çok sevinirim. Resmen gözüm kalıyor araç gereçlerinde😁
Özelden yazdım. Konu sahibinin konusunu dağıtmamak amacıyle :)

Valla ben de eşiniz gibi akşamları çok fazla telefonla ilgileniyorum şu ara bırakmaya çalışıyorum. Benim.esimde rahatsız bu durumdan.
Ama sizin bi çocuğunuz var çocuğum olsa bu kadar bakmazdım şahsen ben.
Bence eşinizle ciddi ciddi konuşun kendisine biraz sınır koysun işte 30 dakikada bir bakacağım gibi mesela.
Birlikte bi diziye başlayın mesela dizi boyunca bakmasın telefona.Boyle böyle alıştırabilir kendisini.
Eşinize biraz tepki koymanız şart kendimden biliyorum.

Beraber bir şey yapın. Herhangi bir hobi olabilir. Sinema, film geceleri, akşam yürüyüşleri, evde dondurma yapmak, yeni diziye başlamak, yeni bir dil öğrenmek vs vs. İkinizin de ilgisini çekecek bir şey olsun beraber yapın. Hem size konuşacak konu olur hem de kaliteli vakit geçirirsiniz

Yani ben de konuşkan insan severim kendim de çenebaz olduğum için
Ama adamı da böyle kabul edip almışsın ne diyelim :110:

Back
X