Konut dokunulmazlığı.-mala zarar verme

Ben de 1.kattayım bahceyı esımle biz temizleriz cıcek agac vs dıkerız ancak komsularım sorun cıkarmadılar bırı orası bızım de hakkımız deseler haklılar ancak ilgilenmıyorlar en azından bız bakım yapıyoruz.

Apartmandaki bahçe size ait olamaz ki, apartmandaki komşular izin verdiği için siz kullanıyor olabilirsiniz. Evet anlattığıniz durum can sıkıcı ama hukuk yolunu seçerseniz bahçeniz ve duvardan da olursunuz.
Hukuk yolu var mı? Biliyormusunuz

Home ofise dönüştürdük

Apartman bahçesi size ait değil biliyorsunuz değil mi? O çocukların aileleri izin verdiği için kullanabiliyorsunuz. Biri şikayet etse ne duvarınız kalır ne salınlacığınız.

Illakı dıger dairedeki sahısların o bahceye gıris yerı vardır yanı zorlanan kapıdan gırme hakları var
Bunu yapan kendi apartman sakinlerim değil. Karşı binadakiler

Binanın kullamına açık başka bahçe var.. Benim bahçem mutfağımın önünde. Mutfaktan giriş yapılıyor.

Sırf merakımdan soruyorum, tapuda bu durum belli mi, yani size ait olduğu?

Sadece yatak odasındaki kapıdan girilebilen, kendisine ait havuzu var diye satın aldığı evin havuzunun tapuda ortak alan görünmesinden dolayı komşuları arkadaşımın kapısını diledikleri saatte çalıp evin içinden havuza giriyordu. Zor sattı da kurtuldu.

Bazen böyle mantıksız durumla karşılaşılabiliyor.

Apartmandaki bahçeyi dikenli telle falan koruyabilirsiniz ordurup ama o zaman da başka bi komşunun size hukuk yolundan yürüyüp şikayet etme hakkı olur herkese ait olan yeri zimmetler gibi cevrelemekten.
Kendi apartmanımdakilerle sorunum yok. Apartmanın ön cephesinde kocaman bahçe ve kamelyalar var. Benim bahçem arka cephede duruyor ve mutfak kapısından giriş çıkış yapıyoruz ve önümüzde sokak var. Karşı binanın çocukları sokakta oynuyor öyle top geliyor

Sırf merakımdan soruyorum, tapuda bu durum belli mi, yani size ait olduğu?

Sadece yatak odasındaki kapıdan girilebilen, kendisine ait havuzu var diye satın aldığı evin havuzunun tapuda ortak alan görünmesinden dolayı komşuları arkadaşımın kapısını diledikleri saatte çalıp evin içinden havuza giriyordu. Zor sattı da kurtuldu.

Bazen böyle mantıksız durumla karşılaşılabiliyor.
hanımefendi ben hukuksal işlem yapabilir mıyım diye sormuşum. Yani benim aklıma takılan bu. siz tapudan bahsediyorsunuz. Kendi apartmanımdakilerle sorunum yok. Onlarında benle sorunu yok. Başka yerde oturuyor çocuklar

hanımefendi ben hukuksal işlem yapabilir mıyım diye sormuşum. Yani benim aklıma takılan bu. siz tapudan bahsediyorsunuz. Kendi apartmanımdakilerle sorunum yok. Onlarında benle sorunu yok. Başka yerde oturuyor çocuklar

Anlasildi ki size ait degil. ^_^ Bugun yok, yarin biri cikar der ki 5 cayimi bahcede icecegim...

Neyse ava giderken avlanmayin. İyi forumlar.

şimdi çevresine duvar örmüşsünüz, acaba tepeye de böyle file gibi bişey mi gerseniz? böylece top sizin bahçenize düşemez. çocuklar filede duran topu nasıl alırlar, almaları için bahçe kapınızdan girmeleri lazım, siz de kapıyı açmazsanız o topu oradan alamazlar ve bir dahakine mecburen dikkatli olurlar. olmaz mı?

bizim apartmanın bahçesine de sürekli top kaçıyor ama artık çocuklar, almaya üşendikleri için topu bahçeye kaçırmamaya dikkat etmeye başladılar mesela. onları üşendirecek bişey çıkarsa dikkatli olma ihtimalleri var.

Merhaba arkadaşlar, canımı sıkan bi konu var o da şu.; 3 yıllık bi binanın giriş katında oturuyorum. Daireme ait 15 m2 lik bahçemiz var. biz bu bahçeyi duvarla kapadık 2m yükseklite ve her yerine değişik değişik çiçekler güller ektim, onlara emek veriyorum, bakıyorum,seviyorum. bebeğim için salıncak kaydırak falan kurdum.. Ama çocuklarla başım dertte. Sürekli sokakta top oynuyolar ona sözüm yok ama sürekli bahçeme top geliyor ya duvardan tırmanıyolar ya bahçe kapısını zorluyolar bahçem pert. Her seferinde dikkatli oynayın diye uyarıyorum. Bugün 1 saatliğine dışarı çıktım, geldiğimde gördüm ki Gülü gövdesi ortadan ikiye ayrılmış. Ya bebeğim bahçedeyken başına falan gelse. Zaten Sırf bebeğim için yaptım bahçeyi rahat gezsin oynasın diye. Bu akşamda salonda otururken güm diye ses geldi baktım duvarda duran mandal sepetim falan düşmüş, çocuklardan birinin annesi kapımı zorluyo açmak için. İyice sinir oldum. Gelelim soruma, binada güvenlik kamerası var şikayetçi olsam konut dokunulmazlığı ve mala zarar verme ile ilgili sonuç ne olur? 14 15 yaşlarında çocuk bunu yapanlar herhangi işlem yapılır mı?

Açıklama: çocuk diye linçlemeyin beni.. Anne babaları sokağa salıp ilgilenilmeyen tipler. Anne babası, Geçen yaz bizimle değil ama çevre komşularıyla çok kavgalar ettiler bu yüzden. Laftan ricadan anlamazlar. (başka bi komşu sessiz oynayın dedi çocuk sanane diye cep verdi) Bende hukuk yolunu seçmek istiyorum. Sizden alacağım akılla

Bahçe tapu kayıtları ve bina projesinde dairenize ait mi gözüküyor , yoksa ortak alan mı ?

Karşı şikayette daire olarak kullanımınıza karşı çıkma hakları yok mu diğer kat maliklerinin ?
Prosedürü bilmiyorum ama belediyeye gittik yeni yapılan tüm binaların giriş katı dükkan tapulu olmalıymış ama çoğu mütahit daire yapıp dükkan tapusu gösteriyomuş. Belediye bize home ofis izni verdi daire olarak kullanmaya devam edebilirsiniz dedi. Umarım sizi doğru anlayıp cevap vermişimdir

Bu da sana dert olmuştu ay canım

Fikir almak icin konu acip, gelen yorumu begenmeyince laf ebeligi yapmak da yeni moda sanirim.

Hem bana niye dert olsun, mulklerimin projesinde de tapularda da hak sahipligim gayet acik ve net. Kimsenin bir karis topragini isgal etmiyorum ya da elin bebeleri iki top atti diye sikayet etmiyorum.

Dedim ya, size iyi forumlar.

Back
X