konut kredisi sorunsalı

Hifaa

13.10.2015 :)
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2015
4.837
11.561
208
31
iyi geceler kızlar size çok ihtiyacım var konuyu nereye açacağımı da bilemedim bi el atın lütfen

Evet kızlar sorun var evimiz kira ve taşıncaz bu yaz bnde eşime dedim başkasına kira ödemek yerine kredi çekip kendi evimizi alalım kendi evimize ödeme yapalım dedim

Dedim ama bu iş nasıl olur yönü yönedi nedir hiç bilmiyorum bana bi akıl verseniz nasıl olduğunu internetten araştırdım ama olay internettekiyle sınırlı değildir kredi çekip bu şekilde ev sahibi olanlar bilgi sahibi olanlar bana bi yardım edin kafam lacka oldu iyice :deli:En Büyük KK

Evin yarısının parası elinizde yoksa o işler zor. Elimizde iyi bir rakam var ev bulduk kira getirisi için, 120 çekelim dedim 5 yıllığına aylık 2500 ödeme çıktı.

iyi geceler kızlar size çok ihtiyacım var konuyu nereye açacağımı da bilemedim bi el atın lütfen

Evet kızlar sorun var evimiz kira ve taşıncaz bu yaz bnde eşime dedim başkasına kira ödemek yerine kredi çekip kendi evimizi alalım kendi evimize ödeme yapalım dedim

Dedim ama bu iş nasıl olur yönü yönedi nedir hiç bilmiyorum bana bi akıl verseniz nasıl olduğunu internetten araştırdım ama olay internettekiyle sınırlı değildir kredi çekip bu şekilde ev sahibi olanlar bilgi sahibi olanlar bana bi yardım edin kafam lacka oldu iyice :deli:En Büyük KK

Malesef kiramın üzerine 3-5 daha koyayım da ev sahibi olayım gibi olmuyor.
Oturduğum evin kirası bin lira. Satın almaya kalksam 400.000. En son baktığımda 10 yıllık krediler aylık 3-4 bin ödemem gereken şekildeydi.

Öncelikle ev fiyatının %25i birikim olarak elinizde olmalı.
Sonra internetten kaç ay vadeli kredi çekmek istiyorsanız kalan miktarın aylık kredisi ne kadar olur bakın. Ona göre ödeyip ödeyemeyeceğinize göre karar verirsiniz.

Peşinat gerekiyor. Bir de kac liralik ev almayi dusunuyorsunuz aylik kac tl kredi odeyebilirsiniz, bunlara bagli

Öncelikli olarak ev buluyorsunuz fiyatta anlasiyorsunuz anlaştığınız fiyatın en az %20 sizin elinizde oluyor daha sonrası tapu ile birlikte bankaya basvuruyorsunuz geri kalanı banka hallediyor şuan konut kredilerinde devlet bankalarinin faiz oranı uygun

Pesinatsiz olmaz pesinatin varsa geri kalani kira gibi odeyip ev sahibi olmak her turk vatandasinin yaptigi sey :) baska turlu nasil ev alinir ki dededen miras yoksa baska

Bu ekonomik kriz şartlarinda kredi alınmaz.Bosuna borca girmeyin bence.
En iyi şey şu anda kenarda para tutabilmek.az da olsa biriktirebilmek
Zira neyin ne olacağı belli değil dolar 1tlye yakın arttı resmen devalüasyon bunun adı.diger adıyla kriz.yok desenlerde bal gibi var.
Bu ekonomik şartlarda bu faizlerle eğer alacağınız evin %30dan fazlası elinizde yoksa zorlanirsiniz.cunku kredi taksidi sabit olsa da yeme içme elektrik vs. Neredeyse %100 zamlancaktir ve zor durumda kalmak kaçınılmaz olacaktır.
İyi ölçüp tartmak lazım.
Karariniz ne olursa olsun hayırlı olsun şimdiden.

ya banka kredilerinde de peşinat mı lazım hiç bilmiyorum işte size sormak istedim

En az %20 peşinat lazım. Yani 100 binliralık bir ev alacaksanız cebinizde en az 20 bin lira olması gerek. Daha fazlası olursa daha iyi olur. 100 binliralık bir ev için 20 bin elinizdeyse 80 bin liralık kredinin 10 yıllık geri ödemesi 135 bin aylık taksidi 1100 lira civarında olur.

Sıfır peşinatla da ev satan bir takım emlakçılar ya da müteahhitler var. Evin değeri yüksek gösteriliyor o zaman. 100 bin liranın tamamını kredi olarak çekerseniz 10 yıllık geri ödeme 165 bin aylık taksit 1400 lira civarında olur.

Evin yarısının parası elinizde yoksa o işler zor. Elimizde iyi bir rakam var ev bulduk kira getirisi için, 120 çekelim dedim 5 yıllığına aylık 2500 ödeme çıktı.

Malesef kiramın üzerine 3-5 daha koyayım da ev sahibi olayım gibi olmuyor.
Oturduğum evin kirası bin lira. Satın almaya kalksam 400.000. En son baktığımda 10 yıllık krediler aylık 3-4 bin ödemem gereken şekildeydi.

Öncelikle ev fiyatının %25i birikim olarak elinizde olmalı.
Sonra internetten kaç ay vadeli kredi çekmek istiyorsanız kalan miktarın aylık kredisi ne kadar olur bakın. Ona göre ödeyip ödeyemeyeceğinize göre karar verirsiniz.

Peşinat gerekiyor. Bir de kac liralik ev almayi dusunuyorsunuz aylik kac tl kredi odeyebilirsiniz, bunlara bagli

Öncelikli olarak ev buluyorsunuz fiyatta anlasiyorsunuz anlaştığınız fiyatın en az %20 sizin elinizde oluyor daha sonrası tapu ile birlikte bankaya basvuruyorsunuz geri kalanı banka hallediyor şuan konut kredilerinde devlet bankalarinin faiz oranı uygun

Pesinatsiz olmaz pesinatin varsa geri kalani kira gibi odeyip ev sahibi olmak her turk vatandasinin yaptigi sey :) baska turlu nasil ev alinir ki dededen miras yoksa baska
Biz hala borç ödediğimiz için hâlâ bi birikimimiz yok o yüzden bilmiyorum hiç napcaz bankaların internet şubesinden hesaplama yaptım 100.000 lira kredi için 120 ay vade ayda 1350 lira ödeme çıkıyor peşinat fln yazmiyor da bu ödemeye gücümuz yetiyor

Biz hala borç ödediğimiz için hâlâ bi birikimimiz yok o yüzden bilmiyorum hiç napcaz bankaların internet şubesinden hesaplama yaptım 100.000 lira kredi için 120 ay vade ayda 1350 lira ödeme çıkıyor peşinat fln yazmiyor da bu ödemeye gücümuz yetiyor

Sephora daha ayrıntılı yazmış peşinatsız nasıl olur. Evlerin 100.000 olduğu bir yerde oturuyorsanız çok şanslınız.

oturduğunuz şehir, ödediğiniz kira, mevcut peşinatınız ve ödeme gücünüze göre karar vermelisiniz.
bazı şehirlerde konut fiyatları düşük, kiralar yüksek, böyle bir şehirdeyseniz krediyle ev almanız mantıklı
ama atıyorum istanbulda banim yaşadığım bölgede evime 1100 tl kira ödüyorum, aynı evleri min. 480 bin tl ye satıyorlar, kira ödeyeceğime alayım demek hem zor hem saçma.

Bankalar ekspertiz değerinin %70 ile 80 aarsında ki rakamı kadar bir kredi verebiliyorlar. Peşinat olmadan kredi çekmek zor ama yine de bankayla görüşebilirsiniz

100bin liralık ev nerede var ya merak ettim.. İstanbul değil sanırım...

ya banka kredilerinde de peşinat mı lazım hiç bilmiyorum işte size sormak istedim
Alacağınız evin değerinin %80 ini veriyor banka sizde %20sini. 100binlik bi ev için 20 bin TLniz olmalı.

Şimdi şöyle oluyor. Alacağınız evi bulup ev sahibi ile anlaşıyorsunuz. Sonra bankaya başvuruyorsunuz. Banka bir eksper gönderiyor o da eve fiyat biçiyor. Evin fiyatını eksper 100 bin olarak belirlerse banka size en fazla 80 bin kredi veriyor.

Ama dediğim gibi bazı emlakçılar veya müteahhitler eksperlerle anlaşıyor. Eksper 100 binlira değeri olan eve 125 bin lira değer biçiyor. Banka da 100 bin lira kredi veriyor böylece. Emlakçı mutlu ev sattı, ev sahibi mutlu ev aldı, eksper mutlu rüşvet aldı, banka mutlu kredi verdi, siz mutlusunuz ev aldınız. Ama o muhitteki evlerin de fiyatları artık 125 bin lira oldu. Bir sonraki gelen 150 bin göstertecek değerini hooop fiyatlar yine uçacak.

Eğer garanti bir iş ve sabit bir maaş varsa kriz dönemlerinde kredi mantıklıdır arkadaşlar.

Back
X