konut kredisi sorunsalı

Merhaba Hifaa Hifaa
sanırım arkadaşlar açıklayıcı detaylı bilgileri vermişler.
Tek söyleyeceğim ben kiraya verilen paraya acıyorum.
Eğer sana destek olan evli isen eşin anne baba kardeş ile yaşıyorsan onlar vs. birileri var ise mutlaka ev satın al derim.
bir şekilde az buçuk bir peşinat bul ve önce 10 yıllık çek krediyi.
Sonra yapılandırırsın bir şekilde
Ben 2011 yılında elimde üç kuruş var iken aldım evimi eşimi zor ikna ederek.
Ve 10 yıllık kredi çektim, sonra yapılandırdım 5 yıla düşürdüm.
Ve o krediyi nasıl bitireceğim diye düşünürken üst kat satılığa çıktı sıfır peşinatım vardı.
o oturduğum evim 1 yıl kalan kredisini kapattık. Küçük arabamızı satıp, sonra o evi ipotek gösterip peşinatsız yeni evin tamamına kredi çektim.
Evet ciddi cesaret isteyen bir harekt idi. Ve ev yapısızdı bir de üzerine Tadilat kredisi çektim.
bu hafta tadilat kredisini kapattık.
Yapılandırma için kredi faizlerini rakip ediyorum.
bu aralar yapılandırmaya düşük faiz vermiyor bankalar ama bekliyorum ilk anda yapılandıracağım mutlaka.

biraz karışık anlattım ama uzuuuun lafın kısası başka türlü birikmiyor.
Gir gözün kapalı borca
Sevgiler....
canım bn evliyim evet bnm ailem bana destek oluyor ama peşinat biriktirebilecek kadar değil maalesef bizim düğün borçları yeni bittiği için bi birikim yapamadık 5 aydır fln kenara 200 300 lira atıyoruz duzenli birikim yapmaya çalışıyoruz ama ona bile göz koyan devamlı bizden çıkar sağlamaya çalışan bir kayinpederim var defamli köstek oluyor ipotek yapcakda bi malımız yok o yüzden yattı bnm hayaller ama iş buldum oraya yakin ev bulcaz ve çalıp birikim yapacaz inşallah

rica ederim ne demek. Bildiğim kadarıyla yatdımcı olmaya çalışayım kat irtifakı müteahhitlerin ev yapımı sırasında çıkardıkları tapu çeşidi ve arsa üzerinden görünüyor daire değil yani mesela 300m2lik arsanın üzerine 4 katlı ev yapıldı kat irtifakı tapusunda bu arsanın 75m2 si sizin görünüyor. Kat mülkiyetinde ise daire olarak tapu veriliyor yani kaçıncı kat,kaçıncı daire olduğuna dair tapunuzda yazıyor. İskan raporu çıktığında irtifak tapunuzu mülkiyet tapusuna çevirebilirsiniz ücret karşılığında. Yani yine iskan raporu önemli.
Birde nette yazana aldanmayın satıcılar tapu masrafına karışmıyor biz 5000 lira civarında masraf ödedik. Pazarlık tabiki yapın ama yinede ödemeye yanaşmıyorlar.
Evi emlakçıdan alırsanız belirli bir kapora veriyorsunuz sözleşme karşılığında,cayma durumunda kapora yanıyor ve sanırım kaporanın 10 katını talep edebiliyorlar. Emlakçıdan alırsanız cayma durumunda evet ama bankadan kredi çıkmaması halinde bu cezayı ödemeyeceğinize dair madde koydurmanız sizin yararınıza
bu arada çok teşekkür ederim :KK36:

Nette okudugum kadariyla alici ve satici yari yariya odeme yapiyor tapu icin...Havale islemleri tapu alindigi anmi yapiliyor yoksa oncesindemi mesela atiyorum 230 binlik evin masrafi 10.000 tl tutarmis telde gorustugum emlakcinin soyledigi...birde son bir soru kapora vermek sartmi butun odemeler tapu sirasinda yapilamazmi yada en fazla nekadar kapora odeme zorunlulugu var...butun islemler kac gun suruyor acaba kusura bakmayin farkindayim cok soru sordum...ve gercekten bu bilgiler benim icin cok onemli dikkatli olmak adina
canim o nette okudugun. Gercek hayatta hicbir satici gormedim ki tapunun yarisini odesin. Bulursan bana da haber ver.

Parayi nasil anlasirsan oyle odersin. Eger konut kredisi cekersen, tapuyu aldiktan sonra senin cektigin kredi, saticinin banka hesabina yatirilir otomatik olarak. Zaten bankanin avukati da geliyor tapuya. Nakit odemeyi de saticiyla nasil.anlasirsan artik.

Satici tanidik degilse kapora isterler. Kapora verirsen bankadan havale veya eft yap ve hangi şahsa kapora verdigini aciklamaya yaz ki, kac tl verdigin belgelensin. Kac tl kapora verildigi de sizin anlasmaniza bagli. Arkadasim 250binlik ev icin 5bin kapora vermisti.

Konut kredisi cekeceksen, once evi bulursun, sonra anlasirsan kapora verip krediye basvurursun. Eksper gelir, almak istedigin evi gorur, bankaya rapor sunar. Bankanin istedigi evraklar hazirlanir, maas bordrosu.gibi.

Alacagin evin belediyeye falan borcu yoksa,.hemen satilmaya musaitse, 1 2 hafta icinde tamamlanir islemler. Cok uzun surmuyor. Mesela senin belgeleri falan hizlica ayarlamana bagli.

Allah iyi insanlarla karsilastirsin, hayirli evler nasip etsin. Baska sorun olursa sorabilirsin. Son olarak emlakcilar kurt gibi, her turlu yalani soyleyebiliyorlar. Alacagin evin ozelliklerine dikkat et. Gerekirse ayni apartmandaki komsulara sor merak ettiklerini. Mesela yalitim var diyor emlakci sana, sen baska zaman yoneticiyle konus bakalim var miymis.

canım bn evliyim evet bnm ailem bana destek oluyor ama peşinat biriktirebilecek kadar değil maalesef bizim düğün borçları yeni bittiği için bi birikim yapamadık 5 aydır fln kenara 200 300 lira atıyoruz duzenli birikim yapmaya çalışıyoruz ama ona bile göz koyan devamlı bizden çıkar sağlamaya çalışan bir kayinpederim var defamli köstek oluyor ipotek yapcakda bi malımız yok o yüzden yattı bnm hayaller ama iş buldum oraya yakin ev bulcaz ve çalıp birikim yapacaz inşallah
Sıkma canını biriktir bir şekilde zamanı gelince alırsın. Emin ol senin için en güzelini verecektir Rabbim...

canim o nette okudugun. Gercek hayatta hicbir satici gormedim ki tapunun yarisini odesin. Bulursan bana da haber ver.

Parayi nasil anlasirsan oyle odersin. Eger konut kredisi cekersen, tapuyu aldiktan sonra senin cektigin kredi, saticinin banka hesabina yatirilir otomatik olarak. Zaten bankanin avukati da geliyor tapuya. Nakit odemeyi de saticiyla nasil.anlasirsan artik.

Satici tanidik degilse kapora isterler. Kapora verirsen bankadan havale veya eft yap ve hangi şahsa kapora verdigini aciklamaya yaz ki, kac tl verdigin belgelensin. Kac tl kapora verildigi de sizin anlasmaniza bagli. Arkadasim 250binlik ev icin 5bin kapora vermisti.

Konut kredisi cekeceksen, once evi bulursun, sonra anlasirsan kapora verip krediye basvurursun. Eksper gelir, almak istedigin evi gorur, bankaya rapor sunar. Bankanin istedigi evraklar hazirlanir, maas bordrosu.gibi.

Alacagin evin belediyeye falan borcu yoksa,.hemen satilmaya musaitse, 1 2 hafta icinde tamamlanir islemler. Cok uzun surmuyor. Mesela senin belgeleri falan hizlica ayarlamana bagli.

Allah iyi insanlarla karsilastirsin, hayirli evler nasip etsin. Baska sorun olursa sorabilirsin. Son olarak emlakcilar kurt gibi, her turlu yalani soyleyebiliyorlar. Alacagin evin ozelliklerine dikkat et. Gerekirse ayni apartmandaki komsulara sor merak ettiklerini. Mesela yalitim var diyor emlakci sana, sen baska zaman yoneticiyle konus bakalim var miymis.
Yurt disinda yasadigim icin kredi.turkiyede degil burda cekilip turkiye bankasina havale yapilacak...kendi hesabimiza...ama gercekten guvenemiyor insan turkiyedede yasamiyoruzki gidip birebir anlasalim gorup begenelim....mecburen neti takip edecegiz....oyle turkiyeye gelinecek...

Simdi diyelimki para bankada tapu sirasinda havalemi yapilacak evin sahibine cek yaziliyor diye biliyorum...para islemi nasil olmali....

En cok kafami karistiran nette baktigim evlerin tapusu
Kat irtifikati
Kat mulkiyeti
Ve arsadan
Arsadan olani tamamiylen eledik....
Sanirim kat irtifikati olan tapu kat mulkiyetine cevrilebiliyor kat mulkiyeti olarak bunun icin herhangi bir ucret odeniyormu????
Bunu direk satan kisi ilginemezmi????
Tapuya gidildiginde evin borcu varsa ortaya cikiyor sanirim....
Acikcasi en durust sekilde kafamizi agritmadan evi nasil alabiliriz....bizim icin zamanda onemli....
Ve ayriyeten cevabin icin tesekkurler...

O paraya goz koyan destek degilde kostek olan aileye sinir oluyorum....
Bizde yurt disinda yasiyoruz esimin ailesi hep bizden beklentisi vardi yillardir...
Oturdugum ulkede 0 pesinatsiz ev aldik hepsi kredi ona bile laf edildi neden turkiyede almamisizda yasadigimiz yerden almisiz turkiyede alsak diger ogullari bedavadan oturacak derdinde...yillardir anlatiyoruz hepsi kredi 30 yil odicez pesinatimiz yokki baska yerden alalim...
Ve biz izne gittigimizde inanirmisiniz 1 hafta evlerinde yapamadik kabus gibiydi simdi gorusmuyoruz zaten...ama anladim ki seniz duzenin varsa herkes iyi baskasinin evine tatile bile gidersen hep minnet....

Bizde kucukte olsa kendi evimiz olsun baskasina ne yuk olalim ne minnet cekelim....
Takilarimi sattim burda kredi cektik ve krediyi odemeye basladik bile.yeri geliyor herseyden kendimi kisiyorum odememiz gereken 2 kredi var diye....halen eksigimiz var desek az biraz destek olun eksigi kapatalim bir tanesi yardimci olmaz ve esimin onlarin yaninda okadar emegi varken
Ev alindiginda da ayy bize verin diyen bir aile olacak....3 tane cocuk olunca insan gercekten gelecekte korkar oluyor...

Rabbim kimseyi muhtac etmeden ev sahibi yapsin...imkaniniz varsa ev alin derim cok az pesinatla gerisini kredi cekip odeyin...kira oder gibi...zaman okadar hizli geciyorki....cocuklar buyudukten sonra birseyler almakta guclesiyor...

Yurt disinda yasadigim icin kredi.turkiyede degil burda cekilip turkiye bankasina havale yapilacak...kendi hesabimiza...ama gercekten guvenemiyor insan turkiyedede yasamiyoruzki gidip birebir anlasalim gorup begenelim....mecburen neti takip edecegiz....oyle turkiyeye gelinecek...

Simdi diyelimki para bankada tapu sirasinda havalemi yapilacak evin sahibine cek yaziliyor diye biliyorum...para islemi nasil olmali....

En cok kafami karistiran nette baktigim evlerin tapusu
Kat irtifikati
Kat mulkiyeti
Ve arsadan
Arsadan olani tamamiylen eledik....
Sanirim kat irtifikati olan tapu kat mulkiyetine cevrilebiliyor kat mulkiyeti olarak bunun icin herhangi bir ucret odeniyormu????
Bunu direk satan kisi ilginemezmi????
Tapuya gidildiginde evin borcu varsa ortaya cikiyor sanirim....
Acikcasi en durust sekilde kafamizi agritmadan evi nasil alabiliriz....bizim icin zamanda onemli....
Ve ayriyeten cevabin icin tesekkurler...
hmm rica ederim, ben diger mesajimda yazdigim kadarini biliyorum. Turkiyede guvenebileceginiz akrabalariniz.varsa onlardan da yardim alabilirsiniz belki bir tanidiklari olur.

O paraya goz koyan destek degilde kostek olan aileye sinir oluyorum....
Bizde yurt disinda yasiyoruz esimin ailesi hep bizden beklentisi vardi yillardir...
Oturdugum ulkede 0 pesinatsiz ev aldik hepsi kredi ona bile laf edildi neden turkiyede almamisizda yasadigimiz yerden almisiz turkiyede alsak diger ogullari bedavadan oturacak derdinde...yillardir anlatiyoruz hepsi kredi 30 yil odicez pesinatimiz yokki baska yerden alalim...
Ve biz izne gittigimizde inanirmisiniz 1 hafta evlerinde yapamadik kabus gibiydi simdi gorusmuyoruz zaten...ama anladim ki seniz duzenin varsa herkes iyi baskasinin evine tatile bile gidersen hep minnet....

Bizde kucukte olsa kendi evimiz olsun baskasina ne yuk olalim ne minnet cekelim....
Takilarimi sattim burda kredi cektik ve krediyi odemeye basladik bile.yeri geliyor herseyden kendimi kisiyorum odememiz gereken 2 kredi var diye....halen eksigimiz var desek az biraz destek olun eksigi kapatalim bir tanesi yardimci olmaz ve esimin onlarin yaninda okadar emegi varken
Ev alindiginda da ayy bize verin diyen bir aile olacak....3 tane cocuk olunca insan gercekten gelecekte korkar oluyor...

Rabbim kimseyi muhtac etmeden ev sahibi yapsin...imkaniniz varsa ev alin derim cok az pesinatla gerisini kredi cekip odeyin...kira oder gibi...zaman okadar hizli geciyorki....cocuklar buyudukten sonra birseyler almakta guclesiyor...
haklısın canım çok haklısın hemde bizimkiler de ayni geçen gün eşime paran var mı oğlum dedi ay sonuydu 5 liram var eşim o yeter bana baba dedi kpbde ölümü öle gel şunu al dedi baya para verecek sandım cebinde kalan bozuklukları verdi sadece bn şok oldum :KK57: bizde simdi buradaki bi sisteme kaydolduk para biriktiriyoruz araba için eşim araba alım satım yapıp yükseltmeyi düşünüyor arabadan anlar da biraz inşallah düşündüğümüz gibi olur

Ev kredisi konusunda benim tercih ve tavsiye ettiğim tek adres Garanti Mortgage, çünkü gerçekten çok fazla imkan tanıyor ve yardımcı olabilmek adına çok fazla şey yapıyorlar. Etrafımdaki bir çok kişide orayı tercih ettikten sonra bende tercih ettim ve gerçekten çok memnunum. Sizlere de öneririm, bir internet sitesini inceleyebilirsiniz.

Back
X