konut kredisi sorunsalı

Alacağınız evin fiyatının yüzde 30 u kadar pesinatiniz olmalı.aylik odemesi de size uygun gelirse alabilirsiniz.

Birikmişiniz varsa tam zamanı.
Ev fiyatları dibi yaşıyor, piyasa durgun.
Bankalar faizleri 0 ya yakın tutuyor.
Birikim yoksa bile, ailelerden peşinatı borç verebilecek varsa değerlendirin ya da araba, ziynet eşyası varsa satın.
Yaz aylarında yine atağa geçecek sektör.

Şimdi şöyle oluyor. Alacağınız evi bulup ev sahibi ile anlaşıyorsunuz. Sonra bankaya başvuruyorsunuz. Banka bir eksper gönderiyor o da eve fiyat biçiyor. Evin fiyatını eksper 100 bin olarak belirlerse banka size en fazla 80 bin kredi veriyor.

Ama dediğim gibi bazı emlakçılar veya müteahhitler eksperlerle anlaşıyor. Eksper 100 binlira değeri olan eve 125 bin lira değer biçiyor. Banka da 100 bin lira kredi veriyor böylece. Emlakçı mutlu ev sattı, ev sahibi mutlu ev aldı, eksper mutlu rüşvet aldı, banka mutlu kredi verdi, siz mutlusunuz ev aldınız. Ama o muhitteki evlerin de fiyatları artık 125 bin lira oldu. Bir sonraki gelen 150 bin göstertecek değerini hooop fiyatlar yine uçacak.
in vino veritas in vino veritas idolümsun valla anladim:deli: bu aralar kafam karışık daha iyi anladim

ulkemizde 81 il var hanimlar :KK53:
Ve istanbul haric 80 ilde de ev fiyatlari 500bin 1milyon degil.
Baskentte dahi 3+1 site ici evleri 100 kusure buluyorsunuz :KK54:
Hadi ya, Ankara'da nerede o site?
Gecekonduların yıkılıp, yerine 'site' yapıldığı bölgelerde bile bu fiyatlar yok.
Şehre 90 km uzaktaki ilçelerde bir nebze diyelim.
Gayrimenkul fiyatları alım-satımda İstanbul'a denk, ama kirada daha uygungur sadece başkentte.

Gecekonduların yıkılıp, yerine 'site' yapıldığı bölgelerde bile bu fiyatlar yok.
Gayrimenkul fiyatları alım-satımda İstanbul'a denk, ama kirada daha uygungur sadece başkentte.
sahibinden.com u acip bakin benim emlak danismanligi yapacak vaktim yok ve yalan soyleyecek halim de yok. Acin bakin yeterli olacaktir. Bir de sakin olun size ev aldiran kredi cektiren yok ki :KK14:

bir de oralarda oturan insanlari kucumser gibi ifadeler kullanmayin. 90km uzaklikta dediginiz yerleri de biliyoruz. Ama herkes cebecide cankayada oturmak zorunda degil. Bu zihniyet pek hos degil.

Ben elimde hiç param yokken ev aldım. Önce evini seçip anlaş dahasonrakrediye başvuru yapılıyor tabiki emlakçı hangi bankayla anlasmaliysa ordan çekiyor eğer tanıdığın bankacı varsa ondan da yardım alabilirsin maaş badronu istiyor hemen gel kredi veriyim demiyor araştırıp bakıyor durumunu daha sonra evin fiyatını biraz yüksek gösterirseniz anlastigin paraya yakın para veriyor tabiki bununla kalmıyor tabi elinde biraz paran olacak yoksa ayrı bir ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz biz öyle yaptık bu ikinci evim aynı şekilde yaptığım biraz zorlanıyorsun ama her ödediğinde ev senin oluyor:KK49:

Sephora daha ayrıntılı yazmış peşinatsız nasıl olur. Evlerin 100.000 olduğu bir yerde oturuyorsanız çok şanslınız.
canım işte burada en iyi sıfır evler 150 200 bin civarında ama oturulmus evler daha düşük kiralar en düşük 500 yüksek 2000 perde daha düşük de buluruz da artık kendi evimiz olsun istiyorum kendimize. odeyelim

Ben elimde hiç param yokken ev aldım. Önce evini seçip anlaş dahasonrakrediye başvuru yapılıyor tabiki emlakçı hangi bankayla anlasmaliysa ordan çekiyor eğer tanıdığın bankacı varsa ondan da yardım alabilirsin maaş badronu istiyor hemen gel kredi veriyim demiyor araştırıp bakıyor durumunu daha sonra evin fiyatını biraz yüksek gösterirseniz anlastigin paraya yakın para veriyor tabiki bununla kalmıyor tabi elinde biraz paran olacak yoksa ayrı bir ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz biz öyle yaptık bu ikinci evim aynı şekilde yaptığım biraz zorlanıyorsun ama her ödediğinde ev senin oluyor:KK49:
canım bn bi bankanın sattığı evi buldum sıfır ev 62.500 lira 180 M2 3+1 uygun geldi yarın gidip bankayla görüşmeyi düşünüyordum in vino veritas in vino veritas sence nasıl olur

canım bn bi bankanın sattığı evi buldum sıfır ev 62.500 lira 180 M2 3+1 uygun geldi yarın gidip bankayla görüşmeyi düşünüyordum in vino veritas in vino veritas sence nasıl olur

İcralık evdir muhtemelen. Ben manevi sebeplerden dolayı almazdım ama alan çok var.
Banka evleri açık artırmayla satılır, o başlangıç fiyatıdır.

Bence git bir görüş anlasabilirseniz ne mutlu gayette çok uygun fiyati çünkü kirada olmuyor ayrıca beklemeye değmez çünkü ben 2012 ve cadde üzerinde evimi 45 bine almıştım şuanda fiyatı 120 bin zamangeçtikçe evlerinde değeri artıyor

İcralık evdir muhtemelen. Ben manevi sebeplerden dolayı almazdım ama alan çok var.
Bu da doğru en iyisi kendi seçtiğin ve beğendiğin

Bu da doğru en iyisi kendi seçtiğin ve beğendiğin
aynı manevi durum eşimde dedi bnm de aklıma geldi sonuçta insanların binbir emekle aldığı evleri ellerinden alınıp başkasına satılıyor beddua eder tutar fln diye de korkuyorum yani çok şey var

aynı manevi durum eşimde dedi bnm de aklıma geldi sonuçta insanların binbir emekle aldığı evleri ellerinden alınıp başkasına satılıyor beddua eder tutar fln diye de korkuyorum yani çok şey var
Aslında canım vicdan yapıyoruz ama sen almasan başkası alacak yani sonuçta yine satılacak kaçışı yok eğer beğendiysen al calmiyorsun ,dolandirmiyorsun zaten satılacak. Allah diğer kişinin yardımcsi olsun. Yapacak birşey yok onun açısından ne diye beddua etsin zorla almıyorsun onun borcu da böyle kapanacak işte aslında sen almasan belki bir başka kişi daha ucuza alacak öyle düşün sen onun öyle olmasını istermiydin

Aslında canım vicdan yapıyoruz ama sen almasan başkası alacak yani sonuçta yine satılacak kaçışı yok eğer beğendiysen al calmiyorsun ,dolandirmiyorsun zaten satılacak. Allah diğer kişinin yardımcsi olsun. Yapacak birşey yok onun açısından ne diye beddua etsin zorla almıyorsun onun borcu da böyle kapanacak işte aslında sen almasan belki bir başka kişi daha ucuza alacak öyle düşün sen onun öyle olmasını istermiydin
orası da öyle iki ucu pisli değnek bide tokiler de var 30 bine bile var ama oda ödemesi kalanlar ona ihtiyaç kredisi bile ceksek yeter zannimca ödemesi de daha az olur hem galiba

Benim en çok korktuğum dolandırılmak. Onca yıl biriktirip ya satıcı parayı alıp kaçarsa diye korkarım hep. Bunun bir çözümü var mı kızlar ya?

Benim en çok korktuğum dolandırılmak. Onca yıl biriktirip ya satıcı parayı alıp kaçarsa diye korkarım hep. Bunun bir çözümü var mı kızlar ya?
ayy bide haberlerde çıktı ya bnde çok korkarım bole

Back
X