Konuyu nereye açmalıyım bilmediğim için buraya açtım kusura bakmayin

Gamzeavakado

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2018
62
16
3
Merhaba hanimlar bir sorum olucaktı benim regli dönemim 7 gün sürer eğer düş alırsam bu bir gün daha atar ben adet bitiminde gusül alırım ama bir arkadaşımla konutum 3 gün suyu dedi yani reglinin 3 günü yıkanıp abdest alinmaliymis bu bana biraz saçma geldi kanama varken abdest nasıl tutar ki bn bitiminde alıyorum acaba bn mi yanlışım anlamadım bn 3 günü hiç girip özellikle bugün 3 gün deyip yıkamadım sizin fikriniz ne siz nasil yapıyorsunuz???

Ne alaka ya

Bu konunun acilen dur denmesi gerekiyor Mune
Nasıl saçma hurafeler bunlar.. Dini ona buna göre yaşamayı keşke kesseniz.!

Adetın 7 gun gelıyorsa 7 gun sonunda gusül abdestı alınır .

Saçma. Her söylenene inanmayın, öyle bir şey yok. Ne zaman biterse o zaman alınır. ..

ben sadece duş alınca reglin nasıl uzadığına takıldım

yani siz 7-8 gün hiç mi yıkanmıyorsunuz

yıkanmak regli nasıl uzatsın ki

taaaa rahminizi mi yıkıyorsunuz

bu yıkanmak saç ve vücuda su döküp sabun şampuan sürmek ile olmuyor mu

ben bir şeyi mi atlıyorum acaba

Gusül alacaksaniz bitince alinmali. Ama 7 gun boyunca banyoya girmiyorsaniz belki size pissiniz demeye utanmistir. Temizlenin diye böyle bir şey uydurmustur. Bir zahmet regliniz var diye yikanmamazlik etmeyin.

Bitince gusul alinir.ama ben adetken nerdeyse hergun dus almaya calisirim.oda zamanini uzatmiyo.kisaltiyo hattta kesiliyo kanama baya.

Mezhebi mi farklı ki arkadaşınızın? Gerçi hiçbir mezhepte duymadım bunu. Google a yazsan da çıkar bu bilgi konu açmak gereksiz.

Kulaktan dolma bilgilere inanan sonrada bunu millete empoze etmeye çalışan, çok bilmiş insanlardan oldum olası nefret etmişimdir.
Her daim farklı farklı şeyler çıkarır bu tipler. Teyzem de bana kurbanda "migrostan kurban alma kabul olmuyormuş" dedi. Kim dedi diyorum, Ayşe, Fatma diyor. Hangi dini bilgiyi almış bunlar diyorum bana "kafirsin" diyor. Al buyur. Zıvanadan nasıl çıkılır diye soranlara güzel bir örnek.
Dini bilgileri uzman kişilerden öğrenin, okuyun, araştırın. Elinizin altında internet denen bir nimet ve google amca var.

Regli hayz gb aylık kanama gününü hangi saatde oldugunuzu not almalısınız.
Hayz regli oldugunuz gün degil 24 saat sonrası 1.gün olarak hesaplamalısınız.
Abdest alıp güne başlasanız
Hergün gusul alsanız bittigi gün gusul ve namaz abdesti şarttır kesin hükümdür.
Siz en iyisi kulakdan dolma uydurma din yerine
Güvenilir islam alimlerinin islam ilmihali kitabını edinin
Aklınıza soru takılsa açar okursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…