Konyada adetmi bu?

Goturup verme , hatirlamiyorum de..
Senin bohca felan gonderdigini yeni duydum . Baktim ama bulamadim atmisim herhalde de.

Bana düğün sırasında erkek tarafından gelen dürüde bi bohçada eltim yapıp, kaynanamla göndermiş. Aradan 2 yıl geçti. Bugün elti whatsapptan yazıyor sana o zaman gönderdiğim işlemeli bohçayı geri getir. :KK57: Ne bu, böyle bir adetmi var Konya da? Bohça meraklısı değilim. Götürüp atacam zaten ilk fırsatta.:KK11:Hatta diğer eşyalardan hangisini onun koyduğunu hatırlasam onları da götürecem. Ama 2 yıl sonra istemek ne oluyor? Böyle bir adet mi var? Yoksa baştan beri beni kıskandığını belli eden eltinin yeni bir tavrı mı bu?o_O
at kapısına çıkınını...eltin senin canını sıkmak için elinden geleni yapıyor..ben olsam şöyle derdim verirken..bir ara toz bezi olarak kullanmıştım

O ne tuhaf bi kadin oyle:KK53: verilen bohca niye geri alinir ki? Hangi mantikla? Sacma yani

Bu adetle alakalı değil ki .Şimdilerde erkek tarafı kuyumcudan emanet altın alıp geline takıyor düğünden sonra hooop geri almaca gelinden .Bu da bunun gibi bir şey adet değil terbiyesizlik

Kayınvalidenize sorun hangi bohçaydı diye götürüp verin 2 yıldır aklında mı tutmuş bir bez parçasını. Valla korkulur insanlardan

Bana düğün sırasında erkek tarafından gelen dürüde bi bohçada eltim yapıp, kaynanamla göndermiş. Aradan 2 yıl geçti. Bugün elti whatsapptan yazıyor sana o zaman gönderdiğim işlemeli bohçayı geri getir. :KK57: Ne bu, böyle bir adetmi var Konya da? Bohça meraklısı değilim. Götürüp atacam zaten ilk fırsatta.:KK11:Hatta diğer eşyalardan hangisini onun koyduğunu hatırlasam onları da götürecem. Ama 2 yıl sonra istemek ne oluyor? Böyle bir adet mi var? Yoksa baştan beri beni kıskandığını belli eden eltinin yeni bir tavrı mı bu?o_O
Canim bende konyaliyim boyle bi adet degil konyada turkiyede yok:KK57:O sana bohca hazirladiysa sende ona hediye hazirlarsn ufak tefek budur adet ayip etmis cidden:KK20:

verilen ne olursa olsun istenmez ki. aranızda bir sorun mu var?

Nişan vakti / evlenince oda sizden bohça beklemiştir haklı olarak
Baktı gelmio 2 sene sonra geri istemiş
Ayıp etmiş
Eğer siz ona bohça yapmadıysanız sizde atıp etmişsiniz

böyle saygısızlık hiç bi yörenin adeti olamaz galiba çok çirkin :KK12:

''hatırlamıyorum bile sen bohçamı yolladın.kim bilir nerde 2 yıl oldu, attım herhalde'' derdim.

konyalı biriyle evli yakınım var böyle bişey olmadı.

Aynen aynen, bende öyle derdim. 'Kusura bakma canım ya, temizlik yaparken gereksiz şeyleri atmıştım onu da atmışım' derdim. Yaptığı çok ayıp, alt tarafı bez parçası.

canım doğma büyüme konyalıyım böyle bi adet yok. adet olmasını geç bence görgü gereği bu çok ayıp olmuş.eltnle ilişkinizi bilmiyorum ama kıyamamıs içinde kalmış heralde geri istiyo :KK48: çok komik ne verdiyse ver zaten kullanmadım deyiver.çok da lazımdı oldum olası gıcığim bu adetlere zaten :KK53:

Bana düğün sırasında erkek tarafından gelen dürüde bi bohçada eltim yapıp, kaynanamla göndermiş. Aradan 2 yıl geçti. Bugün elti whatsapptan yazıyor sana o zaman gönderdiğim işlemeli bohçayı geri getir. :KK57: Ne bu, böyle bir adetmi var Konya da? Bohça meraklısı değilim. Götürüp atacam zaten ilk fırsatta.:KK11:Hatta diğer eşyalardan hangisini onun koyduğunu hatırlasam onları da götürecem. Ama 2 yıl sonra istemek ne oluyor? Böyle bir adet mi var? Yoksa baştan beri beni kıskandığını belli eden eltinin yeni bir tavrı mı bu?o_O[/QUOTE

Klasik elti tribi :D

Siz ne cevap verdiniz?

Back
X