Köpeğim bize küstü. :(

Odul mamalarini kullanin, eger evde tuvaletini yaparsa gazeteyi rulo yapip poposuna hafifce vurun siddetli degil kesinlikle bunu veterinerimiz onermisti etkili oluyor ses tonunuz sizin sahip oldugunuzu belli etmeli. Ve bu isi saatli ayarlamaniz gerek, mesela sabah 7 aksam 7 gibi.

Ve lutfen onu evladiniz gibi sahiplenin, cocugunuz koksa sokaga birakir misiniz? Kopeklerin kendime has kokulari var, agzi kokuyorsa bakim suyu damlatin icme suyuna. Ayrica heyecanlaninca, yorulunca, korkunca anlik kokular salabilirler terledikleri icin. Surekli yikamanizi onermem biz ayda 1 yikiyoruz bu da veteriner tavsiyesi ve kizim tertemiz buyuk irk olmasina ragmen.

Ayrica evden de mama harici besliyorsaniz sakin ola kabuklu domates vermeyin. Gevis getiremedikleri icin ogutemiyor ve ölumlerine sebep olabiliyor.

Köpekler terliklere bayılır. Benim kızım da terlik, çorap vs ne bulursa girişiyor :)) ayakkabımın bağcığını koparmıştı geçen gün

bizimki de 1,5 yasında ama hala ayakkabıların icindeki kalıpları cıkarıp yiyor, ya da terlikleri alıp kacıp saklıyor. bu davranıs bozuklugu degildir, kücükken de yapıyordu mesela gazeteleri parcalıyordu, simdi de bazen benim tokalarımı kırmaya calısıyor cunku dislerine uygun oyuncak zannediyor, o ev esyası ile kendi oyuncagını ayırt edemez ki, her seyi kendisinin oyuncagı olarak göruyor cunku :) o oynadıgını zannediyor ama zarar veriyor olabilir, o bize göre zarar vermek, ama o kendisi o sekilde oynandıgını dusunuyordur.. gözlükleri parcalardı kucukken de.

Bir köpek annesi olarak şunu söyleyebilirim, yazık o hayvana,evinize ,alışkın olduğu yere alın birakin sizinle zaman gecirsin zaten eşyalar veya ev ondan daha degerliyse sizden daha cok sevebilecek birine de sahiplendirebilirsiniz.

Ben de asla iğrenmem çünkü evladım gibi o benim. İnanın çok seviyorum. Sanırım tuvalet eğitimine alışırsak

Aldık zaten şimdi odasında. :) yorganı da getirdik. Ama hemen çişini yaptı Tuvalet eğitimi sıkıntı. Onun dışında bir derdimiz yok.

Aldık zaten şimdi odasında. :) yorganı da getirdik. Ama hemen çişini yaptı Tuvalet eğitimi sıkıntı. Onun dışında bir derdimiz yok.
Bizim de pug cinsi köpeğimiz var 1 yaşında. Bize 6 aylık geldi ve o zamana kadar hayvani hiç çişe çıkarmamışlar. Hep balkonda kalmış. Bize geldiğinde ateşliydi ilaçlar vs tedavi ettik.

6 ay boyunca çişe alıştırmak için hiç bir şey yapmadıkları için bizimki de çok zor alıştı. Hala tam alışmış sayılmaz gerçi ama en azından çişi gelince pedine yapıyor. Siz de pedlerden alın ve spreyler var alıştırmak için onlardan kullanın. Gerçekten işe yarıyor. Bir de sabah akşam düzenli çişe çıkarın.

Ben de asla iğrenmem çünkü evladım gibi o benim. İnanın çok seviyorum. Sanırım tuvalet eğitimine alışırsak
Evladınız gibi seviyorsanız eve gelen misafirler rahat etsin diye yada tuvalet eğitimi veremediniz diye onu dışarda bırakmayın çünkü bunlar onun suçu değil, çocuklarda bazen yaramazlık yapıyor tuvaletlerini tutamıyor onları bahçeye bırakmıyoruz değil mi?

Evde 12 günüm var. Elimden geldiğince öğretmeye çalışacam. Akşamdan beri onunla ilgileniyorum. Komutlar öğretmeye çalıştım. Bizimki çok yaramaz. Pek durmadığı için zorluyor. Ama otur kalk, al bırak demeyi öğrettim. Aldığını bırakmıyor. Ağzındayken kulağını tutup bırak diyorum. Yavaşça alıyorum. Öğrendi sayılır. Tuvalete alışsın da gece içerde olsun. Gündüz bahçede açık bırakıp oynamasına zaten izin veriyoruz. Bir sabah bir de akşamüstü serbest bırakıyoruz. Odada ya şimdi? Odaya koyup kapıyı kapattım. Hemen oraya kakasını da yapmış.

Sevmemek değil de mesela ben köpeklerden çok korkuyorum.. hangi cins olursa olsun.. küçükken yaşadığım bi olayla alakalı.. böyle söyleyene de tepki verir misiniz merak ettim :))

Elbette. Gündüz kalsın hava güzelse bahçede. Sorun değil. Zaten yağmur yağdığında alıyoruz içeri. Çünkü kulübesine girmiyor. Yağmurla oynamayı seviyor. Kirleniyor. :) Kışta da banyo yaptırmayı çok istemiyoruz çünkü evin her yeri sıcak değil. Bir tek salonda şömine var. Köpeğimiz de çok hareketli. Hani şöminenin yanına oturup da uyumaz orada. :) Ama ben aldım içeri. Kalsın odası da hergün temizleniyor. Ev havalandırılır sürekli dedim. Tuvalet eğitimini de verirsek içerde olduğu süre boyunca bir sorun yok başka. :) Çok yaramaz sadece ama ben de yaramazlığını seviyorum. Her şeyle oynamak istiyor. Komik oluyor. :)

En doğrusunu yapmışsınız bizde de var aynı yaramazdan bilirim 6 yaşına geldi hala dün ki Bebek ,düzenli tarayıp bakımları yapıldığında tuvalet eğitimini de alınca herşey çok güzel olacaktır

Muhtemelen size tepki olarak yaptı o kakayı. O kapıyı çekmeyecektin köpekler ilgi delisi oluyor, her daim pohpohlamak gerekiyor. Bizimki de bize gıcıklık olsun diye çiş yada kaka yapıyor ortalık yere :)

İnşAllah başarılı olursak sorun ortadan kalkacak. Küçüklüğümden beri hep besledik köpek ama Dost'un yeri bambaşka. Ve bana çok düşkün. Evde ben olduğumda kimseye gitmez, hep benim yanıma gelir, benimle oynar. Allah ömürlerini uzun eylesin. Çocuğumuz gibiler :)

Golden dışarıda kalmak için biraz hassas bir tur. Ancak çok zeki ve en zararsız ve masum cinstir. Bu konuda tuvalet olayı için tavrinizda ve dışarı çıkartma sıklığında bir yanlışlık yapmış olabilirsiniz.

Kaldi ki hayvan evinizde yaşamaya alışmış, hele ki bu soğukta geceleri dışarıda kalması onu duygusal olarak üzmüş olabilir, ki yem yememesi bunu destekler nitelikte. Bir insan kadar duygusal ve hassaslar az önce de belirttiğim gibi.

Terlik vs olayı için kendine ait oyuncakları sevmemiş olabilir, yeterli olmayabilir. Yenisini alabilirsiniz. Terlik faslına geçerse net bir sesle hayır derseniz, zamanla anlayacaktir yapmaması gerektiğini. Eğitim sabir işi, zamanla oturacak. Kendisi henüz yaşantısına bile alışmış değil belli ki. Onun evi, sevdiği yerler vs, değişime uğramış.

Ancak her hayvanın kendine has ten kokusu olur. Böyle bir ihtimal yaşamanız olasıydı. Keşke bunu kestirip ona göre evcil edinseydiniz. Golden dışarıda bakım için çok uygun bir tur değil bence.

Muhtemelen size tepki olarak yaptı o kakayı. O kapıyı çekmeyecektin köpekler ilgi delisi oluyor, her daim pohpohlamak gerekiyor. Bizimki de bize gıcıklık olsun diye çiş yada kaka yapıyor ortalık yere :)

O oda onun. İnanın hiç eşya yok. :) Bir tek duvar ünitesi var. :) kitaplık diyeyim. Biz kitapları bile kaldırdık. Odada yorganı serili yerde. Su kabı ve mama kabı var. Gece mama vermiyoruz ama suyu her zaman var. Ve odaya kakasını yapıyor malesef. Demin oynadık sonra odasına götürdüm kapatayım diye. Gitti çişini yaptı. Kapıyı kapattım. 1 saat kadar sonra gittim. Baktım kaka yapmış bir de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…