- 7 Ekim 2014
- 1.255
- 757
- 73
- Konu Sahibi _donukpudra_
-
Golden dışarıda kalmak için biraz hassas bir tur. Ancak çok zeki ve en zararsız ve masum cinstir. Bu konuda tuvalet olayı için tavrinizda ve dışarı çıkartma sıklığında bir yanlışlık yapmış olabilirsiniz.
Kaldi ki hayvan evinizde yaşamaya alışmış, hele ki bu soğukta geceleri dışarıda kalması onu duygusal olarak üzmüş olabilir, ki yem yememesi bunu destekler nitelikte. Bir insan kadar duygusal ve hassaslar az önce de belirttiğim gibi.
Terlik vs olayı için kendine ait oyuncakları sevmemiş olabilir, yeterli olmayabilir. Yenisini alabilirsiniz. Terlik faslına geçerse net bir sesle hayır derseniz, zamanla anlayacaktir yapmaması gerektiğini. Eğitim sabir işi, zamanla oturacak. Kendisi henüz yaşantısına bile alışmış değil belli ki. Onun evi, sevdiği yerler vs, değişime uğramış.
Ancak her hayvanın kendine has ten kokusu olur. Böyle bir ihtimal yaşamanız olasıydı. Keşke bunu kestirip ona göre evcil edinseydiniz. Golden dışarıda bakım için çok uygun bir tur değil bence.
Bir de ev içinde beslediğimiz ilk hayvanımızOyuncakları zaten var ama çok meraklı. Her şeyle oynamak istiyor. Biz çok fazla köpek besledik ama golden ilk defa besliyoruz. Gündüz zaten hep yuvasında 5. ayından beri ama geceyi sadece son 2 gündür yuvasında geçirmişti. Bu gece tekrardan aldık. Kokusuna gelince, bana göre salonumuzda asla koku yok. Gelenler söylüyor. Sadece kendi kaldığı odada oluyor. Onda da gündüz odayı havalandırıyoruz ama illa ki bir koku oluyor. Tuvalet eğitimini aşarsak hiçbir sorun kalmayacak. Banyo da yaptırmak istemiyoruz kışta. Sebebini anlattım yukarda.
Bence sizin araniza karışmak istiyor o yüzden yapıyor. Salonda falan yatmasına izin verseniz? Ay çok tatlıdır o şimdi ya bayılıyorum goldenlara. Bizim burada var bir tane ama epey yaşlandı artık müthiş akıllı bir köpek. Geçen gün kedileri trollüyorduO oda onun. İnanın hiç eşya yok. :) Bir tek duvar ünitesi var. :) kitaplık diyeyim. Biz kitapları bile kaldırdık. Odada yorganı serili yerde. Su kabı ve mama kabı var. Gece mama vermiyoruz ama suyu her zaman var. Ve odaya kakasını yapıyor malesef.Demin oynadık sonra odasına götürdüm kapatayım diye. Gitti çişini yaptı. Kapıyı kapattım. 1 saat kadar sonra gittim. Baktım kaka yapmış bir de
Bence sizin araniza karışmak istiyor o yüzden yapıyor. Salonda falan yatmasına izin verseniz? Ay çok tatlıdır o şimdi ya bayılıyorum goldenlara. Bizim burada var bir tane ama epey yaşlandı artık müthiş akıllı bir köpek. Geçen gün kedileri trollüyordu
Sevginiz ve sabrınızla başarılı olacağınıza eminim ,mutlu upuzun sağlıklı ömürleri olsun canlarımızınİnşAllah başarılı olursak sorun ortadan kalkacak. Küçüklüğümden beri hep besledik köpek ama Dost'un yeri bambaşka. Ve bana çok düşkün. Evde ben olduğumda kimseye gitmez, hep benim yanıma gelir, benimle oynar. Allah ömürlerini uzun eylesin. Çocuğumuz gibiler :)
İnşAllah :)Sevginiz ve sabrınızla başarılı olacağınıza eminim ,mutlu upuzun sağlıklı ömürleri olsun canlarımızın
Ödül maması ile öğretin tuvalet eğitimini . Çişini dışarı yapınca aferin deyip ödül maması verin , ödül maması bisküvi gibi ama iyi birşey yaptığında ödüllendirin tabi bazen de oyun oynarken aferin deyip verin hemen öğreniyorlar . Kötü birşey yapınca sert bir ses tonu ile kızın ona ses tonundan kızdığınızı anlar hemen .Peki kolay bir yolu var mı öğretmen için? Çok üzülüyoruz
Ben Almanya’da yaşıyorum , burada genç çift bebek bekliyorsa ilk yaptıkları şey yavru köpek alıyorlar. Bebek doğana kadar o köpek eğitiliyor ve bebekle birlikte büyümeye devam ediyor çocuğun oyun arkadaşı oluyor , çocuk büyüdükçe oyun arkadaşının bakımında anne ve babasına yardım ediyor hatta bir çok ailenin iki yada üç köpeği var. Bütün aile bireyleri sorumlu bu köpeklerden ve en önemlisi köpek eğitimine çok dikkat ediliyor , Şımarmaması için yabancıların köpeklerini sevmelerine pek izin vermiyorlar .Eki Görüntüle 2103059 Başka insanları boş verin ve şu sözlere alışın, o zmana daha kolay olacak
Ben bir yerde okumuştum bir köpek eve tuvaletini yapıyorsa psikolojik sorunları olabilirmiş , siz çocuğu başkalarını isteğine göre bir dışarı atıp sonra alıyorsunuz tepki olarak yapabilir bunu .Aldık zaten şimdi odasında. :) yorganı da getirdik. Ama hemen çişini yaptıTuvalet eğitimi sıkıntı. Onun dışında bir derdimiz yok.
Benim hiiiiiiç haberim yok, esefle kınardım haberimin olmayışını ama yoktum forumda, mazeretin var yaniBizim de pug cinsi köpeğimiz var 1 yaşında. Bize 6 aylık geldi ve o zamana kadar hayvani hiç çişe çıkarmamışlar. Hep balkonda kalmış. Bize geldiğinde ateşliydi ilaçlar vs tedavi ettik.
6 ay boyunca çişe alıştırmak için hiç bir şey yapmadıkları için bizimki de çok zor alıştı. Hala tam alışmış sayılmaz gerçi ama en azından çişi gelince pedine yapıyor. Siz de pedlerden alın ve spreyler var alıştırmak için onlardan kullanın. Gerçekten işe yarıyor. Bir de sabah akşam düzenli çişe çıkarın.
Yaa sorma teyzesi şapşik suratlının biri işteBenim hiiiiiiç haberim yok, esefle kınardım haberimin olmayışını ama yoktum forumda, mazeretin var yani
Teyze değil, abla, aaaaaab-laYaa sorma teyzesi şapşik suratlının biri iştetam yemelik valla. Renk kattı hayatımıza
Teyze değil, abla, aaaaaab-la
2-3 seneye hallolur o iş
daha 1 yaşında ya ondan teyze diye şeyettiydim
Yok yok daha giderin var2-3 seneye hallolur o iş
Kendimi değil, köpeği kast etmiştim oysa Mata HariYok yok daha giderin var10 sene diyelim.
Allah beni nasıl biliyorsa öyle yapsınKendimi değil, köpeği kast etmiştim oysa Mata HariHani köpeklerin yaşı insanlarınkinden farklı oluyor ya
Hem buradan gömdün beni hem 10 sene biçtin, vay ben nerelere gidem
Dönüşüm böyle olmamalıydıAllah beni nasıl biliyorsa öyle yapsın
Saatin geç olmasına ver bebeğim algılarım kapanmış
Biz 2 yıllık evliyiz, eşimle öncesinde aynı evde yaşardık birlikye büyüttük bu koca oğlanı ilk evladımız o. Kuçumuz çocuk ve bebek delisi seslerini duyması yetiyor kendine arkadaş bulmuş gibi çıldırıyor. doğacak çocuğumuzda şimdiden bir oyun arkadaşı olduğu için çok şanslı. 4 ayaklım 7 yaşına girdi ama olsunBen Almanya’da yaşıyorum , burada genç çift bebek bekliyorsa ilk yaptıkları şey yavru köpek alıyorlar. Bebek doğana kadar o köpek eğitiliyor ve bebekle birlikte büyümeye devam ediyor çocuğun oyun arkadaşı oluyor , çocuk büyüdükçe oyun arkadaşının bakımında anne ve babasına yardım ediyor hatta bir çok ailenin iki yada üç köpeği var. Bütün aile bireyleri sorumlu bu köpeklerden ve en önemlisi köpek eğitimine çok dikkat ediliyor , Şımarmaması için yabancıların köpeklerini sevmelerine pek izin vermiyorlar .
İşte beni boş bırakmaya gelmiyor böyle şirazem kayıyorDönüşüm böyle olmamalıydı
Ben yokken çok değişmişsin, bensizlik yaramamış
Neyse ki kalbini biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?